Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים, אני מתעניין ברכב הצ'בק אוטומטי, אמין וזול.

ראיתי שפג'ו 306 באיזור שנת 2007-8 נסחרת באיזור ה-6-7 אלף שח לפני מיקוח לאקזמפלר סביר.

מספר שאלות:

1. איך האמינות של הרכב באופן כללי?

2. ממה יש להזהר ולמה יש לשים לב?

3. מה הן המחלות של הרכב?

4. האם יש חלקי חילוף בשפע או שזה בעייה?

5. מה הסיפור עם הגיר?

6. מה מחיר של טסט לדגם ה-1600?

7. האם יש העדפה לדגם ה-2000 או ה-1600? מבחינת אמינות

8. האם יש חלופה אוטומטית הצב'ק עדיפה באיזור המחירים של 6-7K ושנתון מעל 2007?

תודה לעונים!

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם
1. איך האמינות של הרכב באופן כללי?

סבירה, אבל רק אם הוא טופל בצורה סבירה. בכל מקרה, זה רכב ישן, תקלות יהיו בוודאות.

3. מה הן המחלות של הרכב?

אני מכיר נזילה מהפילטר שמן ב-1.6, מעבר לזה (ולגיר, ראה 5) לא מכיר משהו אקוטי. יכול להיות (בטח איציק יוכל לשפוך אור על הנושא) שגם פה יש את בית הפיוזים החיצוני המקולל. אני מניח (אבל לא יודע, אז תבדוק) שגם פה הראדיאטר חימום הפנימי צפוי לעשות בעיות, וההחלפה שלו לא זולה.

4. האם יש חלקי חילוף בשפע או שזה בעייה?

לדעתי לא צפויה בעיה, בטח כל עוד לא מדובר בקוסמטיקה של דגמים נדירים כמו ה-xsi. אבל דבר עם מישהו שבאמת מבין.

5. מה הסיפור עם הגיר?

אין באמת סיפור, הוא לפעמים קצת בועט (בעיקר כשהוא מתבלבל, למשל אם מישהו לפניך החליט בדיוק לעצור כשהוא בא להעלות הילוך). הוא כמובן לא מחזיק לנצח, אבל יש כבר מספיק ידע לבצע שיפוץ לא רע, אם תצטרך. רצוי מאוד למצוא רכב שהחליפו בו שמן גיר מדי פעם.

7. האם יש העדפה לדגם ה-2000 או ה-1600? מבחינת אמינות

להבנתי ב-2 ליטר אין גם את בעיית הפילטר, והוא נחשב אמין יותר, אבל גם ה-1.6 בסדר. ה-2 ליטר חזק יותר ומאובזר יותר, אז לפחות מהבחינות האלו הוא כמובן עדיף.

באופן כללי, אם תחליט לקנות אחת כזו, קח אותה לבדיקה בגבע או אצל אורן.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מוסיף למה שפו הדוב אמר:

תבדוק גם את ידית הוינקרים שהיא עובדת ומרגישה יציבה. זה חלק שהיה ידוע בדגמים הראשונים ב-307 ו-206(לא יודע אם טיפלו מאז) שהוא נוטה להשבר ויש צורך להחליף את כול המכלול(סיפור של סביבות ה-1000 שקל)

באופן כללי הרכב לא רע. הרגיש מאוד מודרני ביחס לאלטרנטיבות של שנת 2002(כשהוא הוצג), קצת פחות ב-2008, אבל באופן כללי, בהנחה שהגיר תקין ועבר שיפוץ בעבר, זה רכב לא רע בכלל ביחס לגרושים שהוא נמכר בהם כיום.

ובהסתייגות קלה, עם כמה שהמחיר של הטיפול בגיר ירד, לא הייתי קונה רכב שלא עבר טיפול גיר בעבר.

פורסם

כן, לכל ה-AL4 (גם ל-206/7/8, 308, 407, c3/4/5). כנראה שגם לרנו, בדגמים רלוונטיים.

407 רכב סביר לבין עירוני, אבל ממש לא הייתי קונה אחת להסתובב איתה בת"א. אני חושב ששם יש איזשהו מסך שצריך החלפה מדי פעם. אם אתה כבר בקטע של שיוט נח בבין עירוני בכמה אלפי שקלים, הייתי קונה c5 וזהו.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אני בקטע של משהו שיעזור לי לא להתקע בבית בסופש.. מעדיף שיהיה זול ואמין כי הוא הולך לפח שנה הבאה כשאני משתחרר משיקות חובה.

אוטומטי בגלל הרישיון

פורסם

307,אם אתה מעוניין תיקח מנוע 2000,הוא הרבה יותר חזק ואמין מאד.

ל407 2200 יש גיר של ZF לא AL4,בכל מקרה מדובר ברכב ישן מאד,כמו בכל רכב אחר ממודלים אלו קיים סיכוי שרכיב,בין אם הגיר או משהו אחר יקרוס.

העניין הוא למצוא רכב שתוחזק ברמה סבירה +,אז יהיה לך שקט.

• תוכן חדש...