Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סל"ד גבוה בסרק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

ברשותי סקודהרומסטר 2009 1.6 בנזין אוטומט.

לאחרונה הסל"ד בסרק עולה לפעמים ל1000 סל"ד (דבר שלא היה בעבר) כאשר בעבר בסרק הוא עמד על 750סל"ד. האלטרנטור מספק 13.5v בסרק עם 750סל"ד, וכאשר הסרק עולה לבד ל 1000סל"ד האלטרנטור מספק 14.2v. בעומס עם צרכנים (מזגן ואורות) 12v ב1000סל"ד ובערך 11.5v ב750סל"ד. הסרק משתנה לסירוגין בין 750 ל 1000סל"ד. ד"א המצבר נבדק ונמצא תקין. מה אתם מציעים לעשות אנשי החשמל? :idea:

SKODA ROOMSTER 1.6L AUTOMATIC 2009 :evil:

CHEVROLET CAVALIER CS 2.2L AUTOMATIC 1998 - R.I.P :shock:

פורסם

להתחיל בבדיקת מחשב יתכן וניקוי לבית המצערת ולימוד במחשב יפתרו את הבעיה ויתכו מצב של חיישן לא תקין, צינור וואקום שנקרע ועוד.

בדיקת מחשב ע"י אדם מקצועי שיודע לקרוא ערכים יוכל לזהות במהרה את הבעיה.

פורסם

שכחתי לציין שבבדיקת מחשב ע"י איש מקצוע נמצאה תקלה P0562 - מתח נמוך

SKODA ROOMSTER 1.6L AUTOMATIC 2009 :evil:

CHEVROLET CAVALIER CS 2.2L AUTOMATIC 1998 - R.I.P :shock:

פורסם (נערך)

אוקיי.

כנראה שיש לך בעיה בטעינה, כאשר מתח הטעינה נמוך, המחשב מעלה סל"ד כדי לנסות להחזיר את הטעינה למצב תקין.

כנראה גם שהבעיה היא לא קבועה אלא לסירוגין, כנראה אלטרנטור תקול או מגע רופף בקוטבי המצבר/ אלטרנטור.

בקיצור התופעה שציינת מתיישבת היטב עם בעיית הסלד אחד קשור לשני.

בקיצור בגלל שיש לך בעיית טעינה הסל"ד פעם עולה ועם יורד בהתאם למתח הטעינה, החשב למעשה מעלה סל"ד לפיצוי.

בדוק את מה שאמרתי אם המחברים מהודקים החלף אלטרנטור, תוודה שהאלטרנטור הקיים כרגע הוא מקורי של הרכב ושלא התקינו בטעות בעבר אלטרנטור של דגם אחד בעל הספק נמוך יותר.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
שלום חברים.

ברשותי סקודהרומסטר 2009 1.6 בנזין אוטומט.

לאחרונה הסל"ד בסרק עולה לפעמים ל1000 סל"ד (דבר שלא היה בעבר) כאשר בעבר בסרק הוא עמד על 750סל"ד. האלטרנטור מספק 13.5v בסרק עם 750סל"ד, וכאשר הסרק עולה לבד ל 1000סל"ד האלטרנטור מספק 14.2v. בעומס עם צרכנים (מזגן ואורות) 12v ב1000סל"ד ובערך 11.5v ב750סל"ד. הסרק משתנה לסירוגין בין 750 ל 1000סל"ד. ד"א המצבר נבדק ונמצא תקין. מה אתם מציעים לעשות אנשי החשמל? :idea:

לפני שאתה אץ רץ להחליף חלקים ברכב בדוק את הדברים הבאים:

1. מתי הוחלף מצבר לאחרונה ?

2. האם נורת התראה על תקלה באלטרנטור נדלקת ?

3. כמה קילומטרים עשה הרכב ?

4. האם הרכב סובל מבעיות התנעה ?

איזה כייף לי :)

פורסם
אוקיי.

כנראה שיש לך בעיה בטעינה, כאשר מתח הטעינה נמוך, המחשב מעלה סל"ד כדי לנסות להחזיר את הטעינה למצב תקין.

כנראה גם שהבעיה היא לא קבועה אלא לסירוגין, כנראה אלטרנטור תקול או מגע רופף בקוטבי המצבר/ אלטרנטור.

אכן אתה צודק אבל ! ברוב רכבי קונצרן VAG החל משנת 2005 מחשב הרכב מנטר את מתח הקטבים וכאשר המתח יורד מתחת ל-12.0 וולט בסל"ד סרק כתוצאה מהפעלת מספר צרכנים בו זמנית המחשב מעלה את סל"ד הסרק מ-750 סיבובים לדקה ל-900-1000 סיבובים לדקה על מנת שהמצבר לא התרוקן וזו לא תקלה אלא חלק ממבנה מערכת החשמל.

פורסם

מרק שים לב שהוא רשם מזגן ואורות ב 1000 סלד יש לו 12 וולט זה נמוך.

או שהותקן אלטרנטור בעל הספק נמוך או שהאלטרנטור הנוכחי תקול, או נעלי כבל רופפים.

פורסם

על-מנת שהאלטרנטור יצליח לשמור על מתח מוצא תקין כאשר מפעילים צרכנים כבדים יש לבדוק את מתח המוצא והזרם בסל"ד של 1800-2000 סיבובים לדקה ולא בסל"ד של 1000 סיבובים לדקה.

אל תשכח שהרכב מצוייד גם בהגה כוח אלקטרו-הידראולי שצורך זרם לא קטן וצרכנים נוספים קבועים כמו: מערכת ההצתה, משאבת דלק חשמלית, והמון מחשבים בנוסף להפעלת המפוח ואורות ככה שייתכן מאוד שהמצב תקין.

גם כאשר קיימת ירידת מתח לוקח למחשב הרכב מספר שניות לעלות את הסל"ד וגם התגובה לא מיידית לכן צריך לבדוק בצורה מקצועית את מתח המוצא כאשר האלטרנטור קר

BA323F, אם הייתה בעיה של טעינה המצבר היה מתרוקן מהר מאוד וגם מנורת אזהרה הייתה נדלקת לכן אני מציע לעשות כמה דברים.

* לבדוק את המצבר בעזרת בודק מצברים אלקטרוני או בעומס.

* לבדוק את מערכת החשמל (כבלים, מגעים) וגם לבדוק את המערכת בעזרת סורק אלקטרוני אבל לא לשכוח להתייחס לצורת העבודה של מערכת החשמל ולהעזר בספרות מקצועית של הייצרן.

* המלצה שלי לבדוק אצל חבר הפורום יוסי זיסו שיש ברשותו ציוד איבחון מתקדם לבדיקת מערכת החשמל והינו בעל מקצוע מעולה.

.

פורסם
שכחתי לציין שבבדיקת מחשב ע"י איש מקצוע נמצאה תקלה P0562 - מתח נמוך

קוד התקלה P0562 עשוי להופיע מסיבות רבות ולאו דווקא כתוצאה מתקלה מסויימת במערכת החשמל. הקוד עשוי להופיע לסירוגין גם במקרה של הפעלת מספר צרכנים רב

בסל"ד סרק אשר גורמת לירידת מתח מתחת למתח סף מסויים.

פורסם

מרק התגובה האחרונה שלך לא נכונה, הפעלת מספר רב של צרכנים תקניים של הרכב לא יגרמו לקוד תקלה, המחשב מנוע "מודע" על העומס של האלארנטור ואפילו על כל הצרכנים שפועלים ולכן הוא לא ירשום קוד תקלה במקרה שציינת.

אם נרשם קוד תקלה אז במילים פשוטות המחשב מנוע "לא מקבל" את המצב הזה.

האלטרנטור שמותקן ברכב מותאם להפעלת כל הצרכנים ובטח לא לירידת מתח של 11.5v ב 1000 סל"ד.

צריך לבדוק שהפולי קלאץ של האלטרנטור תקין וגם שהמק"ט / הספק האלטרנטור תואם לרכב. אולי בעבר התקינו אלטרנטור בעל הספק קטן.

ויש לי ניסיון יומיומי גם באיבחון וגם בשיפוץ אלטרנטורים ומעולם לא נתקלתי במצב שאתה מתאר.

ברכבי vag בעיקר קיימים מספר אלטרנטורים חיצונית זהים אבל בעל הספקים שונים של 90A עד כ 180A חשוב לבדוק שהאלטרנטור של הרכב הוא מתאים ולא הוחלף בעבר למשהו לא מתאים.

• תוכן חדש...