Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשבות בעניין קריירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה משום שאין שום חובה על אף מוסד אקדמי להקל על מועמדים מעל גיל 30 ללא תעודת בגרות. יש אפשרות כזו, כלומר מוסד אקדמי רשאי לקבל ללימודים בני 30 ומעלה ללא תעודת בגרות בתנאי שהם עומדים בתנאים מסוימים שאותם קבעה המל״ג - ספציפית, עליהם לעבור בהצלחה חבילת קורסי הכנה בהיקף של 12 ש״ס. הכל מפורט פה.

ד״א ההחלטה הזו מחליפה את ההחלטה הקודמת שאמרה שמוסד אקדמי רשאי לקבל מועמדים מעל גיל 30 עד לאחוז מסוים מכלל המתקבלים ללימודים (2%), ללא תנאים מוקדמים. כרגע השיעור המקסימלי שמוסד רשאי לקבל במסלול כזה (כאמור, בהגבלות הנ״ל) הוא 10% מתוך כלל המתקבלים.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

ניסית לשקול מקצוע אחר שהוא לא אקדמי נטו ולהביא את ההשכלה שלך לידי ביטוי (כמו למשל שיווק, רכש, ייעוץ וכו')?

אם בכל זאת תחליט ללכת להנדסה אני מניח שעם הפטורים תוכל לחסוך סימסטר או שניים אבל אל תצפה ללימודים קלים או ליכולת לפרנס את עצמך כמו שאדם בגילך מצפה להתפרנס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

"רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום"

לגבי הנדסה אזרחית אין לי מושג כי אני לא בתחום.

למענך ולמען אחרים ששוקלים- אם יש לך זיקה למחשבים, ישנם קורסי הסבת אקדמאים לתוכנה שבסוף הקורס הם גם מוצאים לך עבודה (תוך גזירת קופון שמן כמובן, אבל ניחא). זה כרטיס כניסה לעולם התוכנה שפורח, הדרישה בשוק חזקה והשכר מתגמל. כבר שמעתי על כמה שהלכו בכיוון ומרוצים. אם אתה רוצה לשקול את זה אתה יכול בזמנך הפנוי לעשות קורס מקוון ב- Coursera או ב-

code academy. זה יתן לך טעימה לעולם.

פורסם
היי,

אני אישית חושב שזה לא מקצוע שמתאים לאופי שלך, אתה טוב מדי :)

מעבר לזה אני מאחל לך בהצלחה !

היי חבר,

תודה, אבל זה לא סותר.

בכולנו יש צד טוב, וצד פחות טוב.

אין בן אדם שלא כועס לפעמים, או בן אדם שלא יוצא מהכלים.

אצל כל אחד פשוט יש סף אחר.

אני מאמין שאם יהיה צריך, גם אני אדע להיות קצת פחות טוב.

אבל בינתיים כל עוד אני תמים, אני רוצה להאמין שכל עוד אפשר לפתור דברים בצורה טובה ונעימה, עדיף.

יש מצב שהמקצוע ילמד אותי אחרת.

אני חושב שמבחינת להתנסח בכתב, אני די טוב. מבחינה וורבלית תמיד יש מקום לשיפור.

ראש יצירתי ולנסות לחשוב קצת אחרת, מכל מיני כיוונים ולנסות לנתח דברים, אני חושב שיש לי את זה.

ניסיתי לחשוב הרבה לפני שבחרתי במשפטים. כשאתה פוסל זה קל יותר.

כשאתה אומר אז בוא נפסול את כל מה שקשור למתמטיקה, כי אני לא טוב במתמטיקה.

אתה נשאר עם מבחר קטן מאוד, וגם שם אתה פוסל לאט לאט מה שנראה לך לא פרקטי, ושוקל את מה שנשאר

ובסוף אתה מגיע להחלטה, אצלי ההחלטה היא משפטים.

בנוסף כמו שכתב החבר ששאל את השאלה, שזה גם משהו שתמיד יוכל לעזור לי בחיים

אני מאמין שמה שאלמד וארכוש בלימודים יעזור לי בכל תחום.

צריך להכיר במגבלות שלנו, ואם הראש שלי פחות ריאלי. אני פחות מצליח במקצועות הריאלים

אז במקום להתעקש ולבזבז סתם זמן יקר, פשוט להכיר במגבלות וללכת על זה. מי יודע אולי אפילו יצא מזה משהו טוב מאוד.

עידן, אני לא רוצה כמובן לגנוב לך את הנושא. אמתין לתשובות לשאלות ששאלתי. תודה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
היי חבר,

תודה, אבל זה לא סותר.

בכולנו יש צד טוב, וצד פחות טוב.

אין בן אדם שלא כועס לפעמים, או בן אדם שלא יוצא מהכלים.

אצל כל אחד פשוט יש סף אחר.

אני מאמין שאם יהיה צריך, גם אני אדע להיות קצת פחות טוב.

אבל בינתיים כל עוד אני תמים, אני רוצה להאמין שכל עוד אפשר לפתור דברים בצורה טובה ונעימה, עדיף.

יש מצב שהמקצוע ילמד אותי אחרת.

אני חושב שמבחינת להתנסח בכתב, אני די טוב. מבחינה וורבלית תמיד יש מקום לשיפור.

ראש יצירתי ולנסות לחשוב קצת אחרת, מכל מיני כיוונים ולנסות לנתח דברים, אני חושב שיש לי את זה.

ניסיתי לחשוב הרבה לפני שבחרתי במשפטים. כשאתה פוסל זה קל יותר.

כשאתה אומר אז בוא נפסול את כל מה שקשור למתמטיקה, כי אני לא טוב במתמטיקה.

אתה נשאר עם מבחר קטן מאוד, וגם שם אתה פוסל לאט לאט מה שנראה לך לא פרקטי, ושוקל את מה שנשאר

ובסוף אתה מגיע להחלטה, אצלי ההחלטה היא משפטים.

בנוסף כמו שכתב החבר ששאל את השאלה, שזה גם משהו שתמיד יוכל לעזור לי בחיים

אני מאמין שמה שאלמד וארכוש בלימודים יעזור לי בכל תחום.

צריך להכיר במגבלות שלנו, ואם הראש שלי פחות ריאלי. אני פחות מצליח במקצועות הריאלים

אז במקום להתעקש ולבזבז סתם זמן יקר, פשוט להכיר במגבלות וללכת על זה. מי יודע אולי אפילו יצא מזה משהו טוב מאוד.

עידן, אני לא רוצה כמובן לגנוב לך את הנושא. אמתין לתשובות לשאלות ששאלתי. תודה.

היי סופר מן, אולי אני טועה בשיפוט האופי שלך (אחרי הכל אני לא באמת מכיר אותך אלא רק את הצד שנגלה כאן בפורום) אבל התרשמתי שיש בך הרבה טוב לב ורגישות לצד תמימות רבה, תכונות שלא מתחברות לי עם עריכת דין, אפילו די להפך.

אני כן בדעה שלימוד המקצוע יתן לך הזדמנות לרכוש כלים לחיים, אבל בתור מקצוע?

הייתי אומר לך שמתאים לך סיעוד אבל ממה שקראתי אתה מעדיף להתרחק מהתחום הזה, אבל אני בטוח שיש תחומים אחרים שבהם תוכל להפיץ את טוב הלב שלך (בלי ציניות) ויהוו בחירה מוצלחת ומתאימה יותר לאופי שלך.

שוב, הכל על סמך קריאת ההודעות שלך פה בפורום, אז כמובן שהכל בעירבון מוגבל.

פורסם

יהיה בסדר חברים.

באמת שלא בא לי לגנוב לחבר את הנושא.

גם אם עוד עשרה יגידו לי שלדעתם אני לא מתאים, אחרי הכל כמו שכתבתי, זה מה שנבחר.

זה לא שאני פתאום אבחר משהו אחר, כי אם כן, אז הייתי בוחר את המשהו האחר הזה ולא במשפטים.

יהיה בסדר, תודה.

אגב, אהבתי שכתבת את הצד שנגלה בפורום.

כי אסור לשכוח, כולנו כאן זה אך ורק מה שאנחנו מראים בפורום.

אולי מחוץ לפורום סופר מן הוא מישהו אחר לגמרי ב 360 מעלות (סתם אני צוחק, 180) :-)

אבל זה לא היה בשביל לפתוח דיון, כי אני לא רוצה להסיט את הנושא :wink:

פורסם
היי

אני בדיוק מסיים כרגע הנדסה אזרחית (ומחפש עבודה).

אין לימודי ערב בתחום, יש רק להנדסאי בניין.

ניתן לעבוד וללמוד בו זמנית, אני אישית עשיתי כך ויצא שהייתי חייב לפרוס את התואר ל5 שנים ולא ל4.

תבדוק אפשרות ללמוד לימודי ערב כהנדסאי ואחכ להמשיך למהנדס במסלול יותר קליל מאשר ישר מהנדס, זה ייצא לך פחות מ6 שנים לדעתי.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

קיימים לימודי ערב, באוניברסיטת אריאל.

כמו כן אם הוא יעשה מסלול של הנדסאי בלימודי ערב ומהנדס בלימודי יום אין שום מציאות בעולם שהוא מסיים את זה ב-6 שנים וזה מסלול הרבה יותר קשה מ-4 שנים של מהנדס. בהתחייבות (בדיוק פותחים לי את התחת במסלול כזה).

המסלול של הנדסאי שממשיך ללימודי הנדסה הוא ברמות קושי שאין לתאר אותם, אתה עובר שנתיים שוחקות של 4-5 ימים בשבוע, צריך לעמוד בממוצע של 90+ כדי להתקבל להנדסה אז אתה קורע את עצמך, מגיע להנדסה כדי לגלות שקיבלת פטורים משישה-שבעה קורסים (בתאוריה ירדה לך שנה, בפועל אין מציאות שאתה מסיים את התואר ב-3 שנים). 7-8 קורסים בסמסטר שכל קורס הוא קורס של 3-5 נ"ז, בנוסף הקורסי ליבה מתקיימים במקביל לקורסי קדם שלהם אז אתה מפגר בחומר וצריך ללמד את עצמך.

לא ממליץ לאף אחד לעשות את המסלול הזה.

בקשר לפותח השרשור, לא ממליץ לך לעבור להנדסה זה לימודים תובעניים ולא חושב שתצליח לעבוד במשרה מלאה, אולי 30% משרה.

אם זה מסתדר לך בגיל 30 לחזור לבית של ההורים ולהשקיע הכל בלימודים אז לבריאות, הכי חשוב שבסופו של דבר תעבוד בקריירה שאתה אוהב ולא בעבודה שאתה קם בבוקר בעצב כי זה פשוט יכרסם בך עד שבגיל יותר מתקדם תתחיל לחפש מקומות אחרים.

הייתי ממליץ לך בחום לבדוק על מסלול של שמאות או הנדסאי בניין ולאו דווקא הנדסה.

פורסם

דווקא חבר טוב שלי החל ללמוד הנדסת אווירונאוטיקה בטכניון בגיל 29, ותאמינו לי שכעת כשהוא בסוף הוא שמח על ההחלטה.

התואר יעזור לך בהרבה מקומות, אבל מאוד חשוב הנסיון, אני כמעט שיניתי פאזה, אבל בסוף נפלתי על משבצת שאני אוהב.

פורסם

חלק מהתיקים שעסקתי בהם היו קשורים לנדלן ויצא לי לעבוד עם מהנדסים, נחשפתי לשכר של הטובים מבינהם ולאט לאט עולה בי התובנה שאולי כדאי ללמוד מקצוע אחר שיתן לי בסיס טוב יותר לקריירה.

תיזהר. מוקש מאוד, מאוווווווווד גדול. להיכנס להנדסה בגלל השכר ללא היכרות עם מה שאתה הולך לעשות או ללמוד ובלי רצון אמיתי להיכנס לתחום זה שער לתקופת לימודים אומללה, ובמקרה הגרוע- גם חיים לא קלים.

"הטובים מביניהם" הם מעטים. יש תעסוקה בתחום בהחלט, אבל זה לא אומר שאינו תחרותי.

אני כרגע סטודנט בטכניון, כאשר התחלתי את התואר היו איתנו במחזור מספר אנשים ששם בגלל לחץ של ההורים או בגלל שהשכר והעובדה שמהנדסים תמיד צריך קסמה להם.

אף אחד מהם כבר לא איתנו בשלב זה. כמובן שזה אינו המצב בכל פקולטה בכל מחזור, אבל זו בהחלט המגמה.

אני מאחל לך בהצלחה בכל דרך שלא תבחר- רק לא בפזיזות, ולא מהסיבות הלא נכונות.

פורסם

הגיל לכשעצמו אינו צריך להוות מחסום. הכרתי בחור שהחל לימודי רפואה בגיל 35, ובוגרי תואר שני שעוברים לרפואה (בד"כ בסביבות שנה ב', אבל יש גם מסלולי מעבר 4 שנתיים, שאליהם צריך להוסיף שנת סטאז') הם חזיון נפרץ. אני לא רואה סיבה עקרונית לא לעשות מעבר דומה להנדסה - בתנאי שמי שעושה זאת מביא בחשבון את ההשלכות, בעקר הכלכליות.

מה שמטריד אותי אצל פות"ש הוא המוטבציה של המשכורות שהוא רואה (שיתכן שמסנוורות אותו) והעובדה שכנראה שאינו טיפוס ריאליסטי, שהוא תנאי להצלחה בלימודי הנדסה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...