Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ משכנתא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בעיניי, אם מתקיימים התנאים הבאים אין צורך לפלוני לקחת יועץ:

1. אינו עובד בנק.

2. יש ראש על הכתפיים ויכולת בסיסית ללמוד.

3. מחיר שעת העבודה שלו נמוך ממאתיים ש"ח.

4. אין לו קרוב משפחה או חבר קרוב שהינו יועץ והוא בטוח במאה אחוז שרק טובתו מול עיניי היועץ.

5. המקרה שלו אינו מקרה סופר מיוחד ויוצא דופן עם המון משתנים חריגים.

ועכשיו אסביר למה:

לגבי התנאי הראשון אני לא בטוח, אבל מדברים שנאמרו כאן ובמיוחד משפט המפתח של דיסקו עם היציאות והצלחת, כנראה שיש בעיה עם זה.

לגבי השאר... בהתחשב בזה שזו אחת ההוצאות הגדולות בחיים, לדעתי כדאי ללמוד את התחום בכל מקרה. לא הייתי מוכן להיות מובל כצאן לטבח על ידי יועץ כלשהו, ללא הבנה שלי בתחום, במשהו כה חשוב. כפי שכבר נכתב, על המלצות קשה לסמוך כי לאנשים אין יכולת לבדוק אם אכן היועץ השיג להם את האופטימום, וגם יש להם הטיה מובנית (כמו שאנשים ממליצים על הרכב שלהם גם אם הוא ואג עם TSI וDSG7 מהשנים הראשונות :wink:). כלומר, את מרבית השקעת הזמן פלוני אמור לעשות ממילא (נגיד סופ"ש או שניים, לקרוא את מרבית החומר במשכנתאמן ולרפרף על השרשור הידוע בפורום). בהתאם לנ"ל, הזמן היחיד שהיועץ חוסך זה זמן ביקור בודד בסניפים והעברת נגיד 20 מיילים עם אישורים עקרוניים מבנק אחד לאחר. בהערכה גסה, במצטבר, זה יום-יומיים עבודה - מכאן עיגלתי מספר לסעיף 3.

נ.ב.

יש דברים שיועץ משכנתאות לא יעשה בשבילכם, אבל ישה ימליץ בכיף. ע"ע מסלול פיתוי. להערכתי רק זה חסך לי יותר מהשכר שהיה לוקח לי יועץ משכנתאות.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא הייתי מסתמך על שום מידע פיננסי/משפטי שכתוב באינטרנט/בפורום כלשהו. כלום ושום דבר. אפס. big no no.

בכמה סופ"שים ניתן לקבל הבנה בסיסית של מושגים, אבל לא יותר מזה.

ללמוד לבד זה כמו לקיים יחסי מין עם בובה מתנפחת. אתה חושב שאתה יודע מה אתה עושה, אבל במציאות כנראה שלא...

פורסם
אני לא הייתי מסתמך על שום מידע פיננסי/משפטי שכתוב באינטרנט/בפורום כלשהו. כלום ושום דבר. אפס. big no no.

בכמה סופ"שים ניתן לקבל הבנה בסיסית של מושגים, אבל לא יותר מזה.

ללמוד לבד זה כמו לקיים יחסי מין עם בובה מתנפחת. אתה חושב שאתה יודע מה אתה עושה, אבל במציאות כנראה שלא...

כלומר אתה מניח שכל יועצי המשכנתאות למדו את מה שהם יודעים באקדמיה למשכנתאות?

• תוכן חדש...