Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולכן הצעתי לפותח השרשור לבדוק את האופציה של רכישת סנטרה יד 2 - ממי שכבר קנה במסלול 0 ק"מ.

הוא גם מקבל את ההנחה שלו (דהיינו המחירון מתחיל מ-100K ולא מ-130K) - וגם אפשר להתמקח נמרצות - ואני מניח שאחת בת כמה חודשים שיציעו עבורה 85K - הבעלים שלה יקבל את ההצעה בשמחה ויעשה אקזיט.

לכן, את החישוב שווה לנסות גם מול האופציה הזו, שקיימת במספרים הולכים וגדלים ביד 2.

פורסם

חשוב לי לציין שלא בהכרח אבחר באופצייה הניסאן סנטרה.

יש עוד כמה רכבים סביב אותו תקציב.

הבנתי את הסנטרה כדוגמא כללית... מניח שרוב החישובים יהיו בדיוק אותו דבר על על יונדאי אלנטרה לדוגמא, למרות שאולי תהייה טיפה יותר יקרה בהחזר החודשי.

מצד שני אולי ילך בכלל על רכב הברידי כמו יונדאי איוניק או קיה נירו. למרות שבטוח יהיו יקרות יותר בתשלום החודשי, אבל אולי בחישוב של צריכת הדלק זה יצא יותר משתלם.

אני עדיין עושה סקר שוק... רק העלתי את הפוסט בשביל לראות שאני לא מפספס משהו קריטי בחישוב

בכל מקרה תודה לכולם על הנקודות למחשבה.

פורסם

יש לך כמעט את כל דגמי המשפחתיות במחיר הזה, ממאזדה 3/קיה פורטה/יונדאי I35/טיוטה קורולה

כנראה העסקה הוצעה לך באוויס ל36 חודש, יש להם מלאי סנטרות לכל דורש...

סתם להבנה במחירים, יונדאי איוניק החסכונית בסגמנט עולה 7500 מקדמה ו1830 לחודש בלבד.

בכל אופן אם תלך על הסנטרה לך לאויס דווקא, המחיר המדויק שם כעת הוא: 1500 לחודש כולל הכל ומקדמה של 7500 בלבד.

כל המחירים שציינת לא כוללים אגרת רישוי ולק"מ שנתי של 20K בשנה, התוספת לק"מ יותר גבוה זה כמה עשרות שקלים בחודש.

ארגת רישוי לפי דגם הרכב.

פורסם
ולכן הצעתי לפותח השרשור לבדוק את האופציה של רכישת סנטרה יד 2 - ממי שכבר קנה במסלול 0 ק"מ.

הוא גם מקבל את ההנחה שלו (דהיינו המחירון מתחיל מ-100K ולא מ-130K) - וגם אפשר להתמקח נמרצות - ואני מניח שאחת בת כמה חודשים שיציעו עבורה 85K - הבעלים שלה יקבל את ההצעה בשמחה ויעשה אקזיט.

לכן, את החישוב שווה לנסות גם מול האופציה הזו, שקיימת במספרים הולכים וגדלים ביד 2.

פות"ש על כדיות ליסינג פרטי. רכישה מיד 2 זולה ככל שתהיה (ובוודאי של דגם כמו ניסאן סנטרה שמה שמוכר אותו הוא בעיקר ההנחה) טומנת בחובה סיכון שאותו הוא מגדר בצורת רכישת באמצעות ליסינג פרטי, וזאת בשל העובדה שהוא לא צריך למכור בסוף התקופה. הוא אכן משלם פרמיה מסוימת בשביל הבטחון הזה - אך מנגד הוא יודע בדיוק כמה תעלה לו המכונית לאורך תקופת השימוש וזה לעיתים שווה את הפרמיה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אם יש עסקה באוויס לניסאן , כמו שתיארו אותה ( 1500₪ תשלום חודשי, כולל חבילת ביטוחים וטיפולים ), זה נראה מאוד משתלם, בתנאי שהרכב עצמו עובר מבחן ה"מתאים".

גם איוניק, שהוא הרבה יותר חסכוני, שווה תוספת של 350₪ בחודש, אם נוסעים אפילו קילומטראז' ממוצע.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

העיסקה פה היא ל 20 KM בשנה וללא אגרת טסט.

המחיר שאני קיבלתי שהוא 1780 הוא כולל 25K בשנה וכולל אגרת טסט

זה ההבדל במחירים

פורסם
אם יש עסקה באוויס לניסאן , כמו שתיארו אותה ( 1500₪ תשלום חודשי, כולל חבילת ביטוחים וטיפולים ), זה נראה מאוד משתלם, בתנאי שהרכב עצמו עובר מבחן ה"מתאים".

גם איוניק, שהוא הרבה יותר חסכוני, שווה תוספת של 350₪ בחודש, אם נוסעים אפילו קילומטראז' ממוצע.

אתה באמת חושב שאני יצליח לחסוך סביב ה350 שקל דלק בחודש? לעומת רכבים כמו קיה פורטה \ ניסאן סנטרה?

פורסם
פות"ש על כדיות ליסינג פרטי. רכישה מיד 2 זולה ככל שתהיה (ובוודאי של דגם כמו ניסאן סנטרה שמה שמוכר אותו הוא בעיקר ההנחה) טומנת בחובה סיכון שאותו הוא מגדר בצורת רכישת באמצעות ליסינג פרטי, וזאת בשל העובדה שהוא לא צריך למכור בסוף התקופה. הוא אכן משלם פרמיה מסוימת בשביל הבטחון הזה - אך מנגד הוא יודע בדיוק כמה תעלה לו המכונית לאורך תקופת השימוש וזה לעיתים שווה את הפרמיה.

אני מסכים, אבל בכ"ז בחרתי להביא בפניו את שתי האופציות הנוספות, שהן מסלול מקביל למסלול הזה -

רכישה בצורה של 0 ק"מ, ורכישה של משומש שהיה במסלול 0 ק"מ.

בראשונה אתה מקבל רכב חדש וזהה, בשנייה אתה מקבל רכב כמעט חדש - לכן, כשעושים את החישובים, שווה להתייחס אליהן.

ככה אתה יודע פלוס מינוס כמה שווה הגידור הזה, של חוסר ההתעסקות במכירה וההשתדרגות מדי שלוש שנים לרכב חדש.

פורסם
אתה באמת חושב שאני יצליח לחסוך סביב ה350 שקל דלק בחודש? לעומת רכבים כמו קיה פורטה \ ניסאן סנטרה?
אם אתה נוסע כ 2000 קילומטרים בחודש, זה בערך ההפרש בצריכת הדלק בין רכב היברידי לרכב בנזין 1.6 אוטומט.

לא חושב שתוכל לקבל כל רכב משפחתי במחיר של סנטרה מאוויס. לכן, אם איוניק מוצא חן בעינך יותר מאשר סנטרה, תיקח איוניק כי המחיר הסופי כולל הדלק זהה לניסאן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לדעתי יש גם עוד רכבים, כגון קיה פורטה שיהיו אפילו זולות יותר מהסנטרה.... ביום ראשון מתכנן להשלים את הסבב טלפונים בין כל החברות. ואז אחרי סקר שוק , הגיע להחלטה ויעדכן כאן את מי שמעניין אותו כמובן :)

שרשור מעניין, תודה! אשמח לדעת מה היו התוצאות בבקשה :)

פורסם

האם זה משתלם, תלוי למי..

אתה בהחלט יכול לחסוך כמה אלפי שקלים אם תרכוש לבד ותמכור בעוד שלוש שנים, כמה בדיוק זה כבר קצת יותר קשה לחשב.

תניח כי הרכב ירד מקסימום 50% ב-3 שנים (וזה דיי הרבה) מהמחירון הרשמי שלו, כלומר לאחר שלוש שנים הוא יהיה שווה 65Kש"ח.

עכשיו נניח ותקנה אותו מיד-1 0ק"מ ב-100K, ותוריד מהמחירון שלו כמשומש עוד 10% (יש הפחתה לרכב מסוג זה, אם אני לא טועה 7% אבל תבדוק במחירון) כלומר במחירון שלו אחרי 3 שנים הוא יהיה שווה 58K שזה אומר שעל ירידת הערך לבדה שילמת 42K ש"ח.

עכשיו תוסיף אגרות רישוי (3X1500) וביטוח חובה (3X1000) וטיפולים (3X1000 ואני לארג') הגעת ל-10500ש"ח.

ביטוח מקיף זה כבר קשה יותר לחשב וזה מאוד תלוי באיזה ביטוח תבחר (כמה השתתפות עצמית למשל) ומה הסטטוס שלך, את זה רק אתה יכול לבדוק.

נניח עוד 2500ש"ח לשנה, יוצא סה"כ 18000 ש"ח (ביחד עם שאר ההוצאות) וסה"כ תשלם על הרכב לשלוש שנים כולל הכול כ-60K ש"ח.

האלטרנטיבה של ליסינג תעלה לך 71600 ש"ח, כך שבהחלט יש הבדל דיי משמעותי (אם לא פיספסתי משהו).

כמובן שכל ההבדל הזה יכול ללכת לטימיון אם לא תצליח למכור את הרכב במחיר שקרוב למחירון (בהנחה שצדקתי לגבי המחירון ולדעתי החמרתי מאוד, לא הרבה רכבים יורדים ב-50% בשלוש שנים), אך זה לדעתי סיכון ששווה לקחת אותו כי במקרה הכי גרוע זה יעלה לך אותו הדבר אך במקרה הטוב תחסוך 10-15K ש"ח.

אך נקודה יותר עקרונית מבחינתי היא, מי אמר שצריך להחליף רכב כל שלוש שנים?!

החישוב יהיה הרבה יותר אטרקטיבי לטובת רכישת רכב לבד אם תאריך את התקופה ל-5 או 6 שנים, ולדעתי רכב בן 5 עדיין מרגיש חדש ומודרני ואין טעם באמת להחליפו.

זו תרבות הליסינג שהרגילה את הציבור לחשוב שצריך/רצוי להחליף רכב כל שלוש שנים, אך זה ממש לא נכון, לא מבחינה כלכלית ולא מבחינה תפעולית.

לדעתי זו תרבות פסולה ואין בה שום הצדקה!

פורסם

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

אתה מתכוון לנסוע פחות מ-20,000 ק"מ בשנה. משפחתית מודרנית, שננהגת באחריות ומטופלת באופן סדיר, אמורה להחזיק בנסועה כזו 6-10 שנים בלי כל קושי והוצאות מיותרות. כמובן שכאשר אתה מוכר אותה בגיל כזה אפילו ירידה של 30% מהמחירון הופכתלסכום קטן יחסית.

לכן, אם תבחר ברכב המתאים לצרכיך לטווח ארוך, לא תיפול על לימון, ותטפל בו כראוי, התחשיב בהחזקה ממושכת של הרכב יחסוך לך לא מעט עלויות.

הגישה האישית שלי היא להחליף את הרכב לאחר תקלה מאז'ורית ראשונה או שניה. המכוניות הבעייתיות ביותר שהיו לי הגיעו לכך לאחר 100,000 ק"מ (אימפרזה 1994 ואקסנט 1995).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
האם זה משתלם, תלוי למי..

אתה בהחלט יכול לחסוך כמה אלפי שקלים אם תרכוש לבד ותמכור בעוד שלוש שנים, כמה בדיוק זה כבר קצת יותר קשה לחשב.

תניח כי הרכב ירד מקסימום 50% ב-3 שנים (וזה דיי הרבה) מהמחירון הרשמי שלו, כלומר לאחר שלוש שנים הוא יהיה שווה 65Kש"ח.

עכשיו נניח ותקנה אותו מיד-1 0ק"מ ב-100K, ותוריד מהמחירון שלו כמשומש עוד 10% (יש הפחתה לרכב מסוג זה, אם אני לא טועה 7% אבל תבדוק במחירון) כלומר במחירון שלו אחרי 3 שנים הוא יהיה שווה 58K שזה אומר שעל ירידת הערך לבדה שילמת 42K ש"ח.

עכשיו תוסיף אגרות רישוי (3X1500) וביטוח חובה (3X1000) וטיפולים (3X1000 ואני לארג') הגעת ל-10500ש"ח.

ביטוח מקיף זה כבר קשה יותר לחשב וזה מאוד תלוי באיזה ביטוח תבחר (כמה השתתפות עצמית למשל) ומה הסטטוס שלך, את זה רק אתה יכול לבדוק.

נניח עוד 2500ש"ח לשנה, יוצא סה"כ 18000 ש"ח (ביחד עם שאר ההוצאות) וסה"כ תשלם על הרכב לשלוש שנים כולל הכול כ-60K ש"ח.

האלטרנטיבה של ליסינג תעלה לך 71600 ש"ח, כך שבהחלט יש הבדל דיי משמעותי (אם לא פיספסתי משהו).

כמובן שכל ההבדל הזה יכול ללכת לטימיון אם לא תצליח למכור את הרכב במחיר שקרוב למחירון (בהנחה שצדקתי לגבי המחירון ולדעתי החמרתי מאוד, לא הרבה רכבים יורדים ב-50% בשלוש שנים), אך זה לדעתי סיכון ששווה לקחת אותו כי במקרה הכי גרוע זה יעלה לך אותו הדבר אך במקרה הטוב תחסוך 10-15K ש"ח.

החישוב יהיה הרבה יותר אטרקטיבי לטובת רכישת רכב לבד אם תאריך את התקופה ל-5 או 6 שנים, ולדעתי רכב בן 5 עדיין מרגיש חדש ומודרני ואין טעם באמת להחליפו.

זו תרבות הליסינג שהרגילה את הציבור לחשוב שצריך/רצוי להחליף רכב כל שלוש שנים, אך זה ממש לא נכון, לא מבחינה כלכלית ולא מבחינה תפעולית.

ברכישה פרטית יש להוסיף ריבית על הלוואה של 100 אלף ₪ לשלוש שנים (בהנחה שמחליפים את הרכב כל 3 שנים) בהחזרים חודשיים, לפי ריבית של פריים מינוס חצי מדובר בסה״כ ריבית בסך של כ- 1,700 ש״ח (לחילופין אם יש לך את הסכום של 100 אלף ₪ זה סכום אובדן התשואה בהשקעה סולידית).

בכל מקרה מדובר בסכום שולי.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...