Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קרובי משפחה כבר די הרבה שנים סובלים משכן שגר מתחתיהם ומעשן סיגרים כול היום, כול יום.

הוא מתעקש לעשן בתוך הדירה וכול העשן עולה למעלה וחודר לדירה דרך החלונות.

אפילו כשהחלונות סגורים עדין העשן אכשהו חודר לדירה.

גם כשמדליקים מזגן, מהתריסים של המזגן יוצא ריח מסריח של סיגריות.

שיחות עם השכן לא עוזרות, הוא מבטיח להפסיק אבל חוזר לעשן אחרי כמה ימים.

וועד בית ושוטר קהיליתי לא מצליחים להשפיע אלו... הוא מתנצל וחוזר לעשן...

מה אפשר לעשות?

הם ממש שבורים וסובלים מכאבי ראש, בחילות, ושיעול אסמטי כתוצאה מהעשן.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם הוא מעשן בתוך הבית אין לכם מה לעשות.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

למיטב זכרוני יש חוק שמאפשר לדיירים לפנות לארכאות במידה והשכן (עושה מה שעושה בדירה שלו) גורם להפרעה בזכויות הקנייניות של הדייר מעל.

מתוך הלינק הזה (https://www.harish.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%A9/%D7%A9%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%91%D7%97%D7%A8%D7%99%D7%A9) אני מצטט:

מטרדי עשן וריח

אז איך מסתדרים לדוגמה עם שכן שמרבה לנפנף ולעשות על האש? כיצד מתמודדים עם שכן שמעשן במרפסת ללא הפסקה ומה ניתן לעשות עם שכן שאוגר חפצים ומאחסן אותם בשטחים המשותפים?

עו”ד סמי ישראל, יועץ משפטי באגודה לתרבות הדיור מרחיב: “נתקלתי במקרה בו שכנים עישנו במרפסת הבית שלהם בתדירות גבוהה באופן יומיומי. שכן הגר בדירה מעליהם ולו ילדים קטנים, צילם ושלח לאגודה לתרבות הדיור את המאפרות המלאות עד אפס מקום בבדלי סיגריות והאגודה הוציאה מכתב מטעם יועץ משפטי לשכן המעשן על מנת לחדול מהעישון או לעשן במקום שלא מטריד. ברגע שמדובר בכמות שהיא איננה סבירה של עישון (כל מקרה נבחן לגופו בבית משפט) זה מצב המהווה מטרד , האדם המעשן בעצם מונע מהשכן מעל ליהנות מהזכויות הקנייניות שלו.אתה בעצם אומר שאסור לאדם לעשן במרפסת ביתו?“מותר לו לעשן במרפסת ביתו, אבל אסור לו לגרום לכך שהעשן יגרום נזק לשכן אחר. בד”כ עשן עולה למעלה ואם יש דייר מעליו שהדבר מפריע לו או מזיק לו כגון בעיות במערכת הנשימה או ילדים קטנים יכול הדבר להוות פגיעה. ועל הדייר הנפגע לפנות ישירות לשכן או להתחיל הליך מול האגודה לתרבות הדיור”.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה זה מתעקש לעשן בדירה שלו? זו הדירה שלו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

איפה הוא אמור לעשן אם לא בבית? זה מה יש.

עזוב ריח של סיגריות מה שבאמת נורא זה ריח של קאנביס. אז תתנחם בשתי עובדות:

א. זה לא קאנביס

ב. השכן הזה מקצר משמעותית את תוחלת החיים שלו

פורסם

א. זה לא קאנביס

תאמין לי סיגרים זה גם מאוד מסריח.

למה לא לעשן במרפסת כמו שאר השכנים שלא רוצים לעשות רע לאחר?

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ובמרפסת זה לא יעלה לדירה שלכם? יהיה אפילו יותר גרוע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

א. זה לא קאנביס

אני חולק עליך.

ריח של טבק בד"כ נדבק והרבה יותר קשה להוציא אותו ולהיפטר ממנו.

ראיה לכך אנשים שמעשנים טבק בד"כ כל הבגדים שלהם מסריחים מזה.

מה דעתכם?

אני בספק שזה יעזור לכזו כמות של עשן אבל אולי לשים אצל השכן?

https://www.xiaomix.co.il/product/xiaomi-mi-air-purifier-2s/

פורסם

אני מבין שזה מפריע (האמת גם אני סובל מזה לפעמים), אבל חושב שהבקשה שלכם (ובעיקר הציפיה) שיפסיק לעשן בדירה שלו, היא מוגזמת, ויש בה אפילו מן החוצפה.

אם זה ממש ממש מפריע, שקלו לעבור דירה.

(בין אם בתהליך של שכירה והשכרה או מכירה וקניה).

פורסם

אם אין מה לעשות עם המנוולים (אין מילה אחרת לתאר אותם)שגרים בלב עיר ומתעקשים להסיק את ביתם בעץ-המזהם החזק והמסוכן ביותר לסביבה הקרובה ובכך להטריד, לפגוע בבריאות עשרות או מאות משפחות הגרות ברדיוס של ק"מ, לגרום למאות ילדים לנשום חלקיקים מסרטנים, להתעלם מאנשים שלא יכולים לפתוח חלון בגלל ריח תמידי של מדורה, כביסה שמסריחה מריח שריפה וכיו"ב אז מה אפשר לעשות עם שכן שמעשן בדירתו?לסבול בשקט ולשחרר קיטור בפורום...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

את הדירה והאורחים בוחרים, את השכנים מקבלים מאלוהים.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

זה בסדר שהשכן יעשן בדירה שלו, אבל הוא צריך לדאוג שזה לא יהווה מטרד קבוע לשאר השכנים.

העניין הוא שזה חורג מגבולות הבית שלו וחודר אל בתים פרטיים של אנשים אחרים ששמורה להם הזכות לא לנשום את העשן.

אני מניח שיש פתרונות טכניים כמו קולטי עשן, מנדפים וכו'.

שינסו לפנות למפקח על הבתים המשותפים, יש לו סמכויות שיפוטיות. הנה הסבר באגודה לתרבות הדיור:

http://www.tarbut-hadiur.gov.il/content/203

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...