Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום לכם,

יש לי הצעה לרכב טויוטא קורלוה שהחילפו לו מנוע. שמו מנוע מחודש/יבוא באחד מהמוסכים המורשים (לא יבואן!)

השאלה אם כדאי בכלל להתעסק עם רכב שהחליפו לו מנוע ? אינני איש טכני - אבל האם יכול להיות בעיות בין מנוע החדש לשאר החלקים ?

בקיצור - לא מבין בזה הרבה. מישהו יכול לייעץ אשמח.

תודה:?:

פורסם

איזה שנה הרכב?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

איזו שנה הרכב?

אם מדובר ב 2003-2004, והמנוע החדש רשום כחוק ברישיון הרכב, לא הייתי פוסל.

עריכה : ראיתי עכשיו שפתחת במקביל שרשור על שמן מנוע קורולה 2007 עם 175 אלף קילומטרים.

אז הרכב כבר אצלך?

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם זו מרצדס חדשה - תתרחק.

אם זו פיאט אונו 94 - זה אטרקטיבי. המנוע אולי ייתן קצת שקט נפשי ויש אחריות 3 חודשים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

חסר מכוניות בשוק שאתה צריך ללכת דווקא על קורולה שהחליפו לה מנוע?

החלפת מנוע זה דבר לא פשוט וצריך בעל מקצוע טוב בכדי לעשות זאת כמו שצריך, מאחר ואתה לא יודע ולא מכיר את בעל המקצוע אני אישית הייתי מוותר על זה.

לי הייתה קורולה 2003 וזה אחלה רכב.

אני הייתי מודע לבעיות שהיו בשנים 2003-2005 וכאשר רכשתי אותו ביקשתי מהמכונאי שלי לבדוק את הרכב למשקעים בשמן, אפילו ביקשתי ממנו לפתוח אגן שמן.

אגן שמן הוא לא פתח (כי טען שניתן לראות גם ללא פתיחה, ע"י סימנים אחרים) אך הוא ביצע בדיקה ואמר לי שהכל בסדר.

לטענתו כל הרכבים שהלך להם מנוע לא היו מטופלים בזמן (לפחות אלו שיצא לו לראות) אך רכבים שטופלו בזמן לא הראו כל בעיות (היה לו ניסיון עם ציי רכב).

לאחר מכן שמרתי על שיגרת טיפולים של החלפת שמן ומסנן בכל 10K ק"מ ושימוש בשמן סינטטי מלא איכותי.

הרכב נסע כמו חדש ללא כל בעיות גם לאחר 150K ק"מ והשמן בין החלפות היה נראה כמו חדש..

לך על אחת עם מנוע מקורי, ולפני רכישה קח אותה לבדיקה במוסך מומחה עם דגם של בדיקת המנוע (ומעברי השמן).

פורסם

אני הייתי מודע לבעיות שהיו בשנים 2003-2005 וכאשר רכשתי אותו ביקשתי מהמכונאי שלי לבדוק את הרכב למשקעים בשמן, אפילו ביקשתי ממנו לפתוח אגן שמן.

אגן שמן הוא לא פתח (כי טען שניתן לראות גם ללא פתיחה, ע"י סימנים אחרים) אך הוא ביצע בדיקה ואמר לי שהכל בסדר.

זו התנהגות שאני לעולם לא אבין. הלקוח ביקש ממך לפתוח אגן שמן - פתח את האגן ותוודא שהכל בסדר! ותראה גם ללקוח איך נראה פתח יניקת השמן של המנוע. שיהיה שמח ורגוע.

להתעצל לעשות עבודה פשוטה של 5 דקות על ליפט, לאחר שהלקוח מבקש ועבור שקט נפשי עקב פגם ידוע בסדרת המנועים.

שמח לשמוע שעבר לך בשלום אבל המכונאי עדיין חאפר. אצלי גם סרב לפתוח, פתחתי לבד והפתח של יניקת השמן היה חצי סתום!

מאז כמובן עבר ניקוי ונשמר עם שמן סינטטי ותוספים, אבל אם לא הייתי פותח לבד הייתי יכול להיות בעצמי אחרי החלפת מנוע...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
זו התנהגות שאני לעולם לא אבין. הלקוח ביקש ממך לפתוח אגן שמן - פתח את האגן ותוודא שהכל בסדר! ותראה גם ללקוח איך נראה פתח יניקת השמן של המנוע. שיהיה שמח ורגוע.

להתעצל לעשות עבודה פשוטה של 5 דקות על ליפט, לאחר שהלקוח מבקש ועבור שקט נפשי עקב פגם ידוע בסדרת המנועים.

שמח לשמוע שעבר לך בשלום אבל המכונאי עדיין חאפר. אצלי גם סרב לפתוח, פתחתי לבד והפתח של יניקת השמן היה חצי סתום!

מאז כמובן עבר ניקוי ונשמר עם שמן סינטטי ותוספים, אבל אם לא הייתי פותח לבד הייתי יכול להיות בעצמי אחרי החלפת מנוע...

האמת שלא התעקשתי על פתיחת האגן.

הוא הרגיע אותי ואמר לי שבדק את המנוע ואין צורך לפתוח את האגן.

אני מניח שאם הייתי מבקש ממנו שוב הוא היה פותח את האגן תמורת תשלום, אך הוא הראה כזה בטחון שלא ראיתי צורך.

שוב, לטענתו היה לו ניסיון רב עם הדגם והרכבים היחידים שהתגלו בהם בעיות הם כאלו שלא טופלו נכון (לא הקפידו על החלפת שמן בזמן או החליפו לשמן לא מתאים).

הרכב שלי טופל במוסך מורשה מיומו הראשון, אולי גם זה ״הרגיע״ אותו.

על אף שהכל היה בסדר, בדיעבד כיום הייתי מתעקש על פתיחת אגן השמן, זה אכן שווה את השקט הנפשי תמורת כמה מאות שקלים.

בכל מקרה, בנוגע לשרשור, אני בהחלט לא הייתי רוכש קורולה שעברה החלפת מנוע, גם אם זה בוצע במוסך היבואן.

פורסם

השאלה מתי הוחלף המנוע.

א - אם עברו יותר מ 1-2 שנים והכל תקין ואין בעיות השתלה.. אפשר .

ב - אם הוחלף בשנה האחרונה - אני הייתי קצת חושש ממחלת ילדות ובעיות אפשריות.

במידה והתשובה א' - ושאר מכלולי הרכב תקינים - לדעתי אפשר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

על אף שהכל היה בסדר, בדיעבד כיום הייתי מתעקש על פתיחת אגן השמן, זה אכן שווה את השקט הנפשי תמורת כמה מאות שקלים.

הכל היה בסדר כי המכונאי שלך שיחק על הסתברות וניחוש במקום לבדוק מה שנמצא מול עיניו. עבודה של 5 דקות ידידי, 10 כולל קשקושים וקפה. עשיתי אותה מספר פעמים, אין פה על מה לשלם מאות שקלים זה נטו עצלנות ו\או אגו של המכונאי.

אני מנחש שעל המכונית של אשתו הוא לא היה לוקח סיכון ופותח להסתכל. אני נזהר מכאלה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...