Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבית משותף שכן יש עץ גבוה מאוד שמשיר עלים הסותמים נקזי גשם בגג הבית המשותף

שבו אני גר.

ועד הבית השכן אינו רוצה לקצץ מגובה העץ ורוחבו ויש לציין כי כך גם מועמס על גזעו משקל כבד מדי.

איך ניתן לכפות עליהם שיקצצו מגובה העץ והאם ידוע למישהוא מה אומר החוק על כך.

בתודה ובברכה - רפי לין

פורסם

1. למיטב זיכרוני, אם העץ חורג מקו הגדר של השכן/הבניין השכן, זכותכם לגזום את החלק שפולש אליכם.

2.לערב רשות עירונית, העץ כמפגע ועלול לקרוס אם לא יעבור גיזום.

3. להמציא מכתב מעו"ד שעליהם לשאת בכל עלות ניקוי, טיפול, ותיקון המרזבים במידת נזק וסתימות.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

khc - אתה סותר את עצמך לא ?

או שיש להם רשות לגזום את החלק שפולש אליהם - ואז זו אחריותם ועל חשבונם , או שהוא צריך לגזום את העץ כדי למנוע נזק.

הדין האמריקאי (שלא קשור לישראל) - במקרה הזה אומר שאם העץ בריא ולא מהווה סכנה מבחינת קריסה - אם השכנים רוצים לגזום את החלק מעליהם - זו זכותם - אבל גם בתשלום מצידם בלבד.

רק אם העץ מהווה סכנה אמיתית (ולא - עלים ומרזבים זו לא סכנה , גם לא ענף שנופל כדרך הטבע) - אז אפשר לבקש מהבעלים שהעץ יושב בשטח שלו לשלם על משהו.

למעשה גם אם יפול ענף - האיש עם העץ באיזורו לא אחראי לכלום (כי זה איתני הטבע) מעבר ללאפשר לצד השני לצמצם נזקים - כלומר לגזום ענפים שעדיין מחוברים לעץ וכו.

אתה מבין לאן אני חותר ? החוק צריך ללכת לכיוון אחד.

(החלק הנ״ל מניסיוני - נפל לי ענף על הבית - מהצד של השכן - אני נאלצתי להפעיל ביטוח ולתקן - השכן רק היה צריך לאפשר לי לצמצם נזקים. מצד שני - אח״כ העץ הוכרז כלא יציב לאחר הסופה - אז השכן נאלץ להוריד אותו קומפלט.

מצד שני כשאני גזמתי את העצים לכיוון שלי - הצעתי לשכן להשתתף בחלק היחסי שיגזמו גם את החלק שמעליו - אמר שלא מעוניין - ובירכתי אותו לשלום. וכנ״ל הוא שילם על תיקון של הואן שלו שחטף ענף בסופה אחרת לגג)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו - נדמה לי שהחוק הישראלי שונה, אבל ממה שקראתי הוא גם די גמיש ונתון לפירוש על בסיס פרטני.

יתכבדו משפטני הפורום ויענו.

דרך אגב ליביו - עלים במרזב הם בהחלט יותר ממטרד, הם סותמים את המרזבים והטיפול במרזב הוא עניין די יקר, שלא לדבר על תיקון נזקים במקרה של סתימת המרזב וחדירת מים לקירות כתוצאה מכך.

כמוכן - נפילת ענפים מעצים שלא תוחזקו כראוי בהחלט גוררת תשלום פיצוי למי שנפגע. כל חורף יש בפורום הזה כמה שרשורים שעוסקים בנזקים מסוג זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בשביל לכרות/לגזום עץ - חייבים לקבל אישור מפקיד יערות אזורי. פנה לעיריה כדי שישלחו נציג לבדוק את העץ ולהכריע בעניין. אם תגזום/תכרות את העץ ללא אישור מפקיד יערות, הרי אתה מבצע עבירה פלילית.http://www.kkl.org.il/forest_commissioner/

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

דרך אגב ליביו - עלים במרזב הם בהחלט יותר ממטרד, הם סותמים את המרזבים והטיפול במרזב הוא עניין די יקר, שלא לדבר על תיקון נזקים במקרה של סתימת המרזב וחדירת מים לקירות כתוצאה מכך.

כמוכן - נפילת ענפים מעצים שלא תוחזקו כראוי בהחלט גוררת תשלום פיצוי למי שנפגע. כל חורף יש בפורום הזה כמה שרשורים שעוסקים בנזקים מסוג זה.

עניין המרזבים ברור - אבל זה עץ וכשמגיע הסתיו חייבים לתחזק אותם - וחלק מהתחזוקה זה לנקות אותם בצורה סדירה (באיזור שלי - זה לפחות בסוף הסתיו , תחילת החורף ובאביב - כלומר 3 פעמים בשנה). אי אפשר לצפות שלא תהיה תחזוקה של המרזבים ולהאשים את העצים.

כנ״ל מה שאמרתי לגבי העצים - אם העץ בריא - ונופל ענף - זה מה יש.

אם העץ לא היה בריא - אז לבעל השטח שהעץ יושב עליו יש אחריות.

רוצה השכן שהעץ מעליו לגזום אותו? לתחזק אותו? לקצוץ את העניפים כדי שפחות יפלו בחורף? הוא מוזמן - על חשבונו. אף חברה שבאה לטפל בחצר שלי - לא תיקח סיכון לטפל בדברים מעל החצר של השכן שהוא לא חלק מהקריאת עבודה. יש מבין?

זה לפחות ההגיון בחוק האמריקאי.

Then dying is forgetting

פורסם

אבהיר את הנתונים.

העץ נמצא בחצר הבית השכן, סמוך לגבול בינינו, וגובהו יותר מגובה שני הבתים.

עקב רוחות ותקופות שלכת, עליו מתעופפים ברוח גם אל גג ביתינו (המשותף)

וסותמים מרזבים כשבגלל זה אנחנו צריכים כמה פעמים במשך החורף לטפס לגג (המשותף)

ולאסוף העלים מהפתחים, כשחלקם כבר חודרים לצמ"ג (צנור מי גשם).

העץ לא חודר בענפיו לשטחנו אנו אל גורם לנזק "מרחוק".

פקיד היערות של קק"ל שהיה אצלנו בעבר בגלל עץ אחר הסב תשומת לבנו שעץ זה נושא

עליו משקל רב, אבל הוא אינו יכול אפילו לכתוב זאת כדו"ח או חוות דעת.

כדי לגזום עץ אין צורך בשום אישור אבל כדי לכרות עץ, אכן צריך אישור של פקיד היערות.

אם העץ הזה יקרוס, אז הוא עלול אפילו להרוס מרפסות וקירות שלא לדבר על סכנה לנפש.

תודה לעונים עד כעת.

בברכה - רפי לין

פורסם

אז העץ לא מעליך , ובמהלך החיים הטבעי שלו יורדים ממנו עלים ואתה צריך לתחזק את המרזבים?

נשמע שיהיה קשה להכריח אותו.

מה שצריך לעשות למה שציינת נקרא Pruning - וצריך לעשות את זה פעם בכמה שנים באמת כדי ״להקל״ על העץ - ניקוי ענפים וכו. אבל נשמע שאף אחד לא רוצה לחתום על זה.

אפשר לבנות מרזבים עם Gutter guards (שבמקרה של ישראל אולי כדאי - פה זה לא כדאי כי חיות נכנסות אליהן - בארץ יש פחות סנאים וכו).

Then dying is forgetting

פורסם

השאלה הגדולה כאן היא לא האסתטיקה (עלים זה מטרד/מעצבן ואולי גם עולה כסף אם צריך ניקיון יסודי ולא ניתן לעשות DIY),אלא דווקא האם העץ מסוכן וחלילה במצב של קריסה ייגרם נזק ברכוש/בנפש- או אז פנייה לרשות המקומית (למחלקה ?) והיא כבר תטפל בעניין ככל שלא מדובר כאן בשתי וילות,אלא בבניין משותף.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אין שום דרך מעשית לגרום לו לעשות את זה ללא מאבק משפטי ממושך, ארוך ויקר וגם אז, אם לא תצליח להוכיח בעזרת עד מומחה שהעץ מהווה סכנה כל שהיא, לא תצליח.

התנהלות נכונה היא לפני כל חורף לנקות מרזבים, עכשיו, מה זה בכלל עניינך מאיזה עץ נשרו העלים?

עשית סטטיסטיקה לכמה עלים הוא אחראי? ואולי רק לחצי וחלק נישאו ברוח ממקום אחר? תתבע אותו רק על חצי ואת החצי השני תתבע מהרוח?

ואם יש יונה מתה במרזב תתבע את משפחת היונה?

בקיצור ידידי, אתה סתם מכניס דאגות ומתחים לחיים שלך.

מרזבים נועדו לנקיון ותחזוקה שותפת, לא הכל בחיים זה מחדלים ואשמים.

ובתזמון דיי צפוי:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5392048,00.html

שלא תיזכרו כשמאוחר מדי: כבר בדקתם את המרזבים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עוד הבהרה - מדובר בשני בתים משותפים סמוכים של 3 קומות כשהעץ השכן הנו בגובה של כ 5 קומות

(רק הוא בגובה כזה וענפיו ועליו סמוכים לבית שלנו) וכן העלים הם ממנו וונושרים ועפים ממנו הרבה מאוד.

הגישה לנקז מי הגשם מהגג המשותף הנה לא קלה ומצריכה טיפוס וירידה במדרון גג תלול,

כך שלא ניתן לבצע נקוי הנקז באופן שוטף כל כמה ימים/שבועות.

בכל מקרה תודה לכל מי שענה.

בברכה - רפי לין

פורסם

תשמע , מרזבים צריכים ניקוי אחד לפחות (אם לא 2-3) בשנה.

הרווחת שיש רק עץ אחד שמגיע אליהם.

(אני אצלם יותר מאוחר את החצר אצלינו - כבר לא רואים דשא בחלקים מסוימים + עד שניקינו כל הDriveway היה מלא בלוטים. האיש מרזבים אמור להגיע השבוע ...)

Then dying is forgetting

פורסם

אמריקה ליביו, אמריקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...