Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלימה בעזרת הורדת הילוך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי זו שאלה טיפשית.... :oops:

אבל בלימה עי הורדת הילוך והרמה איטית של הקלאץ' מומלצת?

כלומר האם זה גורם לבלאי מוגבר של משהו?

או שעדיף פשוט ללחוץ על הבלם וזהו?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלימת מהירות ע"י הורדת הילוך מומלצת בעיקר בכדי למנוע שחיקת בלמים מואצת.

כמובן שאם אתה במהירות של 120 קמ"ש לדוגמא אתה ל-א תשלב מהילוך חמישי ישר

להילוך שני כי אז המממ....יתפוצץ לך המנוע!!! ראית פעם שסתומים ובכונות קופצים באויר?? :lol:

לכן,יש לעשות זאת בהדרגה,להוריד הילוך הילוך לפי סדר יורד,תוך כדי שילוב של בלימה

ע"י בלמים.

מה גם שהורדת הילוך יכולה לעזור לך בכביש,מכיון שלפי התאמת ההילוך יש לך יותר כוח זמין.

תחשוב שמ-120 קמ"ש אתה בולם ואז רוצה להמשיך באותה מהירות. הרי שאם תישאר

בהילוך גבוה ותתן גז הרכב יקרטע ויצלצל.

זהו עניין שדורש אימון אם אתה לא מתורגל עדיין. לא נורא,עם הזמן. 8)

הסקסו למכירה!-פרטים בקנייה/מכירה

פורסם

בקשר לבלימה ע"י הילוך ככה אני בולם בכניסה לפניות בתוך העיר.

ככל שידוע לי אין שום סכנות כתוצאה מכך וזה אף מומלץ על מנת לא להשתמש בבלמים ולשחוק אותם.

כמו שערן אמר אל תוריד מ5 ל 2 אלא בהדרגה.

אבל אם זה מקרה חרום אל תהסס להשתמש בבלמים( כדי לא לדרוס חתולה)

:p

פורסם

בלימת הילוכים הוא דבר הכרחי בכביש רטוב, במיוחד ברכבים שלא מצויידים בABS, בבלימת הילוכים, הגלגלים בעצם לא נבלמים אלה מנסים להסתובב במהירות נמוכה יותר.

כמו כן בבלימה בכניסה לפניה, בלימת הילוכים תורמת לאחיזה.

פורסם
בלימת הילוכים הוא דבר הכרחי בכביש רטוב, במיוחד ברכבים שלא מצויידים בABS, בבלימת הילוכים, הגלגלים בעצם לא נבלמים אלה מנסים להסתובב במהירות נמוכה יותר.

כמה מורים לנהיגה אמרו דווקה שזה לא טוב לבלום בהורדת הילוך בכביש רטוב,

לדוגמא, הפעולה הראשונה בבלימת חירום בכביש רטוב היא לחיצה על המצמד,

ללא חיבורו. אם הילוך משולב, הכוח מיתחלק בין הגלגלים כל שזה יכול להוציא משליטה.

אלו דברים מפי מוריי נהיגה.

נהג טוב תמיד ימצא בהילוך המתאים בזמן המתאים, גם כשהו בולם.

הורדת הילוכים בבלימה גם מקצרת את טווח הבלימה, ומאפשרת ליהיות בשליטה מיירבית

אם לדוגמא תיצתרך כח פיתאום...

פורסם

לא הבנתי את הקטע של למנוע שחיקת בלמים,למה? רפידות בלם הן מהחלקים היותר זולים ברכב,החלפתן פשוטה ביותר ויחסית שחיקתן סבירה בשימוש רגיל ונורמלי. מצד שני הגיר הוא בד"כ החלק היקר ביותר ברכב,המסובך ביותר לטיפול, שימוש אינטנסיבי בהורדת הילוכים לשם בלימה ואני מדגיש לשם בלימה,שוחקת את הגיר ומקצרת את חייו עד מאד. כל הורדת הילוך שלא לצורך שוחקת את הסינכרונים שבתוך הגיר ואשר תפקידם להשוות מהירות גלגלי השיניים ועם שיחקתם מתחילות גם שאר הבעיות שאליהן לא אכנס עכשיו. זה לא הכל כי כל בלימה עם הגיר משמעה בהכרח שיחקה של המצמד כי מי מחבר בין הגלגלים והרכב שרוצה להמשיך בנועה ולבין המנוע שמהווה את הבלם ולא אכנס גם לעומסים מיותרים על ציריות ודיפרנציאל... אם ברשותכם רכב חדש עם מס' קילומטרים מועט ולא תחזיקו את הרכב הרבה זמן,סביר להניח כי לא תשלמו את מחיר שחיקת הגיר ושאר מערכות ההנעה ואולי תמשכו עוד 20% בחיי דיסקיות הבלם אבל בכסף מדובר בחיסכון שווה ערך למנה שוורמה כאשר מנגד תרמתם תרומה של ממש להקדמת הפיכתו של הרכב לגרוטאה ולבעליו העתידיים למרושש. אם הרכב לא חדש ומתקרב ל80-100 אלף ק"מ ואתם רוצים להחזיק בו,דיר בלאק להתחיל לבלום עם המנוע באופן שיטתי (ומיותר לחלוטין)

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אגב בגלל זה אסור לשלב להילוך סרק (ניוטרל) בירידות מכיוון שהמנוע לא מחובר לגלגלים, ואם חס וחלילה הבלמים התקלקלו ברגע זה אז לא ניתן לבלום במהירות כיוון שהמנוע לא מחובר לגלגל. בלימה באמצעות המנוע היא דבר מוכר והכרחי לפעמים, אבל הוא מאמץ נורא את המנוע.

פורסם
לא הבנתי את הקטע של למנוע שחיקת בלמים,למה? רפידות בלם הן מהחלקים היותר זולים ברכב,החלפתן פשוטה ביותר ויחסית שחיקתן סבירה בשימוש רגיל ונורמלי. מצד שני הגיר הוא בד"כ החלק היקר ביותר ברכב,המסובך ביותר לטיפול, שימוש אינטנסיבי בהורדת הילוכים לשם בלימה ואני מדגיש לשם בלימה,שוחקת את הגיר ומקצרת את חייו עד מאד. כל הורדת הילוך שלא לצורך שוחקת את הסינכרונים שבתוך הגיר ואשר תפקידם להשוות מהירות גלגלי השיניים ועם שיחקתם מתחילות גם שאר הבעיות שאליהן לא אכנס עכשיו. זה לא הכל כי כל בלימה עם הגיר משמעה בהכרח שיחקה של המצמד כי מי מחבר בין הגלגלים והרכב שרוצה להמשיך בנועה ולבין המנוע שמהווה את הבלם ולא אכנס גם לעומסים מיותרים על ציריות ודיפרנציאל... אם ברשותכם רכב חדש עם מס' קילומטרים מועט ולא תחזיקו את הרכב הרבה זמן,סביר להניח כי לא תשלמו את מחיר שחיקת הגיר ושאר מערכות ההנעה ואולי תמשכו עוד 20% בחיי דיסקיות הבלם אבל בכסף מדובר בחיסכון שווה ערך למנה שוורמה כאשר מנגד תרמתם תרומה של ממש להקדמת הפיכתו של הרכב לגרוטאה ולבעליו העתידיים למרושש. אם הרכב לא חדש ומתקרב ל80-100 אלף ק"מ ואתם רוצים להחזיק בו,דיר בלאק להתחיל לבלום עם המנוע באופן שיטתי (ומיותר לחלוטין)

לדעתי זה לא נכון להגיד שמומלץ ליבלום בעזרת המנוע כדי להפחית את שחיקת הבלמים לטווח הארוך, אלא כדי לימנוע היתחממות יתר שלהם ודעיכה מעוצמתם בנסיעה עצמה.

בסך הכל, האוטו נישחק לא מישנה איך נוהגים, ואם היינו כל כך מיתחשבים בשחיקה, ומנסים לעשות אותה כמה שיותר מינימאלית, לא היינו יכולים להנות מנהיגה ראוייה לשמה.

פורסם

1. לבלום הילוכים בשביל לחסוך בבלמים זה לדעתי טפשות.

2. וכן יש הבדל גדול. לדוגמא:

הקאואליר שהייתה לי החליפה כל טיפול רפידות + דיסקים.

הפולו של היום כבר 40 אלף לא החליפה כלום.

פורסם

חברה, לקח להבא, מי שלא יודע, שלא יגיב.

אין שום תועלת בבלימה ע"י המנוע, סתם שוחק את מכלולי הקלאץ ומגביר עומס על המנוע.

מבחינה בטיחותית זה אפילו יותר גרוע, אין לך יכולת לשלוט על עוצמת הבלימה של המנוע, הגלגלים המניעים נבלמים בלבד .

בלמי הרכב תמיד יבלמו טוב יותר , חזק יותר ובטיחותי יותר .

בנהיגה נכונה יש נושא של להוריד הילוך בהאטה, אבל זה רק בגלל שאתה רוצה לשמור על כח זמין, גם אז כדאי לתת גז ביניים כדי למנוע את בלימת המנוע.

פורסם

נתחיל מיסודות:

נגיד שאתה נוסע 90קמ"ש בחמישי...מנוע מזמזם לו באיזו 2500סל"ד...ועכשיו בא לך להאיט...אתה עוזב את דוושת הגז, משלב רביעי ומשחרר ת'קלאץ' בעדינות...לאט לאט...

רק ברביעי 90קמ"ש זה כבר 4000סל"ד והקלאץ' שלך סופג את ה1500 המיותרים...בהחלקה...

ואם תוריד לשלישי או שני? לא חרם על המנוע/קלאץ'/צמיגים?

עכשיו, מה העלות של החלפת קלאץ' מול סט דיסקיות בלמים :)

וברצינות: בלימת מנוע זה דבר חיובי, וניתן ורצוי להשתמש בה במצבים רבים, אך חובה להתאים סל"ד מנוע להילוך בזמן שיחרור הקלאץ'(מכת גז).

1. בלימת מנוע חיונית על כביש חלק, כאשר קל מאוד לנעול את הגלגלים ע"י בלמים רגילים. חוץ מזה, המשך העברת כח ממנוע לגלגלים מונע איבוד שליטה (במילים אחרות, ניוטרל מיועד אך ורק לעמידה ברמזור - ומסוכן מאוד בכל מצבי הנסיעה...)

2. מומלץ בזמן הבלימה "לעקוב" עם ההילוכים אחרי מהירות הרכב - כדי תמיד לשמור על אופציית התאוצה במידת הצורך (דוגמה אישית - ברחתי פעם ממישהו שנסע במקביל והחליט שהוא חייב לעבור לנתיב שלי לפני הרמזור...מזלי שהייתי בשני, גז + שבירת הגה = כנף + דלת שלמות :) )

3. כמובן ירידות ארוכות וכו' דורשות הילוך נמוך - כדי לא לעייף את הבלמים...

כדי לסכם:

בלימת מנוע מומלצת. היא מאפשרת שליטה טובה יותר ברכב במצבי בלימה.

אבל בלימת מנוע לא גורמת נזק למנוע/קלאץ' אך ורק אם מתאימים את הסל"ד בהורדת הילוך...אחרת היא גורמת לשחיקה מואצת של הקלאץ' ו/או בעיות אחרות...

P.

פורסם
חברה, לקח להבא, מי שלא יודע, שלא יגיב.

אין שום תועלת בבלימה ע"י המנוע, סתם שוחק את מכלולי הקלאץ ומגביר עומס על המנוע.

מבחינה בטיחותית זה אפילו יותר גרוע, אין לך יכולת לשלוט על עוצמת הבלימה של המנוע, הגלגלים המניעים נבלמים בלבד .

בלמי הרכב תמיד יבלמו טוב יותר , חזק יותר ובטיחותי יותר .

בנהיגה נכונה יש נושא של להוריד הילוך בהאטה, אבל זה רק בגלל שאתה רוצה לשמור על כח זמין, גם אז כדאי לתת גז ביניים כדי למנוע את בלימת המנוע.

אז תסביר לי למה במרוצי ראלי או כביש בולמים בהילוך עם קלאץ' בחוץ ?

מה הטעם לרדת מ5 ל2 דרך 3 ו-4 ולא ישר ?

פורסם

אני לא מסכים עם שלומי לגבי העדר תועלת מוחלט בבלימה עם הילוכים.

להפך - אני חושב שזה חיובי ואפילו נדרש.

כשמאיטים - אם לא נשאר בטווח הכוח היעיל (פלוס מינוס) של המנוע, ידרשו מאיתנו שניות ארוכות של העברה להילוך הנכון במקרה שצריך להתחמק ממכשול או תאונה.

אם נהיה בהילוך חמישי ב40 קמ"ש, האפשרות שלנו להגיב למצבי חרום תהיה מוגבלת בהרבה מאם נתאם כל הזמן את סל"ד המנוע על ידי הורדת הילוכים.

עם זאת, אני סבור כי בלימת הרכב אך ורק על ידי ההילוכים היא סוג מסויים של "חצי עבודה". הבלמים נמצאים שם למטרה זו בדיוק ולכן הדרך הטובה ביותר לבלום היא בשילוב - בלמים והילוכים כדי לקבל בלימה חלקה וכמה שפחות בלאי לבלמים ולהילוכים כאחד.

בנהיגה "רגועה", הורדת ההילוכים לפני עצירה מספיק ותתבצע עד להילוך שלישי ומשם בלימה רק עם הבלמים עד לעצירה מוחלטת (אך עדיין, מומלץ לתאם הילוכים על ידי גז ביניים להפחתת הבלאי על מכלולי הגיר \ מצמד ולמעבר חלק בין ההילוכים).

בנהיגה "ספורטיבית", השימוש בהילוכים הוא אכן כפי שאמר שלומי, כדי לתאם את סיבובי המנוע לקראת כניסה לפנייה וזאת כדי שבמהלך \ סיום הפנייה נוכל להנות מכוח המנוע שהוא מרכיב חשוב ביכולת להתמודד עם מצבים שונים בתוך הפנייה \ ביציאה ממנה.

אישית, אני מוריד הילוכים ככל שאני בולם גם בנהיגה רגילה, ולו רק כי אני מעדיף בלאי מצמד \ גיר מעט גבוה יותר מלגלות יום אחד שהרפידות לא מתפרדות כראוי - במצב חרום.

• תוכן חדש...