Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פארסאידים 2017

amisha
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוקל לרדת קצת לדרום לנסות לתפוס כמה כוכבים נופלים .

מישהו הולך ?

לאן כדאי ? המלצות ?

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

כדאי מקום חשוך, בכיוון לנגב.

אם אתה מצפה "לגשם" תתאכזב. רואים פה ושם, ומידי פעם הבזק ממש בהיר.

יותר מלילה רגיל בהרבה, אבל לא wow.

שנה שעברה רציתי לרדת עם הילדה, לישון באוהל ולצפות קצת, כי זה היומולדת שלה. סיפרתי לחבר. סיפר לחבר. מהון להון, הפך לאירוע רב נפגעים. האוהל הפך לחדרים, אני והילדה הפכנו של 30+ איש, עם עוגה ובלונים ועלאש ואלכוהול ויאללה בלאגן.

המטר מטאורים... ככה-ככה. יותר זרזיף.

השנה משחזרים.

אז אני מציע לא לסמוך רק על הכוכבים, כי זה לא מספיק מרגש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בשנה שעברה הלכנו מספר חברים למצפה רמון. היה שם פסטיבל שלם, רעש נוראי ובעיקר אורות ולייזרים.

התקפלנו. המשכנו לנסוע לכיוון המדבר ונעצרנו בשטח ריק, גדול וחשוך בשולי הדרך. נשארנו שם כמה שעות עם כסאות מתקפלים, בירות, חטיפים ואווירה טובה.

a6c73b1e064b78478b63b7c3e80d6b7d.jpg

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

שנה שעברה החלטתי שאני עושה מעשה. נסעתי למנסרה, מתחת למצפה רמון. היה מעפן ברמות קשות. עמוס בטירוף, ובשעתיים וחצי-שלוש שהייתי שם ראיתי אולי חמישה-שה מטאוריטים. לפחות יצאו תמונות סמי-נורמליות של שביל החלב.

לילה אחרי זה ניסיתי לשחזר את הסיפור ביערות הכרמל, אותו חרא. בסוף נאלצתי לייצר לבד את מה שרציתי לראות.

DSC_1755 - Copy.jpgStarStaX_DSC_1772-DSC_1831_gap_filling - Copy.jpg

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

השנה שיא המטר מקביל לירח כמעט מלא שיזרח כמעט כל הלילה. אין שום טעם לרדוף אחר מקום חשוך אם הירח זורח.

למעוניינים: הערב יראה ליקוי ירח חלקי מ20:18 עד 22:00 בערך כאשר השיא (ליקוי חלקי כאמור, כרבע) ב 21:02.

פורסם

אכן, הירח השנה די יחרבש את הכל. עם זאת, אני יורד ככל הנראה לאיזור המכתש בשישי.

מצרף שתי תמונות מהמטר שנה שעברה, אחת מהן גם כוללת פרסאיד.

Deneb-2016-08-11_192846_DSCF0283-4.jpgDeneb-2016-08-13_051515_DSCF0870-2-2.jpg

פורסם

אתה צריך שליטה ידנית מלאה.

מהירות התריס תלויה בכמה רחבה העדשה (יותר נכון הרוחב ב"מקביל ל-35ממ"), אבל אתה יכול לשים על 30 שניות ומקסים להעלות מהירות (להוריד את המספר).

פוקוס הכי רחוק שאפשר ואז לקרב קצת.

ISO הכי גבוה שאתה יכול בלי שהתמונה תהיה מגעילה.

חצובה!

תהנה:

https://www.youtube.com/results?search_query=smartphone+astrophotography

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...