Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לפני כמה ימים המזגן הפסיק לעבוד.

הקלאץ׳ לא משתלב. לפי מה שראיתי ובדקתי הקלאץ׳ מקבל מתח דרך פיוז (הפיוז תקין) ועובד ביחד עם הונטה (הוטה עובדת תקין) לא ממסר ומקבל פיקוד מחיישן לחץ גז של המזגן ומקבל מתח מיחידת שליטה של המאווררים.

בדקתי את החיישן, תקין. בדקתי רציפות מהקלאץ׳ ליחידת שליטה, תקין.

לפי מיטב הבנתי הבעיה היא ביחידת שליטה (J293).

המאווררים עובדים כמו שצריך ורק הקלאץ׳ בעייתי.

יש כיוון אחר או רק יחידת שליטה?

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

ודאי. אין תקלות שקשורות. לחץ גז תקין.

בדקתי גם את המצב פעולה של המדחס. רשום אם עובד או לא ואם לא, רשום למה לא עובד. אם יש לחץ גבוה, נמוך וכו׳.

מראה שתקין

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם (נערך)

ניסית לתת מתח של 12 וולט ישירות לסליל של הקלא'צ ולראות שהוא עובד ?

אם הקלא'צ לא עובד ייתכן שקיים נתק בסליל או הפיוז הטרמי נפתח.

לדעתי אם הייתה בעיה במודול J293 התצוגה של פנל בקרת האקלים הייתה מהבהבת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

האם ניתקת את הפלאג מהמדחס ובדקת שלא מגיע מתח או כאשר הפלאג מחובר ? חשבת לרגע שאולי קיים קצר בסליל של הקלא'צ או דיודת ההגנה הפנימית מקוצרת ?

פורסם

לדעתי אתה צריך לבדוק גם את תקינות פרשרסטט ואת הלחץ במערכת בעזרת שעונים. אחת התקלות הנפוצות היא דווקא בפרשרסטט לכן בדיקת הלחץ בעזרת VAG-COM לא מספיקה.

ברור לך שאם הלחץ לא תקין המדחס לא יקבל פיקוד מהיחידה J293.

לסיכום

אם בדקת את הלחץ במערכת בעזרת שעונים ונמצא שהלחץ תקין ובדקת גם אתפרשרסטט ויצא שהוא תקין אז הבעיה ביחידת המאווררים או בחיווט אליה.

פורסם

בדקתי עכשיו שהפלאג מנותק. אין מתח.

בדקתי בפרססטט (בצד שמאל הפנימי של התא מנוע על הצינור של המדחס) לפי מה שראיתי בפורום בחול. לבדוק שיש מתח ב2 פינים מתוך 4. לפי מה שרשום שם החיישן הזה שולט גם על המאוורר והם תלויים אחד בשני. המאוורר עובד.

תקן אותי אם אני טועה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם (נערך)

מפסק הלחץ המותקן בגולף (בדורות הראשונים) אכן מפעיל את הקלאצ' של המדחס וגם מדווח על הלחץ השורר בקו הלחץ הגבוה ליחידת הבקרה J293 ויש לו מספר תפקידים.

1. מנתק את המדחס דרך יחידת הבקרה J293 כאשר הלחץ גבוה מ-24-32 בר.

2. מנתק את המדחס דרך יחידת הבקרה J293 כאשר הלחץ קטן מ-0.2 בר.

3. מפעיל את המאוורר במהירות מספר 2 כאשר הלחץ מגיע ל-16 בר.

נסה לבדוק את המפסק לפי הנחיות בשרטוט המצורף. שים לב שהספרות הטכנית שיש ביידך מתייחסת לרכבים שנמכרו בארה"ב ולא בארץ ותמיד יש הבדלים מסויימים בין דגמי יחידות הבקרה J293.

untitled.JPG

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...