Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

vlad,

לפחות החוסר באבזור הורג אותו ולא הבנק.. ;)

בגוף השאלה ישנו גם מושג יחסי "משהו נורמלי".

מבחינתי זה רכב שלא מתקלקל ומשרת את בעליו ( ולא ההיפך ), מבחינת אושריקו קורולה sun הורגת אותו בחוסר אבזור.

לפעמים "קיבה לא מסוגלת להתמודד עם תיאבון".

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקורולות החדשות רכבים אמינים בצורה יוצאת דופן.

המבחן האמיתי בתור ניידות במשטרה - מנוע דלוק 24 שעות, נהיגה אגרסיבית, מערכות חשמל כבדות ( מכשיר קשר, מחשב ועוד ) - הרכבים לא מתקלקלים בכלל, בשונה מאוקטביות דיזל עם גיר dsg.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היה לי קורולה 2003 ואכלתי המון בעיות אמינות, יותר מכל אירופאית שהייתה לי,

במילים אחרות, גם קורולה צריך לדעת איך לקנות.

ההתאהבות העיוורת במותגים צריכה להיפסק - גם לניסאן יש את הבעיות שלהם עם הגיר הרציף,גם היה דור של קורולה ורכיבים ספציפיים שהוכחו כבעייתים, המנועים ההיברידים של ההונדה אינסייט וכו'.

צריך לבחון כל רכב בפרט - יש אירופאיות אמינות יותר, יש יפניות אמינות פחות - כל רכב לגופו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני מאוד אוהב את הרכב שלי,

כמו שאמרתי לחבר יש כזאת עם 320 אלף ק"מ, מנוע וגיר מקוריים ורוב הרכב מקורי, הרכב בקושי רואה מוסך עם מעט בלאי.

יודע למה? כי כנראה המוסכניק או ממי שקנה את הרכב ידע לתקן רק את מה שצריך (ובאמת שלא צריך הרבה ברכב הזה) ולא חיפש הרפתקאות מיותרות.

אישית בקורולה שלי המכסה מנוע לא מקורי = רעשים מעצבנים. החלפתי תושבת גיר = נהיה לי רעש של פלסטיק משוחרר מהאיזור בR (אולי זה בכלל מהגיר, לא יודע). כל הפלסטיקה של הרכב מקרקשת בגלל התקנות ופירוקים מרובים מאוד של פלסטיקה. ההגה מרעיש בגלל פירוק גשר תחתון והכנסת בוקסות משולש חליפיות שאסור לעשות את זה ברכב הזה אלא צריך משולש קומפלט.

רצועות שורקות.

מזגן לא מקרר (יש מצב שהמעבה מזגן לא מקורי בגלל שהמכסה מנוע גם לא מקורי )בסרק.

צבע גמור לגמרי בגג, במכסה המנוע החליפי התחילו גם קילופים, קילופים במסגרת של הגג ובסופי דלתות מתחת לגומי השחור.

צמיגים בני 3 וארבע.

טיימינג צריך לעשות עד אמצע שנה הבאה.

בקיצור, רוב מה שציינתי פה נבעו מידיים וחוסר אחריות של אנשים, אבל עם יד על הלב, הייתם מסדרים את כל מה שאמרתי? לא נראה לי.

כרגע ההתלבטות שלי היא למתוח את התקציב לגמרי ולקנות רכב חדיש יחסית (נגיד, 12 ומעלה) או לרדת בתקציב ובמודל כמו שולאד ציין מה שאנשים מנסים למנוע ממני את זה ולקנות איזו לנסר עגלתית אבל אמינה.

פורסם

אושריקו - חשוב על העתיד. חשוב לטוווח יות רחוק.

ילד בן 24 לא צריך רכב. רוצה - לגיטימי. אבל נראה שאתה בקושי גומר את החודש בגלל הרכב. עצור וחשוב לגבי עצם ההזקקות לו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, אני מתעלם מכל הדברים ונוסע ככה, עוקב אחרי שמן מים וכל הדברים החיוניים, את הגלולות המרות האחרות אני בולע כדי לא לבזבז סתם כסף. גם את החלקים שהזמנתי ופתחתי שרשור , אני כנראה מחזיר ולא רוצה לחפש הרפתקאות מיותרות.

פורסם
@pooh-bear

ה-ZX הייתה עוד יותר דרעק. אבל זה כנראה בגלל שאני שברתי אותה.

אבל הקש ששבר סופית את גב הגמל הייתה מונדאו. אחרי שהצלחתי לדכא את הדחף לשפוך עליה ג'ריקן דלק ולרוקן קופסת גפרורים, החלפתי אותה בקורולה, ולא הסתכלתי אחורה. בהתחלה רציתי קורולה כמו שאושריקו רוצה, אבל הציעו לי את דגם 2013 עם ק"מ נמוך, וראיתי שהוא משמעותית עדיף (למשל מבחינת חיסכון בדלק), אז לקחתי מימון בבנק וקניתי.

א נו נהדר עכשיו הכל ברור, אתה לקחת מימון ולכן כותב לא להכנס לכיס של אנשים מבלי לקרוא ולהבין מה כתבתי.

בחור, אתה כותב מה שטוב ונוח לך.

פורסם
כמו שולאד ציין מה שאנשים מנסים למנוע ממני את זה ולקנות איזו לנסר עגלתית אבל אמינה.

לנסר קלאסיק יכול להיות רכב מצויין למי שצריך הבראה כלכלית. בסיסי, עגלתי ולא ממש נוח, אבל אמין ומאוד זול לקניה ואחזקה.

ילד בן 24 לא צריך רכב

אולי למי שגר בעיר גדולה עם תחבורה ציבורית טובה. בחדרה זה ממש לא המצב. נסיעות בתחבורה ציבורית מאריכות לך את הזמן נסיעה באופן לא הגיוני (למשל עשר דקות ברכב מהבית שלי לגן שמואל הופכות לשני אוטובוסים ושעה), ובסופי שבוע אתה כלוא בארבע קירות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תקנה לך סוזוקי אלטו 2010 אוטומטית. נוחות נסיעה של קורולה 99, מובטחת לך כבר מההתחלה.

רכב בן 7, עלויות דלק מצחיקות, מחיר רכישה נמוך.

תמכור את שלך ב-4-5K, תוסיף עוד 15K ותהנה מרכב נורמטיבי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האוטו שלך מסוף שנות ה90 ככה שזה לא רחוק, וגם תחסוך כסף על תיקונים ודלק.

עשה טובה לעצמך ואל תיקח כל מיני הלוואות/מימון/בלונים כל עוד אתה לא חייב רכב כדי לחיות. אתה לא נכה חו"ח, הקורולה שלך מספיקה ליציאות בסופש"ים ולעבודה אתה יכול להגיע בתח"צ?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ילד בן 24 לא צריך רכב. רוצה - לגיטימי. אבל נראה שאתה בקושי גומר את החודש בגלל הרכב. עצור וחשוב לגבי עצם ההזקקות לו.

כשתהיה תחבורה ציבורית נורמלית בארץ אני אוכל לשקול את המשפט שלך בחיוב, בנתיים אני מחזיק רכב מגיל 18 ולא נראה לי שאוותר עליו בקרוב.

אני לא מתכוון לקום יותר מוקדם ללימודים, להיסחב 40 דקות עד שעה באוטובוסים (עם החלפה) וללכת עוד 10 דקות ברגל (ולפעמים גם להתעכב בשער הרגלי בכניסה לאוניברסיטה) כשאני יכול לקום בשעות סבירות יותר ולהגיע תוך 10-20 דקות עם הרכב בלי ללכת הרבה.

גם כשעבדתי היה אותו סיפור - לנסוע שעה באוטובוס עם החלפה או לנסוע ברכב 15-20 דקות.

(כמובן שזה זמן לכיוון אחד)

כך שאני בהחלט יכול להבין את הצורך ברכב בארץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
פה אתה משפיל אותי. שום אלטו לא מתקרבת לקורולה 99', מתחייב.:shock:

למעשה, אלטו תחזיר אותי כנראה לתחילת שנות ה90.

אני מכיר את הקורולה שלך, הייתה לאבא שלי כזו. בתקופה שזה היה רכב לגיטימי להסתובב איתו ולא גרוטאת כפרים, יענו שנת 98. הוא קנה אותה חדשה מהחברה.

המקום היחיד שבו האלטו נופלת ממנה, זה המנוע - שהוא חלש יותר.

אם ניקח בחשבון שרוב הסוסים בקורולה שלך כבר ברחו מהאורווה - אני חושב שאתה תגלה שהאלטו לא נופלת ממנה בכלום. בטוח שלא בנוחות הנסיעה - כי לשתיהן אין כזו.

פורסם

אם הוא רוצה משהו יותר נורמלי אז שיקנה איזו פיקנטו או i10, הן אמנם פחות חסכוניות אבל מרגישות איכותיות יותר מהאלטו, מרווחות יותר, נראות טוב יותר בעיניי וגם עם מנוע חזק יותר בגרסת ה-1.25.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

קצת הגזמנו. ילד בן 24 זה לא ילד אלה גבר שסיים צבא, תקוע במדינה עם תחבורה ציבורית לקויה, סטודנט כלשהו או עובד וגם לומד ובמקביל אולי רוצה לנהל מערכת יחסית כלשהי עם מישהי.

רכב בארץ זה הכרח ולא מותרות.

אומר את זה גם מנסיון, התחבורה הציבורית ממש לא ואוו ויש אנשים שלא היו מצליחים לסיים לעבוד ואז ללמוד או להספיק ללימודים בלי רכב, פשוט בלתי אפשרי.

אז מה, להפסיק ללמוד או לעבוד? הרי צריך לבחור במשהו כי זה מותרות, לא?

מדובר על גבר בן 24, מה זה ילד... ילד זה 18 שרק התחיל צבא.

להרבה כאן אין כסף לגמור את החודש, זה לא משהו חדש ולא נראה שהמצב הולך להשתפר בקרוב.

תלוי כמה הוא כבר מוציא על הרכב... בחישוב של 6 שנים לגבי המונדאו שלי, עלות אחזקה של 285 שקלים לחודש בממוצע.

זה כאשר רק הצמיגים עלו כ 7000 שקלים במהלך הזמן הזה.

אם הוא מוציא 500 שקל בחודש בממוצע על הרכב + 500 ביטוח + 1000 דלק אז 2000 שקלים בחודש במידה והמשכורת שלו היא 5K זה כבד ואוכל חלק ניכר מהמשכורת.

אבל מצד שני, אם הוא גר עם ההורים ומרוויח אפילו 5K נטו, כמה כבר יוצא לו על הקורולה? אנחנו צריכים להיות מציאותיים כן.

תלוי כמה הוא מרוויח וכמה הוא חוסך ומבזבז.

יש אנשים שמרוויחים גם 7K נטו ולא חוסכים שום דבר בגלל בזבוזים, חופשות, קניית דברים, בילויים ומערכת יחסים של כספומט, נו אז מה?

שלא נדבר על האפשרות לגור לבד.

גם עם 7K נטו ולהחזיק רכב + לגור לבד + לחיות זה על גבול הבלתי אפשרי אז דרכינו לאן?

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...