Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BRZ - צבע כחול או לבן?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה קונה רכב בשביל להנות. מה יעשה לך טוב ביום-יום?

לומר: "יש לי אוטו מדהים! איזה פחד, מישהו ישרוט לי...",

או לומר: "אני ישן בשקט ולא חושש כל הזמן..."

אם לשפוט לפי השאלות שלך, הייתי מהמר על אופציה ב'.

Today is a great day!

Just like every day...

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

דעה אולי לא הכי פופולרית אבל הייתי אומר לך על צבע שחור.

למה?

בעקרון שחור הכי מתאים לwrap(לא סגור על איך אומרים את זה בעברית) כלומר אם אתה רוצה אחרי חודש ,חודשיים או אפילו שנה אתה יכול לשנות את הצבע למה שבא לך- כחול אדום צהוב סגול, מה שבא לך תתפרע.

אז כן זה לא הכי זול לעשות wrap אבל נגיד אתה יכול לעשות את ההשקעה הזאת אחת ל3-4 שנים ותרגיש אחרת לגמרי כשהצבע של הרכב שונה.

כמובן אתה לא חייב ללכת לכיוון הזה כי הוא בהחלט לא סטנדרטי אבל זה כיוון מעניין 🙃

כמובן שאתה לא חייב שהרכב יהיה שחור כדי לעשות wrap פשוט זה הצבע שנחשב הכי מתאים מבחינת שילובי צבעים(הצבע בתוך התא מנוע וכו כמובן ישאר שחור).

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

בודדים קונים רכב בשביל לצבוע אותו בצבע אחר לאחר שלוש שנים. גם אני שמקפיד על צבע שמור ומטופח

כולל אפילו בתוך תא המנוע, לא הייתי מעז להיכנס להרפתקה כזו. 

אני כמובן בעד צבע לבן. צבע על קיר או לא, באמת שלא מעניין אותי. זה מה שאני מעדיף מהרבה סיבות

חלקן קשורות למחלת השלמות. ( עם לבן זה הכי קל)

פורסם

לדעתי לבן מסיבות של תחזוקה קלה יותר ועמידות לאורך זמן (הכחול יותר פגיע מבחינת קילופי לכה בשמש) וגם בגלל שאני אוהב את הניגודיות בין שחור ללבן על הרכב.

בנוסף, אם אתה שוטף במכונות שטיפה ולא עצמאית אז על הכחול יראו מהר מאד סווירלים וזה יהיה בולט יותר מהלבן.

פורסם

אם אתה קונה רכב חדש מהחברה ועניין הצבע מטריד אותך, למה שלא תעשה PPF לכל האוטו?

לפי הציפוי עושים לרכב טיפול לצבע, גם מהחברה הצבע לא מגיע מושלם, וככה אתה שומר עליו ולא מתרגש יותר מדי מאבנים קטנות וכו'.

They are trying to ban me...

פורסם

כי זה מאוד יקר, איזו עוד סיבה יכולה להיות? אחרת כולם היו עושים. 

אני יודע שנשמע מוזר שבסכומים כאלה "עוד" 10K שוברים אותי אבל אני רחוק מלהיות מיליונר, הרכב הזה הוא מאמץ לא קטן ובשלב מסוים צריך להציב גבולות. 

הנושא הזה די משכנע עם הכיוון הכללי שכנראה אני צריך אותו בלבן, הבעיה היא שהלבן זה רכב תצוגה במחיר זהה לכחול שלא תצוגה ויש בזה משהו מציק. אולי נפתח נושא גם על זה 😬

פורסם

לפעמים צריך ללכת אחרי הלב. כחול זה מה שעושה לך טוב, לך על זה.

רק וודא והקפד על תחזוקה נאותה. טיפולי דיטיילינג, שטיפות לבד לא במנהרות, שימוש בתכשירים ומטליות מתאימות

זו השקעה לא גדולה , מלבד טיפול דיטיילינג שיכלול ציפוי איכותי שישמור על הצבע מנזקים וקילופים

במיוחד שמדובר על צבע רגיש.  תחזוקה נכונה אפשר לשמור גם על צבעים כהים בארץ, כי זה תלוי גם באיכות הצביעה. (יש צבעים שלא שורדים את השמש בארץ לאחר שנים בודדות)

• רעיון טוב! 1
פורסם

מה זה אומר טיפולי דיטיילינג, לשים מאות/אלפי שקלים על תחזוקה כל כמה זמן? 

מבחינת גודל השקעה, כמה זמן צריך להקדיש לזה בשבוע? 

לפני 20 דקות, yogev20 כתב:

תחזוקה נכונה אפשר לשמור גם על צבעים כהים בארץ, כי זה תלוי גם באיכות הצביעה. (יש צבעים שלא שורדים את השמש בארץ לאחר שנים בודדות)

נשמע שהצבע בברז הוא בדיוק כזה לפי ההערות פה שהוא ברמת איכות ירודה מאוד. 

פורסם

כנס לפורום דיטיילינג יש שם את האינפורמציה. (כולל מדריכים וטכניקת שטיפה למזער שריטות)

אין טעם להסית את הדיון לדיטיילינג. 

פורסם
לפני 1 שעה, Doron_Z כתב:

כי זה מאוד יקר, איזו עוד סיבה יכולה להיות? אחרת כולם היו עושים. 😬

לדעתי כן, זה מוזר שאתה "מפחד" להוציא עוד 10K על ציפוי שיגן לך על הצבע בזמן שאתה כל כך חושש לו.

תחשוב על החיסכון בתחזוקה לטווח הרחוק, אומנם עדיין צריך לשמור על הצבע ברמה מסויימת, אבל ציפוי כזה מוריד ממך כל כך הרבה דאגות.

חוץ מזה שהרכב תמיד יהיה במצב של "חדש" אחרי שטיפה פשוטה.

לדעתי אם אתה אוהב את הכחול אתה תתבאס על זה שקנית לבן כל פעם כשתצא מהרכב.

They are trying to ban me...

פורסם

מאוד אוהב איך שהברז נראית, ככה הייתי מדרג את המגוון שמוצע בארץ בסוכנות מהיפה ביותר ועד הפחות מחמיא.

1)אפור

2)לבן

3)כחול

4)אדום

5)כסוף

6)שחור

עיטוף זו אופציה מגניבה, גם  היכולת לבחור כל צבע וגימור וגם להיות אקסלוסיבי, גם לבחור בדיוק את הצבע שבא לך עליו, גם ישמור על הצבע המקורי.

שיקול מעניין וכמובן תתחדש על הכלה לא משנה באיזה צבע תבחר, בטוח תהנה ממנה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, HybridBoy כתב:

לדעתי כן, זה מוזר שאתה "מפחד" להוציא עוד 10K על ציפוי שיגן לך על הצבע בזמן שאתה כל כך חושש לו.

תחשוב על החיסכון בתחזוקה לטווח הרחוק, אומנם עדיין צריך לשמור על הצבע ברמה מסויימת, אבל ציפוי כזה מוריד ממך כל כך הרבה דאגות.

חוץ מזה שהרכב תמיד יהיה במצב של "חדש" אחרי שטיפה פשוטה.

לדעתי אם אתה אוהב את הכחול אתה תתבאס על זה שקנית לבן כל פעם כשתצא מהרכב.

אם היה לי כסף כמו מים אז למה לא, נעשה גם את זה וגם פלסטלינה וגם נאנו ואת כל הדברים האפשריים, בכל זאת למרות שאני אולי נכנס להרפתקאה כלכלית לא קטנה עדיין הראש רוצה לחסוך איפה שאפשר. פעם גם הברז היתה עולה עוד 20-30, אתה יכול לאמר למישהו שיאללה זה מה שישבור אותך כשאתה רוצה ככה את הרכב? אז תתפלא התשובה היא כן. בסוף שמים גבול.

אמרתי בהודעה הפותחת שחשוב לי שהרכב ייראה סבבה אבל אני עצלן לתחזק בצורה אובססיבית, חשוב לי בעיקר שבעין לא מקצועית לא יראו פגם בולט, וזהו בעיקרון. מפה ועד עיטופים בעשרת אלפים ש״ח יש מרחק רב. אולי אני אעשה נאנו בשלב מסויים, לא יותר.

את האמת בנוגע לכחול, בניגוד לשאר הצבעים לא ראיתי עדיין במציאות, אני אמור לראות אחת בקרוב, אם זה לא יעמוד בציפיות נחליף ללבן, צבע די פושר אבל לא מבאס מדי כמו אפור ובסכ״ה הוא נראה טוב פלוס תחזוקה קלה ופחות תשומת לב. יש בו יתרונות. יש גם סיפורים של אנשים שהלכו על הצבע שחלמו עליו עם הרכב שקנו ואחרי זה נשבעו שבחיים לא יגעו בצבע כזה שוב.

תראה כמה אנשים אומרים רק לא שחור/אדום וכו׳, אלו אותם האנשים שהלכו על החלום וגילו את המציאות והם ממש סבלו ממנה בסוף. צריך לעשות גם החלטה של הראש לפעמים ולא רק נטו לב. בקיצור נראה.

לפני 26 דקות, GTI33 כתב:

מאוד אוהב איך שהברז נראית, ככה הייתי מדרג את המגוון שמוצע בארץ בסוכנות מהיפה ביותר ועד הפחות מחמיא.

1)אפור

2)לבן

3)כחול

4)אדום

5)כסוף

6)שחור

עיטוף זו אופציה מגניבה, גם  היכולת לבחור כל צבע וגימור וגם להיות אקסלוסיבי, גם לבחור בדיוק את הצבע שבא לך עליו, גם ישמור על הצבע המקורי.

שיקול מעניין וכמובן תתחדש על הכלה לא משנה באיזה צבע תבחר, בטוח תהנה ממנה.

תודה רבה. עדיין לא נקנתה ולא באמת  קרוב לזה, עדיין בשלב של בירורים ויש כמה דברים שצריכים לקרות לפני שזה יוצא לפועל, יכול הכל ליפול אי אפשר לדעת. כשאקנה כמובן שאעדכן :)

פורסם

כחול ! 

זה הצבע שמתאים לכל מכונית מהזאנר הזה,  ל BMW1 ל WRX ל STI ובוודאי לBRZ. אפילו ה ST ליין נראית מעולה בצבע כחול. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...