Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חייתי 17 שנה עם מעבר לחדר הכביסה דרך מקלחת הילדים. לא היווה בעיה.

הקפד על דלתות מספיק רחבות. כדי להעביר מכונת כיסה ומיבש שרוחבם 60 ס"מ - כלומר המשקוף חייב להיות ברוחב קצת למעלה מ-60 ס"מ אם הדלת ניתנת לפירוק קל, או כ-5 סמ נוספים אם פירוק הדלת מצריך הוצאת ברגים.

לגבי המטבח - צריך לראות בדיוק כמה מ' שיש יש, כולל רוחבו. מה שעוד חסר הוא מקם לארונות עליונים, אני חושש שנפח האחסון במטבח לא יהיה מספק.

עוד בר שצריך לודא - תנור אפיה זקוק ל"ארובה" מאחוריו, במיוחד אם אתה מתכוון להשתמש בתנור פירוליטי שמתחממם מאד. לי יש תנור מתחת לשיש (מתחת לכיריים), אין בעיה באפיה רגילה, אולם כאשר השתמשתי בניקוי הפירוליטי עשיתי כל מיני תרגילים כדי לפתוח מעבר אוורור מצידיו, כיון שלא היה לו פתח להוצאת אויר חם מאחור.

עוד נקודה קטנה שטיפה מוקדם לחשוב עליה, אבל אציין אותה - להכין נקודת חשמל תלת פזית מתחת לכיריים, למקרה שתרצה כיריים חשמליים. היה כאן ויכוח גדול על נושא הכיריים האינדוקטיביים, אשתי מצדדת בהם בכל פה, והיא בשלנית די רצינית. לויתור על הגז יש לא מעט יתרונות, גם בטיחותיים וגם כלכליים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 230
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קיבלתי עוד הערות כמו למשל שהנבואה בכניסה לבית קטנה מידי,

האיורור לחדרי האמבטיה דרך הגג יקר ולא כדאי

חסר חלון נוסף בחדר ילדים שניתן להוסיף

להחליף בין כיור לכיריים

לזוז מהקיר של הדור ולעשות שם מרפסת קטנה ריקה לשם אוויר

פורסם (נערך)

לגבי אוורור מקלחות - לא זוכר אם כבר ציינתי, אבל אצלי וונטות עם צינורות פליטה אל מחוץ לבית עושות את העבודה היטב, אין עובש.

את תכנון המטבח - למשל המיקום הסופי של הכיריים והכיור - השאר למעצב(ת) מטבחים שמכיר את הנושא ואת הציוד הדרוש על יתרונותיו ומגבלותיו. כמובן שמיקום סופי של הברזים ונקודות החשמל ייגזר מתכנון זה, אבל בשלב זה מדובר בעניין משני לגמרי. המלצתי היא שלאחר שתסגור את התכנון האדריכלי תגש למספר מעצבי מטבחים ותקבל מהם הצעות מחיר. כל הצעה כזו מלווה בסקיצה שלא תנתן לך, אבל מיד לאחר סיום הביקור אצל המעצב שב במכונית עם נייר ועפרון ושחזר אותה מהזכרון. כך תצבור רעיונות שמהם תבחר את אלה שמתאימים לך ותעזר בהם כאשר לעבוד עם מעצב הפנים או מעצב המטבחים לקראת הגשת העבודה לנגריה. ממילא בנגריה לא יחתכו את העץ לפני שימדדו את המטבח בשטח, לאחר בנייתו.

עוד שתי הערות לגבי המבואה:

1. אני לא רואה מבואה - בתכנית שהבאת (24.4) הכניסה היא ישר לחלל הסלון\מטבח.

2. האם באזור בו אתה בונה יש רוחות עזות? אם כן - תכנן דלת חיצונית מעבר לדלת הראשית. יש לי כזו (מסגרת אלומיניום וזיגוג) שמונעת כניסת עלים ושאר אשפה ברוחות, וכן מאפשרת עצירה להוצאת מפתחות ואף חליצת נעליים ורחסון מטריות לפני פתיחת הדלת הראשית, בלי גשם ורוח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המבואה החיצונית שלי היא בערך 120X60 ס"מ. מספק את הצרכים.

צריך לדעת אם זה נחשב לשטח בנוי לצורך התב"ע, ולהערך בהתאם.

פורסם

חברים, בסרטוט הבית שלי, רוחב דלתות הפנים הוא 90. האם יש הבדל במחיר בין 90 ל80? האם כסא גלגלים יעבור במידת הצורך ב80? תודה.

בנוסף אני חושב לעשות כניסה מצד שמאל(מהדו שלי) מה שיתן לי גם כניסה עם מבואה גדולה יותר

גם חלון לכיוון הדו ובכל אוסיף עוד כיוון אוויר

וגם כניסה דרך הסלון ולא דרך המטבח ובכך גם התרחק מהדו ותקרב לשכן מצד ימין ע״י שטח בית במקום שטח גינה שגם ככה גדול מידי

1D27FEBD-B3F8-43B5-852D-DBF4BA2E12B5.png

פורסם

לגבי רוחב של כסא גלגלים - בדוק באתרים של החברות המספקות אותם. אבל לא זו הסיבה לרוחב הדלת, את הזקוק לרוחב מינימלי כדי להעביר רהיטים, וכל שהפרוזדור צר אתה צריך דלת יותר רחבה.

כאשר אני קניתי דלתות המחיר מ-60 עד 90 ס"מ היה אחיד. אם זכרוני אינו מטעה אותי ההבדל (שגם לא היה גדול במיוחד) היה מ-90 ל-100 ס"מ. אבל, שוב, אתה צריך לבדוק אצל הספקים הרלוונטיים לגביך.

דרך אגב, למה אתה קורא "דו"?

פורסם

במטבח מה שחשוב זה אורך ארונות\שיש ולא שטח ריצפה. הייתי מוסי קיר קצר ומעביר לשם את המקרר.

יחידת ההורים גדולה אבל המסדרון לא מאד שימושי. חדר ארונות רבוע (על חשבון חלק מחדר הרחצה יש שם אמבטיה?) יהיה שדרוג טוב.

את בעיית שירותי האורחים ניתן לפתור בעזרת העברת פתח המסדרון ימינה

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

תודה. כנראה שנוסיף קיר ואליו יצמד המקרר.

בנוסף, בחדר הורים יש ארון ענקי, במקום חדר ארונות. לא אוהבים חדר ארונות.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

הייתי מאריך את הקיר הימני מיד בכניסה, זה יאפשר לך מבואה + עוד ארונות מטבח, ואז ממולו תוכל לשים את פינת האוכל בצורה כזאת שלא תהיה באמצע המטבח.

גם המקום של הארון ומעבר לקיר ספריה, די מיותר, אפשר לעשות shift לכל הבית לכיוון הזה ועל החלל הזה להגדיל את המטבח/פינת אוכל.

למה בחדר הכי ימני/תחתון אין 2 חלונות?

עריכה אחרונה על ידי Fitch

משכנתא זה קל

פורסם

מעולה, אני חושב שזה ממש חכם לשים את חדר הכביסה צמוד לחדרי הילדים (שהם מפיקי הכביסה הגדולים ביותר).

בבית הנוכחי שלי עשיתי מטבח "2 מקבילים" במקום מטבח "ר" ולדעתי זה פתרון הרבה יותר חכם וטוב, ממליץ לך לשקול.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כניסה למבואה פחות רצינו כי זה יתן פחות אפקט גודל

אין חלון בחדר הימני אולי כי זה חסר פרטיות אבל אפשר להוסיף

ארון חדרון ליד שירותי אורחים כנראה נעיף.

• תוכן חדש...