Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בשבועיים האחרונים יש לי בעיה להניע את האיביזה בבוקר, אני שם בניוטרל, מכניס קלאץ', מסובב את הסוויץ' ככה שידלקו אורות ואז מחכה קצת, רק אז מסובב עד הסוף כדי להניע. למרות זאת בנסיון הנעה הראשון תמיד הרכב נכבה. ניסיתי גם למשוך את הסיבוב של הסוויץ, זה לא עזר. גם לתת גז תוך כדי לא עזר.

קניתי את הרכב בינואר האחרון, אז הבעיה הייתה קיימת לסירוגין אבל לא בצורה קבועה כמו עכשיו. איך שהתחיל להתחמם הבעיה נעלמה, ועכשיו זה חזר וקורה ב-100% מהפעמים שאני מתניע בבוקר. אם אני מכבה את האוטו אחרי נסיעה ומנסה להניע מיד אין לי בעיה. אפילו ביציאה מהעבודה למשל אחרי שהאוטו עמד 8 שעות אין לי בעיה להניע.

צילמתי את הטורים של המנוע באחד הבקרים, כמו תמיד- ניסיון ראשון לא מצליח ובנסיון השני מניע מיד:

[video=youtube_share;lD-76-NsDHo]

מחיפוש באינטרנט של בעיות דומות הבנתי שזה יכול סימן לסופו של המצבר (למרות שאני לא מבין איך זה קשור לקור). היות ואין לי רב מודד, בימים הקרובים אקח את הרכב לבדיקת מצבר ואעדכן.

במידה והמצבר הוא לא הגורם לבעיה, יש רעיונות מה זה יכול להיות?

פורסם

פלגים הוחלפו לפני שנה וחצי לפי קבלות שהעביר לי הבעלים הקודם.

האמת שבינתיים הספקתי ללכת לבדוק את המתח של המצבר ונמצא שהוא חלש. רק היום\מחר יותקן המצבר החדש ובתקווה שבזה יסגר השרשור..

בינתיים נתקלתי בתופעה מסקרנת לא פחות- בבוקר שמתי את האוטו בניוטרל ונתתי קצת גז לראות אם אני מרגיש משהו חריג מהמנוע, אני כבר לא זוכר איפה בדיוק קראתי את זה, אבל מישהו עשה קישור בין בעיות הנעה לבין חוסר 'איזון' של המנוע ככה שהייתי סקרן לבדוק. והאמת שב-RPM נמוך יש חוסר יציבות משונה מאוד..

[video=youtube_share;Pq7yEHCf2-0]

בדקתי את זה כמה פעמים ואני בטוח שהרגל שלי יציבה על הגז ולא היא הגורם למשחק הזה.. האם זה צריך להדאיג או מצריך בדיקה נוספת?

פורסם

תתחיל במצבר. מצבר חלש משגע את כל המערכות ברכב.

אל תחפש תקלות ואי אפשר לעשות אבחון לרכב כאשר מצבר לא תקין.

ברוב המקרים לאחר החלפת מצבר הכל חוזר לקדמותו.

תעדכן לאחר החלפת מצבר.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

היי . יש לי אותה בעיה בידיוק איביזה 2014 ידנית 1.4. כשאוטו קר מניע בקושי לוקח 5 פעמים להפעיל שוויץ .

מצאת מה בעיה ברכב ?

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

פורסם

מצטער ששכחתי לעדכן, בסופו של דבר נראה שהחלפת המצבר היא מה שסידר את הבעיה (בניגוד למה שרשמתי למעלה..)

זה אמנם נמשך עוד איזה יום או יומיים אחרי החלפת המצבר, אבל מאז נעלם ולא חזר (והיו ימים הרבה יותר קרים).

• תוכן חדש...