Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמצע חודש נובמבר טסנו לסוף שבוע לסרדיניה במסגרת טיול מהעבודה, סרדיניה היא האי השני בגודלו ביום התיכון עם אוכלוסיה המונה כ- 1.6 מיליון תושבים, השפות המדוברות בו הן איטקלית וסרדית והמטבע המקומי הינו אירו. המטרה הייתה לטייל בעיר הבירה קליארי וקצת שופינג כאשר את הנסיעות נבצע בניסאן מיקרה וסיטרואן C3 ששכרנו מחברה שעובדת עם מלון Forte Village בו שהינו בדרום האי.

נחתנו בעיר הבירה קליארי ומשם נסענו כ-45 דקות למלון, נדמה שהאוטובוס נוסע לאט מידי. מהר מאוד התגלתה הסיבה - האי יפיפה. הרים ירוקים, שדות, ים, ממש אווירה כפרית רגועה.

היום הראשון - ניסן מיקרה

ביום הזה המטרה הייתה לטייל בעיר הבירה, לחנות את הרכב בנמל ומשם לטייל ברגל, על מנת להנות משפע חנייה רציתי להגיע כבר בשעה 8 בבוקר לעיר. ב-7.30 בבוקר עמדנו בדלפק קבלת הרכב, הזמנו רכב בקטגוריית מיני - פיאט פנדה או רנו טווינגו בעלות של 190 שקל כולל ביטוח. בעת הרישום שמתי לב למפתחות של ניסן מיקרה, האמת? התבאסתי, כי רציתי לנסות את הפנדה. אבל בחניה חיכתה לי הפתעה בדמות ניסן מיקרה החדשה שרק הגיעה לארץ, מעולה! הזדמנות לבדוק את הרכב.

f2867ef72e9b6d9afb58f91c869536a12c3bad72.jpg

יום שני – סיטרואן C3

69eea1dce8c3597cb66019641338b9852016b702.jpg

ביום השני רציתי להחליף רכב לסיטרואן, אמנם ביצעתי נסיעת מבחן בארץ אבל רציתי להתעמק יותר ביחידת ההנעה ובממשק שכולו מתנהל דרך מסך מולטימדיה. עלות השכרת הסיטרואן הייתה זהה לזו של המיקרה, אבל הסיטרואן הגיעה עם יחידת הנעה דומה לארץ - 1.2 ליטר טורבו וגיר אוטומטי בעל 6 הילוכים.

חיצונית, בצבע אפור היא נראית משעממת, אך בצבעים נועזים יותר לדעתי מדובר ברכב שניראה מעולה.

כניסה לתוך הרכב מגלה סלון אפרורי עקב רמת איבזור נמוכה אך הרגיש יותר חדשני מהמיקרה, המושבים נוחים אבל צרים ומרגישים פחות נוחים מאשר בניסן וכך גם מאחור. מרווח הברכיים מאחור בינוני כמו במיקרה.

מיד עם ההנעה מורגשות רעידות, כמו שהרגשתי ברכב המבחן. במנועים של קונצרן פולקסווגן, שמגיעים בתצורה דומה, לא הרגשתי אף פעם רעידות כאלו. גם כאשר מאיצים קלות בהילוך חמישי או שישי זה מלווה תמיד ברעידות, זה מורגש בתא הנוסעים וגם דרך ההגה.

גם מתיבת ההילוכים לא הייתי מרוצה. היא לא מגיבה מהר מספיק להורדת הילוך, ובעיר התיבה לפעמים העבירה הילוכים בצורה לא חלקה. עד כדי כך שכאשר חזרנו לארץ ונסענו מנמל התעופה בספייס סטאר בעלת גיר הרציף - הגיר פשוט העלה חיוך בזכות אופי הפעולה החלק לעומת התיבה בסיטרואן.

ביום השני נסענו באותו המסלול בדיוק, מה שאפשר השוואה ישירה בין הרכבים. מבחינת נוחות נסיעה המתלים מעולים ולפעמים הרכב מעין מרחף מעל שיבושים בכביש אך המושבים הצרים בסופו של דבר נותנים את יתרון נוחות הנסיעה למיקרה. בידוד הרעשים טוב ודומה למיקרה, האמת שלעבוד מול מסך המולטימדיה והמעבר בין המיזוג למערכת ניווט קל ומהיר והסתדרתי איתו מעולה.

בניגוד מוחלט לכל זה, אישתי דווקא לא הרגישה את הרעידות עד שהסבתי את תשומת ליבה, וגם אז לא ניראה שזה הפריע לה יותר מידי. צריכת דלק לאחר 200 ק"מ לפי המחשב הייתה 14.5 ק"מ לליטר.

7b58a09c3422b70ed6072580bc6cf1ba7e834ecd.jpg

קצת על סרדיניה

c2643dedc6f560fb195bc90ceea4ee374a721495.jpg

מי שרוצה לטייל בעיר יכול לחפש חניה בחינם ברחובות הצרים אך אישית העדפתי לחנות בתשלום בנמל ולא להסתבך בתוך העיר הצפופה והצרה. בגלל שאנגלית זה לא הצד החזק שם, מכונת התשלום באיטלקית ולוקח זמן להבין איך לשלם. ביום השני חנינו בתוך העיר, שם הייתה מכונה אחרת ונאלצנו להיעזר בזוג איטלקים שלא ידעו אנגלית אבל שמחו לתקשר איתנו בפנטומימה.

גם בחנויות לא כולם מבינים אנגלית טוב, ואני בכלל לא מדבר על תפריטים במסעדות, שלא בכולן טרחו לתרגם אותו לאנגלית. העיר עצמה יפה ומשקיפה לים, נקודות תצפית מדהימות, הרחובות הצרים עם המרפסות למעלה מיוחדות לאזור ולאיטליה. מה שכן, כאשר עובר רכב צריך לזוז הצידה ולפעמים קצת מעיק שאין מדרכות נורמליות.

מבחינת האוכל, אכלנו פיצות בעלות של 7.5-8.5 יורו, וזה עוד מהיקרות עם פירות ים ונקניקים - טעים וזול. נכנסנו לאכול צהרים במסעדת בשרים מעושנים וגם שם הופתעו לטובה, מנת בריסקט מעושן לצד צ'יפס, הודו מעושן עם צ'יפס, תפוח אדמה עטוף בגבינה עם בייקון בפנים ושתי פחיות שתיה עלו לנו 190 שקל. מחיר שבארץ אפשר רק לחלום עליו.

1e887b6d339144b0af93ff8711b27d131113816a.jpg

נוהגים בסרדיניה

ca908e9489dd511a586a0e8949c0c08df89a91ee.jpg

הכבישים בסרדיניה לא משובחים, לפחות לא באזור הדרום. עם כל השברים והבורות רכב נוח הוא בהחלט יתרון. מבחינת השילוט, בכבישים בינעירוניים מותר היה לנסוע 50 או 70 קמ"ש, וזה הרגיש כמו לנסוע בכביש 6 במהירות 80 קמ"ש. מוזר ולא הגיוני. בהתחלה אכן נהגתי כך אך מהר מאוד מאחורי התחיל להיווצר תור והתחילו להיצמד, חלק אף עקפו על קו ההפרדה הרצוף, תופעה די פופולרית שם, אגב. אך אם רכב נוסע לפי המותר אף אחד לא צופר. בהמשך כבר נסעתי 90-100 כמו רוב האנשים.

ביום השני ירד גשם חזק ונסיעה בחשיכה. אינני נהג חדש, אך רמת הקושי הייתה כול כך קשה שנסעתי בהתאם לתמרורים. הבעיה היא שבניגוד לארץ סימון הנתיב אינו ניראה עקב חוסר בהחזר אור וקורה מצב שלא יודעים איפה הנתיב שלך. זה עוד יותר גרוע בעיר כאשר יש כמה נתיבים בפניה ופשוט לא היה לי מושג איפה הנתיב שלי.

סיכום

סרדיניה מדהימה אך כדי להגיע בתקופה חמה יותר, שכן ביום השני הגשם פשוט לא הפסיק לרדת, האוכל טעים ולא יקר, ביגוד/נעליים במחיר דומה לארץ.

המיקרה הפתיעה לטובה ויהיה מעניין יהיה לבחון עם יחידת הנעה בעלת גיר הרציף ולהשוות לעומת המתחרות בעיקר מהחדשות שיגיעו.

הסיטרואן דווקא פחות הרשימה עקב יחידת הנעה לא מוצלחת לדעתי, אם כי אפשר לחשוב עליה בתור אופציה להחלפת הספייס סטאר.

892b27a6f26aa0333f1f41ea2aba3286f9ff55ac.jpg

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

נהניתי לקרוא. סרדיניה מזמן ברשימות שלי.

מצחיק אותי שכולם קוראים למכונית שאני כבר שנים רואה על כבידי אירופה, חדשה...

אני חושב שאם יש משהו שמסגיר את גילה, זה האינטריור שלה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

מצד אחד הסלון לא מרגיש עדכני בטח לא ברמה של 208 החדשה ונידמה יותר כמו סופר מיני מלפני כמה שנים, אך זאת הוא די נעים עם הנדסת אנוש טובה.

אישתי הייתה מעדיפה את המיקרה על פני הסיטרואן למשל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...