Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולבו s60 2013 - מנוע 1600 - אמינות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מנוע אקובוסט של פורד (קיים בארץ בקוגה ובפוקוס אקובוסט הנדירה מאוד שלפני מתיחת הפנים).

בגדול, בגרסה של פורד היתה צינורית מסויימת במערכת הקירור שנטתה להתפרק בלי הודעה מוקדמת (ולהרוס מנועים תוך כדי, שהוחלפה בריקול), היתה פה פעם טענה שזה לא קיים בגרסאות של וולוו, אבל אני לא יודע בוודאות. מעבר לזה לפחות בפוקוס היו תקלות כאלו ואחרות, אבל צריך גם לזכור שרוב הרוכשים של הפוקוס לא ריחמו עליו, אני מניח שגם לזה יש תרומה מסויימת.

הגיר בוולוואים האלו גם הוא של פורד (רובוטי רטוב), לפחות במונדאו הוא לא מראה אמינות גבוהה ועלות הטיפולים שלו ממש לא זולה. אם כבר, הגיר היה מפחיד אותי הרבה יותר מהמנוע.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
זה מנוע אקובוסט של פורד (קיים בארץ בקוגה ובפוקוס אקובוסט הנדירה מאוד שלפני מתיחת הפנים).

בגדול, בגרסה של פורד היתה צינורית מסויימת במערכת הקירור שנטתה להתפרק בלי הודעה מוקדמת (ולהרוס מנועים תוך כדי, שהוחלפה בריקול), היתה פה פעם טענה שזה לא קיים בגרסאות של וולוו, אבל אני לא יודע בוודאות. מעבר לזה לפחות בפוקוס היו תקלות כאלו ואחרות, אבל צריך גם לזכור שרוב הרוכשים של הפוקוס לא ריחמו עליו, אני מניח שגם לזה יש תרומה מסויימת.

הגיר בוולוואים האלו גם הוא של פורד (רובוטי רטוב), לפחות במונדאו הוא לא מראה אמינות גבוהה ועלות הטיפולים שלו ממש לא זולה. אם כבר, הגיר היה מפחיד אותי הרבה יותר מהמנוע.

גם בפוקוס לא מראה אמינות גבוהה כל כך הכול תלוי איך אתה נוהג איתו

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

פורסם

אם אתה מתכוון לגיר, זה לא אותו גיר (בפוקוס יש מצמדים יבשים).

אם אתה מתכוון למנוע - אין מספיק פוקוסים כאלו על הכביש (בארץ) בשביל שתהיה סטטיסטיקה טובה מספיק, לפחות אישית אני יכול להגיד שאחרי 110,000 ק"מ ושש שנים אין שום תקלה / צריכת שמן / משהו חריג אחר, אבל מקרה בודד הוא לא סטטיסטיקה.

אני מסכים איתך

פורסם

הוא התכוון לממדים רטובים של מונדיאו, שם האמינות גם נמוכה, ועלויות התיקון בשמיים, גם למנוע יש בעיות, נכון ש2 ליטר היא הגרסה היותר נפוצה, הרבה מהם אחרי החלפת מנוע בעלויות גבוהות מאוד. לדעתי, למה להכנס לרכב כזה שיכול להיות כ"כ יקר, אם בא לך s60, רק אחרי 2915 עם מנוע וגיר של וולוו. אם אין לך כסף, קח הלוואה, עדיף להחזיר הלוואה מאשר לשלם יותר על תיקונים. זה יוצא יותר זול

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בתחילת הדרך וולוו השתמשה בגיר ומנוע של פורד מונדיאו, (אקו בוסט) אח"כ בשנת 2015 היא עברה למנוע מפיתוח עצמי וגיר של zf.

פורסם

ה-t4 הוחלף מ-1.6 180 כ"ס ל-2.0 190 כ"ס.

ה-t5 הוחלף מ-240 כ"ס ל-245 כ"ס, שניהם 2 ליטר (אבל מנוע שונה לגמרי).

אני מסכים איתך

פורסם

ה-245 זה לא שניהם, זה רק המנוע החדש (של וולוו) ב-t5.

המנוע עם ה-240 כ"ס הוא מנוע של פורד והוא היה ה-t5 לפני מתיחת הפנים. המנוע עצמו למיטב ידיעתי בסדר, הגיר שמתלווה אליו פחות.

אני מסכים איתך

פורסם

וולוו. להבנתי הצנועה זה פחות או יותר המנוע שיש ב-t5 בהספק מופחת, לא יודע אם זה רק תוכנה או משהו נוסף.

אני מסכים איתך

פורסם
בתחילת הדרך וולוו השתמשה בגיר ומנוע של פורד מונדיאו, (אקו בוסט) אח"כ בשנת 2015 היא עברה למנוע מפיתוח עצמי וגיר של zf.

הגיר של הוולוו מ-2014 (מנוע t5) הוא של חברת איסיין ובעל 8 מהירויות.

מנוע ה-t4 מפיתוח של וולוו הגיע לארץ ב-2016 והוא בעל 6 מהירויות.

שני הגירים פלנטארים ואמינים מאוד.

• תוכן חדש...