Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקשר למצבר ולסטרטר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, קרה לי מקרה מעט מוזר עם ההתנעה היום

הכנסתי מפתח לסוויץ', אבל סובבתי לאיזה חצי שנייה ושחררתי, שמתי לב שהאוטו שקט לגמרי אבל מצד שני

היה אפשר להזיז את מוט ההילוכים לרוורס נגיד, ונדלקה לי נורה של רכב צהוב עם מפתח שחור

לאחר מכן סובבתי עוד פעם את המפתח רגיל והאוטו היה במצב נורמלי

מישהו יודע מה קרה ?

ושנית שאלה מסקרנות, מה יקרה עם בעת שהאוטו מותנע, מסובבים את המפתח כדי להתניע ''שוב'' , כלומר לתת עוד סיבוב הצתה. במה זה פוגע?

פורסם

זה כלום, במצב הזה אתה רק ״פותח סוויץ״ משמע נותן חשמל לאוטו, בשלב הזה גם כל הנורות נדלקות לבקרה, אם משהו נשאר דלוק אחרי ההנעה אז יש בעיה.

לגבי לתת סטרטר כשהרכב מונע, אתה פשוט תשמע חריקה חזקה וככל הנראה מרוב בהלה תשחרר את המפתח

פורסם
זה כלום, במצב הזה אתה רק ״פותח סוויץ״ משמע נותן חשמל לאוטו, בשלב הזה גם כל הנורות נדלקות לבקרה, אם משהו נשאר דלוק אחרי ההנעה אז יש בעיה.

לגבי לתת סטרטר כשהרכב מונע, אתה פשוט תשמע חריקה חזקה וככל הנראה מרוב בהלה תשחרר את המפתח

לא פתחתי סוויץ, אני התנעתי ממש בלסובב את המפתח , היה את הרעש של ההתנעה וישר עזבתי , ואז זה קרה

ובקשר לדבר השני, אני מדבר על להחזיק את המפתח כמה שניות רצוף, זה יכול להיות קשור לפגיעה לאלטרנטור?

פורסם

קודם כל באיזה רכב מדובר?

האם שמעת חריקה? כי ברוב הרכבים שמייצרים כיום יש מן"הגנה" כזו על הסטרטר. כלומר אם הרכב מונע ואתה מסובב את המפתח, לא קורא שום דבר.

כלומר, אתה חייב להחזיר את המפתח חזרה, ואז לנסות להניע שוב.

החריקה שלאון תיאר, זה רעש של גלגלי שיניים שנוגעים אחד בשני, כאשר אתה מנסה להניע והמנוע כבר מסתובב, ברכבים מסויימים.

אם זה היה לזמן קצר מאוד, עדיין לא נגרם נזק. לפחות לא בקנה מידה שזה ישפיע על ההתנעות הבאות.

פורסם
קודם כל באיזה רכב מדובר?

האם שמעת חריקה? כי ברוב הרכבים שמייצרים כיום יש מן"הגנה" כזו על הסטרטר. כלומר אם הרכב מונע ואתה מסובב את המפתח, לא קורא שום דבר.

כלומר, אתה חייב להחזיר את המפתח חזרה, ואז לנסות להניע שוב.

החריקה שלאון תיאר, זה רעש של גלגלי שיניים שנוגעים אחד בשני, כאשר אתה מנסה להניע והמנוע כבר מסתובב, ברכבים מסויימים.

אם זה היה לזמן קצר מאוד, עדיין לא נגרם נזק. לפחות לא בקנה מידה שזה ישפיע על ההתנעות הבאות.

ביונדאי IX35

השאלה שלי מתוך סקרנות היא מה יקרה אם זה יימשך לזמן ארוך הסיבוב הנוסף? פגיעה באלטרנטור?

פורסם

אין קשר לאלטרנטור.

תפקידו של זה, לספק זרם לכל מע" הרכב, לאחר שהותנע. וגם על הדרך למלא את המצבר.

וגם לגבי הסטרטר. לא ייקרה שום נזק, מחריקה של כמה שניות. אפילו אם זה חזר על עצמו.

אתה יכול להיות רגוע. כבר יצא לי לנסוע עם אנשים שלא "הרגישו" שהמנוע עובד וניסו להניע. לא קרה כלום.

• תוכן חדש...