Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, יש לי קליאו 0.9 ידנית ואני נוהג להשתמש לעיתים תכופות במערכת הסטארט אנד סטופ בנסיעות עירוניות (גר במרכז הארץ לכן היא שימושית עבורי), כבר 12 ימים בערך בכל נסיעה מופיע לי הסימון A עם קו עליו שזה אומר שהיא לא זמינה.

אופי הנסיעות שלי ב 12 הימים האלו אם זה משנה היה בעיקר עירוני ועם נסיעות קצרות לרוב, צברתי בערך 70 קילומטר עירוניים (צריך לציין שלא כל יום נהגתי במהלך הימים האלו, הייתי גם חולה באופן לא רציף, יום פה ויום שם לא הלכתי לעבודה בגלל בעיה בריאותית שהיתה לי).

המצבר בן פחות משנה אז זו לא יכולה להיות בעיה בו. מה אתם חושבים הסיבה? האם זה יכול להצביע על בעיה ברכב? מבחינת התנהגות הכל כרגיל חוץ מעניין המערכת שלא נכנסת לפעולה.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם

למה לא ? אצלי מצבר וורטה דינמיק בן שנה הוחלף כי נחלש מאד . תבדוק מצבר דבר ראשון. אחרי ההחלפה אצלי הכל חזר לעבוד כמו חדש. גם S&S

פורסם

אני לא מכיר איך זה בקליאו, אם רשום בספר רכב שהסימן שאתה רואה הוא מצב פעולה רגיל של המערכת (בפג'ו רשום דבר כזה על חיווי eco מהבהב) הכל בסדר. המערכת פועלת רק בתנאים מסויימים - טמפ, הגדרות מזגן, טמפ מנוע וטעינת מצבר. רוב הסיכוי שהמצבר לא טעון מספיק מהנסיעות העירונית.

פורסם

תודה לכולם. עכשיו נסעתי נסיעה ארוכה של 140 קילומטר והמערכת חזרה לפעול במהלכה, מה זה אומר עדיין כדאי לבדוק את המצבר או כמו ש galbh אמר הכל תקין והמערכת לא עבדה בגלל שהמבצר לא היה טעון מספיק אחרי תקופה של נסיעות עירוניות קצרות?

אגב הסימן הזה של ה A עם קו עליה הוא רגיל galbh, הוא מופיע גם בתחילת נסיעה כשהמנוע קר שברור שהמערכת לא פועלת עדיין.

פורסם

יכול להיות בהחלט, לא לשכוח כי אורך חייו של המצבר מתחיל ברגע יורד מפס היצור, אז אצלך הרכב רק שנה ובטח יש עוד שנה מהרגע שיצא מפס היצור.

בין לבין, לא ידוע כלל כיצד אוחסן הרכב ומה עבר על מצבר.

פורסם

לדעתי הכל בסדר.. המערכת פועלת רק ברמת טעינה מסויימת של המצבר. מהתיאור שרמשת על אופי הנסיעה העירוני המועט בזמן האחרון הגיוני שהוא פשוט לא טעון מספיק.

מצד שני, כל בעלי מערכת S&S יגידו לך שהיא עובדת בעיקר עם מצבר טרי. תמשיך לעקוב, אם היא עובדת משמעותית פחות ממה שאתה רגיל נסה להחליף מצבר באחריות אם יש אפשרות כזאת, אם לא, חכה שימות. לא הייתי קונה מצבר חדש רק בשביל S&S.

אצלי בפג'ו (אני יד 2) שתחת אחריות התלוננתי במוסך שה S&S לא עובד והחליפו מצבר באחריות.. הרכב בן שנתיים ו-9 אז כנראה שהיה לי מזל.

פורסם

תודה, הבעיה היא שאם אלך למוסך מורשה ואומר שה S&S לא עובד הם יבדקו ואז מרפי יתערב ודווקא אז המערכת תחליט לפעול ולא יראו שום בעיה. הרי זה לא שהיא הפסיקה לעבוד כליל, היום היא כבר חזרה לתפקד ככה שסיכוי טוב שתעבוד גם במוסך או שסתם ינפנפו אותי שהכל בסדר ושהמערכת לא תמיד עובדת כל הזמן.

יש להם דרך לבדוק שאכן יש בעיה במצבר גם אם המערכת תתפקד באותו הרגע? הם ירצו בכלל לבדוק במידה ויש אחראיות עדיין? נראה לי שיהיה להם אינטרס לנפנף אותי כדי שלא יצטרכו להחליף מצבר על חשבונם. הבעיה פשוט לא מספיק מובהקת כמו רכב שהפסיק להניע ששם ברור שהמצבר מת והם לא יכולים להכחיש את זה, במקרה הנוכחי קל להם לחרטט משהו ולאמר לי להתחפף.

פורסם (נערך)

האם רק המצבר בן פחות משנה או כל המכונית?.

האם זה המצבר המקורי של המכונית או מצבר שכבר הוחלף?.

אם לא תנסה שיבדקו במוסך מורשה היבואן, לא תדע אם

יוכלו לאתר הבעיה גם שאינה קיימת וגם לבדוק המצבר כראוי.

בברכה - רפי לין

עריכה אחרונה על ידי רפי לין
פורסם (נערך)
תודה, הבעיה היא שאם אלך למוסך מורשה ואומר שה S&S לא עובד הם יבדקו ואז מרפי יתערב ודווקא אז המערכת תחליט לפעול ולא יראו שום בעיה. הרי זה לא שהיא הפסיקה לעבוד כליל, היום היא כבר חזרה לתפקד ככה שסיכוי טוב שתעבוד גם במוסך או שסתם ינפנפו אותי שהכל בסדר ושהמערכת לא תמיד עובדת כל הזמן.

יש להם דרך לבדוק שאכן יש בעיה במצבר גם אם המערכת תתפקד באותו הרגע? הם ירצו בכלל לבדוק במידה ויש אחראיות עדיין? נראה לי שיהיה להם אינטרס לנפנף אותי כדי שלא יצטרכו להחליף מצבר על חשבונם. הבעיה פשוט לא מספיק מובהקת כמו רכב שהפסיק להניע ששם ברור שהמצבר מת והם לא יכולים להכחיש את זה, במקרה הנוכחי קל להם לחרטט משהו ולאמר לי להתחפף.

לדעתי אל תחפש בכוח בעיות שלא קיימות, מערכת S&S צריכה מצבר טרי וטעון כדי לעבוד.

במקרה שלך המצבר אמור להיות בסדר ויש סיבה ללמה הוא לא טעון.

לא אמרת אם הרכב ו/או המצבר באחריות. אם כן, הייתי מחכה לקראת סוף האחריות ומתלונן שהמערכת לא עובדת או עובדת לעיתים רחוקות, שמעתי על מקרים שהחליפו מצברים באחריות, עשיתי דבר דומה(באמת המערכת עבדה פעמיים רק אחרי נסיעות ארוכות) והחליפו לי.

אם אתה בכל זאת מתעקש, מוסכי היבואן אמורים להיות מסוגלים להתחבר למחשב הרכב ולראות בדיוק מה קורה שם.

דרך אגב - גם אצלי עכשיו עם מצבר בן שבועיים המערכת לא עובדת ב- 100% מהעצירות בנסיעות עירוניות

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם

אני חושב שאמשיך להיות במעקב אחרי העניין ובמידה והמערכת לא תתפקד לשביעות רצוני, שזה אומר שתפעל רק לעיתים רחוקות, אז אני אגש לבדיקה. תודה רבה על העזרה!

פורסם (נערך)

היום ,בעידן המחשב ,למוסך יש כלים מדוייקים לזהות כמה "חיים" נותרו למצבר. האלטנטור מקליט מחזורי טעינה וערכיהם. זה שהאוטו מניע בבוקר לא אומר כלום לגבי בריאות המצבר.

טוב ... זה אומר קצת. אצלי המצבר הניע יופי אבל היה מתחת ל 40٪ חיים.

כלומר המצבר עשה את שלו...

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...