Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קניתי רכב חדש ותוך זמן קצר שמתי לב שלא ניתן לכבות את האורות. במצב OFF הם דלוקים רגיל ובמצב ON הם דלוקים במצב חלש.

לא קשור ללדים כי אין לדים ברכב הזה, פשוט אורות לא ניתנים לכיבוי.

הלכתי למוסך מורשה וטענו שספציפית בדגם הזה והשנה הזו מטעמי בטיחות זה בכוונה שלא ניתן לכבות.

הרכב הוא סוויפט בציר סוף 2016

אני היחיד שזה נשמע לו לא הגיוני בעליל?

חושד שזה אולי המובילאיי וההתקנות שעשו לו.. אבל אני לא יודע איך לבדוק

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

DRL = DAY RUNNING LIGHT כלומר תאורה בזמן יום.

מדובר באור (של נורות לד) שעוצמתו חזקה יותר מהתאורה הרגילה והוא בולט מאד ביום - כדי שתיראה ע"י אחרים.

בערב, כשאתה מדליק אורות, העוצמה של האור הזה ספציפית נחלשת, כדי לא לסנוור את מי שמולך.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

גם בשברולט ספארק LTZ האורות לא כבים, יש ברכבים מסוימים נורות הלוגן שזו המטרה שלהם,נורת להט21/5W

כאשר אורות דרך כבויים המנורה תאיר בעוצמה 21W וזה הDRL וכאשר תדליק אורות דרך הנורה תאיר בעוצמה של 5W.

פורסם
גם בשברולט ספארק LTZ האורות לא כבים, יש ברכבים מסוימים נורות הלוגן שזו המטרה שלהם,נורת להט21/5W

כאשר אורות דרך כבויים המנורה תאיר בעוצמה 21W וזה הDRL וכאשר תדליק אורות דרך הנורה תאיר בעוצמה של 5W.

אני די בטוח שקלעת כי זה בוודאות לא לד

זה לא שוחק יותר את הנורות?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם (נערך)

אתה יכול לצלם את פנסי החזית שלך בשני המצבים?

DRL לא חייב להיות לד. אבל כן משתמש בנורה נפרדת (וחלשה יותר) מאורות מעבר/דרך (אחרת אין בכך הגיון). עד כמה שאני מכיר, ברכבים בהם אין DRL לד, בד"כ נורת DRL נמצאת בגוף תאורה של פנסי הערפל. האם זה המצב אצלך? או שנורת DRL משולבת בגוף פנסי החזית הראשיים?

בכל מקרה: ברור שהדלקה רצופה מקצרת את חיי הנורות - נו אז מה? בטיחותך ובטיחות הסובבים קצת יותר חשובה, ועדיף שיהיו נורות יעודיות לעניין במקום להדליק אורות מעבר.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

אלה נורות זולות והכאב ראש בהן זה להחליף כאשר נשרפות(אם אתה שם לב שהיא נשרפה)

אם אתה מעדיף משהו שיחזיק יותר זמן אפשר להחליף לנורות לד.

פורסם

ההתקנים הללו בוצעו לאחר מחקרי עלות-תועלת שהוכיחו שקיצור משך החיים של הנורה הודות להתקן - אינה משמעותית במיוחד.

אין מה לדאוג.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא יכול לחשוב על מכונית שנמכרה ב4-5 שנים האחרונות בלי תאורת יום, לד או לא לד זה לא משנה. מכוניות בהן אין תאורת יום ייעודית, עושים "קומבינה" (לא יודע אם מקומית או כבר במפעל) שגורמת לכך שבמקום תאורת יום, תדלוק התאורה ה"ראשית" וככה סוגרים את הפינה הזאת. בחלק מהרכבים שנתקלתי בהם בזה "תאורת היום" הייתה חזקה יותר, ובחלק היתה זהה לחלוטין לאורות הנמוכים.

לא מדובר בתקלה, סע לשלום ותהנה מהאוטו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כבר לפני כ 15 שנה במכוניות מסויימות אפשר היה לשנות הגדרה במחשב (בתפריט נהג או באמצעות סורק תקלות) כך שאור נמוך יפעל קבוע. זה בגלל שבמדינות מסויימות יש דרישה לנסיעה עם אורות דלוקים 24 שעות בכל עונות השנה.

פורסם

אגב, מאז ומעולם, בארה"ב לא ניתן לכבות את האור באופנועים - מבחינה בטיחותית, הוא דולק תמיד וזה יופי של רעיון.

Sent from my m2 note using Tapatalk

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
אגב, מאז ומעולם, בארה"ב לא ניתן לכבות את האור באופנועים - מבחינה בטיחותית, הוא דולק תמיד וזה יופי של רעיון.

Sent from my m2 note using Tapatalk

גם באירופה החל מתחילת שנות ה2000 זה המצב.

לאופנוע שלי בכלל לא היה מתג הדלקת אורות, אחרי הנעה האור היה דולק קבוע.

יום טוב גם לך

פורסם

אכן, עד שנות ה90 היה לאופנועים וקטנועים מתג אורות עם מצב OFF. ומתג שמחליף מאור גבוה לנמוך. ולפעמים עוד מתג PASS - הבהוב באור גבוה.

אחרי זה בשלב מסויים מתג OFF בוטל, אור נמוך דולק קבוע ואפשר רק להחליף לאור גבוה.

• תוכן חדש...