Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2655 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש מתאם OBD. בעקרון אני רוצה את המתאם בשביל סריקה ואיפוס תקלות (אבל בהמשך רוצה ללמוד את הנושא יותר לעומק ולעשות קידודים). הבנתי שהסינים בכמה דולרים פחות טובים וחיפשתי משהו יותר איכותי. ראיתי באמזון מתאם שנקרא BAFX שיש עליו ביקורות רבות, אבל מכיוון שמדובר בסקודה חשבתי אולי לקנות משהו יותר ייעודי כמו CARISTA, וראיתי אחד שכנראה יותר פונקציונלי שנקרא OBDeleven. חשבתי שאם כבר הראשון והשני עולים כ-20 דולרים, שעדיף להכפיל את הסכום ולקנות את ה- OBDeleven (בלי התוכנה) שעשוי להיות יותר שימושי בעתיד אבל לפני זה רציתי לשאול כמה שאלות - האם הוא יתאים לי גם לרכבים שהם לא מקבוצת VAG? האם אפשר לרכוש אותו בהתחלה שלא בגרסת פרו ולהשתמש בתוכנה גנרית אחרת? (ובהמשך אם ארצה לעשות קידודים ארכוש את התוכנה)

[h=1][/h]

פורסם

בנתיים יש לי חלק מהתשובות.

OBDeleven לא מתאים לשימוש בכל סוגי הרכבים. ואפשר לרכוש את הפרו בנפרד. עכשיו רק השאלה מה היתרונות של ה-OBDeleven על פני ה- CARISTA והאם היא מתאימה לכל הרכבים (בשונה מה-OBDeleven)

פורסם

OBDeleven עובד באופן מלא רק עם תוצרת ואג.

אני לא יודע אם זה השילוב של המתאם ותוכנה שאקסקלוסיבי לואג, או שכל אחד מהם בנפרד. אני יודע אבל שהמתאמים הגנריים עובדים עם טורק שיכולה רק לאפס תקלות ולא לכתוב דברים (לפחות ממה שראיתי). הורדתי לעצמי תוכנה ייעודית לפיאט/אלפא והיא עובדת עם המתאם הגנרי שיש לי, אז אני לא יכול להגיד לך בוודאות, אבל בכל מקרה לוואג אין דבר יותר טוב מ-OBD11 ולא הייתי מתפשר על משהו אחר בשביל איזה עתיד לא ידוע. כשתחליף רכב, תחשוב מה לעשות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

תודה.

ה-11 זה תקן? זה רק ב-obdeleven? גם כבל (vag-con) הוא 11? גם carista?

הנקודה היא כזו - כאמור חיפשתי מתאם בסביבות ה-20 דולר לצורך סריקת תקלות בסיסית, מכאן חשבתי שעדיף כבר להשקיע 60 דולר ולקנות את ה-OBDeleven, תוך הנחה שבנתיים לא ארכוש את הפרו כי אין לי זמן ללמוד את הנושא בשלב הזה אבל עדיין רוצה משהו פשוט לשלב הראשון. כלומר אני מוכן להוסיף עוד 40 דולר בשביל הפוטנציאל של ה-OBDeleven. רק השאלה האם יצא שכרי בהפסדי מהבחינה של הפונקציות הבסיסיות. ולכן השאלה הסופית היא האם ה-OBDeleven בלי פרו, יתן לי אינדיקציות כמו ההתקנים הסינים של 10 דולר או היותר איכותיים של ה-20 דולר - או שבגלל שה-OBDeleven בסיסי בלי פרו הוא יתן פחות אפשרויות מאשר התקן פשוט עםtorque pro?

עריכה אחרונה על ידי new9991
פורסם

11 זה לא תקן, פשוט יותר קצר לכתוב את זה מאשר eleven :)

אם אני לא טועה, זה פשוט השם של ה"מערכת" (אפליקציה ומתאם) - כמו אנג'י בישראל.

מבחינת סריקה ואיפוס, אני חושב שהמתאמים הבסיסיים יעשו את העבודה. אני כאמור משתמש במתאם של שקל וחצי וטורק פרו, ועד עכשיו הוא ענה לי על כל צרכי הסריקה והאיפוס שנתקלתי בהם ב-3-4 שנים מאז שקניתי אותו.

תסביר יותר בקצרה מה בדיוק​ אתה רוצה לעשות ואני אוכל לעזור יותר טוב, כרגע אני לא ממש מבין מה אתה מנסה להשיג.

פורסם

חחח אוקי. הייתי צריך לדעת שזו הייתה הכוונה לגבי ה-11. :roll:

לאחרונה נראה לי שהרכב צורך יותר דלק מבעבר, רציתי לנסות לאבחן את זה באמצעות האפליקציה (ככל שהיא יודעת לתת נתונים כאלו). חיברתי את ההתקן הפשוט עם טורק פרו וביצעתי סריקה, ולא התקבלו שגיאות והכל נראה בסדר. אני לא זוכר איפה ומתי אבל קראתי שההתקנים הפשוטים מאפשרים פחות אינדיקציות מאשר האיכותיים יותר לכן רציתי משהו קצת יוצר רציני, גם בשביל לנסות לבדוק את העניין של צריכת הדלק, גם קצת בשביל להיכנס לנושא הזה יותר לעומק בהמשך וגם למקרה שתהיה תקלה כל שהיא בעתיד שאוכל לאבחן אותה בעצמי.

פורסם

צריכת דלק גבוהה לא בהכרח תקפיץ לך שיגאה או תקלה.

כדי להבין אם הסורק שיש לך נותן את האינדיקציה שאתה צריך או לא, אתה צריך למדוד את הערכים הספציפיים שלפיהם תוכל להבין אם אכן יש איזה בעיה. לצערי אני לא יודע אילו ערכים אלו, בוא נקווה שיגיע מישהו שמבין יותר ויוכל לענות.

פורסם
צריכת דלק גבוהה לא בהכרח תקפיץ לך שיגאה או תקלה.

כדי להבין אם הסורק שיש לך נותן את האינדיקציה שאתה צריך או לא, אתה צריך למדוד את הערכים הספציפיים שלפיהם תוכל להבין אם אכן יש איזה בעיה. לצערי אני לא יודע אילו ערכים אלו, בוא נקווה שיגיע מישהו שמבין יותר ויוכל לענות.

הבנתי. תודה רבה. אמתין לתגובות..

פורסם

קח בחשבון שבשביל לאבחן סיבה לצריכת דלק חריגה מקריאת נתוני חיישנים צריך הרבה ידע במערכות הרכב והרבה נסיון עם מנוע ספציפי.

אם אין קוד תקלה במחשב ניהול מנוע, יהיה לך מאוד קשה לצאת ראש מהאיבחון הזה..

יום טוב גם לך

פורסם
קח בחשבון שבשביל לאבחן סיבה לצריכת דלק חריגה מקריאת נתוני חיישנים צריך הרבה ידע במערכות הרכב והרבה נסיון עם מנוע ספציפי.

אם אין קוד תקלה במחשב ניהול מנוע, יהיה לך מאוד קשה לצאת ראש מהאיבחון הזה..

כנראה שאתה צודק. אלך פשוט למוסך ואבדוק את העניין. תודה רבה.

בכל מקרה עדיין אני רוצה לרכוש מתאם (לדברים נוספים ואבחון תקלות בהמשך) אז השאלה ממשיכה להיות רלוונטית למי שמכיר את המוצרים שציינתי.

פורסם

תלך על VAG-COM, היא קצת יותר "מסובכת" וקשה ללמידה אבל שווה את הזמן של ללמוד אותה.

יש הרבה תמיכה באינטרנט אם אתה צריך עזרה + מדריכים של ROSS-TECH לגבי שימושים ופונקציות של הממשק.

פורסם (נערך)
תלך על VAG-COM, היא קצת יותר "מסובכת" וקשה ללמידה אבל שווה את הזמן של ללמוד אותה.

יש הרבה תמיכה באינטרנט אם אתה צריך עזרה + מדריכים של ROSS-TECH לגבי שימושים ופונקציות של הממשק.

ROEi1 תודה. ממה שאני הבנתי הכבל המקורי יקר, והפשוטים בעייתים - יכול להיות שהמסקנות האלו לא נכונות?

עריכה אחרונה על ידי new9991
  • תוכן חדש...