Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
החלפת שמן מנוע, פילטר שמן, פילטר אוויר, בדיקת מצב הבלמים ( קדימה+ אחורה ) והחלפתם אם צריך. במקרה שלך, שלא ידוע איך טיפלו ברכב כדאי גם להחליף נוזל קרור, נוזל בלמים, פילטר מזגן, פלאגים ( אפשר לבדוק את מצבם ).

שמן גיר , אם יש בהוראות יצרן החלפה שלו, והרכב הגיע לפי הקילומטראז' שצריך להחליף אותו, אז גם שמן גיר.

נשמע יקר, אני יודע שלא אוהבים לקבוע מחיר כאן בפורום כיוון שזה תלוי במצב הרכב והמוסך אבל בהערכה גסה, מה הטווח מחירים של טיפול כזה ? והאם כדאי קודם לעשות טיפול לא משנה איפה ורק לאחר מכן לקבל הצעת מחיר על מה שדרוש לתקן?

פורסם (נערך)

הבעיה שאין לך שום זכר לטיפולים קודמיים.

אין לך קשר עם המוכר? שיכול לפקסס לך או לשלוח תמונות של הקבלות?

אילו הרכב היה טופל לפי השגרה הנכונה ( הנחיות היצרן ) ויכולת לראות מה עשו ומתי עשו, בטוח לא היה צריך לעשות על עיוור את כל ההחלפות. לא צריך להפריד טיפול ותיקון - במוסך יראו מה דורש טיפול/ תיקון.

אין הערכה גסה למחיר - זה יכול להיות הפרש של מאות שקלים, אולי גם אלפים ( אם צריך להחליף גם את הבלמים , ובבדיקה במכון לא ממש בדקו את מצב הבלמים כי לא פירקו את הגלגלים ).

אל תיבהל, פרה-פרה. תגיע למוסך ותן להם לבדוק את הרכב. את הבוצה, את איכות מי קרור, מצב הפלאגים, הבלמים, נקישות בהגה. אני מניח שחלק גדול מהדברים ייחסך ממך.

אין לך ברירה - קנית רכב בלי תיעוד הטיפולים ( שזאת טעות ), אבל אתה רוצה שהרכב יהיה תקין, אז צריך לעשות את מה שחייבים כדי לא להזניח את הרכב. אחרת התקלות יעלו עוד יותר יקר, הרבה יותר יקר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
נשמע יקר, אני יודע שלא אוהבים לקבוע מחיר כאן בפורום כיוון שזה תלוי במצב הרכב והמוסך אבל בהערכה גסה, מה הטווח מחירים של טיפול כזה ? והאם כדאי קודם לעשות טיפול לא משנה איפה ורק לאחר מכן לקבל הצעת מחיר על מה שדרוש לתקן?

זה רק נשמע יקר אבל השיקול שכן אתה יכול לקחת בחשבון הוא שפשוט תקנה את החלפים בעצמך ותיעזר פה בחברי הפורום בביצוע הטיפול והתיקונים הנחוצים וכך תחסוך לא מעט כסף. אם תרצה יש לי כלים וציוד שתוכל להשאיל ממני לצורך ביצוע העבודה כולל בוקים והכל.

פורסם

טיפול כזה גדול עם חלקים יעלה לך באיזור 2000-2500₪ במידה והכל באמת יוחלף.

פורסם
זה רק נשמע יקר אבל השיקול שכן אתה יכול לקחת בחשבון הוא שפשוט תקנה את החלפים בעצמך ותיעזר פה בחברי הפורום בביצוע הטיפול והתיקונים הנחוצים וכך תחסוך לא מעט כסף. אם תרצה יש לי כלים וציוד שתוכל להשאיל ממני לצורך ביצוע העבודה כולל בוקים והכל.

הקשבתי לעצתך ובעזרת השכן (מוסכניק לשעבר) החלםתי פילטרים ושמן אלך למוסך בכל זאת לבצע בדיקה ללא קשר, והאם נהוג לקחת כסף על בדיקה במוסך מבלי לתקן כלום?

פורסם

כדי שהעניין יהיה הוגן לשני הצדדים, אם המוסך בדק את הרכב ( העלה אותו על הליפט, פירק גלגלים, פירק פלאגים, חיבור למחשב ועוד ), אמר מה לא תקין ונתן הצעת מחיר :

1. הסתובבת והלכת לדרכך בלי לתקן - צריך לשלם על הבדיקה, אחרת ניצלת את המוסך ( זמן, ידע, משאבים ). אתה הרי גם לא אוהב שמנצלים אותך?!

2. השארת את הרכב במוסך לתיקון הליקויים - המוסך בדרך כלל לא ייקח כסף על הבדיקה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
הקשבתי לעצתך ובעזרת השכן (מוסכניק לשעבר) החלםתי פילטרים ושמן אלך למוסך בכל זאת לבצע בדיקה ללא קשר, והאם נהוג לקחת כסף על בדיקה במוסך מבלי לתקן כלום?

כל הכבוד...כבר חסכת כמה מאות שקלים בודדות. אם השכן שלך מוסכניק לשעבר תן לו שייבדוק את הרכב וייראה מה נחוץ תיקונים מידיים ומה ניתן לדחות.

פורסם

אם מצב המנוע לא ברור, מה הטעם לעשות טיפול ? זה סתם לזרוק כסף.

קודם כל, גש לבעל מקצוע להעריך את מצב הבוצה ומצב המנוע ורק אחר שתקבל תמונת מצב ועלויות, תבצע טיפול, אם המנוע תקין או בר תיקון.

• תוכן חדש...