Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
שהתחתנו,לקחתי אשה תפרנית שהדבר היחיד שהיה לה זה

חובות והרבה.

לי אותה תקופה (2001) היתה דירה מרוהטת,רכב,ורכוש.

מודה שחשבתי על כך המון ושיתפתי אותה גם..

לא היתה לה שום בעיה לחתום,אבל לא עשינו שום הסכם.

אני לא שולל את זה

​ אבל זה קצת בעייתי ומעליב לדרוש מבת זוג

שאתה הולך לחיות איתה תקופה דבר כזה,זה כמו לפתוח ברגל שמאל,

צריך למצא דרך יותר יצירתית כגון במידה ולא חותמת אז ההורים יעבירו

את הדירה על שמם ואז להחליט כחלק שווה בין שווים ולא כעמדה נחותה.

יש עוד רעיונות יצירתיים.

היום בשביל לקנות דירה עם מינוף מטורף של משכנתא צריך להכין לא פחות מחצי מיליון שקל.

אותם חצי מיליון בשנת 2001 היו שווי ערך לדירה בלי משכנתא.

אם יש דירה או עסק עצמאי, חובה הסכם ממון. מי שתרצה אתכם באמת, לא יהיה אכפת לה לחתום גם על 10 הסכמי ממון.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

ניר - חלק גדול מהסיפור הוא המשכנתא, והסכם כזה צריך להביא בחשבון שלא רק הקרן, אלא גם הרבית המשולמת במהלך הנישואי, הן רכוש משותף. זה חלק מהצמצום עליו דיברתי.

כמובן שיש זוגות בהם צד אחד מגיע ברכוש גדול, או צפוי לרשת כזה, והצד האחר מגיע "ריק" וממשפחה דלה, עד כדי פער שלא יסגר במהלך כל חייהם. מובן שבמקרה כזה (וגם פחות קיצוני) הסכם ממון חשוב מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כאשר שני בני זוג מביאים לנישואין רכוש בסדר גודל דומה אכן נראה כי מדובר בעניין מיותר.

כאשר אחד מבני הזוג מביא רכוש גדול - ובמיוחד אם מדובר ב"תרומה" של ההורים - בהחלט יש צורך להסדיר את החלוקה. גירושים של הבן\בת לא צריכים לפגוע בהורים ובאחים.

היום כל דבר כתוב, כל הסכם בין אנשים וארגונים נכתב.

גם זוג שרוצה להתחתן, לדעתי צריך להסדיר גם איך שיוצאים. בלי קשר אם אחד מבני זוג הביא את הבוכחטה או לא.

החיים משתנים כל הזמן. אם פתאום אחד מבני זוג זוכה בלוטו? מקים סארטאפ ונהיה מיליונר? או ההפך: נכנסים לחובות?

דווקא במצב שהזוג מאוהב ורוצה להיות זה לצד זה כל החיים, הוא צריך לדאוג לצד השני. שכל אחד מהצדדים ידע איך הוא יוצא מהמערכת הזוגית הזו.

פורסם
שלום חברים. חבר ביקש ממני עזרה והחלטתי לפנות לעצת ההמונים. בעקרון הוא הולך להציע נישואין בקרוב ועושה סקר שוק לגבי טבעות. הוא שאל אותי אבל אין לי שמץ. לפי הסקר שהוא ערך המחירים מתחילים באיזור 4k וצפונה. זה באמת המחירים? שאלה שניה היא לגבי הסכם ממון. ההורים שלו רכשו דירה ורשמו אותה על שמו. הוא מתפדח לדבר עם החברה שלו על הסכם ממון אבל ההורים שלו לא מוכנים לאבד את הדירה שלהם וכרגע מטילים וטו על החתונה אם וכאשר. האם קיים מסמך פחות מאיים מהסכם ממון ? תודות מראש לעונים.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

לגבי טבעות - ג'קסון תכשיטים. שיעשה גוגל ושלא יבוא ביום שישי.

לגבי הסכם ממון - אם לא נעים לו/הוא מתפדח לדבר עם אשתו לעתיד על נושאים קשים, אז לדעתי יש כאן בעיה. גדולה יותר מהסכם ממון.

פורסם

הסכם ממון מסייע אבל לא פותר הכל

הבעל בא עם דירה על שמו- שלו נכתב בהסכם הממון.

כעבור מספר שנים מוכרים את הדירה כדי לעבור לדירה גדולה יותר

לוקחים משכנתא משולמת מהכספים המשותפים, אחרי מספר שנים מבוצע בה רמונט ( שיפוץ ) רציני , שוב מהכספים המשותפים.

חלפו 20 שנה מהסכם הממון לזוג 3 ילדים שגרים בדירה וכולם קטינים והבעל נתן עינו באשה צעירה. והאשה מבקשת להתגרש

הסכם הממון לא יסייע לו הרבה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

צר לי ידידי המלומד אך אני חולק עלייך.

הסכם ממון אמור להתייחס גם למצבים כאלו.

אחת האןפציות לדוגמא היא לקבוע את הבעלות בדירה לא כ50-50 בדירה החדשה.

לדוגמא - נניח לבעל יש דירה שעולה מיליון.

קונים יחד דירה חדשה ששווה 2 מיליון ומוכרים את הישנה.

אז הדירה החדשה תירשם ביחס של 75:25 לטובת הבעל, באופן כזה שאת החלק ש״צברו״ ביחד (התוספת של המיליון) יחלקו באופן שווה.

פורסם
לגבי טבעות - ג'קסון תכשיטים..

אייייכססס

מקום עם אווירה של שוק עזה, והיצע דומה... (לטעמי לפחות)

לא מבין את כל המתלהבים מהמקום הזה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בקצרה.

במקרה שיש נכסים לצד אחד כמתואר לעיל:

הסכם ממון הגנתו מוגבלת מאד, לא רק במקרים שתוארו לעיל.

אם האישה לא מוכנה לחתום, או הבעל לא מעיז לדרוש חתימה, על הסכם ממון - עדיף שלא יתחתנו כי יש בעיה אקוטית יותר מעניין הרכוש.

לא רק לרווקים קשה לייעץ כאן, גם למי שנשוי ועדיין שלא עבר גירושין על בשרו יש ידע מוגבל מאד וחלקי במקרים האלה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

עוד משהו שחשבתי עליו , מה יעשו הזוג במידה וירצו להתחתן ולקחת משכנתא ? הם די בתסבוכת לא ?

Sent from my Le X820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

משכנתא כדירה שניה, מס רכישה כבעלי דירה שניה... ועוד אי אלו השלכות בתור מי שבבעלותו דירה נוספת.

עניינים אלה ראוי היה לתת עליהם את הדעת טרם רישום הדירה של ההורים על שם בנם, אך כיום כשכבר נעשו, לע"ד יש לבצע חשיבה מחדש ותכנון משותף לזוג ולהורים.

פורסם

מכיוון שאנחנו לא הראשונים שנתקלים בבעיות אלו תסמכו על העורך דין שכבר יש פתרונות מוכרים לבעיות אלו.

אבל כמו שאני טענתי וגם נהג מתחיל: צריך לדבר עם האישה ולא לחשוש.

פורסם
אייייכססס

מקום עם אווירה של שוק עזה, והיצע דומה... (לטעמי לפחות)

לא מבין את כל המתלהבים מהמקום הזה

אני איתך בדעה הזו, לא מבין למה אנשים נוהרים לשם, עדיף לשלם עוד 200-300 שקלים ולמצוא מקום כמו שצריך עם שירות של בני אדם.

גם לחבר שלי היה קטע בכלל לא נעים איתם שהוא תפס אותם מנסים להחליף לו אבן בטבעת אירוסים שהוא קנה, זה לא היה נעים בכלל.

פורסם
צר לי ידידי המלומד אך אני חולק עלייך.

הסכם ממון אמור להתייחס גם למצבים כאלו.

אחת האןפציות לדוגמא היא לקבוע את הבעלות בדירה לא כ50-50 בדירה החדשה.

לדוגמא - נניח לבעל יש דירה שעולה מיליון.

קונים יחד דירה חדשה ששווה 2 מיליון ומוכרים את הישנה.

אז הדירה החדשה תירשם ביחס של 75:25 לטובת הבעל, באופן כזה שאת החלק ש״צברו״ ביחד (התוספת של המיליון) יחלקו באופן שווה.

אלך איתך יותר קיצוני

גם את הדירה החדשה רשמו 100% על הבעל

עדיין בסיטואציות לא מעטות בית המשפט יראה בדירה החדשה דירה משותפת 50:50.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הסכם ממון מסייע אבל לא פותר הכל

הבעל בא עם דירה על שמו- שלו נכתב בהסכם הממון.

כעבור מספר שנים מוכרים את הדירה כדי לעבור לדירה גדולה יותר

לוקחים משכנתא משולמת מהכספים המשותפים, אחרי מספר שנים מבוצע בה רמונט ( שיפוץ ) רציני , שוב מהכספים המשותפים.

חלפו 20 שנה מהסכם הממון לזוג 3 ילדים שגרים בדירה וכולם קטינים והבעל נתן עינו באשה צעירה. והאשה מבקשת להתגרש

הסכם הממון לא יסייע לו הרבה.

בדיוק.

כאשר הכספים "מתערבבים" בדירה החדשה, כאן מגיעה התסבוכת הגדולה ולכן, עדיף לרשום את הדירה ע"ש ההורים מלכתחילה.

• תוכן חדש...