Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה בעזרת הורדת הילוך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ללאון :

מה שאתה ורועי אומרים, זה טכניקות נהיגה, טכניקות שנועדו כדי שתמיד יהיה לך כוח זמין לא שהאוטו יבלום.

בשביל המטרה הספציפית של בלימה, אין מה להשיתמש בהילוכים.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1)אפשר להוריד במהירות של 100 לשני בהדרגה ואם לא רוצים בהדרגה אז עשים דאבל קלאצ' וזה די מבטל את הבלימה

2)להשתמש בהילוכים לשם בלימה אגרסיבית זה לא טוב אבל בנסיעה תוך עירונית אין בעיה לבלום עם ההילוכים קצת לפני פניות כמובן לא לזרוק את הקלאצ' אלה בהדרגה.

3)נו עוד תגובה

קרו לי כמה מקרים שהייתי צריך ללחוץ על הבלם בצורה קצת אגרסיבית כדי לא להתקע באיזה אידיוט שחתך אותי או משהו כזה וגיליתי שלפעמים הבלם לא מספיק אז תוך כדי בלימה הורדתי הילוך והסתייעתי בבלימת ההילוכים ולדעתי הילוכים בגלל הסיבה הזאת ועוד כמה בטוחים מאוטומט

גם שומרים יותר על הברקסים

וטיפ: אם אתם רוצים להאריך את חייהם אל תתעצלו והשתמשו בדאבל קלאצ'

פורסם
1)קרו לי כמה מקרים שהייתי צריך ללחוץ על הבלם בצורה קצת אגרסיבית כדי לא להתקע באיזה אידיוט שחתך אותי או משהו כזה וגיליתי שלפעמים הבלם לא מספיק אז תוך כדי בלימה הורדתי הילוך והסתייעתי בבלימת ההילוכים ולדעתי הילוכים בגלל הסיבה הזאת ועוד כמה בטוחים מאוטומט

גם שומרים יותר על הברקסים

בלי קשר לדיון עצמו - אם היית צריך את עזרת ההילוכים כי הברקס שלך לא היה מספיק חזק, גש למוסך הברקס שלך לא תקין. בבלימת חרום ל-א צריך להסתיע בהילוכים.

פורסם

לפי הפיזיקה הפשוטה ככול שתפעיל יותר כח בניגוד לכיוון התנועה כך המכונית גם תעצור יותר מהר

מה שהורדת ההילוכים עושה היא להגביר את עקומת המומנט השלילית שהמנוע יוצר

ובכך מסיעת לרכב לעצור יותר מהר כך שאם בבלימת חירום אתה רואה שלמרות שלחצת על הברקס עד הסוף אתה לא תספיק לעצור הורד הילוך ושחרר תקלאצ' מהר

זה רק יכול לעזור לא להזיק אם תעשה זאת נכון

והברקס כן תקין הוחלף לפני חודשיים

בכל אופן אל תשכח שגם אם תלחץ הכי חזק על כל ברקס שהוא יש מרחק עצירה מסויים

שאפשר לקצר ע"י הורדת הילוך.

בקשר לעקומת המומנט השלילית כך דוגמה מפורמולה אחת בה מתכננים את המנוע כך שעקומת המומנט השלילית תהיה מאד גבוהה

ברגע שתוריד את הרגל מהגז המכונית תאט בצורה דרסטית כדי לקצר את מרחקי הבלימה לפני כניסה לסיבוב.

פורסם

darkstar אתה טועה!!!!

בלימה מירבית תוך שימוש בבלמים תמיד תהיה חזקה יותר מבלימת המנוע.

נכון, אם אתה בולם בעדינות, ואז משלב הילוך נמוך יותר, אתה מרגיש בלימה, אבל הבלימה הזאת זניחה לעומת הבלימה כשאתה לוחץ חזק על הבלמים.

בבלימת חירום אין שום משמעות בהורדת הילוכים. זה בטח לא עוזר לבלום מהר יותר, וזה גם מעמיס על הפעילויות שאתה עושה. מוטב להתרכז בבלימה נכונה, וחמיקה ממכשול במידת הצורך, תוך מבט מסביב על מנת להזהר מסיכונים אחרים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
לפי הפיזיקה הפשוטה ככול שתפעיל יותר כח בניגוד לכיוון התנועה כך המכונית גם תעצור יותר מהר

מה שהורדת ההילוכים עושה היא להגביר את עקומת המומנט השלילית שהמנוע יוצר

ובכך מסיעת לרכב לעצור יותר מהר כך שאם בבלימת חירום אתה רואה שלמרות שלחצת על הברקס עד הסוף אתה לא תספיק לעצור הורד הילוך ושחרר תקלאצ' מהר

זה רק יכול לעזור לא להזיק אם תעשה זאת נכון

והברקס כן תקין הוחלף לפני חודשיים

בכל אופן אל תשכח שגם אם תלחץ הכי חזק על כל ברקס שהוא יש מרחק עצירה מסויים

שאפשר לקצר ע"י הורדת הילוך.

לפני כניסה לסיבוב.

שטויות (ותסלח לי על הבוטות אבל להציא תורת נהיגה חדשה משל עצמך ולהפיץ אותה ברבים זה, במקרה הטוב, לא אחראי).

באריכות...

אם הבלמים מספיק חזקים על מנת לנעול את הגלגלים אין לך סיבה להוסיף עוד כוח בלימה, אם ע"י שימוש בהילוכים, אם ע"י פתיחת הדלת והוצאת הרגל לשם בלימה עם סוליית הנעל ואם ע"י פתיחת חלונות לצורך הוספת בלימה באמצעות הרוח . אם הם לא אז הבלמים לא תקינים.

עד כאן ברור?

נמשיך.

בזמן בלימת חירום אתה צריך לשמור את רגל שמאל נעוצה ברצפת הרכב (או המדרס המיועד, אם יש) על מנת לשמור את הגוף יציב לצורך שליטה בבלימה וביצוע היגוי (אם אפשר ונדרש). העברת הרגל לקלאץ' תגרור השענות על ההגה ודוושת הבלם, ולמה זה רע לא צריך לפרט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

גם בבלימת חירום כזו צריך ליהיות מאוד מאוד זריז כדי להוריד הילוכים בנוסף,

לכן זה לא ממש פרקטי, רק במידה והבלימה מיתבצעת ממהירות גבוהה ובהילוך גבוהה אולי

יהיה אפשר להספיק להוריד הילוך בעוד מדלגים על כמה...

גם ברגע שלוחצים על המצמד תוך כדיי בלימה, הבלימה נחלשת לאותו רגע בו

הגיר לא משולב. בבלימת חירום חזקה, אכן מיותר...

פורסם
לכן זה לא ממש פרקטי, רק במידה והבלימה מיתבצעת ממהירות גבוהה ובהילוך גבוהה אולייהיה אפשר להספיק להוריד הילוך בעוד מדלגים על כמה...

לא במידה שככה ולא ממהירות אחרת, לא מורידים הילוך עד שלא מגיעים למהירות רצויה/עצירה. נקודה. זה לא קשור לפרקטיות, זה קשור לטכניקה נכונה וטכניקה לא נכונה. גם במירוצים קודם כל בולמים ורק לקראת סוף הבלימה מורידים הילוכים

זה לא שלא ניתן להאיט מכונית ע"י בחירה בהילוך נמוך יותר, אבל אם אתה נמצא במצב חירום וצריך להאט/לעצור כמה שיותר מהר יש דרך אחת לעשות זאת - עם הבלמים.

פורסם

אבל לא דיברתי על מצב חירום קריטי בו עליך להצמיד את הדוושה עד הסוף אלה מצב של בלימה שהורדת הילוך מהירה יכולה לסייע לך מלנשק את פגושו של הרכב שלפניך

לא דיברתי על מצב בו אין מה לעשות אלה רק ללחוץ על הבלם

מצב של שבריר שניה שבו גם אם תרצה לא תספיק להוריד הילוך

חוץ מזה דיברתי על בלימה בעזרת ההילוכים שנוספת תוך כדי לחיצה על הבלם

והברקסים שלי תקינים

בדקתי תאמינו לי.........

פורסם

כשמפעילים כמות של x כח לוקח y זמן להגיע למצב של נעילת גלגלים

כשמפעילים x יותר גדול גם ה y מתקצר והכח מהורדת הילוך הוא לא זניח.

מה שכן נכון שבמקרה זה יציבות הגוף והשליטה במכונית מתערערים

אתם צודקים רק אל תצלבו אותי פה :vamp:

פורסם
אבל לא דיברתי על מצב חירום קריטי בו עליך להצמיד את הדוושה עד הסוף אלה מצב של בלימה שהורדת הילוך מהירה יכולה לסייע לך מלנשק את פגושו של הרכב שלפניך

quote]

נו, מה יהיה...

אתה רוצה לאבד מהירות כמה שיותר מהר, כמה שיותר יעיל, כמה שיותר מדויק - תשתמש בבלמים ובהם בלבד.

זהו. מעבר לזה אין אבל, אין במקרה ש..., אין אולי, אין גם וגם, אין... הבנת את הפרינציפ.

פורסם

אני לא חושב שנכון להגיד שהיא הורסת, אלא מעיצה את השחיקה,

כל פעולה כמה שהיא יותר אגרסיבית, יותר שוחקת.

שמורידים הילוך עם גז ביניים השחיקה הרבה יותר נמוכה.

כעיקרון, כל הורדת הילוך בולמת את האוטו, כמה שהסל"ד יותר גבוהה, כך האוטו יותר ניבלם.

אך למשל שנגיד מורידים הילוך כהכנה לעקיפה, רוב האנשים עושים זאת ללא גז ביניים,

והסל"ד מתפס, והמנוע מבסוט. אם הם ילחצו על הגז הוא לא יבלם, אך בכל זאת,

תמיד תיהיה בלימה קטנה.

• תוכן חדש...