Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לרכוש רכב חדש, וזה כרגע התלבטות בין אקסטרייל טקנה לראב 4 היבריד

למה ראב 4?

על פניו, על הדף, כמי שלא מבין בגרוש ברכבים, הראב 4 נראה הרבה יותר חזק. יש לו מנוע של 155/5700 כ"ס וכאשר הוא משולב עם ההיבריד, מגיע המנוע ל 197 כ"ס . מומנט (שלמרות שקראתי על זה, עדיין אני לא יודע איך להשוות) של 21.4/4300

מהירות האצה של 8.3

רדיוס סיבוב של 5.8

תא מטען גדול יחסית לאקסטרייל

הרבה יותר מרווח מהאקסטרייל לנוסעים בפנים הרכב.

למה אקסטרייל?

לדעתי הרכב הרבה יותר יפה חיצונית למרות שמלבד הגב (או דלת הבגאג') של הראב 4,אז הוא נראה גם כן סבבה.

פנימית הרכב בכלל מהמם לעומת הראב 4 שלדעתי פשוט עוצב מכוער מאוד. מביקורות הבנתי שהראב 4 מאוד פרקטי, אך עדיין מרגיש לי עיצוב מגושם ומיושן.

האקס מאובזר בהרבה יותר מערכות , נוחות ובטיחות ומרגיש כאילו יש מענה לכל דבר.

יש פער מחירים של לפחות 20,000 שקל

לאקס טרייל מנוע של 130/4000 כוח סוס ומומנט - 32.6/1750 הבנתי שהמומנט כאן הוא חזק, שוב, לא יודע להשוות אל מול הראב 4

בנוסף יש את עניין העוד 2 מקומות שנותן האקסטרייל - שאולי אני אצטרך את זה אבל בבקשה בואו לא ניכנס לשיקול הזה כי ברור לי שאם אני צריך 7 מקומות אז אין למה להשוות בכלל בינהם.

כיום אני נוסע על ניסאן קשקאי 2012 ואני מאוד מאוד מרוצה. בכלל אני לקוח ותיק של ניסאן ולא התאכזבתי מהרכבים שלהם עדיין.

קודם כל, אשמח להשוואה של מה טוב יותר, מומנט 32.6/1750 או מומנט 21.4/4300 ? ואיך אני ארגיש את זה בזמן הנסיעה?

האם יש עוד שיקולים שלדעתכם עלי לקחת החשבון?

יש לכם המלצות לדגמים נוספים שאולי לדעתכם יהיו לי יותר רלוונטים?

בשורה התחתונה, מה הייתם לוקחים משתי אלו *ומדוע*, בהנחה שהשתי מקומות הנוספים של האקסטרייל, לא קריטיים?

תודה לכל המגיבים

פורסם

מבלי להיכנס להסברים פיזיקליים וכו', כוח סוס= מהירות מירבית, מומנט=תאוצה. ביומיום תאוצה יותר חשוב ממהירות מירבית. לכן אולי שמעת שכל המנועי טורבו הקטנים שנכנסו לשימוש היום מושכים יפה. למשל, בזמנו, שה-1.2TSI של פולקסווגן נכנס לשימוש במשפחתיות והושווה ל-1.6 עם בערך 130 סוס, הרבה כתבות כתבו משהו בסגנון "יש לו רק 105 כוח סוס אבל בפועל הוא מהיר מאחרים"- בגלל המומנט הזמין, שהיה גבוה יותר ב-12 אחוז מאחרים ובא הרבה יותר מוקדם בקשת הסל"ד (משמע, שבגלל שהמומנט זמין כבר מסל"ד נמוך, אין צורך לאמץ אותו וללחוץ יותר על הדוושה כדי לקבל את אותם ביצועים כמו במנוע אטמוספרי [=רגיל, ללא טורבו]).

"הכי טוב", זה שהמומנט יהיה יותר גבוה בסל"ד יותר נמוך.

המומנט של האקסטרייל, 32.6/1750 ירגיש לך יותר טוב (תוצאה של מנוע דיזל, שאלו מצטיינים במוומנט גבוה בסל"ד נמוך) מזה של הראב4, אבל מצד שני לטויוטה יש מנוע חשמלי עם הרבה מומנט (לא זוכר כמה), שמה שמייחד מנועים חשמליים הוא שהם מציעים את כל המומנט שלהם החל מ-0 סל"ד,\ אז בפועל הראב4 יהיה זריז יותר (כל עוד הסוללה טעונה, לכן בעליות ארוכות שיכולה להיגמר הסוללה הניסאן אולי ירגיש יותר מהיר). לניסאן גם גרסת 2.0 דיזל ב-210K שתסייע לצמצם פערים.

אתה מתלבט רק בין אלו? כי לדעתי ישנם רכבים טובים יותר בשוק וזולים יותר, שמציעים חבילה (גם בטיחותית) טובה יותר, מבלי ליפול באמינות/כוח/מרווח.

פורסם

תעזוב לרגע את הנתונים היבשים ותיגש לנסיעות מבחן. לא רק המנועים שונים לגמרי, גם כל ההרגשה בנהיגה, נוחות ובידוד רעשים. ניסאן באופן כללי רכב הרבה יותר רועש ( גם בגלל סוג המנוע וגם בגלל בידוד רעשים הרבה פחות טוב ). אם אין לך באמת צורך ביתרון של 7 מקומות, תתרכז בהיבטים האחרים בהשוואה בין שני הרכבים ( או תבדוק אופציות נוספות ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

* לגבי נסיעת מבחן , אני בהחלט מתכוון לנסות את שניהם ולהרגיש.

תודה על ההסבר הברור והעממי של מה המשמעות תאחלס של מומנט כוח סוס וסל"ד , סוף סוף הבנתי בצורה פשוטה .

אני מודע לזה שיש גרסת ניסאן של 2.0 דיזל ואני מתכוון לברר גם עליה, לא מצאתי קטלוג זמין גם באתר של ניסאן ,של ה 2.0 ואשמח לקישור אם יש.

אני לא מקובע ואם יש עוד המלצות אשמח לשמוע, אני כן רוצה לשמור על ערך הרכב ואני כן אוהב את האמינות של ניסאן ושל טויוטה.

אבל שוב, אשמח לשמוע על עוד אופציות.

אציין שאני לא נכנס לשטח כבד אבל כן לפעמים נכנס לשבילים שפרייבטים לא עוברים ולכן הרכב צריך טיפה לדעת לסחוב ולתמרן בשטח אם כי ללא ספק זו לא מטרתו העיקרית ואם הוא לא יתאים, אני עדיין שומר את הקשקאי הישנה שלי ץועל לענות על צרכי ה"שטח" המעטים שלי.

כמו כן אני גר בסוג של מושב ולכן אני כמע לא נוסע בתוך עיר, הרוב המוחלט של הנסיעה שלי היא בין עירונית.

אני גם לא טייס אך אני רוצה שהרכב יהיה מסוגל לנוע ולא ירגיש כבד.

פורסם

מה יותר יקר ב 20 אלף? הניסן או הטיוטה? לדעתי חוץ מהמותג היפני (והשם שרכשה בנושא אמינות) של טיוטה לדעתי הרכב משעמם גם מבפנים וגם מבחוץ, והוא לא מאובזר כמו הניסן (דבר שכן מדבר אלי) במידה והטיוטה היא היקרה ב 20 אלף אני היתי הולך על הניסן.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם
מה יותר יקר ב 20 אלף? הניסן או הטיוטה? לדעתי חוץ מהמותג היפני (והשם שרכשה בנושא אמינות) של טיוטה לדעתי הרכב משעמם גם מבפנים וגם מבחוץ, והוא לא מאובזר כמו הניסן (דבר שכן מדבר אלי) במידה והטיוטה היא היקרה ב 20 אלף אני היתי הולך על הניסן.

Sent from my SM-N915F using Tapatalk

כן, הטויוטה היא היקרה יותר. ואני נוטה להסכים איתך.

פורסם

אני מודע לזה שיש גרסת ניסאן של 2.0 דיזל ואני מתכוון לברר גם עליה, לא מצאתי קטלוג זמין גם באתר של ניסאן ,של ה 2.0 ואשמח לקישור אם יש.

https://www.nissan.co.il/vehicles/new/x-trail/price-specifications.html#grade-T32-1

רק תבחר בגרסת ה-2.0 טורבו דיזל 4WD ולא ב-1.6 ברירת המחדל.

מה זה שטח מבחינתך? בעיקר שבילי עפר עם מעט סלעים?

פורסם

חברים כבר אין את 2.0 דיזל של ניסן נכון לאתמול שהייתי בסוכנות יש רק את 1.6 טורבו דיזל 2×4 בשני רמות גימור עם כל מיני תוספות שאפשר להוסיף

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

• תוכן חדש...