Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלך איתך יותר קיצוני

גם את הדירה החדשה רשמו 100% על הבעל

עדיין בסיטואציות לא מעטות בית המשפט יראה בדירה החדשה דירה משותפת 50:50.

אני לא בטוח בלל. כל סיטואציה לגופה כמובן, אבל באופן כללי אין סיבה שבית המשפט לא יתן לבעל את חלקו לפי ההסכם במידה וידרוש אותו.

מה שכן יתכן, הוא שבית המשפט יתקע אותו עם וואחד דמי מזונות כדי לפצות על זה. אלא אם גם זה הוסדר במדויק בהסכם הממון.

בקצרה.

במקרה שיש נכסים לצד אחד כמתואר לעיל:

הסכם ממון הגנתו מוגבלת מאד, לא רק במקרים שתוארו לעיל.

משהו מעניין שעו״ד לענייני אישות אמר לי לאחרונה (בדיון בדיוק על אותו הנושא): לפעמים, עצם קיום הסכם הממון מצביע בפני בית המשפט על כוונה מקורית של בני הזוג לחלק את הרכוש באופן הוגן (שמתחשב במה כל אחד הביא לקשר), ולכן אפילו אם הוא לא מסדיר את הדברים באופן מלא בימ״ש כן לוקח את קיום ההסכם בחשבון כשהוא מגיע להחלטה. רוצה לומר, עדיף הסכם שלא באמת מגן על ללא הסכם בכלל - עצם קיום ההסכם משפיע על דעת בית המשפט בבוא הזמן מכיוון שהוא מצביע על כוונה.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל מקרה, במקרה של דירה שמוגנת בהסכם ממון ניתן לקבוע שמס הרכישה המופחת בשל דירה ראשונה יחול בחלק יחסי על בן הזוג ללא דירה.

לגבי משכנתא אין לי מושג.

בכלל חורה לי שבשל תחמון המס של ההורים הזוג הצעיר צריך עכשיו להכנס לבעיה.

פורסם

מלכישוע, לא זכור לי שנטען כאן שהסכם ממון הוא חסר חשיבות כלל במקרה הצורך.

הטענות של יודעי הדבר בשרשור אומרות שמשקלו לא גדול כפי שניתן לחשוב בטעות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
רשמת אותו בבית המשפט?

כן

אם כל לשמור העתק במקום שממנו האשה לא תוכל "להעלים" אותו אם וכאשר יהיה לה נוח.

שמור אצל העו"ד ואצל ההורים. כל ההעתקים נחתמו על ידי בית משפט ותורגמו לאנגלית והוחתמו על ידי נוטריון (זה יוצא עסק יקר, אבל שווה את זה לאור העובדה שאנחנו חיים בכמה מדינות)

עריכה: תודה לכל האנשים שהודו לי על הפוסט. שמתי לב לזה רק היום.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם (נערך)

ידידה טובה שלי ניצלה בעור שיניה ,

נישאה לאדם אלמוני שהביא לה ילד ונמלט לחו''ל (ללא הילד)

אין לה שמץ של מושג היכן הוא,רק סיפרה שניסה בכל דרך לרשום

את הדירה שלה גם על שמו והיא סרבה.

אני חושב שהסכם ממון הוא פיתרון מסויים כנגד נוכלות בעיקר לאנשים

לחוצים להתחתן ונישאים עם אנשים אלמונים שקשה לתהות על טיבם.

מצד השני כל מקרה לגופו.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
בכל מקרה, במקרה של דירה שמוגנת בהסכם ממון ניתן לקבוע שמס הרכישה המופחת בשל דירה ראשונה יחול בחלק יחסי על בן הזוג ללא דירה.

לגבי משכנתא אין לי מושג.

בכלל חורה לי שבשל תחמון המס של ההורים הזוג הצעיר צריך עכשיו להכנס לבעיה.

יש כעת על שולחני תיק דומה, אך במקרה זה נרשמה הערת אזהרה בטאבו להימנע מביצוע עסקה, על הנכס בשלמות ולטובת ההורים. הערת האזהרה נרשמה לפני הנישואים.

אין לי מושג האם זה יחזיק מעמד בבית משפט, אך ממה שאני רואה, זה גרם לתסבוכת משפטית שהאישה לא מצליחה לקחת לבעל את הדירה שבבעלותו, מכיוון שלא נחתם הסכם ממון לפני החתונה.

את האישה מייצג עורך דין רוטוויילר שננעל חזק על הדירה, והבעל הגיע לחרפת רעב ולסחרור של הלוואות עקב ההוצאות הכבדות בייצוג המשפטי ע"מ להגן על רכושו.

פורסם

כאשר הנישואין מתקיימים במשך שנים ארוכות, כאשר אין הקפדה במהלך השנים על הפרדה רכושית, ובייחוד כאשר מדובר בדירה בה מתגוררים בני הזוג עם ילדיהם, או מדובר בדירה חליפית לדירה קדם הנישואין , כך תש כוחו של הסכם הממון.

בית המשפט מסתכל על המהות, כיצד חיו בני הזוג, והתייחסו לרכושם , ופחות על הרישום בטאבו ועל הסכם הממון.

במפגש בין רוטווילר שמייצג את האשה לבין בולדוג שממיצג את הבעל , מי שנטרף הם בני הזוג.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שורה תחתונה , איך הוא יוצא מהתסבוכת ? מצד אחד כולם אומרים פה שהסכם ממון לא יעזור כל כך במקרה של גירושין, מצד שני הדירה נרשמה על שמו מהסיבות שכולם מכירים. מה הוא אמור לעשות? לבקש מההורים שלו להעביר את הדירה על שמם?

Sent from my Le X820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

הסכם הממון לדעתי בהחלט יכול לעזור במקרה של גירושים בתנאי שלא מוכרים את הדירה וקונים דירת מגורים אחרת במקומה, ואת דמי השכירות מכניסים לחשבון בנק נפרד לחלוטין ובני הזוג לא משתמשים בהם כלל. אבל, כיוון שזו לא באמת הדירה שלו אלא של הוריו, אני מציע כי יתכבדו ויחפשו פתרון שלא מקשה על בנם.

פורסם

במפגש בין רוטווילר שמייצג את האשה לבין בולדוג שממיצג את הבעל , מי שנטרף הם בני הזוג.

תיארת מדוייק,

כאשר עבדתי בבית משפט מחוזי ראיתי יום יום תיקים קשים ואמוציונלים כאלה,

שלא נדע.

(הייתי אז רווק מלא אבק,פלא שהתחתנתי בכלל)

''מי שנטרף הם בני הזוג''-

ומי שזוכה הם העו''ד שלהם.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

השרשור שוב רלוונטי. האם לאחר פתיחת תיק ברבנות אין טעם כבר לעשות הסכם ממון? מתי ההסכם ממון אמור להחתם?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אפשר (ורצוי במידה ועדיין אין) לכתוב הסכם ממון לאחר פתיחת התיק ברבנות.

התהליך מתארך טיפ טיפה כיוון שההסכם יצטרך לעבור אצל שופט בבית המשפט ולקבל אישור של פסק דין לפני שהוא נכנס לתוקף.

לי ולאשתי היה מקרה דומה, התחתנו בחו"ל ועשינו את ההסכם בישראל לאחר החתונה. התהליך היה פשוט. העו"ד קבע לנו פגישה בבית המשפט, הגענו לשם ופגשנו אותו. השופטת הקריאה את ההסכם מולנו אישרנו שהוא מקובל עלינו ויצאנו עם הסכם חתום כפסק דין.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

כל עוד לא התחתנתם ניתן לעשות זאת מול שופט , אפשר גם מול נוטריון.

אחרי החתונה רק מול בית משפט , מתי שמתחשק לבני הזוג.

אישור ואימות (תיקון מס' 3) תשנ"ה-1995

2. (א) הסכם ממון טעון אישור בית המשפט לעניני משפחה (להלן – בית המשפט) או בית הדין הדתי שלו סמכות השיפוט בענייני נישואין וגירושין של בני הזוג (להלן – בית הדין), וכן טעון שינוי של הסכם כזה אישור כאמור. (ב) האישור לא יינתן אלא לאחר שנוכח בית המשפט או בית הדין, שבני הזוג עשו את ההסכם או את השינוי בהסכמה חפשית ובהבינם את משמעותו ואת תוצאותיו. (ג) בהסכם ממון שנכרת לפני הנישואין או בשעת עריכתם, יכול אימות רושם הנישואין לבוא במקום אישור בית המשפט או בית הדין.

(תיקון מס' 2) תשנ"ה-1995

(ג1) הסכם ממון שנכרת לפני הנישואין יכול שיאומת בידי נוטריון לפי חוק הנוטריונים, תשל"ו-1976, ובלבד שהנוטריון נוכח שבני הזוג הניצבים בפניו עשו את ההסכם בהסכמה חופשית ובהבינם את משמעותו ותוצאותיו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...