Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספטמבר 2018 אני מקבל הודעה מקצין הרכב – הגיע הזמן להחזיר את האוקטביה, אתה צריך לבחור רכב אחר. בגלל התייעלות אתה יכול לבחור בין I25 סקודה ראפיד או סידרנו לך ניסאן סנטרה עם מנוע 1.8 ליטר!

היונדאי והראפיד נפסלו על הנייר בגלל מחסור במקום במושב האחורי – אני עם שלושה ילדים. הסנטרה נפסלה אחרי נהיגת מבחן.

ביקשתי קקטוס אוטומטי – אין. אתה יכול 208 או ריו חדשה. לא נראה שאנחנו מתקדמים לאיזשהו מקום. איוניק – תוסיף 350 שקל מהנטו. קורולה – תוסיף 150 שקל מהנטו. חיש מהר סחבק באולם התצוגה של טויוטה ביגאל אלון לנסיעת מבחן.

לקורולה 2018 מערכות בטיחות מקוריות של בלימה אוטונומית, התראה על סטייה מנתיב וזיהוי תמרורים כך שהיא מגיעה ללא צפצפת המובילאיי – יתרון גדול לטויוטה.

כאן המקום לציין שאת הקורולה הזו בדיוק כבר בחנתי לעומק כאן, וקראתי לעצמי את כל הטויוטות שהכנתי טרם ההורדה לדפוס הוירטואלי של קארספורום.

פחות מחודש אח"כ – אני מוזמן למשרדי הרכב שלנו לקבל את הקורולה החדשה.

חיצונית - אותה קורולה מוכרת. פנימית, התווסף בה צג מידע עם וייז מובנה, רדיו אינטרנטי, וחבילת גלישה סלולרית לשלוש שנים. לילדים לא סיפרתי שיש ברכב hot spot. גם ככה הם נכנסים לרכב, שמים על הראש אזניות ומתנתקים מהעולם.

חיצונית – באמת שאין מה להרחיב זו אותה קורולה שנבחנה.

פנימית, אני מעט מופתע מהאיבזור של דגם הליסינג – קילס מלא, קיפול מראות אוטומטי, שליטה מלאה מההגה על כל מערכת השמע, טלפון, רדיו, קרוז קונטרול, ועוד. ממה שהצלחתי למצוא ההבדל בין גרסת הליסינג לגירסת הפרטי היא חישוקי סגסוגת (בעברית ג'אנט מגנזיום) שבגירסת הליסינג יש טאסות, העדר פנסי ערפל קדמיים ובטח עוד משהו שלא ממש חיפשתי.

אחרי מספר ימים על הקורולה אני מופתע לגלות כמה האוקטביה היתה נוחה ושימושית. ניסיון לחבר מקרר קטן בתא המטען מתגלה כבעייתי. בעוד שבאוקטביה הדלת האחורית נפתחת עם השמשה, בקורולה נפתח רק מכסה תא המטען. את המקרר הכנסתי, להכניס ולהוציא ממנו דברים זה כבר בעייתי ומצריך מישוש כי לא נתן לפתוח את המכסה שלו או להסתכל פנימה.

צריכת דלק – צריכת הדלק הכי טובה שהצלחתי להוציא עם הקורולה היתה 21.6 ק"מ לליטר בנסיעה כפולה ורגועה מאוד מאוד במתווה רמת השרון- נהריה-רמת השרון-נהריה-רמת השרון. לשחזר את התנאים האלה בנסיעה יומיומית – אין באמת סיכוי. צריכת הדלק בנסיעה 'רגילה' עומדת על כ 13.0 ק"מ לליטר, כשאני לא לוחץ על הרכב, אלא נוהג רגוע. לא רגוע "סבתא לקחה נומבון ועלתה לכביש" אלא נהג נורמטיבי רגוע. לשם ההשוואה, אוקטביית הליסינג באותו סגנון נהיגה בדיוק לא ירדה מ 15.0 ק"מ לליטר. תגידו שזה משמעותי או לא משמעותי – על כ 30,000 ק"מ בשנה, הפרש של כ 300 ליטר שנתי, או במחירים של היום כ 2000 ₪.

לגיר הרציף צריך להתרגל. יציאה חזקה מרמזור, עם רגל עד הפח, מעלה את הסלד ל 6500 בדיוק עד הקו האדום, והאוטו מאיץ בליניאריות עם הרבה רעש. אין ירידת סלד בעת החלפת הילוכים, כי אין הילוכים. גיר רציף. הרכב מגיע למהירויות גבוהות אבל אין שום תחושה של רכב מהיר. אין בעיה לשייט גם ב 150 קמ"ש. זה מרגיש מבחינת מנוע וגיר בדיוק כמו 120 קמ"ש.

עבודת המתלים סבירה, אם כי נהגתי על מכוניות משמעותית יותר נוחות. הרבה יותר נוחות. אם מגיעים לפס האטה מהר מדי מרגישים מכה לא נעימה שעוברת לתא הנוסעים עקב חוסר היכולת של הבולם לשכך את המכה. קקטוס דור ראשון משמעותית יותר נוח.

סיכום, הקורולה עכשיו כבר עם מעל 14,000 ק"מ.

תקלות – אין. כלום ושום דבר.

נוחות – בינונית פלוס.

מרווח פנימי – מצויין.

רעש בנסיעה – היה יכול להיות יותר שקט.

צריכת דלק – סבירה. לא שותה דלק ולא חסכונית באופן חריג.

עיצוב חיצוני – סביר.

סה"כ – אין תלונות.

20190330_133028.jpg

20190330_132935.jpg

20190128_075420.jpg

20190126_094501.jpg

20190330_132953.jpg

20190330_133010.jpg

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

תודה על הסקירה.

אבל בסקירה הקודמת ציינת כי הקורולה נוחה מאד ואילו כעת רשמת רק עבודת מתלים סבירה. האם מדובר באותן גרסאות של רכב או שהקודמת הייתה הגירסה הישנה יותר?

אני שכרתי קורולה כזאת, למשך כמה שבועות, מהגירסה לפני מתיחת הפנים, למיב זכרוני שנת 2014, רכב השכרה שחוק שעבר למעלה מ- 100 אלף ק״מ.

אני התרשמתי שהקורולה הוא אחד מהרכבים הנוחים ביותר שנסעתי עליהם ונוח בצורה יוצאת דופן, נוחות כמו של רכב צרפתי של פעם למרות זויות גלגול רגילות ולא זויות גלגול של מתקן בלונה פארק כמו בצרפתיות של פעם, לא מרגישים כלום ושאני מתכוון כלום אז זה באמת כלום ולא הגזמה (ויש לי למה להשוות היו לי בעבר סיטרואן gsa פאלס וסיטרואן ויזה וכן נהגתי ברנו 19 מהדור הראשון (אמנם זה היה מזמן אבל הזכרון של הנוחות נחרט ולא נשכח).

לגבי הגיר הרציף והביצועים, מלבד האצה מהמקום חלשה מאד ובצורה שציינת, אני התרשמתי שהביצועים של הקורולה חזקים מאד, השילוב של המנוע עם הגיר מצויין, יש הרבה מאד כוח זמין מעולה בכל מצב, עולה עליות בקלילות ותאוצות הביניים בכל מהירות לרבות במהירויות בינעירוניות שאסור להגיד מאד חזקות. אין את הקטע המעצבן שיש בתיבות עם הילוכים (גיר פלנטרי/ גיר רובוטי) שהתיבה מעלה להילוך גבוה מדי וכשאתה צריך כוח התיבה מורידה קיק דאון ואם אתה מוריד את הרגל מדוושת התאוצה כדי שהרכב יאיט, למשל לפני פס האטה, התיבה מעלה הילוך במקום להשאיר את ההילוך הקיים או אפילו להוריד הילוך.

אני מאד התרשמתי מהקורולה בפרמטרים הללו, עד כדי כך שהם חלק מהשיקולים שהביאו אותי להזמין רכב קורולה חדש כעת. אמנם היברידי ויחידת ההנעה אחרת וכנראה גם מתנהגת אחרת וגם התרשמתי שחלה נסיגה בנוחות הנסיעה הנ״ל.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני מסכים עם דיסקו, הקורולה היוצאת מציעה נוחות בינונית פלוס (בהשוואה למכוניות מהקטגוריה כיום, נוחה משמעותית מהקודמת) , והמושבים בינוניים בלבד.

פורסם

רכב יעיל ותו לא!

לא אהבתי את איכות הייצור בדגם טרום מתיחת פנים - פלסטקים רופפים, קרקושים, ועוד.

לגבי הגיר, אם כבר רציף אז עדיף אחד שלא מתחכם כמו שיש בסובארו - נכון שהוא מדמה הילוכים אבל זה לא זה - כאילו הגיר מנסה להיות ממש בסדר אבל היות ואין גלגלי שיניים לפעמים יש מעין קפיצה פה, ומריחה שם.

וזו הסיבה שה B4 נמכרה תוך 4 חודשים קצרצרים ובעקבותיה קיבלתי החלטה שאני לא רוכש יותר רכבים עם תיבה רציפה.. (גם לא רובוטית).

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

סקירה יפה ודי קולעת.

אני מסכים עם רובה ממעלה ה67000 קמ עם הקורולה הזו...

לטעמי הקורולה נוחה יותר מרוב המשפחתומטיות הנפוצות בליסינג של לפני שנתיים - i30, סיד, סנטרה וכן גם מאוקטביה. היום המצב שונה, לרעת הקורולה מהדור הזה.

הגיר מתפקד ראוי מלבד בירידות, שם הוא משתגע ומנסה להחזיק מהירות גם כשאין בכך צורך ולעיתים שוכח לחזור לתפקד כרגיל כשנגמרת הירידה.

לטעמי, הגיר של סובארו מתפקד טוב יותר.

בסך הכל - קורולה, עושה את העבודה ביעילות, כצפוי, בלי הברקות ותקלות.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

אחלה פיתרון למי שמחפש רכב יעיל. בעוד כל המתחרות רצות קדימה עם מנועים מודגשים וגירים כפולי מצמדים, הטויוטה היא מעין גירסה מודרנית לחיפושית הישנה.

רק דבר אחד מצער, שעדיין טויוטה לא מיצטיינים בנוחות וזהו בעייה בכל הדגמים שלהם.

פורסם (נערך)

עם רכב זהה ומאוד מרוצה.

צריכת דלק ממוצעת 13.5 קילומטר לליטר.

גיר רציף יעיל, לא לנהגי ספורט, מצב ספורט יוצר הבדל מורגש גם בתחושה בגלל עלייה וירידה בטורים בדומה לגיר פלנטרי, לא משתמש במצב זה ברגיל, הג'נט בדגם GLI בנוסף למה שאמרו גם יותר גדול שמבחינתי זה חסרון, הוייז המובנה עובד מצויין, הכוונה שאין התרסקויות ותקיעות, הקרוז קונטרול במקום טיפה לא נוח, זניח בעיניי, אין לו חיווי של המהירות שקבעת, גם זניח בעיניי, יש 3 חלונות מושחרים אחוריים מהמפעל. גם המצלמה האחורית עובדת טוב, סה"כ המערכת טובה, התקנה מקומית, שומעים בטלפון בסדר בטון טיפה מוזר, אבל עובד ויציב, מתחבר לספוטיפי, בזמן שיחה משתיק הכל, בgli המערכת של טויוטה.

לגבי המערכות:

קריאת תמרורים, קורא תמרורי מהירות, עובד טוב, די מיותר בעיני, מן הסתם הוא קורא תמרורים של נתיב אחר- ניתן לביטול.

סטייה מנתיב- עובד בצורה מופתית ללא הזזת הגה, 3 רגישויות- ניתן לביטול.

אורות אוטומטיים כולל גבוה- ז"א שמפעיל אור גבוהה רק שחשוך ואין רכב ממול- עובד טוב, לא משתמש.

בלימה אוטונומית- תודה לאל עוד לא הופעל, לא מציק בנסיעה רגילה- 2 או 3 רגישויות לא ניתן לביטול.

עוד נקודה די מוזרה לחיוב, חם ברכב יחסית ללא הפעלת חימום, בחורף בקושי הפעלנו את החימום.

בתידלוק הראשון הקריאה של צריכת הדלק היתה מדוייקת, אני משאיר על מצב ממוצע, די הפריעה שנתנו את הרכב עם נורת דלק דולקת, לא מצפה למיכל מלא, לפחות שהנורה לא תדלק.

עריכה אחרונה על ידי none77
פורסם
רכב יעיל ותו לא!

לא אהבתי את איכות הייצור בדגם טרום מתיחת פנים - פלסטקים רופפים, קרקושים, ועוד.

לגבי הגיר, אם כבר רציף אז עדיף אחד שלא מתחכם כמו שיש בסובארו - נכון שהוא מדמה הילוכים אבל זה לא זה - כאילו הגיר מנסה להיות ממש בסדר אבל היות ואין גלגלי שיניים לפעמים יש מעין קפיצה פה, ומריחה שם.

וזו הסיבה שה B4 נמכרה תוך 4 חודשים קצרצרים ובעקבותיה קיבלתי החלטה שאני לא רוכש יותר רכבים עם תיבה רציפה.. (גם לא רובוטית).

מסכים אתך בהחלט בנוגע לווטו על גיר רציף ורובוטי , הבעיה שכיום האפשרויות לגיר פלנטרי הולכות ומצטמצמות , כבר קשה למצוא משפחתיות פלנטריות. גם הגיר הידני כמעט נעלם בתחום המשפחתיות.

פורסם

רק ראיתי את התמונות התחיל לכאוב לי הגב... לא יודע מי אומר שזה הרכב הכי נוח שנסע בו. כניראה לא נסע באחרים.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
מסכים אתך בהחלט בנוגע לווטו על גיר רציף ורובוטי , הבעיה שכיום האפשרויות לגיר פלנטרי הולכות ומצטמצמות , כבר קשה למצוא משפחתיות פלנטריות. גם הגיר הידני כמעט נעלם בתחום המשפחתיות.

או מאזדה או.. מאזדה :?

חודשיים של סיוט בחיפושיי אחרי 6 או CX5 שמורה - יוק! כמות השקרנים ביד 2 לא נורמלית.. וכל זה ברכבים של 120 אלף +-, ולא בגרוטאות בנות 10..

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

אני התאכזבתי קצת מדור הזה, בעיקר מהחוסר עידון (רעש מנוע, גיר רציף, נוחות, איכות הרכבה וחומרים), המתיחת פנים שיפרה קצת אפשר לומר. הקורולה הרובוטית שלי מרגישה לי בנויה טוב יותר.

כרכב הבא הייתי מעדיף את האלנטרה, עושה הכל יותר טוב.

פורסם

מבחינת המושבים (וגם בידוד רעשים), הייתי מעדיף קורולה על איוניק בכל רגע.

היו לי קורולה 2013 ו2015, אז זאת 2015 הרגישה הרבה יותר איכותית. כנראה שיפרו משהו באיכות ההרכבה.

או שידיו השובבות של מתקין ישראלי נגעו בה פחות.

או שניהם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נהגתי בקורולה חלופית מודל 2015 לפני כמה חודשים למשך שבוע.

מרגיש פרווה בכל קטגוריה:

- לא נוראית בנוחות אבל לא נוחה כמו C4

- לא פרקטית כמו אוקטביה

- לא מציעה איכות הרכבה מדהימה ואיכות חומרים מעולה אבל האיכות חומרים בסדר, גם ההנדסת אנוש סבירה

- לא זריזה ורועשת בנסיעה אבל מביאה את עצמה להאצה בקצב סביר

היא הרגישה לי כמו שורה של פשרות שמציגות בקצה שלהן מוצר פושר, מוצר שבאמת בסדר - אבל אין לו שום יתרון משמעותי על גבי אף אחת מהמתחרות(ככה זה שהעין עיוורת ללוגו של המותג), להגיד אם הייתי פוסל אותה כרכב משפחתי? לא - היא ממש רכב בסדר, להגיד אם הייתי בוחר אחת מרצון? לא.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
אחלה פיתרון למי שמחפש רכב יעיל. בעוד כל המתחרות רצות קדימה עם מנועים מודגשים וגירים כפולי מצמדים, הטויוטה היא מעין גירסה מודרנית לחיפושית הישנה.

רק דבר אחד מצער, שעדיין טויוטה לא מיצטיינים בנוחות וזהו בעייה בכל הדגמים שלהם.

נסה את הקורולה החדשה. עבודת המתלים פשוט מעולה, במיוחד בעיר. מצד שני הכסאות לא היו נוחים לי עם 0 תמיכה לפלג הגוף העליון.

לגבי הקורולה הקודמת, נכון שאין לה הרבה ערך מוסף ביחס למתחרות אבל כמו שעולה מהסיכום היא עושה את העבודה שלה ביעילות ובאמינות ועבור מי שמחזיק אותה כרכב פרטי גם עלויות אחזקה נמוכות מאוד ושמירת ערך מצויינת גם בתנאי השוק הקשים היום.

אשמח לראות תמונה של מערכת השמע בכדי לדעת אם היא נראית כמו המקורית, יש גלגלת נורמלית לעוצמת השמע או שזה בלחצני מגע כמו במקורית?

עריכה אחרונה על ידי Mike808
  • תוכן חדש...