Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול באוטו קרוואן בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקופת חגים ואיזה זמן מעולה זה להגשים חלום ישן ולשכור קרוואן ופשוט לטייל!

כן, אחד מחלומות הילדות שלי לטייל עם קרוואן. לא יודע למה, לא בטוח למה אבל זה תמיד היה שם. אז מצאתי במקרה בגרופון דיל של החל מ-850 שקל לקרוואן נגרר ועד 1500 שקל לאוטוקרוואן ל-2 לילות של חברת "נופי מולדת". מדבר עם בת הזוג, מדבר עם עוד כמה חברי משפחה והחלטנו לנצל את החגים וללכת על זה!

אז בגלל שאין לי וו גרירה באוטו (לא בעיה, אפשר לשכור גם מיצובישי אאוטלנדר מהחברה במחיר לא רע בכלל) וגם בגלל שאין לי ניסיון עם נגררים (קצת יותר בעיה, כי לא בא לי ללמוד על משהו יקר שלא שייך לי) הוחלט על לקחת את האוטוקרוואן!

מה זה בכלל אוטוקרוואן?

ובכן זה פיאט דוקאטו מקסי משנת 2012 שבחלק האחורי פשוט הולבש קרוואן. תיבה ידנית, 6 הילוכים ומנוע 2.3 טורבו דיזל, מקום לנהג+ 2 נוסעים. בחלק האחורי יש מקום ל-6 אנשים (נחזור לזה מעט בהמשך), יש מזגן, מקרר, טלוויזיה, מקלחת, שירותים, כיור, כיריים, מקומות אחסון ועוד דברים שאפרט בעוד רגע.

איך זה נוסע?

לרכב היו כ-140 אלף ק"מ כשלקחתי אותו ולמרות השנים והק"מ הרכב מרגיש מצויין. הוא סוחב נהדר, הקלאץ' קליל, נוח (לפחות לנהג עם מושב על כרית אוויר כמו של אוטובוס). הבעיה היחידה עם הרכב זה הילוך מספר 3. קשה למצוא אותו. מעבר לכך, אין תלונות בכלל, הרכב מרגיש יותר כמו פרייבט רגיל מאשר אוטו עם בית מאחור. בסיבובים בתוך העיר (וגם בעקיפות) צריך לזכור שהרכב אורך מאוד ורחב מאוד אז פשוט צריך להסתכל במראות (המעולות) ולעשות דברים מעט לאט יותר. בכביש מהיר נסעתי איתו גם 120 ללא כל בעיות או תלונות מצד הרכב. צריכת דלק מפתיעה לטובה (אותי לפחות) והיא בערך 1/7 (בערך כי מקבלים מיכל מלא ומחזירים מלא, אז יצאתי מנקודת הנחה שהוא היה מלא באמת כשלקחתי את הרכב)

איך זה בתור חלל מגורים?

הוא נמצא בדיוק באמצע בין צימר/חדר במלון לבין אוהל. מצד אחד הוא סגור ויש שירותים ואמצעי נוכחיות אחרים, מצד שני הוא לא באמת חדר רגיל. יתרה מכך, אם לא מתחברים לחשמל חיצוני אז אין מים זורמים, אין מזגן, אין מקרר ואין טלוויזיה. כל אלו עובדים רק כאשר יש חיבור חיצוני לשקע חשמל (סטנדרטי, כמו שיש בכל בית. כבל חשמל מגיע עם הרכב) ולכן אם רוצים להינות מהם צריך למצוא מקום שמספק את זה (היום לא כזו בעיה, יש בלא מעט חניוני לילה חיבור חשמל ומים) ויכול להכיל את האוטוקרוואן (קצת יותר בעייתי בגלל הגובה שלו- 3.5 מטר- ולא כל מקום ערוך לכך אז צריך להתקשר קודם ולברר).

הרכב מגיע עם מיכל מים של 170 ליטר ככה שלא חייב חיבור של מים אם יוצאים ללילה אחד או לשניים, כן אם נשארים יותר (ואז ממלאים מברז רגיל, עם צינור שמגיע בתוך הקרוואן). לנו המים הספיקו ליומיים ואז פשוט מילאנו את המיכל, המים לא נגמרו לנו למרות המקלחות. אנחנו היינו 3 מבוגרים ו-2 ילדות קטנות. בהקשר זה אגיד שמבחינת מקום- עוד אדם היה פשוט הופך הכל לצפוף יותר. יש אומנם תאורטית מקום ל-6 אנשים אבל המיטות הן יותר מיטה וחצי כל אחת מאשר זוגית אמיתית ולכן צריך לקחת זאת בחשבון. בנוסף, וכאמור, באוטו בנסיעה יש מקום אך ורק ל-3 אנשים. כלומר, אם יוצאים יותר בהכרח צריך להוציא עוד רכב. לנו זה הסתדר כי הגענו ממקומות שונים ונפגשנו בדרך אבל זה משהו שיש לתת עליו את הדעת.

עניין נוסף שעלה ולא חשבתי עליו כלל הוא בזמן השינה. בעוד שבקרוואן נגרר יש מוטות ברזל שמייצבים את הקרוואן בזמן חנייה, באוטוקרוואן הוא פשוט נשען על מתלי הרכב. מה שאומר שבכל פעם שמישהו זז, כולם ירגישו את זה. שום דבר נוראי אבל סתם משהו שבכלל לא חשבתי עליו.

סיכום

לנו היה נהדר, אנחנו מאוד נהנינו מהחוויה! זו חוויה שונה לגמרי ממה שהורגלתי עליו לפני כן, שונה מאוד מהאוהלים שהייתי מטייל עם המשפחה שלי בתור ילד. חוויה מגניבה ביותר כאשר נוסעים למקום כלשהו, חונים והבית כבר מוכן. לא צריך לפרוק, לא צריך לבנות כלום וכאשר עוזבים מקום? פשוט נוסעים. לא צריך לקפל כלום. חוויה מיוחדת ואנחנו בהחלט מתכננים לחזור על החוויה הזו! אוסיף רק שאנחנו, בנוסף לקרוואן, שכרנו מהחברה גם כסאות, גזיבו ומחצלת. הכל במצב טוב, הכל עובד בקלות.

זה לא יוצא זול במיוחד. השכרת קרוואן, מקום לינה (אפשר לוותר על חיבורי חשמל ומים אם לא רוצים/צריכים ואז זה מאוד מוזיל), דלק (ל-2 רכבים) ושאר הדברים שקונים בזמן טיול אבל זו פשוט חוויה אחרת! חונים בטבע, אבל ישנים במקום סגור וממוזג, יש מים זורמים ושירותים שהם לא שירותים ציבוריים אלא השירותים שלך (אפילו שצריך לנקות את הקסטה. בסה"כ זה פשוט וקל ולא מלכלך אותך).

על אלו אני רוצה להוסיף את השירות הנהדר שקיבלנו מחברת נופי מולדת. החל משלב הטלפון הראשוני עם מלא שאלות שלי, הם ענו ברוגע, בסבלנות ודאגו שאדע ואבין הכל, דרך השלב בו מקבלים את הקרוואן כולל הדרכה לא קצרה כדי שנדע איך לעשות הכל ואיך לתפעל הכל ועד שלב החזרת הקרוואן בו נשאלנו המון על איך היה לנו והאם נהננו והאם היו בעיות כלשהן. באמת שירות נהדר ומומלץ ביותר. אני יודע שאנחנו עוד נחזור לסיבוב נוסף!

תמונות אצרף בהמשך ואם יש שאלות, מוזמנים לשאול בכיף

פורסם

לדעתי לא ניתן, כל עוד אין מושבים עם חגורות בטיחות.

לגבי נוחות השינה, מניח שהחברה יכלה לפתור זאת עם מייצבים מכאניים שאפשר להרים את המרכב (כמו ג'ק יציב)

לגבי החשמל, גנרטור קטן היה פותר את הצורך לחפש מקום נגיש עם חשמל.

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

תודה על הסיקור!.

את האמת היחידה לא נראית רע בכלל - ראיתי בתל אביב כבר דירות להשכרה גרועות יותר, אפילו השירוקלחת פה נראה עדיף ביחס לדירות האלו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מגניב, איפה הם יושבים ומאיפה אפשר לאסוף את הציוד ?

איזה סוג רישיון צריך בשביל האוטוקרוונים ?

איך היית מדרג את הגודל הפנימי להתנהלות יומימית מבחינת מקום בפנים, שינה, מקלחת ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

ראה ציטוט מתוך האתר של החברה.

מניח שלדוקאטו הזו יש משקל כולל עד 3499 קילו ולא 3510 כמו לרגילות. אפשר לשנות את זה על ידי רישוי מחדש שבכל מקרה עשו כשהפכו אותה לסוג רכב "מגורים".

Screenshot_2018-09-28-00-22-58-1.jpeg

פורסם (נערך)

רישיון B רגיל עד 3.5 טון, צריך שלא יהיה מוגבל לאוטומט.

היחידה עצמה לא רעה בכלל, אפילו שיש מספר נקודות שרואים את הגיל אבל באמת שהיא שמורה ונראת ממש טוב!

גנרטור זה בהחלט פתרון לעניין, למי שכבר יש זה יכול להיות מעולה ויפתור לא מעט עניינים, למי שאין לא בטוח שווה לשכור, לא יודע מה העלות אבל שווה לבדוק.

בתוך הקרוואן, לפי מה שאני יודע, אסור לנסוע לפי החוק. גם לא נראה לי שכדאי, אין כריות אוויר, אין חגורות בטיחות ובכלל לא נראה לי שכיף להיות בתוך דבר כזה בנסיעה.

מבאס להגיע עם שני רכבים אבל זה יכול להיות גם טוב, אם שוכחים לקנות משהו חרוצים להגיע לתחנת דלק או משהו, הכי נוח זה קטן בלי צורך לקפל ולזוז עם הג'מוס הנ''ל. באופן אישי אני שאלתי אם אפשר להגיע עם האופנוע ולהחנות שם איפשהו, ענו שכן. אז חניתי את האופנוע בחנייה שלהם, קשרתי אותו בצד ובסוף החזרתי את האוטו ולקחתי את האופנוע. אני לא יודע אם זה אפשרי קבוע אבל זה היה הפתרון אצלי. ראיתי שיש חנייה גם ממש קרובה ליד המקום אז במקרה של אוטו אפשר בטח להשאיר בחוץ (ורק לגילוי הנאות- הם לא ידעו בשלב הזה שאני אפרסם את החוויה שלי בפורום, ככה שלא היה יחס מיוחד. ביקשתי רק בסוף רשות לפרסם ולהוסיף תמונות). החברה עצמה (והחניון) ממוקמת בקיסריה, הבנתי שאפשר בתוספת תשלום לקחת/להחזיר במקום אחר, אבל לא התעמקתי כי זה לא היה רלבנטי בעבורי).

מבחינת מקום בפנים, כמו שרשמתי ל-3 מבוגרים ו-2 ילדות היה בסדר גמור, לזוג זה יהיה ממש מגניב ויש מספיק מקום ולא צריך להפוך את הספות למיטה. ליותר אנשים יהיה צפוף.

במקלחת יש מספיק מקום בשביל להרגיש בנוח בזמן מקלחת. לא בטוח שהייתי רוצה לחלוק במרחב הזה לאורך זמן עם כל-כך הרבה אנשים, אבל כמה ימים של טיול זו בהחלט אופציה מגניבה, יחודית ובסה"כ, נוחה

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ZX2.0

• תוכן חדש...