Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בגיר רגיל ואוטו'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכם

רציתי לשאול האם ברכב גיר אוטומטי האפשרות של גיר ידני שהוא כאילו תוספת, מיועד רק למצבים מסויימים נניח לכמה דקות עליות לירושלים וכדומה, או שאפשר לנסוע ידנית נסיעות ארוכות יותר? 

פורסם

אפשר לנהוג במצב "ידני" תמיד.

אני מנחש שכשתגיע לפקק תעביר אוטומטי לאוטומט.

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

לי יש גיר רציף והאופציה הידנית מאוד מקלה בעליות.

בנוסף, האופציה הידנית עוזרת לשמור על המהירות בירידות ארוכות במקום להרוג את הברקסים.

Ford Fiesta 2014 Manual

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, mcshmupi כתב:

אם אתה מתכוון לתפעול ידני של ההילוכים אפשר לנסוע במצב זה כל הזמן

לפני 4 שעות, fanman כתב:

אפשר לנהוג במצב "ידני" תמיד

לא ממש.

מחשב הרכב יוודא שאתה לא מגזים, ובמצבים מסוימים או שלא יאפשר לך להחליף הילוך (יישאר בקיים) או יחליף הילוך בעצמו.

פורסם

האופציה  שימושית יותר בירידות בהן התיבה מסרבת להחליף הילוכים בלי לחיצה (מיותרת) על הגז - מאשר בעליות.

פורסם

אין שום מניעה גם לנסוע ככה כל הזמן.

מה שכן צריך לקחת בחשבון שהגיר מתערב, להבדיל מגיר ידני, אי אפשר לזנק בהילוך גבוה.

ב-DSG אצלי למשל אפשר לזנק רק מהילוך ראשון.

אם המהירות בהילוך מסוים נמוכה מדי, הגיר מוריד עצמאית הילוך.

אני משתמש בזה בעיקר במקומות עמוסים כשאני לא רוצה שהגיר יבצע הרבה העברות, כדי לצמצם בלאי לקלאצ'ים.

במאזדה אני משתמש בזה לפעמים כשהרכב משייט עם בקרת שיוט ומחליט בעליה להוריד הילוך כשאין ממש צורך.

אלו מן הסתם דברים שלא קורים בגיר ידני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אפשרי- כן

מומלץ- ממש לא.

כבר שמעתי מחבר שהלך לו הגיר כי כל הזמן התעסק עימו.(עם הטיפטרוניק)

זה מיועד בעיקר למצבי עליות או לשמירת הילוך נמוך בירידה, לא ליותר מידי זמן ברצף.

בהצלחה!

משתדל לעזור

פורסם

'שמעתי מחבר' זה סבבה, אבל עובדתית - כל עוד לא תשגע את הגיר או תביא לחימום יתר שלו מעודף פעולות, אין שום מניעה לנהוג במצב הידני. שים לב שיש רכבים שבהם המצב הידני מכניס את הרכב לסוג של 'מצב ספורט' מה שפחות נעים בשיוט בכביש מהיר.

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אין בעיה להשתמש בידית העברה ולהתערב לגיר.

אני עושה זאת כל הזמן בירידות ועליות ולפעמים גם בהאטות לקראת רמזורים וכו...

שים לב שרוב הרכבים יסרבו להחליף הילוך במצבים מסויימים אם יזהו פוטנציאל לנזק לתיבה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, shellcase כתב:

'שמעתי מחבר' זה סבבה, אבל עובדתית - כל עוד לא תשגע את הגיר או תביא לחימום יתר שלו מעודף פעולות, אין שום מניעה לנהוג במצב הידני

בדיוק.

במקרים מסוימים כמו שציינתי, מצב ידני אפילו עדיף על מצב אוטומטי, ה-DSG יכול לבצע בפקק הרבה העברות הילוכים, כשאני שולט על ההעברות במצב ידני,כמות ההעברות קטנה משמעותית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...