Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהוראות ההרכבה אין שום מידע על איזה בורג צריך, רשום להתייעץ עם בעל מקצוע.

הלכתי לחנות חומרי בניין, אמר שאין באפשרותו לספק עומסי משקל מקסימליים לברגי הג'מבו השונים.

פשוט לקנות את הג'מבו הכי גדול שאמצא בחנות? המזנון האמור להתלבש עליו בעזרת פירזולי מתכת.

זה המזנון :

http://datafiles.ikea.static.m502.signature-it.com/AA-1402082-8_pub.pdf

פורסם

נקודת התורפה תהייה ככה"נ החיבור לרהיט ולא לקיר. אני הייתי קונה "משולשים" המיועדים לתלייה, מרכיב בכל פינה, ומשתמש בברגי ג'מבו מתאימים (3/8 אם נכנס).

לדוגמא:

https://www.bitter.co.il/product/1584/%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%A9-%D7%9C%D7%AA%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9F.aspx

:turn-l:
פורסם

לפי איך שזה נראה זה לא אמור להיות מזנון לתליה.

אז נקודות העיגון בארון יהיו משולשים כפי שנאמר ואותם לחבר עם גמבו סטנדרטי לקיר.

לדעתי לפחות 4 נקודות עיגון אם לא מתוכנן עליו עומס.

אם כן אז לשקול 6-8 נקודות עיגון.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

משולשי מתכת ודיבלים רגילים.

עוד לא נתקלתי בתלייה סטנדרטית של רהיט בבית

שאי אפשר לבצע עם דיבלים רגילים של 6 או 8 מ״מ כל עוד העבודה מבוצעת בדייקנות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קודם כל תבדוק לאיזה סוג קיר אתה מתחבר.

אם זה קיר ממ"ד אז אוגני חץ יתנו לך את האחיזה הכי טובה ואם זה קיר בלוקים קנה דיבלים של זרועות טלויזיה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
משולשי מתכת ודיבלים רגילים.

עוד לא נתקלתי בתלייה סטנדרטית של רהיט בבית

שאי אפשר לבצע עם דיבלים רגילים של 6 או 8 מ״מ כל עוד העבודה מבוצעת בדייקנות.

אין דבר כזה חזק מדי.

בהחלט יתכן שעם 4 משולשים ועם דיבלים רגילים זה יחזיק. אבל מה אם לא?

ההבדל במאמץ ובמחיר הוא זניח. אם אפשר לשים יותר ברגים (יש מקום ל-12 משולשים...) ולהשתמש בג'מבו שיש להם סיכוי נמוך להשלף מהקיר, למה לא?

במיוחד אם יש ילדים קטנים בבית.

ושוב, לדעתי, בהתקנה נכונה, נקודת החולשה היא החיבור לרהיט יותר מהחיבור לקיר. יותר משולשים = חלוקת העומס על יותר חיבורים.

:turn-l:
פורסם (נערך)

לא הקפדתי על הניסוח, התייחסתי רק לעניין הג׳מבו. כל מקום ג׳מבו ג׳מבו ג׳מבו.

כמה שיותר משולשים הרי זה משובח וגם עוזר לחלק טוב יותר את העומס על הרהיט עצמו,

שהוא שילוב של סיבית וחלת קרטון והוא אכן החוליה החלשה כפי שהיטבת לציין.

זה קטע כזה של הפורום, קודם כול ג׳מבו. קורא תיגר.

עריכה:

כולנו כולל אני מבזבזים זמן מיותר על שטויות - בעמוד 24 (לא 23!) של ה-pdf מופיעות הוראות ההתקנה,

דיבלים רגילים, 4 במספר, עם האביזר הספציפי של איקאה, בלי שום משולשים או מרובעים או מעויינים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפי איך שזה נראה זה לא אמור להיות מזנון לתליה.

אז נקודות העיגון בארון יהיו משולשים כפי שנאמר ואותם לחבר עם גמבו סטנדרטי לקיר.

לדעתי לפחות 4 נקודות עיגון אם לא מתוכנן עליו עומס.

אם כן אז לשקול 6-8 נקודות עיגון.

למה לא נועד לתלייה? ראה עמוד 24 והלאה בחוברת שצירפתי.

הקיר הוא קיר בלוקים. איקאה סיפקו פירוזלי מתכת שאמורים להתלבש על הבורג שהוברג לקיר מצד אחד, ולהתחבר למזנון מהצד השני, ראו תמונה מצ"ב.

לא להשתמש בפירזול שאיקאה סיפקו?

ikea.jpg

פורסם

בפעם האחרונה - דיבל רגיל, 8 מ״מ או 10 אם ממש בא לך, בורג רגיל וסע לשלום.

בילבלת את כולנו עם הג׳מבו :)

פורסם

קראתי עד עמוד 23 [emoji12]

תשאל אותי מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל חיים ויצמן

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
קראתי עד עמוד 23 [emoji12]

קראתי כנ״ל בפעם הראשונה...

פורסם
למה לא נועד לתלייה? ראה עמוד 24 והלאה בחוברת שצירפתי.

הקיר הוא קיר בלוקים. איקאה סיפקו פירוזלי מתכת שאמורים להתלבש על הבורג שהוברג לקיר מצד אחד, ולהתחבר למזנון מהצד השני, ראו תמונה מצ"ב.

לא להשתמש בפירזול שאיקאה סיפקו?

בהחלט, תשתמש באביזרים שאיקאה סיפקו.

דיבל - תמצא כזה שמתאים לקיר בלוקים (שנחשב לקיר חלול).

איקאה מספקים זוויות מתכת עם ברגים ייעודיים (לחורים ייעודיים ברהיט עצמו). זה חשוב להשתמש בציוד הזה כי החורים והברגים מתאימים לעומס של הרהיט בנקודות שקדחו לו את החורים עבור הברגים.

מאחר ואלו רהיטים שעשויים ברובם מקרטון דחוס, אם תנסה להבריג בורג אחר במקום אחר - הוא לא יתפוס.

אגב, מטרת הפטנט של איקאה (הזווית לרהיט + פלאח קטן שנצמד אליו עם בורג) היא לאפשר לך לפלס את הרהיט בצורה מושלמת, גם אם פיספסת כמה מילימטרים בקידוח - לכן, אחרי שהרהיט מפולס היטב עליך להקפיד להדק את הפלאח הקטן המצורף עם השיניים החדות לכיוון החריצים בזווית עצמה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה איציק, היה נדמה לי שזו כוונתם עם כל הקומיקס בחוברת עכשיו אני בטוח שלזה הם התכוונו:-D

פורסם

ואם אתה בכל זאת רוצה לחזק עוד יותר את ההצמדה לקיר הייתי שוקל להוסיף 2 זוויתנים שיוברגו למחיצות המרכזיות בצד ההפוך לזוויות שסופקו ע"י איקאה.

אלה לא יאפשרו כוונון אבל אם תרכיב אותם לאחר שתתלה את המזנון, תכוון אותו, תקדח דרך הדופן האחורית כדי לסמן את הקיר ותוריד זמנית את המזנון לצורך הרכבת הדיבלים הנוספים, תוכל כנראה לדייק מספיק גם ללא כוונון.

בדוק היטב אם עובי המחיצה מאפשר הברגת ברגים במקביל משני הצדדים.

יוסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...