Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת 7 מקומות ל 15 שנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בן כמה הרכב ואחרי כמה קילומטרים זה קרה?

יש כאן מישהו בפורום שהורסו שלו מתקלקל כל הזמן ( כולל החלפת הגיר למכונית יחסית חדשה ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מבין מה ההגיון בהחלפת רכב כל 3 שנים ולא מבין מה בעיה לנסוע ברכב שנמצא יותר מ 10 שנים על הכביש כל עוד הוא תקין ומטופל.

אני גם חשבתי ככה, וכשעשיתי את המתמטיקה גיליתי שזה אולי באמת קצת יותר זול, אבל הרבה פחות כיף.

כי רכב בן 10 (ובטח 15), גם אם המנוע והגיר תקינים לחלוטין, אף פעם לא מתנהג כמו רכב בן 5. אז חלון אחד כבר לא יסגר כל כך טוב, איזה כפתור או שניים יעבדו רק כשמתחשק להם, מדי פעם תהיה נזילה במזגן, מערכת השמע כבר תחרוק ועוד כל מיני דברים קטנים ומעצבנים שלא תסדר כי זה לא משתלם כלכלית. מעבר לזה, יהיו גם תקלות מהותיות יותר, שעליהן תבזבז זמן וכסף.

אז לדעתי עדיף לקנות רכב ב-50 ולשלם נניח 7,000-8,000₪ כל שנה במשך שלוש שנים על ירידת ערך, מאשר לנסוע ברכב בן 10, לסבול מכל התקלות המשניות שלא תתקן, ולשלם נניח 2,000₪ בממוצע לשנה על תקלות מהותיות שכן תתקן, ועוד נניח 3,000₪ ירידת ערך בשנה.

בסוף, אם היה לך מזל ולא חטפת אף תקלה רצינית באמת, חסכת 2,000-3,000₪ בשנה. לי זה כבר לא שווה את הכאב ראש.

אם יש לך את הרצון, היכולת והזמן לתקן דברים לבד ואתה עושה את זה בתור תחביב, החישוב קצת משתנה. אם בסוף אתה מגיע על כל דבר למוסך, זה פשוט לא שווה את זה (למי שלא לחוץ על כל שקל).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בוקי,רק אצלנו מוצרי צריכה שורדים פחות ממה שהם צריכיםלא יודע אם זה בגלל האקלים,בעלי המקצוע שעובדים במוסכים,השד יודע למה.

גם אחת מדודותיי שחיה בארה"ב אומרת שלא נורא שם לנסוע על רכבים בני 10 ורובם מראים אמינות והישרדות.

אצלנו בארץ ? כאשר רכב מגיע לגיל 8-9 גם ברכבים האמינים ביותר (אבא שלי החזיק שתיים כאלו בעבר ומחזיק גם עכשיו אחת כזו- מאזדה לאנטיס אז,בהמשך הונדה סיוויק ומאזדה 3 ספיריט 2007 כיום) מתחיל בלאי של תושבות/גומיות/רעשים וחריקות מכאן ומשם ובסופו של דבר,גם אבא ש/לי (שהיה מכונאי טנקים בקבע) מבין שזה לא כלכלי להמשיך להחזיק רכב בן 12 כמעט ושבכל זאת כדאי להתקדם לרכב בן 5.

העסקה הטובה ביותר היום לטעמי היא קניית רכב בן 3-5 שכבר חטף 30-50% ירידת ערך,להחזיק אותו עד שמגיע לגיל 9-10 ואז לעשות חושבים,אם הגענו לנק' האל חזור או לא.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

גם אחת מדודותיי שחיה בארה"ב אומרת שלא נורא שם לנסוע על רכבים בני 10 ורובם מראים אמינות והישרדות.

אני לא יודע אם דברים השתנו, אבל כשגרתי בארה"ב בשנים 1997-2000 היה לי מאוד בולט שהגיל הממוצע של המכוניות שם נמוך בהרבה מזה של המכוניות בישראל והרוב המוחלט של המכוניות הן חדשות. ההסבר לכך היה שכולם קונים את הרכב בליסינג (מימוני) - מה שאז לא היה נהוג בארץ - ולכן יכולים להרשות לעצמם (או חושבים שהם יכולים להרשות לעצמם) רכב חדש כל שלוש שנים.

ומה קרה עם כל המכוניות המשומשות? אני לא בטוח. אני רק יכול לומר שאז גם אצל סוחרי המשומשות רוב המכוניות היו חדשות יחסית (בנות 2-4 לרוב). אני מניח שהישנות יותר ברובן נגרטו (בארה"ב רואים הרבה מאוד גריטה) או נמכרו למקסיקו או למקומות אחרים. לא שלא ראינו גרוטאות על הכביש, אבל הן היו מעטות מאוד.

בינתיים המצב בארץ נהיה דומה יותר עם הגידול העצום בקניית מכוניות חדשות כל שנה.

בלי קשר לכך, אני מסכים עם השורה התחתונה שלך - שהעסקה הטובה ביותר היא לקנות רכב בן 3-5 ולהחזיר אותו עד לגיל 9-10.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

לא מכיר בלאי מיוחד לאחר 10 שנים אבל הטידה של אבי 2009 (טפו טפו) אמינה להפליא ללא שום בלאי מיוחד, נוחה וחסכונית יחסית,

ולא נראה לי שיש בעיה לנסוע איתה לכל מקום בכל זמן.

מעריך שהיא תשאר כך עוד לא מעט שנים.

פורסם

המניע העיקרי להחלפת רכב הוא רגשי בעיקרי - אחרי שהטידה תתקע פעם או פעמיים אפילו על דבר פעומים - הרצון שלך להפטר ממנה יעלה פלאים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תרשום בבקשה כמה אנשים צפויים לנסוע ברכב ומה הגילאים שלהם. וגם כמה קילומטרים בשנה הרכב צפוי לנסוע. ורסו זה רכב צפוף אם יש 7 נוסעים + עגלות. וגם ל 6 אנשים בוגרים וגדולים הוא לא מספיק מרווח. לילדים אין בעיה ( כאשר יש 6 נוסעים ועגלה אחת ). צריכת דלק 1:11. ביטוחים וטיפולים לא יקרים.

הרכב צפוי לרדת מפס הייצור של טויוטה בסוף השנה ( 7 שנים היבואן מחויב לספק חלקי חילוף לפי החוק).

הם משאירים את פריוס+ כמיני וואן 7 מקומות קומפקטי. גם רכב מוצלח וחסכוני הרבה יותר.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
זה נראה לי בדיוק הרכב להחזיק 15 שנים עד 200 אלף קילומטרים, בלי יותר מדי התרחשויות. אלא אם מדובר ברכב "לימון".

הטויוטה ורסו גם נראית לי מתאימה.

אני רואה שאתה נוהג באחת, אתה ממליץ?

פורסם

הרכב צפוי לרדת מפס הייצור של טויוטה בסוף השנה ( 7 שנים היבואן מחויב לספק חלקי חילוף לפי החוק).

לדגמים הנפוצים אין בעיה לקנות חלקי חילוף גם 15 שנה אחרי סיום הייצור. כל עוד יש ביקוש, מייבאים חלקי חילוף.

הבעיה יכולה להיות רק בדגמים שנמכרו בארץ בכמויות קטנות.

פורסם

הגיוני שלא יהיו בעיות - נמכרו עד עכשיו בארץ מעל 10 אלפים ורסו .

פורסם

כרגע 3 ילדים קטנים.

נוסעים כ15,000 ק"מ בשנה.

הורסו נראה לי מתאים בגלל השלוב של מקום וגודל בינוני (לאישתי קשה עם רכב גדול מידי)

אני רוצה 7 מקומות ולהחזיק את הרכב לתקופה ארוכה.

החשש הוא באמת הירידה מפס ייצור, עד כמה זה צריך להדאיג אותי?

פורסם

מה לגבי דויסמוביל ייבוא אישי דוגמת טויוטה סיינה? לא יודע אם אי פעם נמכרו כאן כאלה בייבוא רשמי או לא, אבל משום מה רואים אותם הרבה, על שלל דורותיהן.

אני לא יודע אם דברים השתנו, אבל כשגרתי בארה"ב בשנים 1997-2000 היה לי מאוד בולט שהגיל הממוצע של המכוניות שם נמוך בהרבה מזה של המכוניות בישראל והרוב המוחלט של המכוניות הן חדשות.

היום הגיל הממוצע של רכב בארה"ב הוא יותר מ 11 שנים, בארץ 6.8 שנים.

בין לבין קרה 9/11, המלחמה בעיראק, משבר המשכנתאות של 2008, וגדל דור המילניום שמתקשה למצוא עבודה, ולקנות רכבים חדשים (או רכבים בכלל). בגלל זה גיל ממוצע של רכב עלה - למשל בלוס אנג'לס ראיתי המון קורולות, קאמרי וניסן אלטימה בנות יותר מ-10 שנים, או מכוניות חדשות קטנות וזולות, כמו טויוטה יאריס, ניסן ורסה או מיצובישי מיראז' G4 (המוכרת אצלנו בשם אטראז', כן כן!), אבל מי שאין לו כסף, עדיין יעדיף לנסוע בסדאן או SUV ישנה, ולא בניסן ורסה. אבל זה תלוי גם במיקום, אני מתאר לעצמי שדין איזור כפרי במערב תיכון אינו כדין ניו יורק או עמק הסיליקון (שבו ראיתי טסלה כמו מזדה 6 בארץ).

בינתיים רמת החיים בישראל רק עלתה, עם נפילה קטנה בתחילת שנות ה2000 אחרי פיצוץ בועת דוט קום, הורדת ריבית במשק (על כל נזקיה), הופעת אשראי זול וזמין, יחד עם כניסה לשוק של מכוניות קטנות, זולות וחד פעמיות (כמו אלטו, פיקנטו, ספייס סטאר ודאצ'יה), ואפשר להבין למה בישראל הגיל הממוצע של מכונית ירד, ובארה"ב עלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הגיל הממוצע של רכב בישראל נמוך גם ביחס למדינות אירופה. שם מדובר ב 8 - 9 שנים בממוצע. במדינות החלשות באירופה - 12-13 שנים.

• תוכן חדש...