Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו לאונה 93'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

תגידו, אף אחד לא חושב לומר לבחור שאם התקציב שלו זה עודף מחמשת אלפים ש''ח, הוא לא יכול כלכלית להחזיק רכב במדינת ישראל?

רכב בן 25 שיימכר בסכום כזה יהיה נבלה. רכב בן 20 עוד יהיה ראוי למאכל, אבל התעסקות בתחזוקה תהיה, ועוד איך תהיה. הוא מדבר על נסועה שלא הייתי נוסע ברכב כזה, שתוחזק שנים באחזקת שבר. אח שלי נוסע בנבלה משנות התשעים שעלתה לו כפול, לא יוצא מהעיר, והרכב כבר כמה פעמים השבית אותו, אז נסיעה באיזור השטחים של עשרות קילומטרים ברכב זקן בכמעט עשור? חביבי, רד מזה. לטובתך ובטחונך האישי.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתקציב של 5000 ש"ח במצב השוק הנוכחי אפשר למצוא גם מכוניות בנות 15 במצב סביר - צריך רק סבלנות ומזל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רק אם יש לך סכום של עוד 5000 ש"ח בערך בצד עבור תחזוקה בשנה הראשונה (בנוסף לדלק וביטוחים כמובן).הסכום בצד, לא בטוח שתשתמש בכולו.בכל מקרה לרוב לא תמצא בסכום הזה רכב עם צמיגים חדשים, מצבר חדש, ולאחר טיפול כולל טיימינג.

פורסם

אם התקציב שלך כזה דחוק, עדיף שתשתמש בתחבורה ציבורית.

אין דרך כלכלית לנסוע ברכב כזה ולא לשלם הון תועפות על האחזקה שלו לאורך זמן - בין אם זה בתקיעה בצד הדרך, זמן במוסכים ורק בסוף עלויות כספיות כאלה ואחרות.

פורסם (נערך)

תראה באופן אישי קניתי רכב ישן ב3500 לא מזמן. ישבתי חצי שנה על לוח יד 2 וחיפשתי את האחות הספורטיבית של הרכב שלי. לא מצאתי והבנתי שגם לא אמצא. בערב אחד וברגע של שעמום מצאתי את הרכב שלי, הוא פשוט נראה כל כך טוב והציג נתונים טובים מאוד ומחיר זול שלקחתי אותו יותר בתור תחביב ולא כרכב עיקרי.

אני בכלל מתנייד בתחבורה ציבורית, הרכב אצלי כבר 7 חודשים ונסע 2600 ק״מ.

לרכב שקניתי היה צריך לעשות טסט (עבר בלי בעיה), וטיפול קטן. עשיתי לו עוד הרבה יותר בשביל השקט שלי, אבל נניח שהולכים על המינימום אפשר להגיד שב2000-2500 שקל היה אפשר לסגור את הטסט ויישור הקו.

אז להגיד לך שזה לא אפשרי? זה אפשרי אבל מה שכן תצטרך המון סבלנות והמון המון מזל גם ליפול על מציאה וגם שהיא באמת לא תתקלקל.

כל כך הרבה סבלנות ומזל שאני אומר תוותר ותחפש במפה את תחנת האוטובוס הקרובה.

ככל שתקצה לעניין יותר כסף תנטרל את אלמנט המזל. זה משהו שלא הייתי סומך עליו במצבך.

גם אני לקחתי בחשבון כל תסריט ויש לי מספיק כסף להתמודד עם כל תסריט למרות שהרכב שלי בקושי זז ויש לי תשתית מאוד חזקה שתעזור לי כולל קירבה משפחתית אפשר לומר לבעלים של מוסך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אפשרי בהחלט להחזיק רכב ישן שנקנה ב 4000-5000 ש"ח במצב תקין ללא הוצאות מטורפות.

צריך בשביל זה רקע והבנה מעל הממוצע.

הכל תלוי רק בך.

אם אתה מסוג האנשים שמחליפים נורות ומגיבים במוסך, זה לא בשבילך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
תגידו, אף אחד לא חושב לומר לבחור שאם התקציב שלו זה עודף מחמשת אלפים ש''ח, הוא לא יכול כלכלית להחזיק רכב במדינת ישראל?

הקביעה הזו לא נכונה כי יש מכוניות במצב נסיעה עם טסט בסביבות ה3000 ש"ח ונשאר לך עוד 2000 לישור קו, במידה וביטוח לא נכלל בתקציב.

אם יש לך ידע בסיסי במכונאות וחשק להתעסק בזה, אפשר למצוא עסקאות טובות.

החכמה היא לחפש ולבדוק כמו שצריך ולא לקנות את הגרוטאה הראשונה שמצאת ביד2 שהיא הכי קרובה לאזור מגוריך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה עם טסט, ביטוח, מחר בבוקר צריך להחליף מצבר/שני צמיגים קדמיים בגלל פנצ׳ר/רכיב אחר שהתפגר?

אם אתה רוצה לסמוך על המזל כן אפשר ואז קל לאכול אותה.

אם לא זה או שאתה סומך על כמה אלפים שהשארת בצד או על זוג הידיים שלך, כלים שעולים כסף אם אין, וזמן שאתה מוכן להוציא על העניין ואז אפשר להקטין את כמות האלפים שהשארת בצד.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כל החסכונות שלך בעולם מסתכמים ב5000 ש"ח, אל תקנה אוטו במדינת ישראל.

אם יש לך הכנסה כלשהי אבל אתה מעדיף להקציב לקניה של רכב (לא כולל ביטוחים, דלק, אגרות רישוי וקוביות על המראה) לא יותר מ5000 ש"ח, אין שום בעיה לקנות, לסדר ולהתחיל להשתמש בתנאים שצוינו קודם.

פורסם

אני קצת משוחד, יש לי 3 כאלה. רכב שעומד בתקציב והוא מאוד אמין, וולוו 940 תוכל למצוא רכבים יפים ב5000 שח, אני קניתי אחד ב2000 ושני ב2500 שניהם עם טסט והכל עובד ברכב. צריכת דלק לא נמוכה, צפה לבין ליטר ל8-10 ק״מ, 2 טסטים בשנה, ומזגן לא משהו. הנעה אחורית, ביצועים לא רעים, מרווח ואיכות בנייה מעולה

Sent from my iPhone using Tapatalk

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דווקא אצלי ב740 המזגן מצויין.

פורסם

אם תתאמץ ותעלה את התקציב בערך ל15K, יש עוד אוטו אמין וזול (גם לקניה וגם לאחזקה) - מיצובישי לנסר קלאסיק משנים 2006-7-8.

אומנם לא בדיוק מכונת ביצועים ולא ממש חסכונית (אבל בתקציבים כאלה אין לך מה לדרוש את זה), אבל יפנומטית קלאסית, שיכולה לתת לך אמינות ברמת IT JUST WORKS בתחזוקה מינימלית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...