Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני רוצה לברר אחת ולתמיד...

מה ההבדל בין אמובולייזר עלוקה לניתוק אחד לשני ניתוקים(וגם ל3).

ואיזה מיהם הכי מוצלח וקשה לפריצה?

פורסם

אני יודע פשוט על עלוקה שהתפקיד הוא ניתוק מערכת ההזרקה , היא מחוברת למיכל הדלק ולמערכת החשמל ששולטת על הזרמת הדלק.

לגבי שאר המערכות אני יכול רק לשער על ניתוקי מנוע שונים ומשונים.

פורסם

כמה שיש יותר ניתוקים יותר קשה לפריצה.

אבל אל תסמוך על זה יותר מידי גנב מיומן יכול להתגבר על כל אזעקה בשניות.

תיקנה את האזעקה הכי רועשת שאתה יכול וגם זה בקושי יעזור כי הם יבטלו אותה תוך שנייה.

אני ברכב שלי עשיתי ניתוק ישיר למשאבת דלק עם כפתור וככה האוטו יניע יסע 100 מטר ויתקע, לפי דעתי זה טוב יותר מאזעקה כי גנב לא יודע שזה קיים באוטו וברגע שהוא יתקע לו הוא לא ינסה לתקן אותו אלא יברח וישאיר לי את האוטו.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

לא יודע לגבי אחת ולתמיד, העולם מתקדם ומתחדש ומאד יתכן שמה שנכון היום כבר לא תקף מחר.

עניינית, לפני שבועיים החלפתי אימובילייזר בעל שני ניתוקים + עלוקה ואנסה להסביר את מהות הניתוקים.

ברכב בנזין בעל הזרקה, המנוע לא יכול לפעול ללא לחץ הדלק שמספקת משאבת הדלק החשמלית המותקנת במיכל הדלק. לאימובילייזר ישנם שני ממסרים פנימיים המופעלים ויוצרים קצר בחוטי החיבור שלהם כשהאימובילייזר במצב התנעה/נסיעה.

זוג חוטים אחד מחובר בקו ההתנעה (חוט הפיקוד המוביל למשלב הסטרטר, כלומר המפעיל את הסטרטר).

הזוג השני מחובר בקו הספקת הזרם למשאבת הדלק החשמלית באזור שבמשקוף התחתון של דלת הנהג.

אם האימובילייזר לא פועל, אין מתח לסטרטר ואין מתח למשאבת הדלק.

היות וכל מתקין חובב יודע שאת ניתוק הסטרטר מבצעים באזור שמתחת להגה ואת ניתוק המשאבה מבצעים במשקוף התחתון של דלת הנהג, נוספה העלוקה היושבת איפה שהוא על קו אספקת הדלק למשאבה. גם אז זה לא ממש מסובך, אבל ניתן לחברה בתוך קו המתח ממש על המיכל, איפה שהוא לאורך הסף התחתון של הדלתות השמאליות שלאורכן עובר קו האספקה וכדומה.

היות והעלוקה מפוקדת שלא ע"י חוט פיקוד ישיר מהאימובילייזר, קשה יותר לזהותה, אבל חוט עוקף המספק ישירות מתח למשאבה שבמיכל מבטל את כל ההגנה. לסטרטר ניתן פשוט לתת מתח ישיר בתא המנוע לצורך ההתנעה.

יתכן שכשיש 3 ניתוקים בנוסף לעלוקה, ניתן לנתק גם קו פיקוד מהאימובילייזר המקורי של הרכב או מתח הצתה או משהוא נוסף, אינני יודע כי אין לי כזו.

בכל מקרה, תמיד עדיף לנתק במקום לא סטנדרטי, אבל אל תשלה את עצמך,גנב עקשן לא יעצר בגלל מערכת אימובילייזר רגילה כמו זו שתארתי.

יוסי

פורסם

תוספת קטנה -כל מערכת ,מתוחכמת ככל שתהיה , ניתנת לפריצה. העניין הוא הזמן שיידרש.

סבך לגנב את החיים , הוא (אולי) יעבור לרכב הבא. עשה את ההגנות במקום צפוי - הוא יודה לך .

פורסם

אמובילייזר זה שילוב של ניתוק אם מפתח או לוח מקשים הניתן לשליטה ע"י המפתח או לוח המקשים.

יש אמובילייזר בעל ניתוק 1 או השראי ,או אמובלייזר שני ניתוקים (מפוצל). לעיניין הניתוקים אני לא מתייחס.

עלוקה זה סוג של ניתוק המתחבר על סוג של אזעקה או איתוראן או אמובילייזר וזה גם סוג של ניתוק אבל הוא לא נשלט ע"י מפתח או לוח שאמור להגיע איתו (עלוקה בא מהמילה שהוא "מתעלק"/ מתחבר על משהו)

זהו.

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

• תוכן חדש...