Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחיין לאחר שחרור מחפש רכב בצרכים הבאים:

- מחיר מינימלי - רצוי סדר גודל 5-6, כדי להשאיר סכום לביטוח ויישור קו מינימלי וגם רזרבה קטנה לתקלות לא צפויות.  

- שנתון חדש ככל הניתן. 

- בטיחותי ככל האפשר, רצוי עם בקרת יציבות. 

- אוטומטית ולא קטנה, שיוכל להסיע עוד 2-3 בנוחות. 

- אמינה ככל האפשר. 

לכאורה, קשה למצוא משהו שיענה על דרישות כאלו אבל לאחר סריקה עלו שתי מועמדות פוטנציאליות. שתיהן צרפתיות ונפוצות למדי. 

רנו מגאן 2008 ופיג'ו 307.  שתיהן ב- 5K לפני מיקוח. טסט בתוקף.

שתיהן מודל 2008 עם מנוע 1.6 וגיר אוטומט (מבין ששתיהן עם גיר AL4 הידוע...).

לשתיהן רמת בטיחות טובה יחסית והן כוללות ESP.

מצאנו כאלו שנראות שמורות יחסית עד 200K ק"מ +/-. 

מעבר למצב ספציפי של כל אחת, האם יש הבדל ברמת האמינות הצפוייה? יתרון משמעותי לרנו על הפיג'ו  או להיפך? 

דוגמא לשתי מועמדות שנמצאו. 

ScreenShot_20200411110834.png

ScreenShot_20200411110754.png

פורסם

מה עם פורד פוקוס דור שני? נמצאת בתקציב?

קשה להגיד מי תהיה יותר אמינה, אני כן יודע שהחל מ-2008 המגאן לא אמורה לסבול ממחלות הילדות של הדגם.

מה שכן, הייתי מחפש אחת פרטית אולי, לא יוצאת ליסינג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הפוקוס הצעה טובה אבל נראה לי שהיא יותר יקרה יחסית וללא בקרת יציבות ESP (למעט דגם ה-2 ליטר היקר משמעותית). 

הרצון לקבל ESP גם  מההיבט הבטיחותי וגם זה חוסך כ-500 שקל בביטוח חובה. 

פורסם

בפוקוס דור 2.5 (מתיחת פנים לדור 2) שנמכרה החל מאמצע 2008 יש בקרת יציבות בכל הגירסאות כולל 1.6 טרנד הכי פשוטה.

באמת לא נראה לי שאפשר לקנות פוקוס 2008 אחרי מתיחת פנים ב 5000 ש"ח אלא אם כן היא יד ראשונה ליסינג, יד שניה השכרה, יד שלישית משטרה ויד רביעית קיבוץ ועם 450 אלף ק"מ.

אבל לך תדע, במצב של היום הכל יכול להיות...

פורסם

בוקי, אתה צודק. לפחות ביד 2  הפוקוסים יקרים בהרבה מהחלופות הצרפתיות. 

בתור בקיא ומנוסה - שתי שאלות אליך:

1. מה בכל זאת, אם בכלל,  היתרון של הפוקוס על הצרפתיות (מעבר לגיר האוטומטי שבצרפתיות שתדמיתו אינה חיובית) ? 

2. יש העדפה כללית בין ה- 307 למגאן ? בעיקר בהיבטי שרידות, עלויות אחזקה ?

פורסם (נערך)

יכול לספר על הניסיון המשפחתי עם 307 2004 שהייתה חדשה בזמנו. 

הגיר עשה בעיות באזור ה110 אלף ק"מ והצריך תיקון יקר (פועל יוצא מהמשך טיפול במוסך מורשה גם לאחר תקופת האחריות, היום כנראה שיעלה הרבה פחות לתקן) 

, מושב הנהג הראה סימני בלאי , היה צריך להחליף מיכל מתזים ומכלול מתגי חלונות בצד הנהג. הבעיות קרו באזור ה 5 6 שנים על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
  • אהבתי 1
פורסם
בוקי, אתה צודק. לפחות ביד 2  הפוקוסים יקרים בהרבה מהחלופות הצרפתיות. 

בתור בקיא ומנוסה - שתי שאלות אליך:

1. מה בכל זאת, אם בכלל,  היתרון של הפוקוס על הצרפתיות (מעבר לגיר האוטומטי שבצרפתיות שתדמיתו אינה חיובית) ? 

2. יש העדפה כללית בין ה- 307 למגאן ? בעיקר בהיבטי שרידות, עלויות אחזקה ?

בין 307 למגאן קח סיטרואן C4 שקיימת עם אותם מכלולים כמו 307 במודלים יותר חדשים, עד 2011.

איו לי תשובה לשאלה, מה עדיף צרפתיות או פורד פוקוס. כשהמכוניות האלו היו יותר חדשות, לפני כ 7 שנים הייתי בהתלבטות הזו ובסוף קניתי פוקוס 2.0 ליטר. היא עדיין במשפחה. לא אמינות מושלמת אבל גם לא היה משהו מאוד חריג.

היא מודל 2007, אני אהיה מאוד מופתע אם היא שווה יותר מ 6000-7000 ש"ח...

פורסם

בוקי, תודה על הרעיון לגבי ה - C4.  בדקתי ואכן יש הרבה במחירים נמוכים. 

היות ומפוסטים שכתבת אתה עושה רושם של מומחה מספר 1 למנועי דיזל של פיז'ו/סיטרואן דומני שאתה הכי מתאים לקבל ממנו חוות דעת 

נתקלנו במודעה על C4 דיזל מודל 2007 עם ESP ובמחיר מתאים. אמנם ידנית אבל האחיין יכול שלא להתעצל ולהסתדר עם ידני. 

האם היית ממליץ על כמו זו שראינו במודעה? 

ScreenShot_20200411145350.png

פורסם

עזוב את זה. ברגע שכתוב במודעה 1000 ק"מ זה אומר שהק"מ כל כך גבוה שמתביישים לכתוב.

• אהבתי 1

פורסם

לגמרי מה שבוקי כתב. אולי הקמ כבר התאפס מרוב שהיה גבוה... יש קטע אלמותי של נשואים פלוס על זה.

הפרטים כן נראים טוב אבל לרכב דיזל יכולים להיות כמה נפילות מאוד קשות. מזרקים וכל מה שקשור למערכת ההזרקה למשל. טיימינג שבטח צריך. למה מוכרים אותו? אם הרכב כזה טוב תמיד אפשר למכור אותו במשפחה המורחבת/עבודה/חברים.

זה בד"כ צרות של אחרים. מצד שני מכרתי אלמרה תקינה לחלוטין ששבוע קודם עלתה מהמרכז לירושלים במסלול השמאלי בעקיפת רוב מה שנסע שם. אבל שנה קודם אכלתי אותה עם סטארט אלרטנטור פרונט וכו.

פורסם
לפני 3 שעות, eyalkar כתב:

לגבי הרכב פיג'ו 307,

ממליץ לך לחפש את הדגם המפואר יותר XT.

מצטרף להמלצה על דגם הxt

מבחינת מרווח ה307 מאוד מרווחת.

פורסם (נערך)

הצעה לי אלייך. 

עזוב דגמים ורכבים ספציפים. כולם מטופלים ושמורים במודעה ובפלאפון, אבל בפועל אתה יכול למצוא את עצמך נוסע שעה לכול כיוון על רכב שאתה פוסל אותו ב-20 שניות הראשונות שראית אותו. 

במקום זה, כנס ליד 2, תגביל את החיפוש לסביבה הממש קרובה אליך, ותחפש כול רכב שיש במסגרת התקציב, לא משנה דגם או יצרן. ומשם תתחיל כבר לסנן ע"פ מודעות, טלפונים, וכו'. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 1
פורסם

בתור בעלים של 307 2007 בהווה כשלפניה היתה מגאן 2007 ובמקביל מגאן 2008, יש הפתעות מידי פעם, בעיקר בפיג'ו אבל לא צריך לפחד יותר מידי. בפיג'ו שלי אין esp, כדאי לוודא שאכן יהיה במה שתבחרו. בסופו של דבר לך על האחת שתדרוש הכי פחות השקעה - טיימינג בעבר הלא רחוק, מצב צמיגים, ברקסים וכו' . בהצלחה.

פורסם

בכל מקרה ב5k, אל תצפה לאמינות מופלגת ולאחזקה זולה,

אני הייתי יורד שנתון ומחפש אימפרזה או אלמרה, אם הם תוחזקו סביר הם הרבה יותר זולות לאחזקה עם הרבה פחות הפתעות צפויות.

• תוכן חדש...