Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ממומחים - רכב שני לבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני לא מבין ברכבים בשיט. (ליסינג מהעבודה לנצח מבחינתי).

מחפש רכב שני לבית למטרות הבאות:

1. נסועה יומית קבועה של 7 ק"מ (ספור ובדוק). בתוך העיר בלבד.

2. מקום לנהג + 3 ילדים קטנים (2 בוסטרים הפשוטים + כיסא תינוק).

תקציב ודרישות אישיות שלי:

1. 30k מקסימום לא אגורה יותר.

2. בטיחותי (אחרי הכל ילדים ולא משחק בזה).

3. תצרוכת דלק נמוכה (מוכחת מניסיון...) לנסועה בתוך העיר כפי שציינתי.

4. תחזוקה, טסט, ביטוח זולים עבור קטגוריה לרכב אמין מבחינה זו.... שגם אם משהו נשרף ברכב או הולך. (אפילו הדברים ה"גדולים") יהיה זול מאוד לתקן ולשפץ בלי להפסיד את התחתונים...

אני לא מאלה שקונים ומוכרים מכוניות... לא אוהב להתעסק בדבר הזה בכלל. בזבוז זמן ועצבים עבורי. מחפש משהו טוב לטווח ארוך. מבחינתי עד שימכר לברזל...

תודה !!!

פורסם

קיה סיד סטיישן 2013-2014

תמורה טובה ל 30 א' ש"ח שלך.

נחשב רכב מוצלח, אמין, בטיחותי.

צריכת דלק רגילה של כ 1:10 אבל בשביל נסועה של 7 א' ק"מ בחודש, צריכת הדלק לא צריכה להיות השיקול העיקרי

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם
קיה סיד סטיישן 2013-2014

תמורה טובה ל 30 א' ש"ח שלך.

נחשב רכב מוצלח, אמין, בטיחותי.

צריכת דלק רגילה של כ 1:10 אבל בשביל נסועה של 7 א' ק"מ בחודש, צריכת הדלק לא צריכה להיות השיקול העיקרי

הנסועה היא 7 ק"מ ביום. לא 7 אלף חודשי....

נראה לי ש 1:10 זה יותר מדיי. גם משפחתית זה overkill מבחינתי...

תאכלס חשבתי לעצמי שמכונית מיני תעשה את העבודה. ככה אפשר למצוא שנתון יחסית גבוה (שאולי עוד באחריות....)

פורסם

הוצאות הדלק הן זניחות בכזה קילומטראז׳ יומי/חודשי ושנתי. עדיף להינות מרכב שבו הילדים יישבו בנוחות גם עוד כמה שנים (אמרת שאתה לא מתכוון למכור בקרוב). ובנוסף להינות מהפרקטיות של רכב סטיישן.

ההמלצה על קיה סיד סטיישן בהחלט טובה ועונה על הדרישות.

גם ברכב מיני יהיה לך קשה להוציא יותר מ 1:15 בתוך העיר.

7 קילומטרים ביום זה 210 קמ בחודש. מדובר על 21 ליטר של דלק בחודש או משהו כמו 200-150 ש״ח לחודש (גם אם מחיר הדלק יעלה). לא זו ההוצאה הכבדה. תנסה לחסוך בביטוח, בטיפולים - שם הכסף. תנסה למצוא רכב אחרי טסט וטיפול עם צמיגים במצב טוב ומצבר שהוחלף לאחרונה והנה חסכת אלפי שקלים...

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם
איך תכניס 3 ילדים קטנים לרכב מיני?

7 ק"מ ביום זה ממש מעט.

הקיה לא נחשבת שתיינית. נראה לי שבנסיעה רגועה תעשה גם 1:11

אני מודע לכך ש 7 ק"מ זה מעט. אבל זה הצרכים וזה לא עתיד להשתנות בשנים הקרובות. זה רכב שני. למטרות ספציפיות בתוך העיר...

לגבי איך להכניס 3 ילדים? לא בעיה (נבדק בקיה פיקנטו להמחשה...)

הכסא תינוק מקדימה.

2 בוסטרים (הפשוטים!) נכנסים בקלות. הילדים כבר בגיל שתכף בלי בוסטר לפי החוק...

מדובר על נסועה יומית. זה בערך 4 ק"מ כל כיוון. זה נסיעה ממש ממש קצרה. לא מדובר בנסיעה שצריך לשבת כמו קינגים ובנוחות מקסימלית. אבל לילדים נראה לי ממש אין בעיה במיני מבחינת המידות.

פורסם (נערך)

קיה פיקנטו זו בהחלט אופציה טובה אם אתה מחפש רכב מיני. דרך אגב, לא ממש חסכונית בדלק. מניח ש 1:13 בתוך העיר.

עריכה אחרונה על ידי yaniv

יניב מיכאלי

-----------

קלאסיקה: סאאב 96V4 - שנת 1969

פורסם
הוצאות הדלק הן זניחות בכזה קילומטראז׳ יומי/חודשי ושנתי. עדיף להינות מרכב שבו הילדים יישבו בנוחות גם עוד כמה שנים (אמרת שאתה לא מתכוון למכור בקרוב). ובנוסף להינות מהפרקטיות של רכב סטיישן.

ההמלצה על קיה סיד סטיישן בהחלט טובה ועונה על הדרישות.

גם ברכב מיני יהיה לך קשה להוציא יותר מ 1:15 בתוך העיר.

7 קילומטרים ביום זה 210 קמ בחודש. מדובר על 21 ליטר של דלק בחודש או משהו כמו 200-150 ש״ח לחודש (גם אם מחיר הדלק יעלה). לא זו ההוצאה הכבדה. תנסה לחסוך בביטוח, בטיפולים - שם הכסף. תנסה למצוא רכב אחרי טסט וטיפול עם צמיגים במצב טוב ומצבר שהוחלף לאחרונה והנה חסכת אלפי שקלים...

אבל למיטב הבנתי מלבד הדלק, הביטוח והטיפולים משמעותית יותר יקרים ברכב סטיישן לעומת מיני. זה 1. 2, זה לנסועה סופר קטנה. גם מבוגר יכול לשבת מאחורה בנסיעה יותר ארוכה. לנסוע 4 קמ כל כיוון זה 5-8 דקות נסיעה גג (לפחות לפי מה שמדדתי היום...) . אז עם כל הכבוד לנוחות. אני מעדיף שנתון גבוה יותר ואולי עם אחריות.

אשמח שתעברו על הסעיפים שכתבתי. אני יודע שיכול להיות שהכי כדאי זה רכב משפחתי. אבל כמו שאמרתי יש לי כבר ליסינג מהעבודה גדול ומרווח. אני לא מחפש אחד נוסף כזה. אני מחפש רכב למטרות מאוד מאוד מאוד ספציפיות. תוך כדי שיענה לי על הדרישות כמו תחזוקה זולה , דלק ואמינות.

ושוב, תודה רבה רבה !

נ.ב.

בבדיקה מול המנוע האוטומטי של האתר, עשיתי את השאלון. וזה גם בחר עבורי את מכוניות המיני למינהם... חחח

פורסם
קיה פיקנטו זו בהחלט אופציה טובה אם אתה מחפש רכב מיני.

מחפש רכב שיענה לי על הצרכים והדרישות שכתבתי בתחילת האשכול....

זה מאוד מבלבל הרבה אנשים, מצד אחד משפחה. מצד שני נסועה יומית קטנה מאוד וספציפית.

אני מחפש מישהו שבאמת יבין אותי בנושא הזה.

פורסם (נערך)

אישתי באתו מצב גם נסיעה של ק"מ בודדים יש לה ספארק 2017 שלמכירה אגב היא נוסעת עם 4 ילדים ברכב בגדול לא צריך יותר מי זה אלא אם כן צריך לקחת עגלת תינוק ואז קצת קשה להכניס לבגז אבל אפשר בלחץ... רכב מיני זה אופציה טובה,עלויות אחזקה נמוכות.. לפני הספארק היה לה גטס רכב יותר מרווח צריכת דלק גבוהה אבל בשביל כמה ק"מ זה לא שיקול..

עריכה אחרונה על ידי bmw700

ח'ברה תיזהרו בכבישים!!

מתגלגל לי בבורה 1600 לאט ובטוח.:? נמכרה ב21.8.12 :lol:

ניסן קשקאי 2010 רכב למישפוחה:wink:

פורסם
אישתי באתו מצב גם נסיעה של ק"מ בודדים יש לה ספארק 2017 שלמכירה אגב היא נוסעת עם 4 ילדים ברכב בגדול לא צריך יותר מי זה אלא אם כן צריך לקחת עגלת תינוק ואז קצת קשה להכניס לבגז אבל אפשר בלחץ... רכב מיני זה אופציה טובה,עלויות אחזקה נמוכות.. לפני הספארק היה לה גטס רכב יותר מרווח צריכת דלק גבוהה אבל בשביל כמה ק"מ זה לא שיקול..

אתה עם 4 ילדים ואשתך עם הספארק. נו מעולה אשמח לשוחח איתך בנושא בפרטי אם אפשר. ואם אתה מוכר אז מה טוב. את התקציב אני יודע , כתבתי.

פורסם

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
קיה פיקנטו זו בהחלט אופציה טובה אם אתה מחפש רכב מיני. דרך אגב, לא ממש חסכונית בדלק. מניח ש 1:13 בתוך העיר.

1:13 בעיר?

יותר באיזור של 1:10, בייחוד אם מדובר בנסיעות קצרות יחסית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מציע לבדוק את טויוטה ספייס וורסו.

מיקרואוון קומפקטי על בסיס טויוטה יאריס עם אותו מנוע וגיר, קטן מבחוץ ומרווח מבפנים, תנוחת ישיבה גבוהה ונוחה, חסכוני וזול לאחזקה ומעבר לכך גם זול לרכישה לעומת טויוטה יאריס.

פורסם
אני מודע לכך ש 7 ק"מ זה מעט. אבל זה הצרכים וזה לא עתיד להשתנות בשנים הקרובות. זה רכב שני. למטרות ספציפיות בתוך העיר...

לגבי איך להכניס 3 ילדים? לא בעיה (נבדק בקיה פיקנטו להמחשה...)

הכסא תינוק מקדימה.

2 בוסטרים (הפשוטים!) נכנסים בקלות. הילדים כבר בגיל שתכף בלי בוסטר לפי החוק...

מדובר על נסועה יומית. זה בערך 4 ק"מ כל כיוון. זה נסיעה ממש ממש קצרה. לא מדובר בנסיעה שצריך לשבת כמו קינגים ובנוחות מקסימלית. אבל לילדים נראה לי ממש אין בעיה במיני מבחינת המידות.

בדרך כלל אי אפשר לשים כסא בטיחות במושב ליד הנהג אלא רק סל קל. גם מבחינת היצרן של הכסא וגם כי כסא בטיחות יחסום את המראות צד.

החוק הישראלי הוא הפקרות מבחינת גיל שממנו כבר לא צריך בוסטר. ברוב העולם מדובר על גיל שנתיים של נסיעה נגד הכיוון וגיל 7 אפילו שמצריך בוסטר.

לדעתי האישית, ילד עד גיל 3 ואפילו 4 בכסא בטיחות. בוסטר ישיבה "תחת" הוא מוצר שיש להוציא אותו מהחוק, מתאים רק לילד מאוד בוגר, גבוה, וגם אז בתאונת צד יסכן אותו.

כשתהיה בתאונה בתוך העיר זה יהיה ההבדל בין חבלה יבשה לבין תאונת ראש/צוואר וטיפול נמרץ.

הכל תלוי כמה אכפת לך מבטיחות ילדיך.

והישמרתם לנפשותיכם.

העיקר לשים ילדים כמו שקי תפוחי אדמה במכונית כי נוסעים שלוש דקות.

רכב סטיישן הוא מרווח מאחורה ואז קל לחגור ילדים.

פיקנטו? נסה להשתמש בשלושת החגורות מאחורה...

תראה שיש חפיפה בין האמצעית והצד. מעולם לא נעשה מבחן ריסוק עם 5 אנשים ברכב. תוצאות מבחן ריסוק עם ילדים עם בוסטר "תחת" ידועים. ברייטקס הפסיקו לייצר כאלה בדיוק בגלל זה למרות שהם יצאו משוק שלם.

זה השנקל שלי.

• תוכן חדש...