Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ משכנתא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב חברים,

אשמח אם בעלי נסיון יגיבו .

האם בלקיחת משכנתא, מספיק לבדוק מול כמה בנקים,

או שבנוסף כדאי ללכת לחברה לייעוץ משכנתא?

שבעצם, לפי הבנתי החברה לייעוץ משכנתא, אמורה להשיג מחיר יותר טוב מול הבנקים?

תודה מראש ושבת שלום

Sound Stream -Trantula 800.2

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחיל בלימוד השרשור הייעודי בפורום הזה, תמצא שם הרבה מידע. כמוכן חפש את סדרת ההרצאות "150 משכורות" של חבר הפורום אור יוחנן. יש קישור בפייסבוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש יועצי משכנתאות טובים ויש רעים עד רעים מאוד.

יועץ אמיתי יושב איתך ומגיע לאופטימום של החזר חודשי ( שזה הדבר החשוב ביותר ) אחרי שישב על מערך ההכנסות וההוצאות שלכם הנוכחי והצפוי קבלת כספים חד פעמיים ועוד.

ולפי זה בונה תמהיל שאיתו הולכים לבנקים לקבל הצעות.

ולא תמיד יועץ המשכנתא מביא את את ההצעה הטובה ביותר, מול מו"מ ישיר שלך מול הבנקים ושיסוי אחד בשני עד לקבלת התוצאה הטובה ביותר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני לא רואה סיבה לשרוף אלפי שקלים על "יועץ משכנתא", זה ממש לא כזה מסובך. לך לבנק שלך, קח ממנו הצעה ואז לך לבנקים אחרים, תוציא מהם הצעה טובה יותר, תחזור לבנק שלך וחוזר חלילה, זה שוק כמו כל תחום אחר.

פורסם

^^^

בערך כמו לרכוש יוגורט

שתי העיסקאות הגדולות ביותר של משפחה זה רכישת הדירה ולקיחת המשכנתא עבורה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אנשים רבים מתמקדים אך ורק במקח ריביות, ולא מבינים שהכסף הגדול בנמצא בהסקת התקציב המתאים עבור התא המשפחתי והתנהלות כלכלית נבונה (ומשם --> רכישת בית במסגרת תקציב מתאים).

ממליץ לך להקדיש שעה וחצי מהחיים ולראות את ההרצאות שפרסמתי ביוטיוב

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
^^^

בערך כמו לרכוש יוגורט

שתי העיסקאות הגדולות ביותר של משפחה זה רכישת הדירה ולקיחת המשכנתא עבורה.

א) למה אתה מקצין? לא, זה לא כמו לרכוש יוגורט, אבל זה לא מסובך. באמת שלא. צריך לרפרף קצת בפורום משכנתאות בתפוז כדי להבין את המושגים הבסיסיים ותמיד אפשר להתייעץ אם צריך. יועץ משכנתא כדאי לקחת כשמדובר בעסקה לא טריוויאלית בסיכון גבוה, שהבנק יתמחר בהתאם ויועץ טוב יוכל לנהל איתם מו"מ.

זוג שרוצה לרכוש דירה ראשונה מקבלן עם 30% הון עצמי - אין שום סיבה לזרוק אפילו שקל על "יועץ".

ב) ילדים זו הוצאה גדולה יותר מדירה, אתה ממליץ לקחת יועץ שילווה אותך 18 שנה?

פורסם
יש את זה גם ב-T2 ?

אני לא מבין את השאלה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
א) למה אתה מקצין? לא, זה לא כמו לרכוש יוגורט, אבל זה לא מסובך. באמת שלא. צריך לרפרף קצת בפורום משכנתאות בתפוז כדי להבין את המושגים הבסיסיים ותמיד אפשר להתייעץ אם צריך. יועץ משכנתא כדאי לקחת כשמדובר בעסקה לא טריוויאלית בסיכון גבוה, שהבנק יתמחר בהתאם ויועץ טוב יוכל לנהל איתם מו"מ.

זוג שרוצה לרכוש דירה ראשונה מקבלן עם 30% הון עצמי - אין שום סיבה לזרוק אפילו שקל על "יועץ".

ב) ילדים זו הוצאה גדולה יותר מדירה, אתה ממליץ לקחת יועץ שילווה אותך 18 שנה?

כי בימי חיי ראיתי משהו כמו 30 אלף תמהילי משכנתאות בחלק לא מבוטל מהם זה היה תרעילי משכנתאות של אנשים שהיו משוכנעים שהתמהיל תרעיל שלהם הוא נפלא.

של אנשים שלא הבינו את המשמעות של לקיחת התחייבות במאות אלפי ש"ח ואף יותר לתקופה של 20-30 שנה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מנסיון אני יכול להגיד שאצלי עשו עבודה טובה, ישבו איתי על ההכנסות ועל התרחישים העתידיים ועפ"י זה בנו תמהיל טוב (כי ישה אישר :wink:).

יותר מזה אני אגיד לך - לקחתי את התמהיל עם הריביות שהם השיגו וניסיתי לתחר שלושה בנקים והם לא הצליחו...

קח בחשבון אגב שכל חלקי אחוז שנחסך לך מדובר על אלפי שקלים ויותר, שלא לדבר על התמהיל עצמו.

פורסם

זה לא סותר את הטענה שלי שלקיחת משכנתא היא לא פעולה מורכבת. מי שיודע לנהל את התקציב שלו, יכול גם לקחת משכנתא בקלות ובתנאים טובים. מי שלא, גם אלף יועצים לא יעזרו לו.

יש המון מידע על משכנתאות ברשת (כולל ההרצאה של 150 משכורות שצוינה למעלה) - המינימום שאפשר לעשות הוא ללכת ולקרוא/לצפות. מי שלא מוכן לעשות אפילו את המינימום, שייקח איזה יועץ שהוא רוצה.

פורסם

מינימייזר - גם לקרוא מצע של מפלגה זה פשוט... או שלא.

לא כל אחד מסוגל להבין את הדקויות של חוזי המשכנתא, לא כל אחד מסוגל לחשב את העלויות, והחשוב ביותר - לא כל אחד מסוגל לנהל מו"מ יעיל.

מזכיר לי את עצמי. כאשר לקחתי משכנתאות בשנות ה-90 לא היו הרבה אפשרויות: או ק"צ (הסטנדרד)או צמודת מט"ח )הימור גדול באותם ימים). בקיצור, חתמתי על חוזה משכנתא ושמחתי מאד שהורידו לי 0.05% מהרבית, שלמתי בשמחה משך איזה 7 שנים תוך רדיפת הזנב של עצמי כדי לא לתת למינוס השוטף לשטוף אותי - ואז, כאשר קיבלתי את הדו"ח השנתי - שמתי לב שהמשכנתא מסתיימת שנתיים מוקדם מהצפוי. פתחתי את החוזה וגיליתי שחתמתי על משכנתא ל-180 חודש במקום 204 כפי שסוכם במו"מ. אז היה נחמד לקצר את המשכנתא בשנתיים, אבל אין לי מושג כמה ריבית אוברדראפט שילמתי בגלל התשלום החודשי המוגדל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...