Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת 7 מקומות ל 15 שנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין ברכב 7 מקומות.

האם לדעתכם רכישה לתקופה ארוכה של 10-15 שנה יכולה להצדיק כלכלית רכישת רכב כזה מהניילון?

תודה לעונים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

כנראה שלא. נניח בעולם אידאלי, שהכל יהיה מצויין ורק הגיר ברכב משומש יתקלקל אחרי 5 שנים. בלאי טבעי. לדעתי תיקון/החלפת הגיר יהיה זול מירידת הערך של מיניוואן חדש מהניילון וגיר זה אחד המכלולים היקרים.

וזה מוביל לשיקול שלך שצריך להיות בכלל זמינות חלקי חילוף לגיר . תמצא דגם נפוץ שקל להשיג לו חלפים כי אחרי 10 שנים יהיו קלקולים.

הבטחון שתחזיק אותו 15 שנה נשען על סטטיסטיקה ביטוחית ? תאונות קורות ולפעמים הנזק גדול מחצי אוטו...

מחזיקים עד תקלה/תאונה גדולה שמשביתה את הרכב מבחינת עלות התיקון.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אין באמת סיבה טוב לעשות דבר כזה.

מי שיכול לשלם על רכב חדש, לרוב לא ירצה לנסוע על רכב בן 15, על כל התקלות הנלוות, בזבוז הזמן ואי הוודאות ברכב בן 15. מעבר לזה, אפשר לקוות שבעוד 15 שנים יהיו רכבים בטוחים ומאובזרים הרבה יותר, ורק זו תהיה סיבה טובה להחליף הרבה לפני. אולי בכלל כולנו ניסע ברכב אוטונומי שיתופי? וכל זה בלי לדבר על נסיבות אישיות שמאוד קשה לצפות ל-15 שנים קדימה.

גם בפן הכלכלי, זה לא שמישהו יתן לך הלוואה לרכישת ל-15 שנים קדימה ואז תוכל לקנות רכב חדש.

רוצה לחסוך? קנה רכב בן 4 ותמכור כשיהיה בן 7 או 8.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

מי אמר שאחרי 15 שנה עדיין תצטרך רכב 7 מקומות?

לא רשמת שום דבר על כמות הנסיעות השנתית שלך.

אם אתם נוסעים 10 אלפים קילומטרים בשנה, אחרי 15 שנים תגיעו ל 150 אלף קילומטרים. זה שונה בעלויות התחזוקה מאשר רכב שמגיע ל 300-350 אלף קילומטרים באותו הזמן.

במקרה וכן צריך רכב כזה כל התקופה ואתם לא נוסעים הרבה, כן אפשר לקנות טויוטה ורסו מליסינג 0 קילומטרים שתעלה כ 140 אלף שקלים, ולהחזיק אותה שנים רבות. גם מיצובישי אאוטלנדר אופציה טובה למקרה כזה.

או, אם גיר ידני לא בעיה מבחינתם, יש דצ'יה לוג'י ידנית בנזין/ דיזל יותר זולה.

ועדיין, כלכלית עדיף להתחיל עם רכב בן 3 במצב שמור - הוא כבר ספג את המכה הראשונה והכי כואבת של ירידת ערך.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הכי כלכלי זה לרכוש רכב בן שלוש בהרבה פחות, להחזיק אותו 6-7 שנים, ואם עדיין תצטרך רכב 7 מקומות לרכוש שוב אחד בן שלוש שנים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
הכי כלכלי זה לרכוש רכב בן שלוש בהרבה פחות, להחזיק אותו 6-7 שנים, ואם עדיין תצטרך רכב 7 מקומות לרכוש שוב אחד בן שלוש שנים.

מדוייק ומעבר לכך,גם אם הק"מ נמוך אף אחד לא מבטיח,שברכב בן 7-10 לא תזדקק לשיפוץ גיר.

קרה לי כבר גם באפלאוז פרטית שנרכשה מיד שנייה,הגיר הלך ב 130 או 140,000 ק"מ,בגטס מהשכרה הגיר היה על הפנים כבר בגיל 3, במאזדות לאנטיס פרטיות (במיוחד מנועי ה 1800) גם הכי שמורות-הגיר ב200,000 ק"מ בממוצע הזדקק לשיפוץ- יש כאלו שהתמזל מזלם וזה קרה ב220-240 ויש כאלו שגם ב 180,000 הלך הגיר.

גם רכב בגיל כזה כבר קשה למכור כי עם כל הכבוד למחיר הנמוך-אפסי שיהיה לו,רמת האמינות שניתן/ להבטיח/לצפות מוטלת בספק רב.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אחי כבר כמעט 10 שנים עם המיצובישי ספייסוואגן שלו (שמראה סימני הזדקנות) שקנה כמשומשת ובמשך השנים סבלה רק מבלאי טבעי,

חפש לך קיה קארנס דיזל בת שנתיים ותוכל להחזיק אותה הרבה שנים.

בניגוד לאלו מעלי אבי דוגל בקניה מהיבואן ומחזיק את הרכב גם כ10 שנים + (כרגע הוא עם טידה 2009 ולא מתכוון להחליף בזמן הקרוב), לטענתו זה הכי משתלם בסופו של תהליך.

פורסם

לא הייתי קונה רכב עם גיר רובוטי לתקופה כל כך ארוכה, גם לא קיה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אחי כבר כמעט 10 שנים עם המיצובישי ספייסוואגן שלו (שמראה סימני הזדקנות) שקנה כמשומשת ובמשך השנים סבלה רק מבלאי טבעי,

חפש לך קיה קארנס דיזל בת שנתיים ותוכל להחזיק אותה הרבה שנים.

בניגוד לאלו מעלי אבי דוגל בקניה מהיבואן ומחזיק את הרכב גם כ10 שנים + (כרגע הוא עם טידה 2009 ולא מתכוון להחליף בזמן הקרוב), לטענתו זה הכי משתלם בסופו של תהליך.

זה לא הכי משתלם כלכלית בוודאות, זה פשוט מהנה להוריד את הניילון גם אם קונים אחת ל10 שנים, ובחישוב ארוך טווח אביך מוכן לשלם עבור ההנאה הזאת...

פורסם
זה לא הכי משתלם כלכלית בוודאות, זה פשוט מהנה להוריד את הניילון גם אם קונים אחת ל10 שנים, ובחישוב ארוך טווח אביך מוכן לשלם עבור ההנאה הזאת...

החישוב הוא כזה

קנית רכב ב100000 ש"ח, ב5 שנים הראשונות הרכב מאבד בערך 80% מערכו (אח"כ זה זניח), הרכב בבסיסו טוב ותקין (אתה יודע בדיוק מה עובר עליו), אתה משתמש ברכב עוד בערך 5-8 שנים והבלאי יחסית סביר (שוב בניסן הזו וברנו קנגו לפניה לא היתה שום תקלה או תקיעה למעט בלאי טבעי של מצבר, צמיגים, ברקסים, רצועות וכו,) אחרי 12 שנים אתה מקבל עליו כמה גרושים וקונה חדש,

העלות תהיה אותם 100K של רכב חדש, די זהה לקנית משומש בן 3 ומכירתו כל כמה שנים, רק ללא ההתעסקות בקניה ובמכירה.

פורסם (נערך)

ב 5 שנים הרכב מאבד 80% ? בטוח ? לי נראה שזה יותר לכיוון ה 50% לפחות בקוריאניות/יפניות.

את ההונדה שקניתי לפני 4 חודשים וקצת,כבת פחות מ 5 (נובמבר) רכשתי ב 76,000 כאשר חדשה כזו בחברה עלתה 140000- זה אפילו פחות מ 50%.

יונדאי I30,שהיתה ברשותי לפני כן נקנתה כבת שנתיים ו 3 חודשים במחיר 94,000 ש"ח (עיגלתי בכמה עשרות ש"ח) וכבת כמעט 9 היתה שווה 30,000.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
ומה לגבי הוורסו שאתה מנייד איתה?
זה נראה לי בדיוק הרכב להחזיק 15 שנים עד 200 אלף קילומטרים, בלי יותר מדי התרחשויות. אלא אם מדובר ברכב "לימון".

פורסם

חזרתי לפמי כמה ימים מטיול בחו"ל. נהגתי שם על אופל זאפירה מודל 2007 עם משהו כמו 175.000 ק"מ, האוטו הספציפי פרטי (לא השכרה) מטופל ומתוחזק. עושים איתו בלי שום בעיה טיולים בכל אירופה, 600-700-1000 ק"מ לכיוון ואף אחד לא חושב שזה אוטו ישן שצריך להחליף. כל המערכות עובדות, האוטו נוסע ומתפקד בסדר גמור. מנוע 1.8 גיר ידני.

לא מבין מה ההגיון בהחלפת רכב כל 3 שנים ולא מבין מה בעיה לנסוע ברכב שנמצא יותר מ 10 שנים על הכביש כל עוד הוא תקין ומטופל.

לדעתי לקנות אוטו חדש, להחזיק אותו עד שהוא מתבלה (שזה 10-15 שנה או 300-400 אלף ק"מ) ואז למכור ולקנות שוב חדש זו הדרך הכי כלכלית והכי נכונה.

פורסם

גם אני חשבתי ככה על הורסו שלי, עד השבוע

עד שהלך שסתום - VALVEMATIC CONTROLLER ASSEMBLY VALVE

עלות של 5,000 שח לחלק בלבד!

• תוכן חדש...