Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אני ובת זוגתי מחפשים רכב שישרת אותנו בתקופת הלימודים.

אני רוצה לציין שיש לי ידע טכני ונסיון במכונאות, שיפצתי מנוע או שנים בעברי ואין לי בעיה לבצע את כל פעולות התחזוקה הנדרשות שלא מצריכות ליפט (עדיין אין סדנא בבית, יום אחד......)

לא מוכן לשקול סופר מיני בשום תנאי - אני בחור גדול, והנוחות היא אחד הפרמטרים העליונים מבחינתי. אני בא מתחום הדו"ג ויורד מאופנוע ליטר - מתחשק לי מאוד שהרכב שאקנה יהיה בעל ביצועים סבירים לכל הפחות (לא מצפה לתאוצה של אופנוע, כן מצפה למשהו עם תגובה סבירה למצערת), וחשוב לי מאוד שהרכב יהיה ידני (משיקולים של צריכת דלק, אמינות וידיים קודמות). אם לסדר את הפרמטרים כרשימה, אזי הנוחות במקום הראשון, לאחר מכן הביצועים ואז מגיעות האמינות ותצרוכת הדלק.

התקציב הוא כאמור איזור ה30K. בסביבות הסכום הזה האופציות שצדו לי את העין ביד 2 הן:

וואגיות - יש היצע גדול של פולו/פאביה/איביזה בלוחות, שנת 11-12 נכנסות בתקציב. הרכבים נראים לי מאוד נחמדים, למרות שהלב אומר לי לחפש גולף/לאון (גדולות ומרווחות יותר? בעלות מנוע 1.6 במקום 1.4 בהשוואה לפולו), מה שידרוש ממני לרדת שנתיים-שלוש בשנתון או למתוח את התקציב (מה שיהיה מעט קשה). האם ההבדל בין פולו/פאביה/איביזה לגולף/לאון מצדיק את הפשרה? כמו שנכתב למעלה הפרמטר המרכזי ביותר הוא הנוחות

בנוסף התקציב מאפשר רנו קליאו III משנתונים 11-13, פיז'ו 208 משנתון מעט גבוהה יותר, נאמר 12-15. למען האמת אני לא כל כך מכיר את הרכבים הצרפתיים, אשמח אם תוכלו לשפוך אור לגביהם מבחינת נוחות אמינות וביצועים. שמתי לב ששניהם מגיעים עם מנוע 1.2, מה שקצת דוחף אותי מהכיוון הנ"ל אבל כאמור אין לי היכרות אמיתית עם הרכבים, והייתי שמח לשמוע ממי שכן יש לו.

אין רכבים יפניים ברשימה כי אני פשוט לא מתחבר אליהם. מבחינתי, כל רכב שישבתי בו מתוכנן עבור יפני קצר רגליים, והיחס בין מיקום המושב-דוושות-גיר-הגה פשוט סיוט עבורי. כיוון שאלמנט הנוחות הוא החשוב ביותר עבורי, זה מוציא אותם מהרשימה די מהר... that being said, אני לא פוסל שום רעיון מראש וכל דיעה תישמע בשמחה

בתודה מראש,

מאיר

פורסם (נערך)

כנראה, אני לא חזק בטרמינולוגיה שיווקית. הכוונה היא לרכבים כמו ספארק, פיקנטו וכו' (לא באים בחשבון)

אגב, הנסועה השנתית צפויה להיות בערך 10kkm

עריכה אחרונה על ידי Sanction
פורסם

אחרי אופנוע ליטר כל דבר שתקנה , בטח בסכום הזה ובקטגוריה הזו, ירגיש לך כאילו הוא עומד במקום, אם לא זז אחורה. תכין מראש המון סבלנות, בטח אם האופנוע האמור הוא לא איזה הארלי או משהו בסגנון.

לדעתי איזו וואגית עם מנוע מוגדש (1.2) יכולה להיות פיתרון סביר. אם לא, ה-208 תיתן יתרון קל בנוחות (אם כי זה אישי, תצטרך לבדוק לבד) והיא מעט פחות אנמית מהקליאו דור 3 והפיאסטה המקבילות (אבל אל תצפה למשהו שבאמת זז בצורה סבירה).

אופציה אחרת היא להעלות קצת את התקציב ולחפש קליאו דור 4 מוגדשת (0.9), אם כי היא פחות נוחה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

היי, קודם כל תודה על התגובה

לגבי מה שאתה רושם - אני בהחלט מודע לעניין (האופנוע המדובר פייזר 1000)

האופנוע נמכר לטובת מימון הרכב. האמת היא שנהיגה ברכב היא "עונש" עבורי ולכן המטרה היא למצוא רכב ש"יעניש" אותי כמה שפחות, כיוון שלא אוכל להחזיק אופנוע וגם רכב לפחות לא עד סיום הלימודים. להעלות את התקציב לא באמת בא בחשבון (סטודנט מובטל.... ועני) כיוון שהרזרבות מיועדות לטיפולים שוטפים ובלתמ"ים

היו כמה פנטזיות בראש על 159 ידנית, אחרי שהבנתי שאני צריך תקציב כפול רק כדי לרכוש את האוטו וויתרתי מראש על הכיוון של רכב ספורט "אמיתי" וכרגע מתרכז בלמצוא אלטרנטיבה סבירה לשימוש יומיומי.

כמו שאמרתי הלאון/גולף קורצות לי יותר, ואני מוכן לוותר על מגדש לטובת האמינות של מנוע אטמוספרי. יש משהו ספיציפי שאני צריך לדעת על ואגיות מהשנים האלה? מחלות ידועות, נקודות תורפה?

פורסם

אני לא כל כך מכיר וואגיות. להבנתי המנועים האטמוספריים שלהם אמינים, ובשילוב גיר ידני לא צפויות תקלות מהותיות, אבל מאיזו שנה אתה מוצא לאון, ובטח גולף ידניות בתקציב הזה? כי 208 אפשר למצוא מ-2013, אם לא 2014, וזה גם יכול לשפר את האמינות, ובוודאי את האבזור (לפחות באקטיב).

אני מסכים איתך

פורסם

גולף/לאון קיימות בתקציב הנ"ל מבציר 08-09, עם מתיחה קלה של התקציב

זו נקודה חשובה האמת. ברמת העקרון, כל עוד הרכב נוח לא אכפת לי יותר מדי מאבזור ומערכות כאלה ואחרות. אני מניח שהשאלה המרכזית היא האם ההבדלים בין לאון לאיביזה או בין פולו לגולף באמת משמעותיים, או שעדיף לחפש את השנתון הגבוהה ?

פורסם

אם אתה כבר בשנתונים האלו, אתה יכול לחפש גם c4 ידנית שתעלה בין שליש לחצי מהתקציב, ואם תמצא vtr אפילו תהיה יפה (לטעמי).

לדעתי אתה צריך לנהוג על גולף ועל 208, ואז להחליט. נוחות זה עניין אישי, והיא מורכבת מהמון פרמטרים שמאוד קשה לכמת ביחד - בולמים, כיסא, תנוחת נהיגה, רעש וכו'. כל אחד משקלל אותם אחרת - אין באמת תשובה אחת נכונה.

אני מסכים איתך

פורסם

על גולף כבר נהגתי, נשאר למצוא 208 לקחת לסיבוב ולהחליט מבין הדגמים. תודה[emoji5]

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

• תוכן חדש...