Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיון של כחצי שנה עם OBD11, ולפני כן כשנתיים עם VAG-COM, הOBD11 הרבה יותר נוח וקל לתפעול, עושה אם אותם הדברים ועולה הרבה פחות.

פורסם
מנסיון של כחצי שנה עם OBD11, ולפני כן כשנתיים עם VAG-COM, הOBD11 הרבה יותר נוח וקל לתפעול, עושה אם אותם הדברים ועולה הרבה פחות.

תודה על התגובה. כן, גם אני חשבתי שהוא עדיף בין היתר בגלל שהוא יותר פרקטי ונגיש. אולי אתה תוכל לעזור לי להחליט בקשר להתלבטויות שהעלתי. אכתוב אותן שוב בצורה יותר ממוקדת ואשמח אם תוכל לנסות לומר את דעתך מהניסיון שלך. כאמור אם ארכוש את ה- OBD11, בשלב הראשון לא אקח את הפרו כי מלכתחילה חיפשתי משהו פשוט, נגררתי לסכום של 50-60 דולר ואני מוצא את עצמי מתעניין בOBD11. מעבר לעניין הכספי שאפשר לפצל את ההשקעה ולקנות עכשיו את ההתקן ואחר כך את הרישיון לפרו, גם אין לי זמן ללמוד את התוכנה כך שאין טעם ללכת על זה מראש, אבל עדיין אני רוצה משהו בסיסי לאבחון. השאלה שלי האם הגרסה החינמית אמורה לתת לי פחות/יותר מהתקן בסיסי של 20 דולר? כלומר כמו שכתבתי לפני - אני מוכן לשלם 40 דולר יותר בשביל הפוטנציאל שיש בהתקן הזה, ובלבד שהתוכנה הבסיסית בכלל שווה משהו..

פורסם

אתה יכול לראות פה בדיוק מה ההבדלים בין הגירסה הבסיסית לפרו.

בגדול הפרו יתן לך אפשרות לקודד דברים.

אישית קניתי ישר את הפרו ביחד עם המתאם, כי הכלי משמש אותי בעיקר לקודד דברים.

פורסם
אתה יכול לראות פה בדיוק מה ההבדלים בין הגירסה הבסיסית לפרו.

בגדול הפרו יתן לך אפשרות לקודד דברים.

אישית קניתי ישר את הפרו ביחד עם המתאם, כי הכלי משמש אותי בעיקר לקודד דברים.

תודה על הקישור, אני מכיר אבל לא יודע בפועל לעשות את כל ההבחנות. לכן שאלתי האם ידוע לך או למישהו כאן אם הפונקציות שיש בסטנדרט של ה-11 משתוות לפונקציות שיש במתאמים הפשוטים עם טורק פרו למשל.

פורסם

יש לי כבל VAG-COM מקורי, דונגל של OBDELEVEN עם רישיון PRO ודונגל סיני שעובד עם תוכנת Torque ברישיון.

הכבל של VAG-COM פשוט יקר בטירוף ויותר מתאים למשתמשים מתקדמים / מוסכים וכו' והמזוייפים לא שווים את הכסף והעצבים.

Torque חביב אבל לא מתאים לבצע קידוד ברכבי VAG ולא בטוח שימצא / יזהה נכון את קודי התקלות ברכבי VAG כמו VAG-COM ו-OBDELEVEN.

אני משתמש בו לסריקה ואיפוס ברכבים שונים מדי פעם.

אם אתה מעוניין לעבוד עם רכבי VAG, מציע לך לרכוש את הדונגל של OBDELEVEN וקוד אקטיבציה לגרסת PRO.

פורסם
יש לי כבל VAG-COM מקורי, דונגל של OBDELEVEN עם רישיון PRO ודונגל סיני שעובד עם תוכנת Torque ברישיון.

הכבל של VAG-COM פשוט יקר בטירוף ויותר מתאים למשתמשים מתקדמים / מוסכים וכו' והמזוייפים לא שווים את הכסף והעצבים.

Torque חביב אבל לא מתאים לבצע קידוד ברכבי VAG ולא בטוח שימצא / יזהה נכון את קודי התקלות ברכבי VAG כמו VAG-COM ו-OBDELEVEN.

אני משתמש בו לסריקה ואיפוס ברכבים שונים מדי פעם.

אם אתה מעוניין לעבוד עם רכבי VAG, מציע לך לרכוש את הדונגל של OBDELEVEN וקוד אקטיבציה לגרסת PRO.

תודה על התגובה. סוף סוף התגובה שכל כך חיכיתי לה :)

אני מבין. אם כך אני כמעט סגור על OBD11.

יש לי את הטורק פרו עם מתאם סיני פשוט. יש מצב שאם יהיה מתאם אחר קצת יותר איכותי (לא הOBD11) יהיו יותר פונקציות? או שהשלב הבא זה רק לעבור לOBD11? ואם כן, האם לדעתך זה יהיה שדרוג לעומת העבודה עם הטורק פרו כאשר הOBD11 בלי פרו?

פורסם

בבקשה.

להלן התשובות:

1. יש מצב שאם יהיה מתאם אחר קצת יותר איכותי (לא הOBD11) יהיו יותר פונקציות? או שהשלב הבא זה רק לעבור לOBD11?

אין הבדל בין מתאם סיני כזה או אחר בעבודה מול טורק. לא רואה אופציה טובה וזולה יותר מה- OBD11 לרכבי VAG ברמת המחירים הנ"ל.

2. ואם כן, האם לדעתך זה יהיה שדרוג לעומת העבודה עם הטורק פרו כאשר הOBD11 בלי פרו?

בוודאי שזה יהיה שדרוג מכיוון הוא מסוגל לקרוא ולהציג בצורה נכונה את הנתונים וגם לתרגם את קודי התקלות בצורה מדוייקת (ללא פונק' איפוס תקלות בגרסה הרגילה).

אציין שוב את מה שרשמתי לא מזמן באחד הפוסטים וזה לדעתי מסכם בצורה טובה את העניין,

מקפיץ לטובת עדכון,

יש לי את הדונגל הנ"ל בגרסת ה-PRO כבר יותר מחודש ולאחר מס' פעמים שעבדתי איתו אז אלו הן המסקנות:

יתרונות (גרסת PRO):

נוח מאוד לעבוד עם דונגל שלא מצריך חיבור עם כבל ומחשב נייד, עבור פעולות פשוטת (סריקה / איפוס תקלות וכו')

התוכנה ידידותית מאוד למשתמש (מאוד ברור מה כל תפריט עושה)

סריקה ואיפוס תקלות מתבצעת בקלות ובזריזות

ניתן לקודד ולבצע אדפטציה וכו'.

חסרונות:

התוכנה דורשת חיבור פעיל לרשת האינטרנט (היו פעמים בהן לא הייתה לי קליטה ולכן התוכנה נתקעה)

פחות מתאים למשתמשים מתקדמים

למי שמעוניין לבצע סריקה ואיפוס תקלות, קידוד ואדפטציה (מדי פעם), אז מדובר בפתרון נהדר.

לאלו שמעוניינים לעבוד בצורה מקצועית ונוחה יותר כדי לחקור תקלות או לבצע כיולים שונים וכו', אז עדיין אין תחליף ל- VCDS (כבל VAGCOM של ROSS-TECH).

שקלתי למכור את כבל ה- VAGCOM שלי, אבל ירדתי מזה כי פשוט אין לו תחליף למי שרוצה לעבוד בצורה מקצועית.

למשתמש הרגיל שמעוניין מדי פעם, לסרוק ולאפס תקלות ולבצע קידוד וכו' מהטלפון שלו, המוצר הזה שווה כל שקל.

תתחדש.. :)

פורסם
בבקשה.

להלן התשובות:

1. יש מצב שאם יהיה מתאם אחר קצת יותר איכותי (לא הOBD11) יהיו יותר פונקציות? או שהשלב הבא זה רק לעבור לOBD11?

אין הבדל בין מתאם סיני כזה או אחר בעבודה מול טורק. לא רואה אופציה טובה וזולה יותר מה- OBD11 לרכבי VAG ברמת המחירים הנ"ל.

2. ואם כן, האם לדעתך זה יהיה שדרוג לעומת העבודה עם הטורק פרו כאשר הOBD11 בלי פרו?

בוודאי שזה יהיה שדרוג מכיוון הוא מסוגל לקרוא ולהציג בצורה נכונה את הנתונים וגם לתרגם את קודי התקלות בצורה מדוייקת (ללא פונק' איפוס תקלות בגרסה הרגילה).

אציין שוב את מה שרשמתי לא מזמן באחד הפוסטים וזה לדעתי מסכם בצורה טובה את העניין,

תתחדש.. :)

אלוף!!! תודה רבה, עזרת לי מאוד.

פורסם
ROEi1 תודה. ממה שאני הבנתי הכבל המקורי יקר, והפשוטים בעייתים - יכול להיות שהמסקנות האלו לא נכונות?

לי יש אחד פרוץ אבל לא "סיני", עלה לי 350 ש"ח לפני איזה 5 שנים ממוכר ישראלי שגר בברזיל, החיסרון היחידי - אני לא יכול לעדכן גירסא מה שאומר שהכבל שלי תומך ברכבים עד 2013-2014, אבל כל האופציות שקיימות ברכב שלי פתוחות ונתונות לשינוי מעבר לדיאגנוסטיקה המורכבת שניתן לבצע לרכב.

אבל כשאתה קונה אתה מקבל את הגירסא הכי עדכנית שיש.

כמו שציינת - אל תתפתה לכבלים הפשוטים מסין שעולים 30-50 ש"ח, חבל על הכסף שלך.

פורסם
לי יש אחד פרוץ אבל לא "סיני", עלה לי 350 ש"ח לפני איזה 5 שנים ממוכר ישראלי שגר בברזיל, החיסרון היחידי - אני לא יכול לעדכן גירסא מה שאומר שהכבל שלי תומך ברכבים עד 2013-2014, אבל כל האופציות שקיימות ברכב שלי פתוחות ונתונות לשינוי מעבר לדיאגנוסטיקה המורכבת שניתן לבצע לרכב.

אבל כשאתה קונה אתה מקבל את הגירסא הכי עדכנית שיש.

כמו שציינת - אל תתפתה לכבלים הפשוטים מסין שעולים 30-50 ש"ח, חבל על הכסף שלך.

לוודא שהבנתי את מה שאמרת. כבל שלא ניתן לעדכן בו גרסה, תומך עד שנה מסוימת, ולרכבים שמעל השנתון בכלל לא? או שכן תומך בשנתונים גבוהים יותר אבל באופן מצומצם יותר? (מה שקצת בילבל אותי זה "אבל כל האופציות שקיימות ברכב שלי פתוחות ונתונות לשינוי מעבר לדיאגנוסטיקה המורכבת שניתן לבצע לרכב.")

פורסם

אני יכול להתחבר לרכב 2019 אבל חסרות הרבה פונקציות של השנתון וכו'.

רוב הסיכויים שהמשתמש הביתי לא כל כך ישים לב אבל אם אתה רוצה\צריך לבצע פעולות שקשורות לדגם והשנה הספציפית אז יכול להיות שתתקל בבעיה.

לגבי הבלבול - אני מתכוון לזה שאני יכול לשלוט מתי ואיזה חלונות יפתחו בזמן פתיחת הרכב, כמה פעמים הוינקר יהבהב כשאני מפעיל אותו, ביטול צפצוף של חגורה, שליטה על אורות, הגדרת זמני טיפול ואיפוס וכו' וכו' וכו'.

דיאגנוסטיקה - אתה בעצם חשוף לכל פרמטר ברכב שאתה רוצה לראות.

פורסם
אני יכול להתחבר לרכב 2019 אבל חסרות הרבה פונקציות של השנתון וכו'.

רוב הסיכויים שהמשתמש הביתי לא כל כך ישים לב אבל אם אתה רוצה\צריך לבצע פעולות שקשורות לדגם והשנה הספציפית אז יכול להיות שתתקל בבעיה.

לגבי הבלבול - אני מתכוון לזה שאני יכול לשלוט מתי ואיזה חלונות יפתחו בזמן פתיחת הרכב, כמה פעמים הוינקר יהבהב כשאני מפעיל אותו, ביטול צפצוף של חגורה, שליטה על אורות, הגדרת זמני טיפול ואיפוס וכו' וכו' וכו'.

דיאגנוסטיקה - אתה בעצם חשוף לכל פרמטר ברכב שאתה רוצה לראות.

אוקי. עכשיו הבנתי :) תודה..

• תוכן חדש...