Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפוח מזגן אוקטביה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקטביה 2018 כשאני מגביר לעוצמה המקסימלית המפוח מרעיש ומפסיק לעבוד, לאחר כרבע שעה חוזר לעבוד. ראיתי שעל המפוח יש חלק אלקטרוני מתברג אליו, צריך להחליף מפוח? אם כן אשמח להמלצה מאיפה לרכוש

פילטר מזגן הוחלף לפני 6 אלף ק״מ

1B098E02-FE25-496E-B9E1-A2B23AF0F943.jpeg

819F1139-161F-4703-9040-8151BC559385.jpeg

BA2B0A00-D808-4B48-B756-2A67DF87185C.jpeg

פורסם

הרעש כאילו המפוח לא מאוזן, כאשר מופיע הרעש במהירות גבוהה עד החצי, בחצי התחתון של המהירות לאחר מכן לא שומעים רעש.

היום נסעתי כ3 שעות עם מזגן עובד בחצי עוצמה ברגע שהעליתי למהירות מקסימלית חזרה הבעיה. 

הרכב משמש לעבודה עובד יום יום 10 שעות.

אני לא רוצה להגיע למצב שזה יחמיר והמזגן לא יעבוד בכלל, התייעצתי עם מוסך רון אמר שמדובר ב1500 שח לפני מעמ על חלק מפרוק, הרכבתי פעם ברכב אחר עם באוקטביה יש גישה אולי נרכיב לבד אם נמצא חלק בזול.

פורסם (נערך)

רק רגע.

לא בהכרח שהבעיה נעוצה בבקר המהירויות החלק שצילמת. תשאל שוב פעם את רון האם הוא מחליף את כול המפוח+הבקר או רק את הבקר.

לדעתי המחיר שקיבלת הינו עבור המפוח.

אל תחליף חלקים לפני שאתה בטוח.

* האם התופעה החלה לאחר החלפת פילטר מזגן ?

לדעתי שווה לך לנסות לבדוק האם לא נכנס גוף זר למפוח שגורם לרעש (חיכוך).

הוצא את המפתח מהסווי'ץ ופרק את פילטר המזגן יחד עם הפלסטיק ובדוק האם הרעש חוזר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

קודם כל תודה על העזרה.

דיברתי עם רון על החלפת מפוח בלבד, לא עלתה אפשרות שמדובר במשהו אחר.

הרעש החל כחודש לאחר החלפת הפילטר.

פירקתי כרגע את הפילטר סיבבתי את המפוח לא הרגשתי קושי בסיבוב המפוח ולא נתקלתי בשום חפץ זר.

הרעש במפוח בעוצמה מקסימלית קורה רק שאני מגביר לאחר שהמפוח חם - אם הנעתי את הרכב עכשיו שם על המקסימום אין רעש.

פורסם (נערך)

אני סומך על מוסך רון ב-100 אחוז.

אולי תנסה לנסוע בלי פילור והכיסוי הפלסטיק למשך מספר ימים ולבדוק האם הרעש נעלם או לא.

* מפוח לא תקין לא יגרום לבעיות נוספות במערכת המיזוג ככה שאתה יכול להמתין אם התיקון.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אני יפרק לכמה ימים אבל לא חושב שזה יביא לפתרון. איך אני יכול לוודא את המק״ט המדויק? אולי שווה להזמין מאייבי את החלק אם יש פער גדול.

פורסם

תחשוב לפני שאתה רוכש דברים יקרים כמו  מפוח חדש. מפוח חדש מקורי עולה בסביבות 800-1000 שקלים ללא ווסת המהירויות.

הרכב לא נדבק פיזית על-ידי בעל מקצוע לכן לא הייתי ממהר להסיק מסקנות מה תקול.

* המק"ט מודפס על המפוח בתמונה שצירפת.

5Q1819021G

פורסם

היתה לי בעיה דומה בפאביה שלי , במהירות מעל 50% היה מופיע רעש מלווה ברעידות בדשבורד.

יש כמה מדריכים ביוטיוב (ברוסית) הנוגעים בכל קשת הדגמים , פאביה, ראפיד, אוקטביה.

הבעיה נעוצה בתזוזה של המניפה על הציר של המפוח ויציאה מאיזון, מה שפתר אצלי את הבעיה זה דפיקה (עם בוקסה בגודל הנכון) על המניפה מה שגרם לה לזוז חזרה מילימטר או שתיים ומאז שקט גם במהירות המקסימלית.

https://www.youtube.com/watch?v=aF6rjbbvJFo

תראה ב3:30 - שים לב שיש סיכוי שיצאו לך ענני אבק אחרי שתדפוק אז תמגן בהתאם את המושבים.

ממה שראיתי ניתן לפרק את המפוח יחסית בקלות באוקטביה לכן הייתי מנסה.

תחזור לעדכן.

• אהבתי 1

פורסם

לא יודע כמה זמני אבל אני כבר שנה עם מפוח שקט.

בפאביה mk2 בניגוד לאוקטביה צריך לפרק חצי דשבורד בשביל להחליף אותו ואם זה לא היה ככה הייתי מחליף מזמן היות והחלק לא יקר במיוחד בהזמנה מחו"ל. 

את ה" תיקון" אצלי עשיתי דרך פתח יניקת האוויר שבקיר האש מתחת למגב הימני וטפו טפו בינתיים אין תלונות. 

פורסם

טוב חברים עדכון, אתמול נסעתי 8-9 שעות על חצי מהמהירות המקסימלית הכל עבר בשלום. היום לאחר 4 שעות החלטתי להגביר מהירות באותו רגע המפוח הרעיש והפסיק. פעם שעברה בדקתי את סיבוב המפוח ביד הסתובב בקלות, עכשיו איך שהתחיל להרעיש ניסיתי לסובב ומסתובב קשה.

בזמן שהרעיש נתתי מכה למפוח וחזר לעבוד.

תודה רבה על ההכוונה לגבי תזוזת הציר ניסיתי למצוא גישה לדפוק עליו ולא הצלחתי ואם אני מפרק החוצה מעדיף כבר לשים חדש ולהמשיך הלאה, כנראה שאין מנוס ונקפוץ למוסך להחלפת מפוח מקווה שיגמר רק בזה.

התיעצתי עם עוד מוסך הוצע לי מפוח של וולאו או סיני. וולאו מספיק איכותי או להרכיב מקורי?

• תוכן חדש...