Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ משכנתא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפשטות,

כי בניגוד לאנשים אחרים, כולל כאן באתר, שבטוחים שהם מומחים גדולים, אני יודע שיש לי פערי ידע למרות שהנגישות שלי למידע על משכנתאות היא גבוהה מאוד, כנראה מעבר למה שיש למרבית הגולשים כאן באתר.

משכנתאות זה תחום דינאמי, עם רגולציה גבוהה. על מנת למקסם את התועלת שלך אתה חייב מישהו שמכיר היטב את כל החוקים והתקנות שלא תיפול, ושלא יסתירו ממך אפשרויות שונות ל'הנדסה פיננסית'.

עם כל הכבוד ל'מומחי הפורום' - ראיתי חלק מהעצות שהשיאו במשך הזמן, ולדעתי הן היו שגויות וגרמו נזק. לא סתם אני נמנע מלהיכנס ולהגיב בשרשור ההוא.

בניגוד ללקוח רגיל שיכול לעשות שופינג בין בנקים, אני עובד בבנק.

לקחת משכנתא בבנק אחר זה קצת 'לחרבן בצלחת שאתה אוכל ממנה'.

אני בטוח שאם הייתי הולך לבנק אחר הייתי משפר את הריביות, אבל זה בשיעורים קטנים.

תוסיף לזה שעשיתי הכל מהמשרד ומהמייל, קיבלתי את כל החומר בדואר פנימי, והחזרתי את כל החומר בדואר פנימי, ולא היתה באמת התלבטות איפה לקחת את המשכנתא.

בהיקף המשכנתא שלקחתי גם סכום משמעותי יותר גדול ממה שרשמת - היה שווה.

היו לי עם יועץ המשכנתאות שיחות טלפון שבעזרתן הצלחתי לישון טוב יותר. פשוט ככה. בהרבה דברים הוא נתן פרספקטיבה ועצות כל-כך מועילות וחכמות, שהוא היה שווה את משקלו בזהב, וזה כשאני בא מתוך התחום. אז שער בדימיונך כשמישהו שלא חי בתוך התחום נותן עצות באינטרנט...

אתה עושה עסקה של מיליון או שניים ומנסה לחסוך 5000 ש"ח? 10,000 ש"ח? זה קצת כמו לקנות רכב משומש יקר ולחסוך 500 שקל בבדיקה כי "יהיה בסדר".

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

דיסקו, אחרי שהדברים יוצאים מהכספת, עולה שאלה אחרת: דווקא כעובד בנק, ולא מאתמול, מדוע נזקקת לייעוץ? האם גם לך הבנק הציע הצעות לא מיטביות?

אם אדם במעמדך נזקק לסיוע זה מעלה איזה חשש לגבי התנהלות הבנקים מול לקוחות שאינם קרובים לצלחת. או, כפי שכותב ישה לא פעם ולא פעמיים, מציעים תרעיל. ואני לא מתכוון לבנק כזה או אחר, אלא לעקרון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דרך אגב, מניסיון אישי, גם נושא ביטוח המשכנתא מצריך התמקחות לא קטנה, שיכולה לחסוך אי אילו עשרות אלפי ש"ח במשך חיי המשכנתא. וכמובן עדכון כל אימת שמתבצע פרעון של סכום שמעבר לתשלום החודשי הקבוע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דיסקו, אחרי שהדברים יוצאים מהכספת, עולה שאלה אחרת: דווקא כעובד בנק, ולא מאתמול, מדוע נזקקת לייעוץ? האם גם לך הבנק הציע הצעות לא מיטביות?

אם אדם במעמדך נזקק לסיוע זה מעלה איזה חשש לגבי התנהלות הבנקים מול לקוחות שאינם קרובים לצלחת. או, כפי שכותב ישה לא פעם ולא פעמיים, מציעים תרעיל. ואני לא מתכוון לבנק כזה או אחר, אלא לעקרון.

ראשית - אין לי שום מעמד מיוחד. אני עובד בנק. אחד מ 10,000 אחרים.

במידה מסויימת עובדי בנק מקבלים שירות משמעותית פחות טוב מלקוח רגיל. הם 'שבויים', והם לא יתלוננו.

שנית - המקרה שלי היה מורכב, והסכום היה חריג, והתחושה שלי היתה שאני חייב מומחה לצידי ולא להסתמך על הידע וההבנה שלי.

אם המשכנתא היתה 400.0 - 600.0 אש"ח, כנראה שלא הייתי לוקח יועץ. כאן היתה מורכבות גדולה וסכום גבוה.

אני לא רוצה להתייחס למה שאנשים אחרים רשמו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם (נערך)

סה"כ הגיוני, כפי שרופא מקבל ייעוץ מקצועי מרופאים אחרים ועורך דין ייוצג על ידי עורך דין אחר. השאלה היא איך הבנק מתייחס לעובד שלו שמביא יועץ מבחוץ.

דרך אגב, הניסיון האישי שלי, 3 פעמים (ב-1990, 1996, 2013) היה די מוזר, כאשר השיא היה ב-1990, כאשר כבר היינו במעמד החתימה, ואשתי שאלה בתמימות "אולי אפשר עוד הנחה קטנה"? בתוך 3 דקות הריבית ירדה מ-6% ל-5.25% (כאשר כל ההצעות המתחרות היו מעל 7%, כמובן שהכל צמוד מדד המחירים לצרכן). אבל גם ב-2013 הריבית הופחתה ברגע האחרון, דווקא ביוזמת הבנק.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

דרך אגב, הניסיון האישי שלי, 3 פעמים (ב-1990, 1996, 2013) היה די מוזר, כאשר השיא היה ב-1990, כאשר כבר היינו במעמד החתימה, ואשתי שאלה בתמימות "אולי אפשר עוד הנחה קטנה"? בתוך 3 דקות הריבית ירדה מ-6% ל-5.25% (כאשר כל ההצעות המתחרות היו מעל 7%, כמובן שהכל צמוד מדד המחירים לצרכן). אבל גם ב-2013 הריבית הופחתה ברגע האחרון, דווקא ביוזמת הבנק.

לא קשור לדיון אבל כל פעם שאומרים שיש משבר דיור טוב להזכר בריביות שהיו פעם לעומת הריביות של היום...

פורסם

אני תמיד מדבר על כך שאנחנו שילמנו מעט לקבלן והרבה לבנק, והיום זה להפך.

המצב בעבר היה טוב למי שבא עם סכום גדול ולקח משכנתא קטנה, היום "נדפק" דווקא מי שרוכש את הדירה מחסכונותיו. כמובן שאני מדבר על משהו יחסי, לא אבסולוטי.

פורסם
השאלה היא איך הבנק מתייחס לעובד שלו שמביא יועץ מבחוץ.

הבנק לא ראה את היועץ. אני עבדתי מולו. הריביות כעובד בנק לא נתונות למיקוח.

העבודה מולו היתה באופטימיזציה של מסלולים / תקופות / ריביות - ובהתאמה לצפי האירועים הכלכליים שלי.

תזכור שעבור כל מסלול, הריבית משתנה לפי התקופות.

אחרי שהוא המליץ על תמהיל, עשינו פיין טיונינג, ומול נציג המשכנתאות זה היה בהכתבה. תעשה ככה, וככה, וככה וככה.

בלי שאלות, בלי מיקוח (כי הריבית נתונה מראש), בלי מו"מ, מאוד פשוט. מבחינת הנציג - היה לו תיק הכי קל.

לשעבר:

פורסם

אני בטוח שכן. אבל בהפרשים קטנים.

מצד שני, אני סבור שלא הייתי יכול לעשות את האופטימיזציה שעשיתי בפועל.

לשעבר:

פורסם

עובד בנק מקבל ריביות מעולות.

עזרתי לכמה אנשים שהם עובדים וגם ילדי עובדים.

היועץ יכול לבוא פה לעזרה רק מבחינת אופטימיזציה של סיכון/החזר מקסימלי/עלות מינימלית אל מול תרחישים שונים.

מינימייזר, גם אם תקבל את התמהיל 3שלישים הכי זול, כי תעשה פינג פונג בין 15 בנקים, זה עדיין חרא של תמהיל...

משכנתא זה קל

פורסם

כי זה מה שהבנק מציע, והתפרש מתגובתך הראשונית בשרשור שכל מה שצריך זה לרוץ מבנק לבנק כדי להוזיל אותו:

אני לא רואה סיבה לשרוף אלפי שקלים על "יועץ משכנתא", זה ממש לא כזה מסובך. לך לבנק שלך, קח ממנו הצעה ואז לך לבנקים אחרים, תוציא מהם הצעה טובה יותר, תחזור לבנק שלך וחוזר חלילה, זה שוק כמו כל תחום אחר.

אני אגב לא יועץ וממליץ לכולם לא לקחת יועץ, אבל גם לא אומר שזה משחק של ריצות.

משכנתא זה קל

פורסם

זה לא מה שהתכוונתי שישתמע מדבריי. צריך ללמוד את הנושא ולהחליט איזה תמהיל אתה מעדיף, ואז להתחיל להתמקח עם הבנקים על הריביות. יש באמת המון המון מידע על זה באינטרנט שלדעתי מספיק לאדם סביר להגיע לתוצאה שרוב יועצי המשכנתאות בתשלום לא יגיעו אליה.

פורסם
זה לא מה שהתכוונתי שישתמע מדבריי. צריך ללמוד את הנושא ולהחליט איזה תמהיל אתה מעדיף, ואז להתחיל להתמקח עם הבנקים על הריביות. יש באמת המון המון מידע על זה באינטרנט שלדעתי מספיק לאדם סביר להגיע לתוצאה שרוב יועצי המשכנתאות בתשלום לא יגיעו אליה.

המואדם הוא הנושא

עד כמה אתה כאדם מסוגל להתמקצע בכך?

ןמסכים איתך שיש יועצים רבים בלתי מקצועיים לעומתם יש יועצים מקצועיים ששווים את משקלם בזהב.

יחליט כל אחד מה נכון לו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...