Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני מול אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, wildlands2019 כתב:

אני גם חובב ידני, הבעיה הכי גדולה שלי עם גיר ידני זה שכבר לא מביאים דגמים מאובזרים עם גירים כאלה,

למשל מאוד אהבתי את הקליאו RS-Line, ואני בטוח שיש מצב שהייתי מזמין אחת לו הדגם הידני שהביאו הוא לא רמת האבזור הנמוכה שבכלל מגיעה עם מנוע חלש.

ועוד לא הזכרתי את אבזור הבטיחות.

אתה מדבר על הקליאו החדשה 2020?

אני גם בהתלבטויות, אבל ראיתי שהאבזור הבטיחותי לא רע בכלל. אמנם אין את כל מה שיש באוטומט, אבל חוץ מבקרת סטייה אקטיבית ומצלמת 360 (שלא בטוח כמה זה שווה את תוספת התשלום) ההבדלים לא משמעותיים (תקן אותי אם אני טועה)

לפני 53 דקות, amosbmw כתב:

תקנה מה שאתה אוהב ורוצה לנהוג בו.

לא כל דבר צריך להיות חישובים על השקל.

בגלל קצת יותר בלאי וירידת ערך, שהם בכל מקרה ניחוש לעתיד, תנהג כמה שנים ברכב שלא לטעמך?

למעשה את הדיון התחלתי דווקא מנקודת מבט של חיסכון כלכלי (מחיר קנייה, צריכת דלק) ופחות בקטע של בלאי וירידת ערך שהם באמת "ניחושים"

לפני 56 דקות, amosbmw כתב:

תקנה מה שאתה אוהב ורוצה לנהוג בו.

לא כל דבר צריך להיות חישובים על השקל.

בגלל קצת יותר בלאי וירידת ערך, שהם בכל מקרה ניחוש לעתיד, תנהג כמה שנים ברכב שלא לטעמך?

ד"א, מה פירוש הציטוט שבחתימה שלך? סתם מתוך עניין

חדש...

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקליאו הידנית יש מנוע בנפח בנפח 1.0 עם 100 כ״ס לעומת 1.3 עם 130 כ״ס באוטומט, בעיקר ההבדל העיקרי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מחיר קניה, צריכת דלק, ירידת ערך, בלאי הם כולם עניינים כלכליים שניתנים לחישוב או להערכה.

בינם לבין איך שאתה אוהב לנהוג אין שום קשר.

אני מציע שתבחר רכב לא מתוך חישוב כלכלי אלא איך נעים לך לנהוג בו.

הציטוט בחתימה הוא מבראשית י"ד, י"ד ומתואר בו שאברהם אבינו רדף עם צבא של 318 איש לשחרר את אחיו השבוי בצפון הארץ.

מאחר ויש לי BMW 318i, אני אוהב את הפסוק הזה. עוד לא מצאתי פסוק עם המספר 525..

• אהבתי 2
  • מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 7 דקות, davdavani כתב:

אתה מדבר על הקליאו החדשה 2020?

אני גם בהתלבטויות, אבל ראיתי שהאבזור הבטיחותי לא רע בכלל. אמנם אין את כל מה שיש באוטומט, אבל חוץ מבקרת סטייה אקטיבית ומצלמת 360 (שלא בטוח כמה זה שווה את תוספת התשלום) ההבדלים לא משמעותיים (תקן אותי אם אני טועה)

למעשה את הדיון התחלתי דווקא מנקודת מבט של חיסכון כלכלי (מחיר קנייה, צריכת דלק) ופחות בקטע של בלאי וירידת ערך שהם באמת "ניחושים"

ד"א, מה פירוש הציטוט שבחתימה שלך? סתם מתוך עניין

מתנצל, באמת לא הייתי כל כך ברור,

הכוונה באבזור בטיחות לא היתה מכוונת לקליאו, היתה בכללי בין רכבים ידניים ואוטומטיים, למשל איביזה.

פורסם
לפני 1 שעה, zvigolden כתב:

צערי , את מה שתחסוך בדלק ובאחזקה כנראה תשלם על ירידת ערך אם תקנה חדש . כל כך הרבה אנשים (ונשים) לא מוכנים לשמוע על ידני 

הציבור בארצנו הנפלאה הוא: א. מפונק ומעדיף אוטומט (לקח לי יותר זמן למכור ידני)

ב. ארצנו הררית בהרבה מקומות ופקוקה בשאר- כך שיותר נוח בה אוטומט.

אבל למרות זאת אני אישית שומר אמונים לחויית הידני והעברת ההילוכים.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 1 דקה, amosbmw כתב:

מחיר קניה, צריכת דלק, ירידת ערך, בלאי הם כולם עניינים כלכליים שניתנים לחישוב או להערכה.

בינם לבין איך שאתה אוהב לנהוג אין שום קשר.

אני מציע שתבחר רכב לא מתוך חישוב כלכלי אלא איך נעים לך לנהוג בו.

הציטוט בחתימה הוא מבראשית י"ד, י"ד ומתואר בו שאברהם אבינו רדף עם צבא של 318 איש לשחרר את אחיו השבוי בצפון הארץ.

מאחר ויש לי BMW 318i, אני אוהב את הפסוק הזה. עוד לא מצאתי פסוק עם המספר 525..

בעולם אידיאלי אתה צודק.

בעולם שבו אתה משלם עבור כל תענוג, זה לא כזה שחור או לבן. 

ולגבי הציטוט - אחלה הסבר, אהבתי

Just now, wildlands2019 כתב:

מתנצל, באמת לא הייתי כל כך ברור,

הכוונה באבזור בטיחות לא היתה מכוונת לקליאו, היתה בכללי בין רכבים ידניים ואוטומטיים, למשל איביזה.

כן, אתה לגמרי צודק... 

באופן כמעט גורף כל הרכבים הידניים מגיעים פחות מאובזרים (ספציפית גם באביזרי בטיחות). יש חריגים, אבל זה נכון לפחות ל90% מהדגמים

חדש...

פורסם
Just now, davdavani כתב:

באופן כמעט גורף כל הרכבים הידניים מגיעים פחות מאובזרים (ספציפית גם באביזרי בטיחות). יש חריגים, אבל זה נכון לפחות ל90% מהדגמים

אבל המחיר לרכב ידני חדש הוא כ 15 אלף פחות..

משתדל לעזור

פורסם
Just now, המחליף כתב:

אבל המחיר לרכב ידני חדש הוא כ 15 אלף פחות..

אין בעיה, אז שלפחות יאפשרו מודלאריות - אם אני רוצה להוסיף עוד מערכות על הידני אז אני אשלם יותר.

אבל בדר"כ הידני מגיע כחבילה קומפלט בלי יכולת לשינוי

חדש...

פורסם
לפני 1 דקה, המחליף כתב:

מעניין ומוזר.. אולי בגלל שידני הנהג יותר מרוכז ופחות מוסח..

אני חושב שזה פשוט יותר נוח לחברות (בישראל) להשאיר את הידני כחבילה אחת ולהציע כמה חבילות על האוטומוט. פשוט כי כנראה יש יותר דרישה לאוטומט ולכן צריך להציע גם יותר

חדש...

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, zvigolden כתב:

לצערי , את מה שתחסוך בדלק ובאחזקה כנראה תשלם על ירידת ערך אם תקנה חדש . כל כך הרבה אנשים (ונשים) לא מוכנים לשמוע על ידני 

זה פשוט לא נכון.

כל שבוע נפתח פה שרשור על ידני\אוטומט או על איזו אבולוציה בעולם הרכב שמכחידה את הגירים הידניים, ותמיד קופצת תגובה כזו ואני עונה לה ומסביר, כמו עוד חברי פורום, שרכב ידני נמכר הרבה יותר מהר ממקביל אוטומטי, בגלל ההיצע הנמוך.

ירידת ערך היא אותו דבר, אתה קונה ידני ב4-5 אחוז פחות כחדש, ובהתאם גם הוא עולה פחות כמשומש.

השרשור האחרון בנושא הזה היה לגבי לימודי נהיגה וטסטים על אוטומט לעומת ידני... ממש לפני כמה ימים.

לפני 1 שעה, davdavani כתב:

אני חושב שזה פשוט יותר נוח לחברות (בישראל) להשאיר את הידני כחבילה אחת ולהציע כמה חבילות על האוטומוט. פשוט כי כנראה יש יותר דרישה לאוטומט ולכן צריך להציע גם יותר

לא.

הסיבה היא עלות נמוכה יותר.

הגישה הרווחת כבר שנים אצל היבואנים בארץ היא ש'מי שקונה ידני זה בגלל שהוא רוצה לחסוך בכסף' (אם בגלל צריכת דלק ואם בגלל עלות)

'אז הוא רוצה לחסוך? בסדר, אז חלונות ידניים מאחורה, לא צריך מחשב דרך, לא צריך בקרת אקלים, לא צריך X Y וZ. יפה, חוץ מה10 אלף שהדגם עולה פחות, חתכנו לו עוד 8 אלף שקל, נקח 4 אלף מתוכם לכיס, סה"כ הנחה של 14 אלף, הוא יהיה מבסוט החסכני הזה.'

פות"ש לגבי השאלה הראשונית - תיבות פלנטריות (המוכרות והפשוטות שהחלו ב4 הילוכים, המשיכו ל5, 6 והיום מגיעות עם 8 ברכבים מסויימים) הן בנתיים אמינות ביותר ודורשות שיפוץ סביב ה200K ק"מ אצל יצרנים אמינים. התיבות הרציפות חלוקות, חלקן אמינות מאוד ובחלקן יש תקלות יקרות מאוד כבר ב30-100 אלף ק"מ (ניסאן ורנו למשל). מעבר לכך תחזוקה של תיבה רציפה יקרה יותר מפלנטרית בגלל שמן מאוד יקר לקניה. התיבות האחרונות הינן תיבות רובוטיות שהן מורכבות כמו תיבות ידניות, אבל עם רובוט שמפעיל קלאץ אחד או שניים (או שלושה במקרה של קונינגסיג אבל זה לשרשור אחר...) מחשב גיר יכול ללכת, מפעיל מצמד, מצמד, גלגל תנופה... הרבה יותר מהר מרכבים ידניים מקבילים, כלומר הגיר יזדקק ל'טיפול' כבר ב60-100 אלף ק"מ, כשבגיר ידני אפשר למשוך עד התקלה הראשונה מעל ל200 אלף ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

תיבות פלנטריות (המוכרות והפשוטות שהחלו ב4 הילוכים, המשיכו ל5, 6 והיום מגיעות עם 8 ברכבים מסויימים) 

תיבות פלנטריות התחילו עם פחות הילוכים. בשנות ה-80 הסטנדרט היה 3 הילוכים. היום יש גם תיבות פלנטריות עם 10 הילוכים. גם בתיבות ידניות מספר ההילוכים התרבה. בעבר הסטנדרט היה 4 הילוכים והיום יש תיבות ידניות עם 7 הילוכים.

https://www.motortrend.com/news/why-the-2018-ford-mustang-gt-automatic-is-so-much-quicker-than-the-manual

פורסם

אני לא רואה כול ביסוס אמיתי לכך שאוטומט או ידני מבוקש יותר בשוק היד-2. אני חושב שכול מקרה לגופו ובלי סטטיסטיקה רחבה אנחנו זורקים פו הרבה קשקושים באוויר.

חוץ מזה אני חושב שאם לא ניקח את מחיר הקניה בחישוב כי זה לא מה שאנחנו משלמים באמת אלא "לווים" ובסוף ירידת הערך זה מה שאנחנו משלמים ואת זה כמעט בילטי אפשרי לחזות. 
וניקח פונקציה נקיה של עלות אחזקה + חסכון בדלק אז ידיה של תיבה אוטומטית פלנטרית מתקדמת וטובה תהיה על העליונה למשל אם תיקח תיבת AISIN טובה כמו שיש ברכב שלי אז היא לא צריכה תחזוקה והרכב שלי עבר כבר 100,000 ק"מ זה בערך השלב שבו בתיבה ידנית מחליפים קלאט'צ בנוסף בזכות ריבוי הילוכים ובזכות זה שהתיבה האוטומטית "לא מתעצלת" לעבוד ומחליפה הילוכים מאוד מוקדם ושומרת על סל"ד נמוך ועל צריכת דלק נמוכה אני חושב שבפאן הכלכלי תיבה אוטומטית טובה תהיה עדיפה על ידנית

• תוכן חדש...