Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 224
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היא טוענת שהוטרדה מינית על ידי ארבעים גברים?!

נשמע לי קצת לא סביר, שלא לומר מנופח. מצד שני, לך תדע....

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא קראתי את כל הדיון אז אני מיתנצל מראש,

לדעתי כל הפירסומים האלה של "לפני 30 שנה הוא חיבק/דיבר/היסתכל שלא בא לי" ממש פוגע בכל הקורבנות שעברו זוועת באונס/התעללות וסיפורי זוועה רבים וכאילו מוריד את הטרגדיה/גהינום שעברו ומעמיד אותם יחד עם כל ה"מוטרדות מינית מלפני 30 שנה" שכל מה שעברו הוא לא מיתקרב לדעתי מול הזוועות שהן/הם עברו.

"ליקק אותי באוזן"/"חיבק אותי" "נתן לי נשיקה בלחי" וכו', נו בחייאת, זה כאילו הפך לטראנד ש"גם אני הוטרדתי" וזה IN.

אני מאמין בזה שאם לבחור או בחורה קורה מיקרה חמור שכזה(אונס/היתעללות/ וכו') ולא מדווחים לרשויות החוק שיתפסו את העבריין ויעמידו אותו למישפט על מעשיו כולל ענישה/שיקום בהתאם והעבריין הזה ממשיך במעשיו אז מי שלא דיווח לדעתי שותף חלקית גם לפשע.

במה זה שונה שאם אזרח רואה אדם עושה מעשה פלילי ולא מדווח אז הוא שותף לפשע? במה זה עוזר שניזכרים בהם אחרי 20/30 שנה? הרי אם היו מדווחים בזמן והייתה חקירה ואם היה ונימצא אשם אז אותו עבריין לא היה פוגע בכל הקורבנות האחרים ב30 שנה האחרונות!.

"הוטרדת/ניפגעת"? דווח בכל צורה שאפשר, לא עשיתה זאת ונתת לאותו עבריין לחמוק מעונש וליפגוע בעוד עשרות קורבנות אחריך- אז גם לך יש חלק בזוועות שהוא עשה!.

זאת הדעה שלי, ואני יודע שיקומו ויקפצו שזה לא כזה קל וכו'- סורי זה לא אמור ליהיות קל, אבל רק ביזכות זה שאותו אדם יתגבר ויצליח לדווח אז הוא הציל את כל הקורבנות הבאים שלא יחוו את מה שאותו אדם עבר.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

"הוטרדת/ניפגעת"? דווח בכל צורה שאפשר, לא עשיתה זאת ונתת לאותו עבריין לחמוק מעונש וליפגוע בעוד עשרות קורבנות אחריך- אז גם לך יש חלק בזוועות שהוא עשה!.

אני בהלם. :shock:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

להגיד שיש להן חלק במעשים מגונים זו אמירה הרבה יותר מדי חזקה, אבל בהחלט יש טעם לפגם בזה שהחיבוק דאשתקד הוא הטרדה מינית היום. יש כאן רגישות יתר שגובלת במיזאנדריה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זאת הדעה שלי, ואני יודע שיקומו ויקפצו שזה לא כזה קל וכו'- סורי זה לא אמור ליהיות קל, אבל רק ביזכות זה שאותו אדם יתגבר ויצליח לדווח אז הוא הציל את כל הקורבנות הבאים שלא יחוו את מה שאותו אדם עבר.

אתן לך דוגמה שלדעתי הטרדתי מינית מישהו כשהייתי בגיל המצווה. רציתי להיות מגניב של החבר'ה, לקחתי טוש אדום וציירתי על הכף היד.

אחר כך ראיתי מישהי, נתתי לה פליק חזק בטוסיק, צעקה ואני אמרתי "איכס מחזור".

לא בקשתי ממנה רשות על הפליק, זה היה הומוריסטי באותו רגע והיינו ילדים מתבגרים. היא לא הלכה למורה וצעקה "גיא הטריד אותי מינית".

אבל אילו עכשיו שנינו היינו אנשים ידועים, ואיכשהו היינו בכסח, יכול להיות שאותה ילדה (שהיום היא בחורה בת 25 שרוצה להיות זמרת), הייתה עושה שיימינג שאני מטריד מינית.

להגיד שמאז אני מפליק לכל אחת? לא. אבל זה עונה על ההגדרה של מישהי שאולי עברה הטרדה מינית. כן.

כל לכתוב, קשה להבין.

פורסם

הייתם קטינים ולכן מה שעשית לה לא נופל תחת ההגדרה של הטרדה מינית, לפחות במובן בו מתיחסים אליה בשרשור הזה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

התלבטתי אם להגיב כאן, מכיוון שזה עוד שרשור שהוא ראש בקיר. יאללה, בכל זאת:

אני מציע לכל מי שמגיב כאן בתדהמה, או מחלק עצות או שופט נשים שלא התלוננו לעשות דבר מאוד פשוט: להעלות את הנושא מול נשים קרובות אליכם - בנות משפחה, בנות זוג, חברות. מה שזה לא יהיה.

אני יכול למלא פה עמוד בכיף עם סיפורים מנשים שהכרתי במהלך חיי, על מנעד של הטרדות, שמתחיל באיומים מרומזים על העברה לתפקיד אחר, מכיוון שהמפקד "מאוהב ולא יודע מה לעשות עם עצמו", ומסתיים בנגיעות והטרדה פיזית במקרה אחר.

באף מקרה לא הוגשה תלונה, מכל מיני סיבות, כמו חוסר רצון לעבור תהליך משפיל או שנתפס ככזה במשטרה, המבוכה, אי הנעימות מהאדם המוכר, שגובל בסינדרום סטוקהולם ועוד ועוד.

כל הplayers שכותבים כאן על חוויות דומות שחוו, ולא נפגעו מהן: קודם כל ראוי שתחלקו יותר מהסקילז שלכם בשרשור של אושירקו. אחר כך אתם יכולים לשואל עצמכם האם בעיניכם אין שום הבדל - חברתי, פסיכולוגי, כל דבר אחר - בין גברים לנשים, וזה אולי יכוון אותכם לתשובה למה לכם פחות הפריע לאגור עוד סיפור לחברה איזה players אתה באמת, מאשר לנשים בסיטואציות דומות.

וכמובן, זה גם לגיטימי לחלוטין להבין עכשיו שמה שחוויתם בחלק מהמקרים זו הטרדה. גם אם התרגלתם לספר על זה כאנקדוטה חיובית מחמיאה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
אני בהלם. :shock:

למה בהלם? אולי הייתי נוקב מידי אבל אני בכל זאת מאמין שקורבן שלא מדווח, אולי לא בצורה ישירה אבל לפחות דרך הקרובים על עבריין מין לדעתי כן יש לו אשמה חלקית במעשים שאותו עבריין יעשה לקורבנות הבאים, הרי ביגלל הסיבה הזאת הם ממשיכים לעשות זאת להבאים בתור כי הם חושבים שזה מותר להם ולא יקרה להם כלום.

למשל דוגמא להמחשה:

אם אדם רואה את השכן שלו באמצע הלילה סוחב מהרכב שלו בחורה שיכורה במצב של חוסר הכרה ומעלה אליו הביתה ואח"'כ מעמיס אותה חזרה לרכב, וככה כל לילה בחורה אחרת- אם בסוף תופסים את אותו אדם והוא עבריין מין שאנס ככה הרבה בחורות- האם אותו שכן שידע על זה ולא דיווח לרשויות בעל אחריות/אשם כלשהו או לא?

אכן הנושא מאוד מורכב ולדעתי צריך להחמיר ענישה על כל עברייני המין, אבל באותה מידה צריכה ליהיות אחריות של אישה להגיד "הטריד אותי לפני 30 שנה" רק בשביל להרוס לאנשים את הקריירה, כי ברגע שאשה אומרת זאת היא לא צריכה להוכיח שזה אכן קרה, אבל אוטומטית אותו הבנאדם מיד ניגזר דינו כל חייו נהרסים ואין לו שום אמצעי להיתגונן, כאילו זה נשק יום הדין שאפשר דרכו להפיל כל גבר, במיוחד אם רוצים לחסל מיתמודד פוליטית- "הטריד אותי ליפני 25 שנה" ולך תוכיח שאין לך אחות.

מצד אחד להחמיר ענישה נגד עבריינים אבל מיצד שני שיהיה משמעות פלילית גם להאשמה כזו בתיקשורת בשביל שזה לא יהפוך ליהיות לנשק יום הדין לחיסולו של הקריירה של אדם מפורסם/עשיר/איש פוליטיקה כי לדעתי כעת זה ניראה מזלזל בכל הקורבנות האמייתיים.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)
הייתם קטינים ולכן מה שעשית לה לא נופל תחת ההגדרה של הטרדה מינית,

לפחות במובן בו מתיחסים אליה בשרשור הזה.

הבעיה שכבר אי אפשר לדעת מה כן ומה לא.

כדוגמה - המפיק שרשמו שהיה חונק ומכופף ידיים ומרביץ בישבן.

מהבנתי מקריאת הכתבה - הוא הרביץ כך גם לבחורים.

הוא בן-אדם אלים, אשר חושב כי זו הפגנת חיבה חיבור.. ואולי שליטה.

כי לא אמרו לו בוקר-טוב.

האם זו הטרדה מינית.. כן זו הטרדה ואלימות.

האם, כאשר אומרים לבחורה העובדת איתך כי יש לה ריח נעים , זו הטרדה.

ואם אומרים כך לבחור.. זו הטרדה, או :wink:גילוי גן לא גברי.

והדרישה ליוני-סקס.. האומרת אנו שווים בלבוש בבשמים , הבנות מחמיאות אחת לשנייה.

ואם אנו כגברים אומרים זאת לבחור כמחמאה, ואנו בטוחים שאנו אוהבי נשים.

האם הגבר אשר יקבל את המחמאה - אחרי 15 שנה ופמפום בתקשורת - אולי יפגע בדיעבד.

כי אולי ערערנו לו את הביטחון העצמי.. ואולי הוא ככה-וככה (שייקה אופיר)

ואולי הבחורה כעבור חודשיים תסיים את העבודה עקב אי התאמה.. (מפילה אוכל על-הלקוחות)

ובשיחה עם החברות.. תיזכר כי קבלה מחמאה לפני חודשיים כי היא מריחה טוב, והיא זוכרת כי הסמיקה.

והיא לא בטוחה אם הסמיקה מהמחמאה, כמו כל אדם - ואפשר והחברות יגידו לה.

אולי הסמקת מהמבוכה וזו הטרדה -

במצב הנ"ל לגברים, עדיף לא להחמיא ולא לנשום חזק.. או להתאמץ בעבודה אולי להזיע.

ולהתנשם בכבדות.. כי אולי זו תהיה נשיפה של הטרדה.

הרי כיום, המפקדים בצבא חוששים ומבקשים יועץ משפטי צמוד.

בתחילה אמרנו - יעוץ משפטי לצבא, כדי לעזור למפקדים בשטח.

היום הם מבקשים יעוץ משפטי מהפחד של... הם כבר לא יודעים על-מה.

לכן ליתר ביטחון, הם מבקשים שיהיה יעוץ משפטי צמוד -

ראש אמ"ן הבא: "המפקדים בשטח מחפשים משפטן תורן שיאשר להם ...

ובתוך הבלבול הנ"ל - במקום להתקדם לחברה נאורה.. אפשר ויהיו מקומות אשר יסגרו את עצמם.

מנהלים אשר מהפחד , לא יעסיקו בחורות - הם יצבעו זאת בצבעים אחרים.

של אי התאמה - ואני שומע יותר ויותר בעלי-עסקים מדברים כך.

הם חוששים שכל- נפיחה או התעטשות תוביל אותנו להאשמה בהטרדה.

ואין להם זמן-לזה, לכן מראש היכן שאפשר לתמרן, אומרים כי ישקלו מאוד אם להעסיק בחורות.

לכאורה - זאת לא תהיה הסיבה לדחייה, הסיבה תהיה תמיד אחרת -

והטענה שלהם - לכבות שריפה שפרצה קשה יותר, ואולי עדיף לוותר מהתחלה.

כדוגמה - במטבח מסעדה העובדת בלחץ וצפיפות, יש מגע ויש עזרה ונגיעה בלי כוונה.

האם זה חכם לוותר מראש, ממש לא, אבל זה מתחיל קצת להלחיץ.

האם להשאיר בחורה לבד לסגירת העסק, כאשר יש עוד מספר בחורים איתה.

נכון יש כיום מצלמות - אבל אנו עייפים בסוף יום העבודה, ואין כוח וסבלנות להיכנס ולבדוק.

ואם במצלמות רואים את הבחורה נכנסת עם בחור למחסן להביא דברים..

האם להתקשר ולהגיד להם, להיכנס אחד אחד ולא ביחד.. ליתר ביטחון.

האם לנסוע לבד, עם בחורה/מנהלת לבקר ולבדוק יחידות רחוקות - או לוותר ולנסוע רק עם בחורים.

וכך לאט לאט משחררים את הבחורות יותר מוקדם, וניסמכים יותר על הבחורים.

ושוב בלאת-ברירה, עקב החשש להיות לבד איתן , הן מורחקות ממוקדי הידע והכוח.

ולפני שרושמים תשובה, להיכנס לראש של המנהלים הללו והחשש, ויותר מכך.

האי רצון שלהם לבלבול מוח, יש להם הרבה על-הראש.

והיכן שאפשר להוריד שמץ לבעיה- הם מוותרים

המנהלים הללו, לא רוצים להיכנס לאפשרות הזו, ומוכנים לוותר גם על מנהלת תותחית.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אין חוק התיישנות לדברים האלה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
הם חוששים שכל- נפיחה או התעטשות תוביל אותנו להאשמה בהטרדה.

מעלים פה תהיות באמת איך צריך להתנהג במקום העבודה, והתשובה נורא פשוטה - קורקטי.

בעבודה תהיה קורקטי, גם עם נשים וגם עם גברים, בכל סיטואציה מקצועית, אלא אם והיה והעובד/ת מולך הוא/היא גם חבר/ה קרוב/ה מחוץ לשעות העבודה.

אם לא, אל תפתח סחבקייה.

מה זה "קורקטי"?

תתנהל מול כל אחד ואחת כאילו הוא/היא הבוס/ית שלך, מבחינת אופן התבטאות לגיטימי. תמיד. זו צריכה להיות הפרסונה שלך בעבודה, ואז אין בעיות עם אף אחד בשום סיטואציה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אחר כך אתם יכולים לשואל עצמכם האם בעיניכם אין שום הבדל - חברתי, פסיכולוגי, כל דבר אחר - בין גברים לנשים, וזה אולי יכוון אותכם לתשובה למה לכם פחות הפריע לאגור עוד סיפור לחברה איזה players אתה באמת, מאשר לנשים בסיטואציות דומות.

אבל זה בדיוק המלכוד הפמיניסטי הקיצוני. מצד אחת אומרות שאין הבדל, הכל זה עניין של חינוך, מצד שני... מה לעשות שהתנהגויות מסויימות ייתפסו ע"י נשים כפגיעה וההפך לא?!

הרי להגיד לנשים לא להתלבש באופן פרובוקטבי, כי זה משדר מסר לא נכון לגברים מהסוג שלא רוצה לשלוט בעצמו, זה להיות שובניסט. מצד שני, גבר שאישה תתפוס לו הביצים לא ירגיש מאויים כמו אישה שיעשו לה את אותו הדבר בציצי, כי מה לעשות, גברים יותר חזקים פיסית מנשים, ולכן לא נוטים להרגיש מאויימים (וכמובן יותר אגרסיבים מינית וכו'). הם גם מחפשים מין לא סלקטיבי, ולכן לא רגישים למחוות אגרסיביות מנשים.

אבל אם נשים וגברים זה אותו הדבר, אז אולי במקום למתן גברים, נחזק נשים ואז הן לא כ"כ תסבולנה אם ייתפסו אותן בציצים פה ושם?!

וזו הבעיה בשיח המופרך של הפמיניזם שלא מכיר בהבדלים האינהרנטים בין גברים לנשים, הוא מסרב להסתכל למציאות בעיניים ולהגיד לגברים: אחלה שיש לכם דחפים, תלמדו שליטה עצמית, ולנשים: אחלה שבא לכן להתנהל כמו פרפרים חופשיים בעולם נטול איומים, אבל אתן חיות עם גברים ומה שאתה עושות משפיע עליהם, אז תתנהגו בהתאם.

ולהכיר בזה שאין מציאות בטוחה וסטרילית, שהחיים מורכבים, שיש אי הבנות, שיש חריגות התנהגותיות, שיש דרגות חומרה, ולהשתדל לנווט בחכמה בעולם חברתי מורכב, במקום לנסות להפוך את המציאות לחדר מוגן אחד גדול. (1) כי זה לא ייקרה ן-(2) יש לניסיון הזה גם מחיר מבחינת חופש הפרט וה(אי)יכולת שלו להתמודד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אבל אתה עושה מה שעושות אותן הפמיניסטיות, רק לצד השני.

מצד אחד טוען להבדלים ביולוגים בין נשים לגברים, מצד שני, מספר פה איך אתה הגבת שונה על מה שנשים היו אולי תופסות כהטרדה.

זה פועל לשני הכיוונים באותה הצורה בדיוק. אם אתה בטוח בזה שהמינים לא שקולים, אז כל התגובה שלך בה סיפרת על מה שחווית בצבא וכו׳ פשוט לא רלוונטית.

אני לא פמיניסטית רדיקלית, מבטיח לך. לא צריך להיות אחת כדי לדעת שכל אישה שאני מכיר או הכרתי אי פעם עברה הטרדות. כן, במקרים די רבים זה הגיע מגברים ״חזקים״ בסביבתה הדי מיידית - מנהלים, מפקדים, עמיתים יותר מדי מוערכים לעבודה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...