Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו במשפחה פולו 2007 (עלתה לכביש ביוני 2006).

הרכב עד לא מזמן טופל במוסך מורשה יבואן. אם תיסע עליו אתה לא תאמין שהרכב ישן. נוסע כמו חדש, זריז והכל עובד חלק.

אני לא צוחק, שאני עולה על הרכב הזה לעתים רחוקות אני נהנה פי 1000 מאשר רכבים חדשים יותר (במיוחד בגלל שזה גיר רגיל והרכב מהנה לנהיגה יחסית לאלו שנמכרים היום).

הטיפול במורשה יבואן דווקא לא היו יקרים, טיפול קטן סביב 500 שקל, גדול 1100.

אבל, יש בעיה אחרת. ברכב הזה יש 2 רצועות טיימינג וזה חתיכת סיפור מבחינת עבודה. במוסך רון שביררתי בזמנו רצו 1700 ש"ח.

במורשה יבואן במוסך שהם טיפלו בו 12 שנה לקחו 2000, לא הפרש כזה גדול.

אבל שאתה מחליף רצועות כמו שצריך, משאבת מים וטיפול, אתה מגיע לאיזה 3000 שקלים. לא זול, אבל אם אתה רוצה שהרכב ימשיך לנסוע כמו שצריך לעוד כמה שנים, אין ברירה.

את הטיפול האחרון לא ביצעו במורשה יבואן שהיו מטפלים אצלו כל השנים כי הפסיקו את השירות של לקחת את הרכב מבית הלקוח.

אז גם במוסך השני, לאחר שקנו חלקים מקוריים / איכותיים כמו פילטרים של MANN, לא יצא כזה זול.

אז גם אם לא תעשה את זה במוסך מורשה יבואן, יש דברים שעולים לא מעט.

ואם תזלזל בחלקים, האמינות תהיה בהתאם. אז חסכת 100 שקל על שמן מנוע זול ועוד 30 שקל על פילטר שמן, מזה תתעשר? לדעתי זו גישה לא נכונה.

פורסם

2000 זה סביר. במגאן המדוברת זה 4000 לפני משאבת מים וזה כבר יותר ממחיר האוטו אז לוקחים סיכון שילך מנוע וזורקים את האוטו.

היה לי מדחס בעבודה של חברה ידועה ומוכרת שבשביל טיפול גדול רצו 60% ממחיר מדחס חדש. לי זה הספיק כדי לטפל בו לבד בעשירית המחיר תוך לקיחת סיכון שהוא ימות ואקנה חדש. בינתיים עברו 8 שנים, אני יודע שאני מקצר לו את החיים אבל עדיין כלכלית זה היה הצעד הנכון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם רוכשים רכב נפוץ לדוגמא: יונדאי גטס, מאזדה 3, פורד פוקוס עד 2011. לא צפויה להיות בעיית חלפים עד שהדגם יגיע לגיל 20 שנה (שהוא פחות יותר תוחלת החיים של רכב ממוצע)

והיתרון בדגמים האלה הוא גם שעלויות החלפים נמוכות יחסית. כשלוקחים רכבים ממותגים כמו הונדה, פולקסווגן וכו', אפילו אם הם בני יותר מ-5 שנים - עדיין החלפים יקרים יחסית.

יש גם את שאלת האמינות, בעיקר ברכבים מליסינג, אבל באופן כללי יונדאי, מאזדה ופורד בני 3-6 שנים הן בהחלט אופציות טובות וזולות שמתאימות למה שתיארת.

פורסם

לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל החלקים בגולף 99 ובפולו של ההורים שלי עלו פחות מיונדאי i20 שנת 2009.

היו לי לא מעט רכבים שאני תחזקתי

פולו 2002 של ההורים 1.4 ידנית

פולו 2003 1.4 ידנית שלי

סיאט קורדובה 2005 של ההורים 1.4 ידנית

סיאט לאון 1.6 ידנית 2003 של ההורים

הונדה סיויק 2004 1.6 אוטומטית

הונדה סיויק 2006 צורה חדשה 1.8 אוטומטית, שלי.

מיצובישי לנסר 92 עם 140 אלף ק"מ שנרכשה מאישה מבוגרת, שלי.

יונדאי i20 שנת 2009 שהייתה אצלי מ 94 אלף ק"מ עד כ 240 אלף ק"מ, לא הרשימה כלל מבחינת עלויות חלקי חילוף.

אגב לחבר יש יונדאי כזו עם מחצית מהק"מ שהרכב שלי נסע והרכב שלו מטופל כמו שעון במורשה.

הלך לו סטאטר (בערך 2000 שקל) מדחס מזגן (בחברה רצו 4000 שקל) ועוד כמה דברים שאני לא זוכר שעלו לו לא מעט.

בקיצור אין היום רכב עם חלקי חילוף זולים משמעותית.

זו אגדה של מר ישראלי.

מחילה.

פורסם

אם אתה בכל מקרה צריך מימון אז כלכלית עדיף רכב לא יקר.

כסטודנט הייתי הולך על מיני/סופר מיני בת 4-5.

בנעליך הייתי מכוון לרכב עם שוק יד שניה בעייתי. פיז׳ו/סיטרואן וכו' שתוחזק כמו שצריך.

פורסם

שני הסנט שלי לדיון, פשוט כי ממש היום ישבתי עם חבר וחישבתי.

חבר קרוב קנה סיאט לאון ידנית 1.4 125 כ"ס לפני כ 7 שנים, חדשה מהחברה.

ישבנו היום וסכמנו כל שקל שהוציא על הרכב מלבד דלק [הכל: ביטוחים, אגרות, תיקונים, טיפולים, ירידת ערך - הכל].

יצא לנו שהעלות השנתית הממוצעת של הלאון שלו היא כמעט 21K.

לצורך ההשוואה עשינו בדיקה נוספת ובמידה והיה מחליף את הרכב כעבור 3 שנים לרכב חדש [כלומר בסוף האחריות] העלות הממוצעת היתה יורדת בערך ל 19K [אני מתעלם מהעבודה שהיה מקבל רכב חדש מהניילון, ללא תקלות, ללא אובדן ימי עבודה וכד'].

המספר הזה גבוהה כי הבחור מתעקש לטפל אך ורק במוסך המרכזי של צ'מפיון ובנוסף בשנה וחצי האחרונות "אכל קש" מהרכב.

• תוכן חדש...