Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה שאני אומר אבל תקן זה חרטא של יצרנים. צמיגות ותקן זה רק חלק קטן אבל סופר קטן מהסיפור של שמן. עד לפני שבועיים גם אני חשבתי שיש צורך בצמיגות ותקן. יש שמנים שגורמים לאפקט מאד מסוכן שנקרא lspi במנועי טורבו משולבי הזרקה ישירה. יש תוספים שמונעים את זה ויש לו. ואז מאשימים את היצרנים שמנועי פזיומאו במוו הם זבל שמעיף בוכנות אבל למעשה השמן אשם בהכל. שמן מבוסס pao שמוחלף כל 5000 קילומטר יגרום גם למנוע 1.6thp להיות תקין גם ב 200000 קילומטר. יש פורום oilclub ,מומלץ.לכולם.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התקן הוא זה שמגדיר (בין היתר) עמידות בפני LSPI.

לראייה, המנוע הזה לא מוכר ככזה שסובל מבעיות LSPI (להבדיל ממנועים של יצרנים אחרים).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
סליחה שאני אומר אבל תקן זה חרטא של יצרנים. צמיגות ותקן זה רק חלק קטן אבל סופר קטן מהסיפור של שמן. עד לפני שבועיים גם אני חשבתי שיש צורך בצמיגות ותקן. יש שמנים שגורמים לאפקט מאד מסוכן שנקרא lspi במנועי טורבו משולבי הזרקה ישירה. יש תוספים שמונעים את זה ויש לו. ואז מאשימים את היצרנים שמנועי פזיומאו במוו הם זבל שמעיף בוכנות אבל למעשה השמן אשם בהכל. שמן מבוסס pao שמוחלף כל 5000 קילומטר יגרום גם למנוע 1.6thp להיות תקין גם ב 200000 קילומטר. יש פורום oilclub ,מומלץ.לכולם.

אם יש לך את ה spec המדויק של התקנים העדכניים של פיג'ו (2297/2302), יועיל מאוד אם תשתף אותם. אם אין לך אותם, על סמך מה אתה זורק קביעות לגבי שמן כזה או אחר?
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, 98civic כתב:

בוא תפנה אותנו בדיוק למקום הנכון. יש כאלו בכל מני שפות.

אני מניח שאם בפורום מסויים בעולם מישהו רשם שניסן אלמרה זה הרכב המושלם והמליץ על קארספורום כהוכחה - זה מבחינתך משהו מדעי. ;-)

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

לlspi אין שום קשר לתקן , זה תלוי בכמות קלציום בשמן ועוד תוספים.

בוא תפנה אותנו בדיוק למקום הנכון. יש כאלו בכל מני שפות.
אני מניח שאם בפורום מסויים בעולם מישהו רשם שניסן אלמרה זה הרכב המושלם והמליץ על קארספורום כהוכחה - זה מבחינתך משהו מדעי. icon_wink.gif.084a486794f097810f72eaeda74bbb72.gif
פורום ברוסית. אחד החברים בשם sae20 בעצמו כימאי שעובד באחת החברות לייצור שמן ויש לו מילה או שתיים בנושא. כרגע רץ שם שרשור לגבי נושאים די מורכבים שמאד קשה להבין מי שלא מכיר את התרכובות של שמנים.

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

תן כמה טיפים פראקטיים - חבר טוב שלך מבקש את עצתך...מה לקנות ומה לא? סתם לפזר מילים כמו זבל, חארטה, להחליף כל 3,000 ק"מ או להגיד שממילא לא תבינו מה כתוב שם זו הטרלה.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 49 דקות, 98civic כתב:

לlspi אין שום קשר לתקן , זה תלוי בכמות קלציום בשמן ועוד תוספים

לתקן של היצרן ועוד איך יש קשר - כל היצרנים הגדולים מתקננים תקנים/אישורים לשמני מנוע כדי להבטיח התאמה מלאה למנועים שלהם (מנועים שונים מיוצרים מחומרים שונים, עובדים בטמפרטורות שונות, יש להם מנגנון תזמון שונה, אטמים שונים, לחצים שונים ועוד). לכן עמידה בתקן SAE/ACEA מסויים, לא מתאים בהכרח לדרישות היצרן. חובה לוודא שהשמן עומד בדרישות היצרן (במקרה שלי PSA - B71 2297).

לא כל שמן 5W30 בתקן C3 עומד בתקנים של היצרנים השונים.

בנוסף לכך, כל חברת שמנים מייצרת מגוון רחב של שמנים בתקנים שונים ודרישות שונות. 

מצרף את המפרט הבסיסי של השמן של TOTAL הרלוונטי

QUARTZ INEO HTC 5W-30_34778.pdf

• רעיון טוב! 2

פורסם
תן כמה טיפים פראקטיים - חבר טוב שלך מבקש את עצתך...מה לקנות ומה לא? סתם לפזר מילים כמו זבל, חארטה, להחליף כל 3,000 ק"מ או להגיד שממילא לא תבינו מה כתוב שם זו הטרלה.
יש לי במוו עם מנוע n55.שמן מנוע מקורי של קסטרול , זה מה שממלאים במורשה. לקסטרול יש ליין של שמנים ,מה שממלאים אצל דילר זה שמן מסוג 3 , הוא לא מינרלי אך גם לא סוג 4 , 5 שהם שמנים סינטטיים מלאים שעשויים מגז והם סופר יציבים בכל טמפרטורות עבודה. אבל גם מאד יקרים. לקסטרול לש 5w40 edge וגם 0w40 אך מבינהים רק 0w40 הוא pao שעמד בתקן של במוו אבל מאחר ובמוו עברו לshell אז "פתאום" קסטרול כבר לא עומד בתקן. אני עברתי לשמן הזה אחרי שאין מושג מה הכניסו לתוך המנוע לפני זה וכי המנוע הזה עובד ב 120 מעלות ודבר שישר שמתי לב שהמנוע עובד אחרת ,עבודת שסתומים יותר שקטה, לא יודע לשים אצבע וזה ממש לא פלצבו אבל יש הבדל. שמן הבא שאני רוצה לנסות זה amsoil 5w30 סינגצר. שמן מעורב איסטר שזה סוג 5 וגם פאו. פעם סוג 4 וגם 5 היה מסוכן לשימוש כי השמן סופר דליל והיו נזילות מכל האטמים , אך היום יש תוספים וזה נשאר בעבר. אני רק לומד את הנושא , ויש עוד המון ללמוד. דבר אחד בטח שהמנועים של היום הם ממש לא בעייתים אלא הטיפול בהם בשמנים לא טובים.

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

pao הוא שמן הבסיס של רוב השמנים הסינטטים. 

גם השמן של TOTAL וגם של Mobil1 העומדים בתקן של PSA מבוססי pao. 

• אהבתי 1

פורסם

וויכוחים על שמנים זה כמו וויכוחים על פוליטיקה. מלא דיסאינפורמציה, דעות ואמונות תפלות.
צריך איזה שרשור שמנים יעודי שם כל אחד יוכל לפתח תאוריות ולזרוק כל מני מושגים.

אני רק יודע ש-TOTAL וPSA זה כמו צרפתים ובגט. זה הולך ביחד יד ביד.
היום מזגתי ל-205 שלי TOTAL 10W40. למה? ככה. באמת.
אפשר למצוא שמן 10W40 טוב במחצית המחיר. אני עדיין בוחר לתת לצפרדע את מה שהרגילו אותה לשתות.

רכב נהדר ושרשור מעניין! תמשיך לעדכן אותנו.

• מצחיק 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 3 שעות, 98civic כתב:

יש לי במוו עם מנוע n55.שמן מנוע מקורי של קסטרול , זה מה שממלאים במורשה. לקסטרול יש ליין של שמנים ,מה שממלאים אצל דילר זה שמן מסוג 3 , הוא לא מינרלי אך גם לא סוג 4 , 5 שהם שמנים סינטטיים מלאים שעשויים מגז והם סופר יציבים בכל טמפרטורות עבודה. אבל גם מאד יקרים. לקסטרול לש 5w40 edge וגם 0w40 אך מבינהים רק 0w40 הוא pao שעמד בתקן של במוו אבל מאחר ובמוו עברו לshell אז "פתאום" קסטרול כבר לא עומד בתקן. אני עברתי לשמן הזה אחרי שאין מושג מה הכניסו לתוך המנוע לפני זה וכי המנוע הזה עובד ב 120 מעלות ודבר שישר שמתי לב שהמנוע עובד אחרת ,עבודת שסתומים יותר שקטה, לא יודע לשים אצבע וזה ממש לא פלצבו אבל יש הבדל. שמן הבא שאני רוצה לנסות זה amsoil 5w30 סינגצר. שמן מעורב איסטר שזה סוג 5 וגם פאו. פעם סוג 4 וגם 5 היה מסוכן לשימוש כי השמן סופר דליל והיו נזילות מכל האטמים , אך היום יש תוספים וזה נשאר בעבר. אני רק לומד את הנושא , ויש עוד המון ללמוד. דבר אחד בטח שהמנועים של היום הם ממש לא בעייתים אלא הטיפול בהם בשמנים לא טובים.

אשמח לדבר איתך בפרטי אך האתר לא נותן לי אפשרות לעשות את זה, יש אפשרות שתיצור איתי קשר?

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, 98civic כתב:

OK, תודה שיתפת בעוד אינפורמציה חלקה מעניינת.

עדיין, לא משהו ברמה מדעית. תחושות (שזו בהחלט המלצה ראויה בפורומים), פוליטיקה (ההתנהלות העסקית של היצרן - שזה חלק מהחיים שכדאי להיות ער לו) והשורה התחתונה - שגם אתה עוד עושה ניסויים ולא מצאת חומר שאתה באמת מוכן להסתמך עליו.

ולפות"ש - לא רוצה לחטוף את השרשור - תמשיך לשתף עם הרכב המתוק שלך.

פורסם
בתאריך 1.2.2021 בשעה 08:53, מיץ פטל כתב:

יש למישהו הפניה למקום שעשה בדיקה מקצועית שמשווה שמנים? ולא גבבת פורמים. מיתוג זה יופי אבל זה לא מוכיח הרבה.

תכנס לעמוד היוטיוב של nates interactive auto oil.

יש שם דוחות ומבחנים של שמנים כולל השוואות לעומק.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם!

מקפיץ את השרשור עם מספר שאלות שאולי יעזור לחברים אחרים בעתיד....

האם מישהו יכול להמליץ על מוסך מורשה באזור תל אביב והמרכז?

ה208 שלי היא שנת 2019 ככה שעדיין באחריות.

כמו כן, האם אתם יודעים אם יש צורך להחליף מצתים בכל טיפול? ראיתי תגובות סותרות בעניין וגם מוסכים שונים טוענים דברים שונים (חלק אומרים שכן וחלק לא).

אני לפני טיפול שנתי אבל הרכב עדיין לא הגיע ל 20k ק״מ ואינני יודע אם יש צורך לבצע החלפת פלאגים או לא.

תודה!

פורסם

בתל אביב יש לך את "ליטל" - לא הייתי אצלם אף פעם, אבל יש עליהם פידבקים טובים. 

אני מטפל ב"שרתון" בראשון ויש את המרכזי בשורק שהוא כמו מפעל. 

לגבי מצתים, יש להחליף כל 20K ק"מ. לפי הגדרת היצרן עושים טיפול כל 20k או שנה מה קודם. אני עושה כל 10k, כך שיוצא טיפול קטן/גדול. 

עלות המצתים לא יקרה. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...