Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המבחנים של km77 בודקים את בטיחות תגובת הרכב בתמרון בריחה, אך יש פער גדול בין זה לבין מדד ההנאה מנהיגה ודינמיות, ולראיה במרבית המבחנים של הפיגו נאמר שהמתחרות שלה מהנות ממנה.

יתרה מכך, אם נשפוט לפי ערוץ זה נדמה שהונדה גאז היא רכב ספורט, מה ששנינו יודעים שזה לא נכון.

פורסם
לפני 1 שעה, יואל שושנה כתב:

גרסת הסטיישן היא עדין לא גרסה קלאסית , לדעתי הסטישנים של שנות ה 80 / 90  הרבה יותר מרשימות 

סובארו בין היחידות עם לא היחידה שנשארה עם סטיישן קלאסית  

אימפרזה סטיישן כבר לא קיימת, לגאסי סטיישן כבר לא מיוצרת (רק האאוטבק קיימת) והיא הוחלה באופן לא רשמי ע"י הלבורג'.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הדגם הקודם 1.5 ליטר טורבו היה שתיין דלק רציני. מעניין איך המנוע החדש עם הגיר המעודכן בנושא צריכת דלק בפועל. אם הוא לא ייתקרב לצריכת הדלק של מנוע 1.5 טורבו של וואג, לטעמי יהיה קשה לפוקוס להצליח. יכול להיות ששלושה צילינדרים יאפשרו לרכב להיות יחסית חסכוני בדלק. ימים יגידו.....

פורסם
לפני 14 שעות, pooh-bear כתב:

ה-308 (דור שני) הגיעה לארץ עם מנוע 1.2 בלבד (וגיר שישה הילוכים), ובלי בטיחות אקטיבית. היא לא היתה באותה סביבת ביצועים אז (וגם היום היא לא שם).

בהתחלה היא נמכרה בצורה סבירה, אבל היא התיישנה, ועד שהיא הגיעה עם בטיחות אקטיבית כבר היה מאוחר מדי. גם גרסת הביצועים שלה (ה-GT) הגיעה מאוחר מדי והיתה יקרה מאוד בהתחלה, וגם במחיר המבצע האחרון בו פורסמה היא יקרה משמעותית מהפוקוס (וגם חזקה ממנה, אבל לא בטוח שהפוקוס לא חזקה מספיק לסגמנט הזה).

וכמו כל רכב, גם אם הפוקוס תימכר טוב בהתחלה, תוך שנתיים שלוש יהיו מתחרות מעודכנות יותר והמכירות שלה ירדו. זו דרכו של העולם.

התייחסותי ל"סביבת ביצועים" נגעה לביצועים דינמיים לא למהירות,חשבתי שזה ברור בשל ההקשר,  אחרי הכל זה מה שבודק האתר הספרדי הזה. והיא, ולמרבה הצער לא נמכרה בשום שלב "בצורה סבירה". ולפוקוס שסובלת נכון להיום ובשל עבר מעט מפוקפק בכל הנוגע לגיר הרובוטי שבה, מתדמית בעייתית, מחכה בדיוק אותו מכשול. כלומר מכונית כנראה משובחת מצד אחד מהנה ונוחה, אבל כשיש בסביבת המחיר הזו מתחרות עם תדמית עדיפה, קל זה לא יהיה.

לפני 14 שעות, tepic כתב:

המבחנים של km77 בודקים את בטיחות תגובת הרכב בתמרון בריחה, אך יש פער גדול בין זה לבין מדד ההנאה מנהיגה ודינמיות, ולראיה במרבית המבחנים של הפיגו נאמר שהמתחרות שלה מהנות ממנה.

יתרה מכך, אם נשפוט לפי ערוץ זה נדמה שהונדה גאז היא רכב ספורט, מה ששנינו יודעים שזה לא נכון.

המבחנים האלו בוחנים יציבות ואחיזת כביש, אלו גם המונחים בהם משתמשים הבוחנים עצמם. נכון שאין בהכרח קורלציה בין אלו להנאה מנהיגה, אבל מדובר בפרמטרים מאוד משמעותיים ומאוד רלבנטיים לבטיחות הנהיגה והנסיעה. מכאן גם שהשאלה אם ג'אז היא מכונית ספורט או לא, לא כל כך רלבנטית, לא זה מה שבודקים שם. וההתרשמות הפרטית שלי, בכל הנוגע להנאה מנהיגה, דווקא מחמיאה ל 308, גם יחסית למתחרות אחרות. ואצלי ההתרשמות הזו שמגיעה מישבן פרטי אגב, אומרת יותר מזו המגיעה מישבני עיתונאי רכב למיניהם, נחשבים ככל שיהיו.

פורסם

@רועי5, מרכז המחקר ע"ש הדוב פו (וחזרזיר) התפנה היום, ובאדיבותו מוגש לך הגרף הבא:

1780749184_14-18.thumb.png.59d8b29e9a7eee6f2380121eeb34a80b.png

קצת דיסקליימרים:

• העיוות העיקרי בגרף הנ"ל הוא אי-הכללה של דגמי סדאן. קל מאוד לקונן על גורלו של דגם מסויים, כאשר המקבילה הסדאנית דווקא מוכרת לא רע באותה שנה. אבל מכיוון שהגרף בא להבהיר נקודה מסויימת, (מכירות של 308) זה מה יש.
  • פרט לאוריס, אי אפשר היה להפריד מהנתונים גם את הסדאן מההאצ'בק / סטיישן ואת דגמי המנוע. לכן רכבים עם מנועים שונים לחלוטין מקובצים באותו גרף.
  • ב-2015-2017 הנתונים לא כוללים את דצמבר. תלונות בעניין יש להפנות ל-car_me.
  • הנתונים נלקחו מהקבצים שפרסם car_me, עבור 2014, 2015, 2016, 2017 ו-2018. עבור 2019 היו נתונים חלקיים שלא נלקחו בחשבון.

אז מה אפשר לראות פה?

א. ה-308 מעולם לא היתה מלכת המכירות של ישראל. מצד שני, ב-2015 היא מסרה מעל 1,000 רכבים (1,063, ליתר דיוק) וב-2016 קצת פחות (910). לא מספרים כאלו עגומים לטעמי.

ב. יש לא מעט רכבים שמכרו פחות: ה-C4 (כמובן), הקרוז (בלי הסדאן), ובאופן מפתיע, האוריס בנזין הרגילה.

ג. אפילו להיט מכירות יחסי כמו המאזדה 3 לא מכרה המון יותר רכבים ב-15-16. גם כאן, צריך לשים לב שמדובר רק במכירות של ה-3 האצ'בק. הסדאן מכרה עוד לא מעט.

ד. מכיוון שבכל זאת, מדברים פה על הפוקוס, אפשר להישאר מעט אופטימיים עקב מכירות די סבירות של הפוקוס ב-2016-17, למרות הגיר הרובוטי, למרות המנוע השתיין וכל זה בהשמטה של הסדאן. אולי עוד יש סיכוי...

מה קרה ל-308? היא עברה מתיחת פנים שהגיעה לארץ לאט מדי ומאוחר מדי, היא לא היתה רחוקה מספיק במחיר מה-3008, והיא לא הגיעה בשום גרסת מנוע נוספת (דיזל? 1.6 בנזין? רק לקראת הסוף, ובתמחור לא הגיוני). ומעל הכל, היא נמכרה תוך כדי שה-thp156 נפלו כמו זבובים מסביב, ותוך כדי ים של "דיסאינפורמציה" שפוזר פה בפורום ובמקומות אחרים לגבי רצועת התזמון האומללה ההיא. זה לא שהיא אי פעם איימה להיות מלכת הקטגוריה, אבל טיפול טוב יותר בבעיות אמינות, מגוון גדול יותר של גרסאות, תמחור אגרסיבי יותר ושיווק רציף בטח לא היו פוגעים בסיכויים שלה למכור קצת יותר.

מסקנה: אי אפשר להאשים רק את המותג בהכל, כל הזמן. המותג לא עוזר, אבל אם רוצים להצליח חייבים לעשות יותר.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

כשאני רואה גרפים ועוד צבעוניים אני נמס, אין מה לעשות. ולכן אני מגיע לתשובה ממקום של נחיתות, אבל ננסה, ה 308 נמכרה כאן רע, גם ב״ימי הזוהר״ שלה כהגדרתך. השוואה לברווזים צולעים אחרים לא משנה את העובדה הזו. גם אחותה הקטנה נמכרה עם גירסת מנוע אחת, מה שלא הפריע לה להימכר במכפלות יחסית ל 308 האומללה ( גירסת הדיזל  של ה 208 נמכרה במספרים מגוחכים שלא מצריכים התייחסות כלל, מה שמצביע על הכדאיות המעט מפוקפקת בהבאת גירסה דומה של האחות הגדולה ). הפרש המחיר בינה לבין ה 3008 מעולם לא היה קטן יותר מאשר בין גירסאות מקבילות של המתחרות ועדיין האוטו לא נמכר. גירסאות מצוידות יותר או פחות היו וישנן אצל המתחרים לאורך השנים ועדיין המכירות אצלם בסקאלה אחרת לחלוטין. לתפיסתי וניסיוני מדובר במכונית מצוינת ואם אני מחפש את הסיבה בשלה למה בכל זאת לא היו אף פעם ביריונים בכניסה ללובינסקי בכדי לשמור על הסדר בתור, המסקנה הבלתי נמנעת היא שכן, אח שלי, המותג זו בעיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 59 דקות, רועי5 כתב:

גירסת הדיזל  של ה 208 נמכרה במספרים מגוחכים

מסיבה אחת - גיר ידני.

(אם כי, ייתכן והמחיר עם גיר אוטומטי היה מייקר אותה מעל ומעבר לגרסת הבנזין).

פורסם

אתם מציינים את השם הרע של הפוקוס - כמה בכלל ה"שם הרע" הזה בכלל נפוץ בקרב רוכשים פוטנציאלים?
לאבא שלי למשל הייתה פוקוס משנת 2002 עד 2008 ואם הוא היה צריך לקנות רכב היום והייתי מראה לו כמה דגמים פוטנציאלים, אני בטוח שהוא היה בודק קודם את הפוקוס.

עדיין פורד מותג ותיק ומוכר לטובה לציבור הרחב שלא מכיר את הגיר של הפוקוס הספציפית ההיא.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, gilgil28 כתב:

אתם מציינים את השם הרע של הפוקוס - כמה בכלל ה"שם הרע" הזה בכלל נפוץ בקרב רוכשים פוטנציאלים?
לאבא שלי למשל הייתה פוקוס משנת 2002 עד 2008 ואם הוא היה צריך לקנות רכב היום והייתי מראה לו כמה דגמים פוטנציאלים, אני בטוח שהוא היה בודק קודם את הפוקוס.

עדיין פורד מותג ותיק ומוכר לטובה לציבור הרחב שלא מכיר את הגיר של הפוקוס הספציפית ההיא.

לאבא שלך היה דגם מוצלח, וככה זה נשאר בזכרון שלו.

אילו היה קונה מודל 2012 ואוכל מרור איתו, אפילו בצחוק הוא לא היה מוכן עכשיו להכנס לסוכנות פורד.

להרבה אנשים יש חבר בהייטק עם רכב ליסינג\חבר מוסכניק, שיכולים לספר על אמינות פוקוס 2012-2015 בצירוף כמה תבלינים . גם ברשת יש המון מידע על תקלות גיר. לא מעט אנשים בודקים לפני שמוציאים עשרות אלפי שקלים.

מגרשי חברות ליסינג היו מפוצצים בפוקוסים עם גיר רובוטי, ולא ידעו איך למכור את המלאי אחרי 3 שנות שימוש של לקוחות.

מה לא עשו כדי למכור - מבצעים, אחריות, מחירי ריצפה...

עכשיו, כדי לגרום לחברות ליסינג להזמין מלאי של פורד פוקוס, היבואן יצטרך לתת הצעה מאוד-מאוד מפתה. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, ch2856 כתב:

KM77 בוחן בעיקר את כיול בקרת היציבות. 

זה לא משנה איזה מערכת או מערכות ברכב המבחן בודק, מה שמשנה היא התוצאה, רכב שעובר את המבחן הזה במהירות גבוהה יותר, מתנהג בסיטואציה הזאת (וכנראה גם סיטואציות דומות) יותר טוב ויותר בטוח מרכב שעובר אותו במהירות איטית יותר.

וזה אומר שפיז'ו 308, פורד פוקוס וגם הונדה ג'אז שעברו את המבחן הזה במהירות גבוהה יותר גם מפרארי, למבורגיני גולף gti וכיוצ"ב. מתנהגות טוב יותר , בטוח יותר וכן גם מהר יותר מרכבי הספורט הללו בסיטואציה הנ"ל ודומות לה, למרות הפליאה.

ומדובר במבחן לא משני בכלל, מדובר בתמרון חריף מצד לצד שמהווה סיטואציה נפוצה בהתחמקות ממכשול בנתיב נסיעה, חיה (מבחן האייל), הולך רגל, כלי רכב, בור בכביש.

גם בסתם כביש עם סיבוב חד כשלאחריו סיבוב חד לכיוון השני המסקנות הללו יהיו תקפות. כן הונדה ג'אז תהיה מהירה יותר מפרארי בקטע כזה (כמובן בכביש מישורי או ירידה שמאפשר להונדה להגיע למהירות המרבית למעבר הקטע הזה, בעליה קשה לא בטוח שהג'אז תגיע םמהירות המרבית למעבר הקטע).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 15 שעות, רועי5 כתב:

גם אחותה הקטנה נמכרה עם גירסת מנוע אחת, מה שלא הפריע לה להימכר במכפלות יחסית ל 308 האומללה ( גירסת הדיזל  של ה 208 נמכרה במספרים מגוחכים שלא מצריכים התייחסות כלל, מה שמצביע על הכדאיות המעט מפוקפקת בהבאת גירסה דומה של האחות הגדולה ).

אז רגע, אולי אני מתבלבל: "אחותה הקטנה"  שנמכרה במכפלות, היא ממותג אחר? יש שם נמר במקום אריה מקדימה? איך המותג לא הפריע לה להמכר במכפלות? לגבי הדיזל, יכול להיות שהשילוב עם גיר ידני בלבד קשור למשהו? ומה לגבי ה-3008? איך לה המותג לא מפריע? ושאלה אחרונה - איך הפלואנס, ואחריה הגראנד קופה, ממותג צרפתי עם בעיות אמינות לא פחותות נמכרת הרבה יותר טוב? איך שם המותג לא מפריע?

אבל עזוב, אם להוסיף איזו הודעה שמקטרת על "המותג" בכל שרשור אקראי עושה לך טוב, מי אני שאעמת אותך עם המציאות.

אני מסכים איתך

פורסם

נעשה קצר, 308, מכונית ראויה מאוד לטעמי, נמכרה בקטגוריה עתירת מתחרות שחלקן יותר אטרקטיבי בעיקר בשל מיתוג ( אין סיבה אחרת הגיונית לטעמי, היא ודאי לא נופלת ביכולתה, לפחות באופן עליו מצביעים הגרפים הציבעוניים, מהמתחרות )  זו דעתי, לדעתך כפי שהבנתי היא לא היתה ואינה מספיק אטרקטיבית מבחינת איבזור, איכות, או יכולת, אחד מאלו או כולם ביחד. הכניסה לשאלה מה עושה ולמי טוב, היא התנגחות מיותרת ולא מכבדת, ודאי לא את אומרה.

פורסם (נערך)

"התנגחות מיותרת ולא מכבדת", אתה אומר? תן לי שניה לחשוב איפה נתקלתי בזה... נניח פה?

לפני 18 שעות, רועי5 כתב:

כשאני רואה גרפים ועוד צבעוניים אני נמס, אין מה לעשות. ולכן אני מגיע לתשובה ממקום של נחיתות

או פה?

לפני 18 שעות, רועי5 כתב:

המסקנה הבלתי נמנעת היא שכן, אח שלי, המותג זו בעיה.

אבל עזוב, זו לא הנקודה.

הנקודה היא, בצורה ממש ממש פשוטה, שכשאתה מסביר תופעה מסוימת אך ורק ע"פ משתנה אחד שאין לך שום השפעה עליו, הדבר היחידי שאתה יכול לעשות זה לכתוב תגובות מקטרות על ה"בעיה" הזו. בטח ובטח כשאתה מתעלם מכל מה שלא מתאים למשתנה המסביר היחידי הזה (מכירות של דגמים אחרים של המותג, מכירות של דגמים מממותג מקביל באותה קטגוריה).

ה-308 לכשעצמה היא רכב לא רע בכלל, לדעתי (ובסיכוי לא כזה נמוך, הרכב הבא שלי). יש לא מעט גורמים שיכולים להסביר את המכירות הנמוכות שלה בישראל - החל מתמחור (לא רק "מחיר מחירון", אלא גם הנחה לציי רכב ולאפס ק"מ), עבור במגוון חסר של דגמים, העדר גרסת סדאן, טרייד-אין לא אטרקטיבי, וכלה בטיפול בבעיית האמינות שהתעוררה תוך כדי השיווק במנוע הספציפי הזה, ובבעיות אמינות בדגמים מקבילים.

כמובן שלא לכל דבר ניתן לתת מענה - גרסת סדאן למשל, לא תהיה פה no matter what. גם תמחור אגרסיבי הוא משהו שהיצרן חייב להשתתף בו, וכדי שהיצרן בכלל ירצה להשתתף בו הוא חייב שיהיה לו עודף כושר יצור (אחרת, מה מעניין אותו עוד 1,000 רכבים באיזה חור במזה"ת כשהוא דוחף עוד 5,000 רכבים במדינה אירופאית קרוב לבית כל חודש, ביותר כסף). אבל (אני מניח) שיש גם דברים שאפשר היה לנהל טוב יותר בלי תמיכה מאסיבית ומחויבות של היצרן.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...