Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך שמתחילים לנסוע, אחרי שהרכב עמד ליילה, נגיד, כל נגיעה בדוושת הבלימה נועלת גלגל אח' ימני. אם מחממים קצת את הבלמים התופעה נעלמת.

הג'יפ כבר היה במוסך שלו (שמבין כמה דברים בתחום), פעמיים, והבעייה לא נפתרה.

(הרכב לא שלי, כך שיכול להיות שבמוסך אמרו לבעל הג'יפ משהו שהוא לא אומר לי).

פשוט נתקלתי בתופעה הזו בעבר, ומוסכים פתרו בלי שהתעמקתי מה (בד"כ ניקוי אבק...), אבל מעניין אותי מה יכולה להיות הסיבה?

בגדול הרכב מטופל היטב.

תודה!

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
מה מצב צינורות הבלם האחוריים?האם הוחלפו אי פעם?

נניח ולא הוחלפו, כיצד צינור בלם ישן גורם לנעילת גלגל?

יום טוב גם לך

פורסם

מספר השערות:

1. ייתכן והפינים המובילים תקועים או מלוכלכים מאוד ולא מגורזים ולאחר חימום מכלול הקאליפר, הם מקבלים "מרחב תמרון", לדוגמא. זאת רק אפשרות ראשונה מיני רבות. שקול ניקוי מאסיבי וגירוז מאסיבי או החלפתם. בדוק מה מצבם וזו בדיקה ממש קלה לביצוע.

2. אפשרות נוספת וזה לגבי הצינורות בלימה, יש מקרים שבהם צנרת הבלימה נהרסת מבפנים או מתקלפת או מה שזה לא יהיה ואז יוצרת מצב של שסתום אל חוזר בעצם עם לחיצה על הדוושה, נוזל הבלימה זורם אך לא יכול לחזור חזרה.

עם חימום הנוזל והמכלול ייתכן וזה מאפשר גמישות הצינור וזה משתחרר, גם אפשרי.

כך שבהחלט צינור בלימה בן 18 שנים בקרוב, עלול לגרום לזה ומה שנדרש זה באמת לנסות להחליף את הצינור בלימה באותו מיקום פשוט, בבית הגלגל של אותו קאליפר.

3. במידה ומדובר על קאליפר עם 2 בוכנות, ניתן לראות האם בוכנה אחת עובדת והשניה לא? אם זה המצב זה אומר שזה לא הצנרת אלה תקלה בבוכנה עצמה.

אך אם מדובר על קאליפר של בוכנה אחת, יש עוד בדיקה שניתן לבצע.

4. שחרור קליל של ניפל ניקוז הבלמים בקאליפר ודחיסת הבוכנה חזרה למקומה. אם יוצא נוזל רב מהניפל זה אומר שיש תקלה בצינור ולא בבוכנה, כיוון שהנוזל צריך לחזור חזרה במרביתו, דרך הצינור ולא דרך הניפל.

5. יש מקרים שבהם יש תקלה במכלול הקאליפר או שהוא דורש שיפוץ כזה או אחר, שקול החלפה.

פורסם

לא מומחה גדול בסופות, אבל אם זכרוני אינו בוגד בי אז מדובר בבלמי תוף ובמקרה כזה הייתי בודק את תקינות מערכת הכיוונון ("רגולאז'").

106GTI - Deus ex machina

פורסם

זאת בעיה קלאסית של כוון לא נכון של בלמים אחוריים (הדוק מידי), נעל בילום מאוד לא אכותית או נזילה של המחזיר שמן של הסרן האחורי לבלמים.

אגב, יתכן והייתה לרכב נזילה בעבר והשמן של הסרן אחורי נספג בנעל בילום ולא החליפו אותה אלא רק ניקו, זה גם יגרום לתופעה שאתה מתאר.

• תוכן חדש...