Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אז קרתה לי התאונה הראשונה.

הייתי שמח לברר את המחיר של תיקון הנזק.

מצורפות תמונות. מה לדעתכם עלות התיקון של המצב?

מדובר במאזדה 3 דגם 2010, צבע פנינה (אמור לשנות משהו במחיר?).

20181007_120403.jpg

20181007_120412.jpg

20181007_120423.jpg

עריכה אחרונה על ידי carOfMine
פורסם

ה"אסון" הרבה פחות חמור ממה שהוא נראה כרגע. הרוב זה לכלוך/צבע ממה ששפשפת, ולא קילופים אצלך.

אני מציע לך להתחיל מפוליש טוב על האזור, כדי לראות מה נשאר.

לדעתי- אחר כך להסתפק בתיקוני מכחול קטנים+PDR לדלת.

לא כדאי לצבוע את כל המשטחים. זה יראה כמו "תאונה גדולה" במכירה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
ה"אסון" הרבה פחות חמור ממה שהוא נראה כרגע. הרוב זה לכלוך/צבע ממה ששפשפת, ולא קילופים אצלך.

אני מציע לך להתחיל מפוליש טוב על האזור, כדי לראות מה נשאר.

לדעתי- אחר כך להסתפק בתיקוני מכחול קטנים+PDR לדלת.

לא כדאי לצבוע את כל המשטחים. זה יראה כמו "תאונה גדולה" במכירה.

כמה בעל מקצוע לוקח על פעולה כזאת?

מה תהיה ירידת ערך הרכב בעקבות הפעולות שהזכרת?

האם שווה להחליף את דלת הרכב?

מה תהיה ירידת הערך בעקבות החלפת הדלת?

פורסם

תלוי מה תרצה לעשות, ומי בעל המקצוע.

מה שאני הצעתי, עלול לעלות כאלפיה להחזרת המצב למצב מושלם.

ברכב בן 8 ירידת הערך השמאית בכל מקרה תהיה זניחה, אבל אם תחליף דלת ותצבע את כל הפאנל של הכנף האחורית, מי שיקח את הרכב לבדיקה יחשוב ש"מי יודע מה היה שם שהצריך את כל זה". (מה שיקשה עליך למכור, ויגרום לך להוריד במחיר בלי קשר ליקידת ערך שמאית)

זה יעלה בערך פי 4 (שוב, לבעל מקצוע טוב) וממש לא בטוח שזה מצדיק.

תריץ בחיפוש של הפורום "PDR" יש המלצות לעוסקים בכך בכל רחבי הארץ. אין לי נסיון אישי עם מי מהם, אז לא אמליץ סתם.

חוזר וממליץ- תצא אחה"צ במצב רוח טוב, עם פחית פוליש בחיתוך גבוה וסמרטוט. מבטיח לך שאחרי חצי שעה עבודה, המצב יראה לך הרבה פחות עגום.

פורסם
תלוי מה תרצה לעשות, ומי בעל המקצוע.

מה שאני הצעתי, עלול לעלות כאלפיה להחזרת המצב למצב מושלם.

ברכב בן 8 ירידת הערך השמאית בכל מקרה תהיה זניחה, אבל אם תחליף דלת ותצבע את כל הפאנל של הכנף האחורית, מי שיקח את הרכב לבדיקה יחשוב ש"מי יודע מה היה שם שהצריך את כל זה". (מה שיקשה עליך למכור, ויגרום לך להוריד במחיר בלי קשר ליקידת ערך שמאית)

זה יעלה בערך פי 4 (שוב, לבעל מקצוע טוב) וממש לא בטוח שזה מצדיק.

תריץ בחיפוש של הפורום "PDR" יש המלצות לעוסקים בכך בכל רחבי הארץ. אין לי נסיון אישי עם מי מהם, אז לא אמליץ סתם.

חוזר וממליץ- תצא אחה"צ במצב רוח טוב, עם פחית פוליש בחיתוך גבוה וסמרטוט. מבטיח לך שאחרי חצי שעה עבודה, המצב יראה לך הרבה פחות עגום.

כלומר, יעלה 1000 שקל להחזיר עם הטיפולים שאתה הצעת להחזיר את הרכב למצב לפני התאונה? יוכלו לראות את ההבדל?

שאני אבין, גם צביעה, וגם החלפת דלת, ברכב בן 8, לא ישנה את המחיר שלו?

כמה אמורה לעלות החלפה של הדלת ושל החלקים?

אם מדובר באלף שקל, אני מעדיף שבעל מקצוע יעשה את זה, כי אני לא חושב שאני יכול באמת לתת תוצאה נורמלית.

פורסם

להערכתי, אלף שקל זה מה שיעלה הPDR ותיקוני מכחול. אם זה יבוצע על ידי מישהו טוב, כמעט ולא תראה הבדל (כשממלאים שריטה עם מכחול לפעמים נשאר סימן ממש קטן).

את הפוליש אתה עושה בעצמך.

החלפת דלת למשומשת תעלה כ-2500 ש' ועוד 1500 לצביעת הכנף האחורית.

ברכב בן 8 אם תקבל דו"ח שמאי, החלפת חלקים המחוברים בברגים לא ישפיעו ביותר מאחוז-שניים על הערך.

אבל במכירה אנשים נבהלים ובורחים מכל שטות. בטח ברכב נפוץ כמו המאזדה. עדיף מינימום החלפת חלקים, וצביעה קומפלט של כנף אחורית שנשמע כאילו יש שם מינימום פגיעה בקורה C ...

אם אתה הולך על זה, לפחות תשמור את התמונות שהעלית פה, שיראו שמה שהיה זה כלום מכלום. (אולי אפילו תמלם חדשות, עם המספר רכב מופיע בתמונה).

*תגיד, אתה בכלל אשם בתאונה, או שיש צד ג' שמשלם?

פורסם
להערכתי, אלף שקל זה מה שיעלה הPDR ותיקוני מכחול. אם זה יבוצע על ידי מישהו טוב, כמעט ולא תראה הבדל (כשממלאים שריטה עם מכחול לפעמים נשאר סימן ממש קטן).

את הפוליש אתה עושה בעצמך.

החלפת דלת למשומשת תעלה כ-2500 ש' ועוד 1500 לצביעת הכנף האחורית.

ברכב בן 8 אם תקבל דו"ח שמאי, החלפת חלקים המחוברים בברגים לא ישפיעו ביותר מאחוז-שניים על הערך.

אבל במכירה אנשים נבהלים ובורחים מכל שטות. בטח ברכב נפוץ כמו המאזדה. עדיף מינימום החלפת חלקים, וצביעה קומפלט של כנף אחורית שנשמע כאילו יש שם מינימום פגיעה בקורה C ...

אם אתה הולך על זה, לפחות תשמור את התמונות שהעלית פה, שיראו שמה שהיה זה כלום מכלום. (אולי אפילו תמלם חדשות, עם המספר רכב מופיע בתמונה).

*תגיד, אתה בכלל אשם בתאונה, או שיש צד ג' שמשלם?

אוקיי, נניח ואני הולך לכיוון של PDR ותיקוני מכחול, לדעתך זה יוריד את הערך של הרכב?

פורסם

לא ישפיע.

אין בעולם רכב בן 8 שלא נשרט ותוקן במכחול. אפילו אם היה במחסן כל הזמן :-P

פורסם
לא ישפיע.

אין בעולם רכב בן 8 שלא נשרט ותוקן במכחול. אפילו אם היה במחסן כל הזמן :-P

וואו, אתה מלמד אותי המון בנושא הזה. סליחה על הבורות, אתה משתמש במונח "מכחול". ההורים שלי פוחדים מצביעה ב"מברשת". מדובר באותה טכניקה נכון? כלומר אין הבדל בתוצאות?

פורסם

זה ממש לא מברשת של "טמבור". זה מכחול דק בעובי של חצי קיסם, שממלאים בעזרתו צבע בתוך השריטה בלבד עד שהיא מתמלאת, ואז מעבירים "באף" (מעין מברשת מסתובבת עם פוליש עליה) על כל האזור כדי לטשטש את הסימנים.

משהו כזה:[video=youtube;CKU-koKtuMU]

(זה DIY, והגברת עושה שם כמה טעויות בסיסיות, לבעל מקצוע זה יוצא יותר טוב...)

פורסם
זה ממש לא מברשת של "טמבור". זה מכחול דק בעובי של חצי קיסם, שממלאים בעזרתו צבע בתוך השריטה בלבד עד שהיא מתמלאת, ואז מעבירים "באף" (מעין מברשת מסתובבת עם פוליש עליה) על כל האזור כדי לטשטש את הסימנים.

משהו כזה:[video=youtube;CKU-koKtuMU]

(זה DIY, והגברת עושה שם כמה טעויות בסיסיות, לבעל מקצוע זה יוצא יותר טוב...)

אוקיי, זה יישמע ממש מטופש, אבל אף אחד מהמשפחה שלי לא יודע איך עושים פוליש. האם אני יכול לשלם למישהו לעשות את זה? ואם כן כמה זה אמור לעלות? באזור הרצליה?

פורסם

חפש בפורום את אוטו פיקס בהרצליה ואת יעקב אלטר בפתח תקווה.

קבל מהם הצעת מחיר לכל העבודה

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

פורסם
חפש בפורום את אוטו פיקס בהרצליה ואת יעקב אלטר בפתח תקווה.

קבל מהם הצעת מחיר לכל העבודה

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

אלטר מכר את הציוד , הוא כבר לא מתעסק בלחיצות ומעיכות.

יש המלצות אולי למישהו אחר?

פורסם
"אוטו פיקס" כבר לא בהרצליה.

בברכה - רפי לין

יצרתי קשר עם מר דניאל.

הוא נשמע עמוס מאוד, והוא דיבר בצורה שאני אישית לא נהניתי.

אני לא מכונאי גדול ולעולם כנראה לא אהיה, אבל עבור התיקון הזה, על בסיס אותם תמונות שהראיתי כאן, הוא דיבר על 10 אלף שקל.

שתהיו בעיניינים הלכתי למוסכים אחרים, והמחיר הממוצע מדבר על שלושת אלפים.

בסוף הצלחתי להשיג תיקונים בפחות מאלף.

אני לא מבין מה פשר הפערים הגדולים האלו, אבל אין ספק, שזה מצייר אותם(אוטו-פיקס) באור מאוד מאוד שלילי בעיניי.

אני מניח שלחברי הפורום הייתה חוויה שונה, אבל כשאדם, נותן לי מחיר לא שפוי (ועל הדרך כבר שואל על הביטוח). נורה אדומה דולקת.

יכול להיות שהוא באמת אומן רכבים, אבל לשלם 40% משווי הרכב, בשביל לתקן שריטות. אני חושב שזה באמת יוצא דופן.

• תוכן חדש...