Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

gearbox fault - סיטרואן C4 פיקאסו רובוטית 2008 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

בחודשים האחרונים, מופיעה באופן רנדומלי תקלת gearbox fault, ובעקבותיה תזוזה של ידית ההילוכים לא גורמת לרובוט להעביר את ההילוך.

המשמעות היא, שהרכב מונע בניוטרל, אך לא יכול לשלב להילוך ולהתחיל נסיעה.

לעיתים מופיעה בצמוד אליה תקלת antupolution.

מחיקת תקלות ע"י ניתוק מצבר לא עוזרת, אך לעיתים התקלה נעלמת עצמאית. לא אחרי פרקי זמן קבועים.

בבדיקה במוסך, הקלאץ תקין, הוצע שיש תקלת לחץ שמן. אך לא ברור למה לפעמים כן ולפעמים לא. יצוין,שכשאין תקלה- הרכב נוסע בסדר גמור.

מצב תמונה מהמחשב, וכן פירוט החלקים (היקרים) שהמוסך מציע להחליף. הראשון והשלישי ברשימה.

אשמח לדעתכם, אם יש פתרון יצירתי נוסף.

צביקי2ee44bd4605fccc03b23be7204002c0c.jpg395902cfd3f7b3a1158efa3573a822ce.jpgd43114d6f7726316cdc4737d3b066dc2.jpg

פורסם

מכיוון שאני לא באמת מבין בדברים האלה, אני אשתף אותך בשתי תקלות שהיו לי ב-c5 שלי, אולי קשורות ואולי לא.

תקלה ראשונה: הרכב הניע, לא עלה מעל 1500 סל"ד, וגם זה בקושי. אנליזה (מבית גבע): מצערת אלקטרונית מלוכלכת, המחשב זיהה בעיה והגביל את המנוע. פיתרון: ניקוי מצערת. הצלחה מלאה.

מוסר השכל: המחשב מסוגל להגביל פעולה מכנית (בצורה שמתחזית לתקלה) בגלל שהוא זיהה משהו לא סדיר.

תקלה שניה: התחילה מהודעת antipolution ו-esp, המחשב זיהה misfire, בעצת גבע הוחלפו (לניסיון) קויל וארבעה פלאגים. התקלה חזרה בתדירות כזו או אחרת. הוחלף קויל למשומש כדי לוודא שאין בעיה בקויל החדש. הקלה חזרה די מהר, ואחרי שהיא חזרה התחילה להופיע תקלה חדשה שהתבטאה בכיבוי אקראי בסרק וחיתוך במנוע מדי פעם בלי קשר למהירות. אנליזה נוספת (של אורן) היתה בית פיוזים חיצוני, לדבריו זו בעיה מוכרת ב-c5. הצלחה מלאה, שוב.

מוסר השכל: קצר חשמלי קצר עשוי (כנראה) לגרום לאבחנות שגויות במחשב, ולהעלאת תקלות שלא באמת קורות בגלל אובדן תקשורת.

מוסר השכל משותף: אם יש לך קצר חשמלי המחשב עשוי מדי פעם לא לתקשר עם הגיר, למנוע מהגיר להעביר הילוכים כדי למנוע נזק נוסף ולהציג מגוון תקלות שלא באמת קורות.

לדעתי הצנועה, אם הגיר מתפקד טוב רוב הזמן ומדי פעם מסרב לעבוד בכלל, זו עשויה להיות בעיה חשמלית ולא מכנית. אם זו בעיה מכנית, היא צריכה להתבטא באופן די קבוע.

אבל שוב, כל זה מהניסיון המצומצם שלי, אני ממש לא בטוח שהתאוריה הזו קרובה למציאות באיזשהו אופן.

בהצלחה בכל מקרה!

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ובכן, למען הדורות הבאים:

התקלקל חיישן אחד מבין שניים שאחראים על פעולת הרובוט.

249008המקט שלו. החלקים הצהובים שבציור.

ותודה למוסך גבע על אבחון מקצועי ויעיל.

e5b114e8a6cc9ddbd966686ee1abe721.jpg

• תוכן חדש...