Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו או 208 - לאישה ושני הקטנים

aviaviavi
שימו לב! השרשור הזה בן 2221 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

מתלבט האם להחליף לאשתי את הגרנדה פונטו 2008 ידנית, מצד אחד הרכבים הכי אמינים שיצא לי להחזיק, ב-3-4 שנים שאנחנו מחזיקים אותו לא הייתה בעיה אחת(למעט איזה קצר בנורות האחוריות)

מצד שני, הוא מרגיש כבר קצת מיושן, קצת חלש

הכיוון שלי הוא או 208 1.2 הידנית שכולן בגרסה מאוד בסיסית והכי חלשה שיש(מדוע?!)

או הקליאו 0.9 ידנית שנסעתי בה לא מזמן, לא נהגתי(וגם זו הייתה הגרסה האוטומטית) והיא הרגישה ממש טוב על הכביש, נוחה ומאובזרת

איך האמינות/נוחות/ביצועים שלהן אחת מול השניה ובכלל?

לא ראיתי את תא המטען בשניהם(בשביל עגלה מדי פעם) ולא שמתי לב למושב הנוסעים האחורי.

האם יהיה נוח להכניס אחורה כיסא בטיחות ובוסטר?

האם יהיה נוח להוציא ולהכניס את הילדים?

תודה מראש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מכיר משהו מיוחד מבחינת אמינות בגרסאות הידניות.

לשימוש משפחתי היתרון נמצא אצל ה208. הקליאו סובלת ממרווח רגליים מצומצם מאחור וגם קשיחה יותר.

208 בגרסת אקטיב מאובזרת נורמלי ביחס לשנתון , אקסס ערומה. קליאו מגיעה מאובזרת כסטנדרט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ה208 מעט מרווחת יותר אבל גם בקליאו אין ממש בעיה עם מושב בטיחות, תלוי בגובה של הנוסע.

בעיר הנוחות של ה208 עדיפה אך לקליאו כבר ברמת איבזור הנמוכה איבזור טוב יותר מאשר הבסיס של הפיגו.

על. 1.2 של הפיגו לא יצא לי לנהוג אבל ה0.9 מספק ביצועים די טובים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב לא ציינתם תקציב אבל הייתי בודק גם את דאציה סנדרו סטוופאי עם מנוע ה0.9 כמו אצל קליאו, אמנם הסלון פשוט יותר ואיכות חומרים פשוטה יותר אבל הוא מרווח יותר מאחור ונוחות נסיעה מפתיעה לטובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי קליאו ידנית 0.9, אחלה של רכב, מעוצב ומאובזר מעולה, אבל הוא לא הכי מרווח מאחור ולכן כבעל משפחה כדאי לנסות את הפיג׳ו שגם נחשבת לטובה מאוד.

הכי טוב שתעשה נסיעת מבחן על שניהם.

מבחינת דלק הקליאו חסכונית, גם בנסיעה עירונית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה לי קליאו ידנית אקספרסיון פק 0.9 2015 במשך 3 שנים עד 2018, במקביל לאישתי יש עד היום 208 2016 ACTIVE PRO, ה-208 טובה יותר שנות אור, אין בכלל מה להשוות. המתלים של הקליאו זוועתיים וכל שיבוש מורגש בצורה דרמטית לעומת ה-208 הנעימה, לאישתי יש את האוטומט -1.2 110 כ"ס, אחלה ביצועים ואחלה רכב, אגב אני החלפתי ל-308 פרימיום חדשה, ומאושר עד הגג.

צריכת הדלק של הקליאו טובה יותר מה-208 וזה החיסרון היחיד שעולה לי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגלל זה הוא צריך לעשות נסיעת מבחן, אין ספק שהמתלים של הקליאו אכן רגישים יותר אבל יש כאלו שזה לא ביג דיל עבורם והרכב בסך הכל כן מהנה לנהיגה למי שאוהב ויש כאלו שזה מפריע להם ועל זה הם פוסלים, לגמרי אינדיבידואלי. לי מן הסתם אין בעיה מיוחדת עם הרגישות של המתלים אחרת לא הייתי קונה את הרכב.

מנגד הוא מאוד מאובזר כבר בגרסה הידנית הבסיסית, המושבים עצמם נוחים, הוא חסכוני וזריז והעיצוב שלו עדיין מתעלה על שאר הקטגוריה. כמובן גם שבמקרה הנ״ל הגרסה הידנית של הקליאו זולה משמעותית מפיג׳ו 208 אוטומטית ברמת אקטיב.

בקיצור הוא צריך לעשות נסיעות מבחן ולהחליט איזה רכב ממלא את הצרכים שלו יותר טוב, אני לא חושב שיתאכזב מאף בחירה אם הוא לא רגיש למתלים של הקליאו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק לצורך הדיוק המתלים היא נוקשים לא רגישים.

ובגלל שהם נוקשים הם מעבירים לתא הנוסעים יותר שיבושים לעומת המתלים היותר רכים בפיגו שסופגים טוב יותר.

Sent from my iPad using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מציע לבדוק גם את סקודה פביה 1.4 הידנית.

אמנם אטמוספרית אבל הביצועים בסדר לגמרי. אחת הסופר מיני הכי מרווחת ופרקטיות, גם במושב האחורי וגם בתא המטען.

לקראת סוף השיווק של הדגם הקודם היו דגמים ידניים מאובזרים עם בקרת אקלים, גג נפתח, חישוקים קלים ועוד כמה דברים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שלא חשבתי על הפאביה, אבדוק זאת..

היו לי רכבי פיג'ו בעבר ומחירי הטיפולים/חלפים היה ממוצעים.

ברנו ובסקודה הם גבוהים/נמוכים יותר או באותה הרמה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי היה את הקליאו 0.9 ועכשיו יש לי את הפיג'ו אבל עם המנוע 1.2t אוטומטית. לכן אני לא יתייחס להבדלים מבחינת ביצועים. מבחינת כל השאר הקליאו מאובזרת יותר ועם צריכת דלק מעט טובה יותר, לאומת זאת הפיג'ו מרווחת יותר עם תא מטען גדול יותר ונוחות נסיעה יותר טובה. למשפחה הייתי לוקח את הפיג'ו

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתכלס מסכים, הקליאו זה רכב לצעירים או לזוג (אולי פלוס ילד קטן), פחות למשפחה, נראה לי שפשוט תהיה צפופה מדי למשפחה.

פאביה ידנית בגרסה מאובזרת יותר זו באמת גם אופציה טובה ששווה לבדוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפאביה זה דגם ישן כבר, זה מתבטא בבטיחות פחות טוב, כמו כן ההרגשה צפופה יותר לנהג ולנוסע באזור הברך עקב המערכת שמע ובכלל התחושה של רכב צר.

לחבר יש כזאת מבחינת אמינות דווקא בסדר והמרווח מאחור טוב.

כמו כן רמת איבזור הבסיסית אמבישן ערומה מאיבזור ולכן כדאי לחפש אלגנס.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 2221 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...